aeon flux

ready for the action now, danger boy?

amit még mindig tudni akarsz a szexről: a magyar szinkron Takács Máté
2012. augusztus 05. 13:26:51

Kategória: film 1 komment

A jövő héten kerül a hazai mozikba a ProVideo forgalmazásában az elég hosszú magyar címmel megáldott, elképesztően jó kezdeti kritikákat kapó Hope Springs című romantikus vígjáték, s ezzel bizony alaposan beelőzzük a világot. Lássuk, kiket hallhatunk majd magyar fronton!

A jövő héten kerül a hazai mozikba a ProVideo forgalmazásában az elég hosszú magyar címmel megáldott, elképesztően jó kezdeti kritikákat kapó Hope Springs című romantikus vígjáték, s ezzel bizony alaposan beelőzzük a világot. Lássuk, kiket hallhatunk majd magyar fronton!

Meryl Streep Ráckevei Anna. A háromszoros Oscar-díjas színésznőt ezúttal is az a Ráckevei Anna szólaltatja meg, aki a legtöbbször kölcsönözte már hangját. Moziban legutóbb a Mamma Mia!-ban hallhattuk, de az idei nagy siker, a A Vaslady DVD/BD-változatán a magyar hangsávot választva is hozzá lehet szerencsénk. Legutóbb a vásznon –az Egyszerűen bonyolult esetében– ugyanakkor Bánsági Ildikó "játszotta" Streepet; az ő kapcsolata amerikai kolleginájával egyébként régebbre nyúlik vissza: az 1980-as évek elején ő dolgozott a Kramer kontra Krameren és A francia hadnagy szeretőjén is.

Tommy Lee Jones – Reviczky Gábor. Alig akad már nyugdíjas korú nagyformátumú hollywoodi színész, akit ne szólaltatott volna meg Reviczky Gábor; kár is lenne most belekezdeni a felsorolásba. Jones filmográfiájában vetekszik Rajhona Ádámmal az elsőségért, olyannyira, hogy ugyanazt a szerepét (Sam Gerard rendőrbírót) mindketten szinkronizálták. Az Oscar-díjas színész azon filmjeiben azonban, melyekhez már a mozibemutatóhoz készült szinkron (legutóbbiak: Men in Black - Sötét zsaruk 3., Amerika Kapitány: Az első bosszúálló), jobbára Rajhonát hallhattuk. Reviczky legutóbb Morgan Freemant tolmácsolta, hamarosan pedig Arnold Schwarzeneggert fogja, illetve a kisképernyőn is találkozhatunk majd vele nemsoká: ő lesz ugyanis Jockey Ewing új magyar hangja is.

Steve Carell – Kassai Károly. Nem sok hozzáfűznivaló akad ehhez a párosításhoz: jól bevált mind a tévében (Office), mind a moziban (Őrült dilis, szerelem., Párterápia).

Jean Smart – Andresz Kati. A Streep figurájának barátnőjét játszó Jean Smart szinkronizálását sok hazai színésznőre kiosztották már, előnyt Kovács Nóra szerzett két filmmel, továbbá a 24, a Hawaii Five-0 és a Nem ér a nevem (Samantha Who) című televíziós sorozatokkal. A színésznő kontinuitást kedvelő rajongóinak ettől függetlenül Andresz Kati aligha okoz majd csalódást.

Elisabeth Shue – Zakariás Éva. Kis túlzással, Elizabeth Shue-n végigment már az egész szinkronszínész-szakma női ága, alig akadt olyan eset, ahol korábbi megszólaltatót kapott. Zakariás Éva most közéjük tartozik, lévén a nagy sikernek örvendett (noha moziban feliratosan futott) Az angyalban, másfél évtizeddel ezelőtt, ő kapta a feladatot.

Brett Rice – Koroknay Géza. A Jones figurájának barátját játszó Rice kisebb szerepekben szokott feltűnni, legutóbb a Super 8-ban láthatták a hazai mozinézők, ahol Forgács Gábor szinkronizálta.

Marin Ireland – Kiss Virág
. Ireland a főszereplő házaspár lányát játssza.

Ben Rappaport – Szabó Máté. Rappaport a főszereplő házaspár fiát játssza.

További magyar hangok: Szórádi Erika, Vári Attila.

A magyar szöveget Csalló Kinga írta, a szinkronrendezői feladatot pedig Marton Bernadett látta el.

Címkék

szinkron comedy meryl streep tommy lee jones romance szabo mate koroknay geza steve carell provideo reviczky gabor kassai karoly rackevei anna andresz kati zakarias eva csallo kinga marton bernadett kiss virag szoradi erika vari attila

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr884769776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jester 2012.08.05. 20:29:09

Tetszenek ezek a szinkronos posztok, abba ne hagyjátok!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása