aeon flux

ready for the action now, danger boy?

írópárbaj: 1. forduló, 2. kör, 3. páros - kovács erzsébet vs. szabó ádám Németh Barna
2012. augusztus 22. 10:00:00

Kategória: 49 komment

Elérkeztünk az Első Nagy Írópárbaj első fordulójának második köréhez (az első kör eredményeit itt találjátok), melyben továbbra is a korábban már kisorsolt 8 páros méri össze tudását, ezúttal új feladatkörben.

A feladat: Írj 2-3 bekezdéses hírt bármilyen, a blogunkat érintő témakörben!

Versenyzőinktől azt kértük, hogy a lehető legaktuálisabb, ugyanakkor különleges témákból válogassanak, úgyhogy már csak ezért is érdemes elolvasni az alábbi sorokat, és természetesen névbemondással jelölni, hogy a két írás közül melyik nyerte el jobban a tetszéseteket. Figyelem! Csak a poszt megjelenését követő 24 órában tudunk szavazatot elfogadni.

Elérkeztünk az Első Nagy Írópárbaj első fordulójának második köréhez (az első kör eredményeit itt találjátok), melyben továbbra is a korábban már kisorsolt 8 páros méri össze tudását, ezúttal új feladatkörben.

A feladat: Írj 2-3 bekezdéses hírt bármilyen, a blogunkat érintő témakörben!

Versenyzőinktől azt kértük, hogy a lehető legaktuálisabb, ugyanakkor különleges témákból válogassanak, úgyhogy már csak ezért is érdemes elolvasni az alábbi sorokat, és természetesen névbemondással jelölni, hogy a két írás közül melyik nyerte el jobban a tetszéseteket. Figyelem! Csak a poszt megjelenését követő 24 órában tudunk szavazatot elfogadni.

Kovács Erzsébet: Megjelent az első teaser a Man of Steelhez… a mihez?

Kopottas, meszelt falú, amerikai tanyasi ház kertjében frissen mosott ruha lóg a szárítókötélen.  Kisfiú szaladgál, vállán egy piros köpennyel. Nem, ez nem Terrence Malick újabb atmoszférikus opusza az amerikai vidékről.

A Warner még 2008-ban, három évvel a Batman: Kezdődik! sikere, és két évvel a Superman visszatér lagymatag fogadtatása után döntött végre, hogy érdemes lenne rebootolni a Superman-történetet is.  Újabb két évvel később természetszerűleg a Batman-trilógiával hírnevet szerzett Christopher Nolan ajánlatát fogadta el a stúdió és szerződtette producernek, illetve a Batman-filmek íróját, David S. Goyert forgatókönyvírónak.

A címből és a lent látható teaserből ítélve ez a (2013 nyarára időzített) film is szakít majd a korábbi feldolgozások gyakorlatával: Superman helyett Acélember (mint ahogy Batman helyett Sötét Lovag).  A főszerepben a Christopher Reeve-re nemigen emlékeztető Henry Cavill látható. Mi több, Hans Zimmer filmzenéje kimondottan mellőzi John Williams klasszikus dallamait. A földi (nem a kryptoni) gyerekkor szeles, vidéki Amerikáját mutató, kisrealista ízű képek láttán csak azt nehéz elhinni, hogy a filmet Zack Snyder rendezi.

Apró emberalak hasítja a kék eget. Hirtelen eltűnik a szem elől, kondenzcsíkot hagy maga mögött. Várjuk a filmet ez után az indie filmekre hajazó teaser után?

Szabó Ádám: Michael J. Fox szitkommal tér vissza a képernyőkre


Michael J. Fox 12 év után ismét állandó státuszban kezd sorozatozni, mégpedig az új show licitháborúját rövid úton megnyerő NBC csatornán. Az egykoron ezen az adón futó Családi kötelékek című sorozattal, valamint a Vissza a jövőbe trilógiával befutó Fox új szitkomja önéletrajzi ihletésű lesz; egy háromgyermekes családapát alakít majd, akinek nemcsak a famíliájával és karrierjével, hanem még betegségével is boldogulnia kell.

Az 51 éves színésznél 1991-ben állapítottak meg Parkinson-kórt, 2000-ben pedig vissza is vonult a kamerák elől, az ABC-n futó Kerge város című sorozatát négy évad után otthagyva. Ideje nagy részét a betegség elleni küzdelemmel töltötte, alapítványt hozott létre, támogatta a Parkinsonnal kapcsolatos kutatásokat, a kór talán legismertebb képviselőjévé vált. Emellett párszor szinkronizált és a képernyőkről sem tűnt el teljesen, olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Ments meg, vagy a Férjem védelmében.

Magáról a sorozatról a vékony alapvetésen túl nem sokat tudni, szereplőtársak még nincsenek, alkotók azonban már jelentkeztek: a jól csengő executive producer-i és co-creator-i szerepben Will Gluck és Sam Laybourne tündökölhetnek; ezek alapján az előjelek nem rosszak, mindketten készítettek már igen jó dolgokat is. Gluck nevéhez fűződik például a Pomponsrácok és a Könnyű nőcske, na meg a kevésbé kellemes emlékű, de szintén elviselhető Barátság extrákkal; egyébiránt cége, az Olive Bridge Entertainment készíti majd a sorozatot a Sony berkein belül, a pilotot pedig szerény személye rendezheti. Társa, Laybourne íróként a Született szinglikért felel, ami az egyik legkönnyebben fogyasztható bájos családi – fél-családi szitkom manapság, és nem mellékesen ismét visszatette Courteney Cox-ot a képernyőkre.

Az új kezeléseknek köszönhetően ismét aktívan munkára fogható Fox neve az alapötlettel karöltve elég volt az NBC-nek, hogy lecsapjon a készülő egykamerás szituációs komédiára – és berendeljen egy teljes évadnyi, 22 részt, ami nemcsak bátor, de rendhagyó húzás is így, szereplőgárda, pilot és forgatókönyv nélkül. A felek persze örülnek, a csatorna egyik embere becsületbeli ügynek nevezte a színész visszacsábítását a képernyőkre, egy másik pedig máris az NBC komédia-részlegének sarokkövét látja a sorozatban. Fox szintén örömének adott hangot, előre dicsérve a show-t és annak alkotóit is. Mi pedig bizakodunk, hogy 4 Golden Globe és 5 Emmy után ismét képes lesz nagyot alakítani.

Címkék

sorozat superman trailer hir comics sitcom jatek teaser zack snyder toborzas iroparbaj

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr104769869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_787824 2012.08.22. 10:04:29

Szabó Ádám, bár hosszabb a bejegyzés, de informatívabb számomra

"L" 2012.08.22. 10:16:13

Szabó Ádám

M 2012.08.22. 10:25:20

Kovács Erzsébet

lukrecia_ 2012.08.22. 10:28:26

Kovács Erzsébet kritikája, bár informatív, kicsit száraz számomra, és nem tudott 'berántani', okosabb lettem a filmet illetően, de nem éreztem úgy, hogy ezt nekem látnom kellene, márpedig szerintem egy hírnek kicsit erről is szólnia kell. Nem rossz, de nekem valami ebből a cikkből hiányzik. Szabó Ádám cikke terjedelemre tényleg kicsit hosszú, viszont szépen vezeti fel és tárgyalja ki a témául szolgáló sorozat legtöbb elemét, és ha egy kicsit markánsabb stílust is tud illeszteni a felsoroltak mellé, pláne nem tudok majd mibe belekötni, részemről az övé a szavazat.

michael jordan 2012.08.22. 10:29:15

Erzsinek: jó az írásod, de azt éreztem, hogy kevés a mondanivaló. Viszont, amit írtál az egyedi hangvételű, ezért tetszett. Továbbá szerintem nem kell feltétlenül angol szakkifejezéseket használni, amikor annak nincsen különös funkciója. pl: rebootolni. Nyilván, ha helye van a szövegben az oké, de itt nekem ez kilógott. Ádámnak: A cikked informatív, de nem jött át rajta az egyéniséged, a személyes gondolatod. Nem jelentél meg mögötte. Ezt a cikket bárki megírhatta volna, elolvassák, oké, és másnapra elfelejtik. (Talán azt nem felejtik el, hogy M.J Fox visszatér.) Ha ez a cél, akkor nem baj. De tehetnéd magasabbra a mércét, hogy miattad emlékezzünk a cikkeidre, szerintem megvan benned a képesség. Szavazatom most Erzsié.

gyusi 2012.08.22. 10:36:42

Azt hiszem itt most mindkét versenyző esetében a téma választás nem volt túl szerencsés. Mindketten olyat választottak, amikről jelenleg nem sokat tudni, ilyenről pedig nehéz írni több bekezdésnyit. Erzsébet esetében a rendező, producer, zeneszerző és színész megemlítését sorkitöltésnek éreztem, de ez ugyanúgy megvan Ádámnál is (1-2 bekezdés). Nincs nagy különbség a két írás között, amennyire lehet informatív mindkettő, de szerintem ez így túl száraz. Ezúttal Erzsébetre szavazok.

Ismeretlen_84137 2012.08.22. 10:42:43

Szabó Ádám

Anduril 2012.08.22. 11:12:06

Az előző csörtéhez hasonlóan ez is szoros ennél a párosnál. Erzsébet hírmorzsája egyéni hangvételű, de kicsit összeszedetlennek érzem. Szabó Ádám fogalmazása profibb, bár kissé steril, ráadásul kicsit hosszabbnak érzem a megadott 2-3 bekezdésnyi terjedelemnél. Nehéz-nehéz, még most is gondolkodom, kihez menjen az a hajszál... +1: Szabó Erzsébet

Anduril 2012.08.22. 11:44:22

9.: javítás Látjátok, annyira nem tudtam dönteni, hogy a két nevet egybemostam :) Tehát Kovács Erzsi.

Ismeretlen_105820 2012.08.22. 11:44:43

Már megint az ujjamat harapdálom, mert Erzsi írásának nagyon jól áll a szubjektív megközelítés, ahogy kitér arra, a látott képek őt mire emlékeztették, ráadásul nagyon pajkos a hozzászólás-vadász utolsó bekezdés, úgyhogy csak dicsérni tudom és örülök, hogy tökösödik a csaj. :) Csakhogy itt van Ádám, aki - második kör ide vagy oda - szerintem már rajongókat gyűjt, és olyan kiválóan összefoglalja mondanivalóját, mintha zsurnaliszta vér folyna az ereiben. Oké, teszi mindezt egy kicsit terjengősen, de attól még elvitathatatlan, hogy összefoglalója már messziről is több, mint bizalomgerjesztő. Egyszerűen nem tudok nem Ádámra szavazni.

Ismeretlen_72212 2012.08.22. 11:47:59

Szabó Ádám

K. Norbert 2012.08.22. 11:51:46

Erzsébet nagyon jól ír, olvasható és élvezhető a szöveg. Viszont az információ kevés. A legnagyobb hiba, hogy csak az egyik teaser szerepel itt. Pedig kettő jött ki egyszerre, ugyanaz a videóanyag különböző narrátorokkal, Clark kryptoni és nevelő apja üzenetével. Ádám esetében úgy érzem a forrás lett egyszerűen lefordítva, kevés önálló gondolattal. A feladat teljesítése azonban nála teljes, így övé a pont.

molgyorgy 2012.08.22. 11:54:25

Szabó Ádám

Ismeretlen_105820 2012.08.22. 11:56:23

10. Néztem is, micsoda diplomatikus választás. :)

erzsó 2012.08.22. 12:34:30

Szavazatom Kovács Erzsébeté nagyon összerendezett írás.

bumbala 2012.08.22. 12:36:03

+ Szabó Erzsébet

Ismeretlen_6782 2012.08.22. 12:54:29

Egyértelműen Ádám: rengeteg érdekes dolgot tudtam meg az írásából, pedig a hírt "félfüllel már láttam" valahol, de itt most mindent megtudtam, amire kíváncsi voltam - és még többet is. Jó, ebben benne van a szerencsés témaválasztás is - de hát most ez is az egyik feladat, nem? Olyan hírt választani, ami ide illik és megfogja az embereket... Valaki a hozzászólók közül hiányolta a "személyiséget" a cikk mögül - de szerintem ez a hírnél a legkevésbé fontos. Azért ügyesen meg lehetett volna oldani biztos, mindenesetre itt most Ádámé a szavazatom.

Ismeretlen_56007 2012.08.22. 12:57:45

Nem tetszik túlzottan a cikk de Ádám.

Ficus Cucis 2012.08.22. 13:13:01

Egy dolgot nem értek: az Acélember teaser zenéje kapcsán hogy merül fel Hans Zimmer neve? A zene a gyűrűk ura első részéből van...

Aseneth 2012.08.22. 13:30:27

Nem a teaser, hanem a film zenéjét szerzi Hans Zimmer. :-) Persze az is megérne egy misét, miért akarhatják a Superman-filmet a Gyűrűk ura hangulatához kötni...

vegetto 2012.08.22. 13:44:09

Szabó Erzsébet

Nándó 2012.08.22. 13:57:09

Tartom magam ahhoz, hogy ti vagytok a legszorosabb páros, most sem érzem, hogy nyugodt szívvel döntenék a kettőtök közül. Erzsébetre szavazok azért, mert én az Aeon Flux-t egy blognak tartom, nem pedig hírportálnak, és szeretném, ha ez így is maradna. Erzsébetnél pedig van valami személyes és valami elgondolkodtató, új irányba terelted a véleményem a Man of Steellel kapcsolatban. Ádám, a tiéd nagyon jó, profi, de éppen ezért száraz, de csak egy kicsit. El is bizonytalanodtam megint, úgyhogy gyorsan: Kovács Erzsébet +1

zo10 2012.08.22. 14:35:41

Mindkettő jó. Nem tudnám megindokolni döntésem, de Kovács Erzsébetre szavazok.

SoZi 2012.08.22. 14:40:48

Abszolút tartom 24. Nándó véleményét! Bár szerintem pont ezért nem szoros ez a menet. Ádám írásának az első fele egyszerűen felesleges. Az olvasók tisztában vannak M.J. Fox munkásságával, egészségi állapotával stb-vel. Egy filmes temetatikus blogon nincs erre szükség. Így azt az olvasói rutint hozod elő az emberből, ami Story és hasonló pletykamagazinok olvasásakor jön elő. Az elejét átfutjuk, aztán majd a végén benne lesz a lényeg, ami érdekel, és amiről a cím szól. Pont ilyen volt a minap szegény Tony Scott híre a Híradóban. Több percig a filmjeiről és tesójáról volt szó, míg a halálának körülményeit elintézték két szóban. Ez rendben is van ott a Hírdóban, mert annak a közönsége nem feltétlenül van tisztában azzal, kiről is van szó. Viszont a fenti cikkben, mire a lényegi részhez értem volna eluntam az egészet. Szavazatom Erzsié!

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu 2012.08.22. 14:52:03

Valóban elég informatív Szabó Ádám írása, de Erzsébeté valahogy megkapóbb, érdekesebb számomra. Úgyhogy övé a szavazatom.

Ismeretlen_786375 2012.08.22. 14:52:41

Szabó Ádám

Adam Taylor 2012.08.22. 14:53:07

Hogy egy kicsit magyarázkodás nélkül védelmembe vegyem igazából mindkettőnket, bár kétségtelen hogy főleg hazabeszélek: a feladatkiírásban még 3-4 bekezdés szerepelt terjedelmi korlátként, gondolom ezért dolgoztunk mindketten végül 4 egységgel. Ami a kört illeti, baromi fogós feladványt kaptunk a hírírással, mert igazából két felfogás ütközik: a hír ugye friss, viszonylag széles tömegeket érintő vagy érdeklő, rövid (hoppsz) és objektív műfaj lenne - hivatalosan. Más részről meg ki a francot érdekel hogy mi lenne hivatalosan, legyen informatív, szórakozzak jól és tanuljak valamit, nemde? Szóval két felfogás csap itt össze, és mitadisten a mi csörténkben is erről van szó :)

Ismeretlen_178211 2012.08.22. 14:57:06

Egyértelműen Szabó Ádám! Egy hírnek így kell kinéznie!

jjncaa · http://bowl.hu/ 2012.08.22. 15:04:50

Már három voksot kapott Szabó Erzsébet, utóbb még egy harmadik személy jut tovább ebből a párosításból :) Ádámé nekem túl kissé száraz, de így is övé a pont

Daniaron · http://Daniaronblog.blogspot.com 2012.08.22. 15:23:08

Szabó Ádám. Sokkal több benne az infó (bár maga a hír igazából tökre hidegen hagy) Supermanről meg ha már hírt írunk, akkor lehetett volna ez sokkal alaposabb is.

Ismeretlen_29159 2012.08.22. 15:39:02

Szabo Adam!

Ismeretlen_786663 2012.08.22. 16:07:37

Szabó Ádám

Thomastic 2012.08.22. 16:26:15

Kovács Erzsébet

Garru 2012.08.22. 19:09:44

Ádám írása informatívabb, de Erzsié mégis jobban megfogott a könnyed hangvételével. Kovács Erzsébet +1

Ismeretlen_794163 2012.08.22. 22:14:14

Kovács Erzsébet

Cody 2012.08.22. 23:42:19

Szabó Ádám

Ismeretlen_112472 2012.08.23. 00:06:07

Kovács Erzsébet

Ismeretlen_180758 2012.08.23. 08:28:45

Egy kicsit úgy érzem, hogy Erzsébet visszalépett, legalábbis a múltkori írása után sokkal többet vártam volna tőle egy ilyen csuklóból kirázott szösszenetnél. Az első körnél még gondolkodtam, hogy kinek adjam a pontjaimat, de ez most fel sem merült bennem. Ádám tartotta a szintet, szóval nincs más hátra: Szabó Ádám +3

Ismeretlen_233610 2012.08.23. 09:39:27

Kovács Erzsébet Már éppen úgy voltam vele, hogy feldobok egy érmét. Tetszik mindkét az írás, valószínűleg a saját lelkiismeretem megkönnyítésére kezdek el szőrszálakat hasogatni, amikor Ádám soraira azt mondom; túl terjengős hírnek. Bár tele van információval, ez szellősen van elosztva, ugyanakkor érdemesebb lett volna egy huszáros vágással megfelezni az adatokat. Erzsébet írása tömör, lényegre törő, egyedül a lezárása nem tetszik. +3

Ismeretlen_188190 2012.08.23. 10:44:49

Kovács Erzsébet

Ismeretlen_1068 2012.08.23. 13:53:05

Nos, a verseny ezúttal is szoros. Erzsébet és Ádám írása egyaránt dúskál az információban, mégsem tűnnek túl sűrűnek, ráadásul mindketten belecsepegtettek egy kis személyes megközelítést is a dologba (no, ennél SOKKAL többre van ám szükség a jövőben :), így aztán végül az döntött, hogy melyikük vette figyelembe a feladat minden kritériumát, különösen azt, hogy a hír legyen friss. Erzsébet egy bő egy hónapos dologról írt, szóval... Szabó Ádám +3

Ismeretlen_1068 2012.08.23. 13:55:35

Jaj, majd elfelejtettem: Ádám, ha még egyszer leírod azt, hogy "berendel", akkor virtuálisan letöröm a kezed. :) A "berendel" szó eredeti jelentése (azaz behív, maga elé idéz) az internetes közegben teljesen elkorcsosult, pedig sorozatokat megrendelni szokás.

Ismeretlen_82723 2012.08.23. 14:55:40

Ádámra szavazok. Nem baj, hogy hosszú, nekem teljesen új volt, amit olvastam, és még a filmcímeket is magyar megfelelőjükkel írta. :)

RenegadeElement 2012.08.23. 17:04:09

Szabó Ádám

Ismeretlen_62806 2012.08.23. 17:26:27

Bár Ádám írása valóban hosszú, a felhasznált hely értékes információkkal van kitöltve, melyeket ugyan kicsit száraz, de tagadhatatlanul profi módon fog össze. (Azzal mondjuk vitatkoznék, hogy az exec. producer és a co-creator mennyire jól csengőek, ezek tipikusan ilyen "nesze semmi, fogd meg jól" posztok, amikkel kiszúrják valamelyik neves haver szemét.) Ahogy Barna írta a 41. kommentben, Erzsébettől sajnos csak egy ujjgyakorlatot kaptunk, úgy érzem, tudott volna ő ennél sokkal jobbat is, ha igazán ráfeküdt volna a feladatra. Szabó Ádám +3

Adam Taylor 2012.08.23. 17:34:21

48: Pont így értettem a jól csengő szerepköröket :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása