aeon flux

ready for the action now, danger boy?

írópárbaj: 1. forduló, 1. kör, 6. páros - kofrán gergely vs. szabó máté Zalaba_Ferenc
2012. augusztus 16. 13:00:00

Kategória: 60 komment

Íme az Első Nagy Írópárbaj első fordulója, melynek keretében két jelentkező méri össze tudását, továbbá bátorkodnak egy rövid bemutatkozást is megosztani veletek.

A feladat: Írj rövid kritikát egy aktuális, azaz 2012. május 1-je után hazánkban moziban bemutatott filmről!

Olvassátok el a kritikát, beszéljétek ki, ha úgy tetszik, de ami még fontosabb: az író nevének leírásával szavazzatok, hogy a két írás közül melyik nyerte el jobban a tetszéseteket!

Íme az Első Nagy Írópárbaj első fordulója, melynek keretében két jelentkező méri össze tudását, továbbá bátorkodnak egy rövid bemutatkozást is megosztani veletek.

A feladat: Írj rövid kritikát egy aktuális, azaz 2012. május 1-je után hazánkban moziban bemutatott filmről!

Olvassátok el a kritikát, beszéljétek ki, ha úgy tetszik, de ami még fontosabb: az író nevének leírásával szavazzatok, hogy a két írás közül melyik nyerte el jobban a tetszéseteket! (Figyelem! Az írások változatlan formában, azaz bármiféle korrektúra és lektorálás nélkül jelennek meg; tartalmukért felelősséget nem vállalunk, de azért remélhetőleg nem ilyen súlyos a helyzet.)

Kofrán Gergely: A diktátor (The Dictator)

A diktátor ugyan szigorúan véve nem egyenes folytatás vagy franchise-darab, mégis érdemesebb Sacha Baron Cohen életművének részeként értelmezni, mint önálló alkotásként. A komikus a védjegyének számító féldokumentarista stílust saját megnövekedett ismertsége okán ezúttal már nem használhatta, de régi beidegződései megmaradtak; A diktátor kockái mögött lépten-nyomon felsejlik a hátrahagyott formátum. Néha régi (Da UK Seereez-es) Borat-jelenetek köszönnek vissza, csak éppen mit sem sejtő civilek helyett profi színész-partnerekkel eljátszatva (példa erre Aladeen admirális generális ismerkedése a feminizmussal); sok momentum a főszereplő viselkedésére adott reakciókra van kihegyezve (például a helikopteres „városnézés”); időnként pedig mintha konkrét interjúalany helyett maga a néző játszaná a ’straight man’ szerepét (én a kissé demagóg mivolta ellenére is elgondolkodtató végső nagymonológ alatt éreztem így magam). Összességében szórakoztató film A diktátor, amely „elődei” nyomát követve mindennapi előítéleteink és álszentségünk kifigurázásával nevettet, ám azoknál egy fokkal kevésbé hitelesen, kevésbé őszintén teszi ezt.

Bemutatkozás: Gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok a filmművészetnek, sokáig rendező vagy forgatókönyvíró akartam lenni. Úgy néz ki, több közeli barátomból tényleg filmes lesz, én viszont a pályaválasztás környékén megfutamodtam, úgyhogy jelenleg közgazdasági elemzőnek tanulok. Ahogy a kontextusból is látszik, azért az első szerelem nem ereszt: amíg az évfolyamtársaim a Figyelő Online-ra meg a Portfolio.hu-ra írnak cikkeket, én ide szeretnék. :D Ezen kívül talán a legérdekesebb hobbim, hogy egy kelta punk-rock zenekarban hegedülök. Kedvenc film: The Fountain (ebből azt hiszem, levezethető a kedvenc rendezőm is :D) Kedvenc sorozat: Battlestar Galactica és The Wire Kedvenc előadó: Flogging Molly Kedvenc regény: Isaac Asimov: Alapítvány Kedvenc játék: Heroes of Might & Magic-sorozat, de leginkább a II és a III.

Szabó Máté: A sötét lovag - Felemelkedés (The Dark Knight Rises)

Ez is megvolt. Christopher Nolan Batmanje harmadjára tért vissza - immáron halottaiból, hogy rendet tegyen Gotham Cityben, akit most egy kommunista terrorista tart sakkban; a cél pedig nem más, mint minden főgonosznál szokott lenni: a teljes pusztulás. Ez így lehetne akár uncsi. De Nolan megmutatta, hogy a bombagombot nyomogató ellenség lehet hidegkirázóan veszélyes, a női mellékszereplő - a ki nem mondott Macskanő szerepében - dorombolása ideillik, Marion Cottilard megint szép, a Sötét Lovag meg alászállhat a pokloknak, akár többször is a filmben. Aki arra várt, mint az elöző filmben látott: tehát egy epikus, szinte bűnűgyi történetre, az csalódott lehet. Ez a Batman inkább a Beginshez hasonlít, mert visszatért a klasszikus szuperhőstörténetekhez a Keresztapa-földre tett kirándulás után. De nem baj, mert Bale-nek és Denevérjelmezbe bújt hősünknek ez jól áll. Kicsit hosszú, kicsit sok a szereplő, de az új karakterek szimpatikusak - kár, hogy sokszor a régiek rovására. Tény, én ezt a mozit akár inkább mini-sorozatként is el tudtam volna képzelni. Viszont ha azt akarod, hogy egy film legyen nagyon izgalmas (végig kuss a moziban - végre), legyen kinek szurkolni, és legyen jó az atmoszférája: nézd meg, ha eddig nem tetted volna. A logikát meg hagyd otthon. Ez nem arról szól. Még egy dolog: figyelj a Madárijjesztőre!

Bemutatkozás: Máté vagyok, 25 éves. Faluban nőttem fel, így természetesen leginkább a lövöldözős-science-fiction-kaland-és látványfilmek állnak hozzám legközelebb. Ez persze a legkézenfekvőbb megoldás, hisz értelemszerűen könnyebb volt két raklapnyi tégla, egy marék sóder, és kukoricacsűr között lejátszani a Rambo 2-t, mint mondjuk a Bergman és Woody Allen összest. Aztán egyik nagyobb városból, az ország legnagyobbikába kerültem, hogy elkezdjek filmes iskolába járni. Ez valahogy azért jött, mert egyszer bekapcsoltam a 2001: Űrodüsszeiát, amit nem bírtam felfogni. Rájöttem: ilyet kell csinálnom!...Persze, az az idő még nem jött el. Filmekről meg szeretek írni, mert olyan jó látni, hogy mások hol és mit rontanak el, vagy csinálnak meg úgy, hogy leesik az állam. Röviden a kedvenceim. Étel: sajtos-tejfölös lángos Ital: Kóla. (akármi akármit mond, várom, hogy kiderüljön, mégis egészséges) Férfi: Robert De Niro Nő: Marion Cottilard Film: Szemtől-szemben Zene: minden ami egy Nicholas Winding-Refn filmben lemehetne két szegbeverés között. Legcikibb film, amin sírtam: Transformers 1. vége, Optimus Fővezér beszéde.


Címkék

kritika jatek christian bale sacha baron cohen christopher nolan toborzas the dark knight rises kritika szokatrany 8csillagos 7csillagos iroparbaj

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr944769837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

purple rain 2012.08.16. 13:08:19

Máté, Máté.... Miért Asthon Kucher kép van kint az írásodnál??? :) Ezért most Gergelynek megy a szavazat! :) Persze más miatt is... :D

Ismeretlen_68407 2012.08.16. 13:10:07

Kofrán Gergely, egyértelműen!

Ismeretlen_6782 2012.08.16. 13:10:17

Háát... Inkább Kofrán Gergely.

Ismeretlen_72212 2012.08.16. 13:10:40

Kofrán Gergely (és bár nem akartam részletekbe menni egyik körnél sem, Máténak csúnya, nagy feketepont az utolsó mondatért:(((! itt nem lehet jelezni a spoilert?)

Ismeretlen_105820 2012.08.16. 13:12:50

A sokoldalúság elengedhetetlen, amikor egy szerkesztő munkáját nyálazza át az ember, és ebben mindkét versenyző jeleskedik. Gergelynek pont olyan jól áll a gondosan megszerkesztett, precíz forma, mint ahogy Máté hozza a hol őszinte, hol egyenesen majdmegmondomén lazaságot. Rövid mérlegelést követően Gergelynek megy most a szavazat, Máténak pedig az észrevétel, hogy az első gondolatok fontossággal bírnak - az "ez is megvolt" szófordulat bántóan elcsépelt, nagyobb leleményességet kívánok!

Ismeretlen_105820 2012.08.16. 13:14:16

*döntő fontossággal

Ismeretlen_56007 2012.08.16. 13:17:02

Máté

"L" 2012.08.16. 13:18:00

Kofrán Gergely

bumbala 2012.08.16. 13:34:55

Kofrán Gergely

lukrecia_ 2012.08.16. 13:36:17

Kofrán Gergely.

SoZi 2012.08.16. 13:41:35

Nemá gyerekek, egyértelmű, hogy Máté! Gergely egyszerűen felsorol, míg Máté ír: egyik mondata jön a következőből. A mai spoilerparanoa idején (mikor már a film felütésének elmondása is egyesek szerint spoilernek számít) az utolsó mondata szinte mesteri. Nem láttam még az adott filmet (igen,tudom,barlangbann lakom), de eszembe sem jutott, hogy ezzel lelőne valamit, hiszen nem mondott semmi konkrétat. Az én meglátásomban maximum egy fogódzkodót adott egy összetett sztorihoz, mint amikor a bűvész azt mondja:"Vigyázat, csalok!" Minimum pedig figyelmeztet, hogy megint összef*som magam a Madárijesztőtől, mint minden Begins újranézés alkalmával. Az elmegetett mondat akkor válna spoilerrá, ha odaírta volna elé, hogy 'spoiler'. Ha így tett volna fontos fordulatokat látnék bele, így viszont csak egy ügyes kis segítség, hogy figyelj, mert ravasz dolgok történnek itt. Egyértelműen Máté!

michael jordan 2012.08.16. 13:43:00

Kofrán Gergely írása nagyon mesterkélt benyomást kelt nekem, sajnos nem tudta átadni az élményt a filmről. Szabó Máténál néhány mondat nincs jól összerakva, míg Gergelynél pont, hogy túl van gondolva. Összességében mégis Szabó Mátéra szavazok, többet érzek benne, annak ellenére is, hogy néhol megbicsaklik a szövege.

Nándó 2012.08.16. 13:47:56

Kofrán Gergely, rajongód született a személyemben! Kiváló írás, remek stílus, nekem ilyen kritika! A Drótért meg repül a pluszpont. Gergely teljesítménye kimagasló, csak ezért tudom elképzelni, hogy Máté nem jut tovább. Az a kritika is nagyon jó, pech, hogy Gergellyel került össze. Sajnos Máté nálam viszont kiverted a biztosítékot azzal, hogy nem tudtad leírni a kedvenc színésznőd nevét helyesen... filmes blogon ilyet... (a többi helyesírási hibától eltekintettem - egyébként pedig tök jó a bemutatkozás)

molgyorgy 2012.08.16. 13:55:32

Szabó Máté

Ismeretlen_72212 2012.08.16. 14:06:52

12: nem az utolsó mondat miatt szavaztam Gergelyre, nálam inkább Máté írása hajaz felsorolásra. a másik versenyzőé sem teljesen kiforrott, de számomra ő legalább alátámásztja az állításait. a spoilerezés-e, vagy sem kérdésének megítéléséről csupán a szinkronról szóló ae-poszt(ok) kommentjeiben felmerültekre utalnék, ahol bár másik szereplő kapcsán, és a másik álláspontot képviseltem – miszerint bárki, aki a neten naprakész, megtudhatta, ki szerepel a filmben, és ki nem –, úgy tűnt, a közmegegyezés, és ami a fontosabb, a bejegyzés szerzője végül a spoiler mellett tette le a voksát; ezért fehérítette ki az ominózus bekezdést. az itt szóba hozott karakter pedig még csak az említés szintjén sem került ott elő, gondolom, nem véletlenül. persze nem akarok más farkával hugyozni;), de ezeket az elveket továbbgondolva fő a következetesség. ám még egyszer hangsúlyozom, az írópárbajban leadott szavazatom ettől független.

Ismeretlen_29159 2012.08.16. 14:51:58

Szabo Mate

jjncaa · http://bowl.hu/ 2012.08.16. 15:33:58

"Máté ír: egyik mondata jön a következőből." - mint ebben a mondatban is, Máté kritikájában a probléma: túl sok a kettőspont, a felsorolásszerű körülírás pedig már ekkora terjedelemben is kezd zavaró lenni... De azért megy neki a voks, Kofrán Gergelynél érződik a "filmes" barátok hatása, ő épp ezért mintha még nem talált volna rá a saját hangjára

Kastély 2012.08.16. 16:10:33

Szabó Máté egyértelműen leigázta a témát és vetélytársát is.

Ismeretlen_626918 2012.08.16. 16:18:40

Kofrán Gergely.

dérzsolt 2012.08.16. 16:21:35

a koflán hegedül ez sexi. a fényképén a háttérben, egy elkerített szafari parkban csúszkál egy nő, rajta pedig kockás ing van. tökéletes. de sajnos a szabónak meg ilyen szakálla is van. viszont szégyen azt állítani, hogy bergmannak nem állna jól az itong tégla és a raklap. szubjektív győzelem : Szabó Máté

Anduril 2012.08.16. 16:47:51

Gergő, egyértelműen. Máté a végére látványosan leereszt (addig teljesen rendben), tőmondatai nem ütnek, spoilerre még csak utalni sem ildomos ilyen esetekben vsz. Gergő pedig nagyon szépen fogalmaz, még egy kis egyéni hang, és egyenesen befutóesélyes lehet!

Blade · http://www.facebook.com/bladebadboy 2012.08.16. 16:55:51

Szabó Mátéra tenném a voksomat!

bencica 2012.08.16. 17:06:49

mind a kettő gyenge, de ha választani kell, akkor a máté írása egy ici-picit jobb

Farkas Ádám 2012.08.16. 17:32:55

Ez a terjedelem egy vicc, szóval tisztelet a srácoknak, amiért bevállalták a színes rtv ajánlót, mindkét fiatalember kifejezetten ügyes volt, de mégis Szabó Máté az, akire szavazok, nem feltételes mód, hanem egészen biztos, mert pár sor alatt is egyértelművé vállt számomra, hogy a kortárs magyar filmesztétika és filmművészet egyik legnagyobb alakja nőhet ki belőle. Sokat olvastam már a batmanról, de ilyen kontextusban még nem értelmeztem és ez az új kitágított nézőpont, mondhatni keret, szerintem az egész gondolkodásomat megváltoztatta, a diktátor meg nagyon prosztó, de én is jót röhögtem rajta. Szabó Máté az ember! Remélem még hallhatok róla!!!!!

SzaDa 2012.08.16. 17:40:03

Szabó Máté, egyértelműen

Ismeretlen_72212 2012.08.16. 18:16:14

27: miért lenne ez a terjedelem egy vicc?

Ismeretlen_64430 2012.08.16. 18:31:24

szabo mate, bar egyik sem kritika (a tobbi sem)

Ismeretlen_188190 2012.08.16. 18:35:46

Szabó Máté, bár neccesen.

Szép Zsófia 2012.08.16. 18:37:54

Szabó Máté!

Farkas Ádám 2012.08.16. 18:43:54

Tisztelt Mr. Wayne! A terjedelem azért vicc, mert csak három járható út van a kitöltésére. 1 Röviden történetleírás 2 Gyors én vagyok a (szerepbe belekényszerített) megmondóember - féle impresszió kollázs. 3 Ezeknek ügyes kombinált szerelemgyereke. A feladat így nem a film minél szélesebb körű minél szélesebb köröknek szóló szubjektív elemzése lesz, hanem, hogy a szerzők valahogy erőszakot tegyenek a szövegen a saját személyiségük kibontására, de ha minden egyéb szempont érvényesül, akkor erre már csak nagyon pici ablak nyílik és a nagyon pici ablak előterébe a legmarkánsabb ismertetőjegyeket próbálja bezsúfolni mindenki, ami harsánynak hat, ál-értelmiséginek és mindenekelőtt túlfogalmazottnak, így a szerző nem adhatja ki magát megszerkesztetten, átgondolva, míg az olvasó semmilyen reális képet nem kap a szóban forgó filmekről. A konklúzió, hogy ez a terjedelem a semmiről semmit nem tudó olvasónak jó arra, hogy meghozzon egy döntést amire csak 20 másodpercet szánt, nevezetesen, hogy melyik tv csatornára kapcsoljon! Szerintem.

skaven 2012.08.16. 18:47:31

Eddig ez talan a leginkabb megoszto paros ahogy nezem. :) Nekem Mate irasa kicsit zagyva, nem igazan tetszik. Gergo viszont ugy igy egy szamomra total erdektelen filmrol hogy maximalis elegedett voltam az ismertetovel. Sokkal gordulekenyebb es elvezhetobb par mondat ez szamomra. Gergo.

gyusi 2012.08.16. 19:20:40

Kofrán Gergely

SanDiego 2012.08.16. 19:35:35

Szabó King Máté

SanDiego 2012.08.16. 19:37:29

Szabó King Máté

Luis Cornejo 2012.08.16. 19:40:59

Szabó Máté! MadaFaka!

walters lili 2012.08.16. 19:41:10

Szabó Máté jobb sokkal oké

Hazsen Tószt 2012.08.16. 19:46:17

máté

Ismeretlen_66823 2012.08.16. 19:55:27

Színvallás: az egyik versenyző vagyok, és a kétszeres San Diego és az utánna következő kommentért (38) nem vállalok semmilyen felelősséget, és mint versenyző kérem a 36. 37. (oké ez láthatóan a kommentelő duplanyomási hibája) 38. nullának való beszámítását:) Igen, és nem Gergely vagyok:)

Ismeretlen_66823 2012.08.16. 20:03:05

indoklás: nem tudom, hogy kik írták, de ezt a részt végig olvasva nagyon trollkodás hangulatúnak tűnik, a sportszerűség kedvéért a kommentelőktől is elnézést kérek, viszont: 1. olvassátok el a két írást az alapján döntsetek 2. amelyik jobban tetszett, egyszerűen írd oda annak a nevét. Ez nem olimpia, ez nem "Magyarország lenyomja Japánt klikkelő-bajnokságban" contest, hanem csak egy kedves játék:) Szóval ennyi, és most nézem tovább a Hunger Games második felét röpke két nap megszakítás után.

Ismeretlen_105820 2012.08.16. 20:08:13

42. Ejnye már. A szex is így megy? Két nap után ott folytatod, ahol abbahagytad? :)

Betty 2012.08.16. 21:19:11

Szabó Mátéra szavazok

Garru 2012.08.16. 21:38:33

Kofrán Gergely +1

Ismeretlen_112472 2012.08.16. 23:01:07

Szabó Máté

Cody 2012.08.16. 23:03:07

Kofrán Gergelyé egy picit jobban tetszett.

CJay 2012.08.17. 02:35:14

MátÉ!!!!!!

Ismeretlen_1068 2012.08.17. 08:08:12

33: Nézd, a selejtezőknél meg kell húzni a határvonalat, hisz egy nap alatt 16 mély kritika olyan gyorsan süllyedne érdektelenségbe, hogy "öröm" lenne nézni. Meg aztán a nyilvánvalóan jelenlévő rajongótábor így is, úgy is kiosztaná a maga 20 másodperces szavazatát anélkül, hogy átrágná magát a többi szövegen (no offense, srácok, de ez így van - úgyhogy a következő körtől azokat a voksolókat fogjuk figyelembe venni, akik vették a fáradságot, és minden párosnál szavaztak, nem csak a a saját kedvencüknél). Habár a következő kör terjedelemben nem lesz (sokkal) vaskosabb, de lehetőséget ad majd a kibontakozásra. Bízz bennünk, tudjuk, mit csinálunk.

Ismeretlen_72212 2012.08.17. 09:57:05

33: szerintem egy verseny, pályázat, stb. valamilyen szempontból kötött kell, h legyen (lásd 50), és minél rövidebb egy kritika, annál jobban ki tudja domborítani a szerzője készségeit, úgy általában a tehetség meglétét: 2 000-2 500 karakterben sokkal bravúrosabbnak kell lenni, mint tízszer ennyiben. maga a glossza műfaja erről szól. kiváló példa erre a mancs visszhang rovata a 8 kis kritikával. ráadásul ebben a játékben szerintem inkább az írói vénák versenyeznek, és nem feltétlenül az a fontos, h a pályaművek tökéletes alapossággal, mélységgel mutassák be a tárgyukat; ill. a megítélésükben pont, h az is kifejezett hangsúlyt kap, h ilyen röviden ki hogyan tudja ezt teljesíteni. emellett miért kellene az íróknak saját egyéniségük jegyeit megvillantani a kritikában? arra ott a rövid bemutatkozó.

Ismeretlen_180758 2012.08.17. 10:19:07

Patthelyzet, mert nem érzek túl sok különbséget a két versenyző között, úgyhogy azt választom, akinek gördülékenyebb a stílusa: Kofrán Gergő +3

Ismeretlen_233610 2012.08.17. 10:35:12

Kofrán Gergely Akárcsak a negyedik páros esetében, itt sincs túl nagy különbség a két kritika minősége között, de Máté megpróbált határidőre, néhány száz szóban újat mondani egy olyan filmről, amiről még optimálisabb körülmények között is nagyon nehéz.

Ismeretlen_1068 2012.08.17. 11:16:46

Ha a logikámat otthon hagynám, akkor lehet, hogy elnézném a "pokloknak alászálló" Batmant, vagy a főgonoszok szerepének totális benézését (ők inkább uralkodni szeretnek, és ha ez egy kis pusztítással jár, ám legyen), de hát én már csak ilyen maradok. Szóval a szavazatom Gergelyé, aki remekül vázolta fel az átmenetet A diktátor és a korábbi Cohen-filmek között, és a stílusát is kiforrottabbnak éreztem. Kofrán Gergely +3

Ismeretlen_82723 2012.08.17. 11:51:23

Gergelyre szavazok. Ugyan nem túl izgalmas A diktátorról írni, hiszen mindenki kb. ugyanazt tudja elmondani róla, de ő megfelelően foglalta össze a filmet. Máté pont a másik véglet: a választott filmjéhez hasonlóan túl nagy fába vágta a fejszéjét (nálam ott tört bele, hogy: "A logikát meg hagyd otthon.").

Ismeretlen_66823 2012.08.17. 11:54:40

54. Nézd, én is tisztában vagyok a főgonoszok szerepével - vagyis igazából nem, mert ha motivációik logikáját nézzük, akkor bizony néhány másodperc alatt szerte-széjjel hullana szinte a legtöbb filmes ellen - mert a film szórakoztató mivolta miatt sokkal egyszerűbb egy "én-vagyok-a-gonosz-dögölj-meg" szerepet adni neki. A legtöbb néző szemében véleményem szerint pont ezért egyszerűen a pusztítás képe jelenik meg amikor rájuk asszociál. (persze lehetne mondani kivételeket, mert vannak tényleg nagyon jól kidolgozott ellenfelek a filmtörténelemben) Ugyanakkor a Nolan Batman filmjeinek kiemelten sajátja volt a szinte nihilista pusztítás, mint a "főgonoszok" legfőbb motivációja. Ilyen Joker, vagy ilyen Ra'as Al Guhl is (nála társult ideológiai maszlaggal). Mindkettőnél más indok volt, és nem kétlem hasonló pszichés háttere lehetett mint sok embernél a hatalom iránti vágynak, és igen, a legtöbb főgonosz tényleg uralkodni akar... De én úgy érzem itt csak egy logikai leegyszerűsítést alkalmaztam, amikor ezekkel a szavakkal írtam le tevékenységüket, a legtriviálisabb szóval; ami leginkább átjön a mozivásznon a nézőnek, és persze ezzel az egész "gonoszkodás" ironikus voltát is bele akartam csempészni.

Ismeretlen_1068 2012.08.17. 12:06:30

56: Alapvetően nem értünk egyet: a legtöbb főgonosz uralkodni akar, vagy sok-sok pénzt, amivel szintén hatalmat lehet vásárolni - ettől a kánontól Nolan valóban eltér, de ahogy a kritikádban, így ebben a kommetedben is úgy általánosítasz, hogy a pusztítás a cél. Pedig nem. Az csak egy eszköz.

Ismeretlen_1068 2012.08.17. 12:10:29

56: Egyébként fasza, hogy megvitatjuk. A többi jelölt részéről is támogatnám, hogy hallassa hangját.

Ismeretlen_66823 2012.08.17. 12:45:14

Persze de az általánosítást inkább stilisztikai eszközként akartam használni, ettől függetlenül lehet jogos az a vád, hogy ez inkább tűnik úgy, én "kenem" el valahol az írásban a valódi motivációkat.

Ismeretlen_66823 2012.08.17. 12:48:10

Bane esete viszont tény, hogy más, mert igazából nála SPOLIER Több indok is állhat viselkedése háttérben, talán a legvalószínűsíthetőbb az egy furcsa "hála" Thalia felé...és az érzelmei. Ilyen szempontból 53. kritikája is teljesen jogos. Bár a fő szándékom az volt, hogy a trilógiában elhelyezzem hangulatilag.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása