aeon flux

ready for the action now, danger boy?

dvd/bd-hír: szeptember végén jönnek a bosszúállók! Zalaba_Ferenc
2012. május 19. 08:24:14

Kategória: film 16 komment

Miközben a Marvel majd ötéves masterplanjének filmes kiteljesedése, a Bosszúállók nap mint nap megdönt egy-egy bevételi rekordot (14 nap után 400 millió Amerikában, 1.05 milliárd világszinten), a filmet forgalmazó Disney sem hagyja pihenni a marketinglovat, és már be is jelentette a valamivel több mint négy hónap múlva esedékes DVD/BD-megjelenést.

Mint ahogy kritikámban jeleztem, voltak hiányérzeteim a filmmel kapcsolatban: ezek egy része néhány tanult kollégámmal való értekezés után is megválaszolatlan maradt, így örömmel vettem a hírt, hogy Joss Whedon fél órányi kivágott jelenettel készül megörvendeztetni a DVD- és BD-változat vásárlóit. Persze, az lett volna a legjobb, ha összerak egy rendezői változatot, de úgy tűnik, meg kell elégednünk a nyers felvételekkel, azok viszont már címeik alapján is érdekesnek tűnnek. Az Amerikában szeptember 25-én megjelenő DVD-re ezek végül nem kerülnek fel, a BD- és BD3D-változat viszont más jóságokat is kínál majd. Íme a BD-változat (a négylemezes BD3D+BD+DVD+DC és a kétlemezes BD+DVD kínálata):

  • AUDIO COMMENTARY BY DIRECTOR JOSS WHEDON
  • MARVEL ONE-SHOT: ITEM 47
  • SECOND SCREEN
  • GAG REEL
  • DELETED SCENES
    - Alternate Opening - Maria Hill Interrogation
    - Extended Scene
    - Loki & Barton Strategize
    - Steve Rogers - Man Out of Time
    - Nick Fury & World Security Council
    - Extended Viaduct Fight - Raw Footage
    - Fury & Hill Discuss the World Security Council
    - Extended Scene - Banner and Security Guard
    - Alternate Ending - Maria Hill Interrogation
  • FEATURETTES
    A Visual Journey - Assembling the Ultimate Team
  • SOUNDGARDEN MUSIC VIDEO - "Live to Rise"

A DVD-változat extrái:

  • AUDIO COMMENTARY BY DIRECTOR JOSS WHEDON
  • FEATURETTES
    A Visual Journey - Assembling the Ultimate Team

Szóba került még egy 10-lemezes kiadvány is, amely a Bosszúállókon túl mind az öt felvezető filmet (Iron Man 1-2, A hiheteten Hulk, Thor és Amerika Kapitány) is tartalmazná, de ez hivatalosan még nem lett megerősítve (meg aztán jogi szempontból is kérdéses az ügy, hisz három különböző stúdió filmjeiről van szó). A magyar bejelentés még várat magára, de már rákérdeztem. :)

Címkék

joss whedon marvel scarlett johansson thor hulk samuel l jackson robert downey jr superhero iron man chris evans mark ruffalo chris hemsworth jeremy renner captain america cobie smulders the avengers dvd borito disney bd disney dvd bd borito bd hir dvd hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr154541958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyulus 2012.05.19. 08:41:15

Remek film, várjuk!

Ismeretlen_170296 2012.05.19. 08:45:00

Nálunk is várható, hogy lesz sima BD2D a BD3D mellett?

Ismeretlen_170296 2012.05.19. 08:45:45

(Már csak a 3D-s BD felára miatt kérdezem, nem szívesen fizetném meg, ha nem kell. :)

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 09:22:04

Elvileg lesz BD is, meg BD3D is, de hamarosan még többet tudok mondani a hazai megjelenésről.

Dragonslayer 2012.05.19. 09:29:21

Jól értem? A kimaradt jelenetek megint csak a BD-re férnek fel???

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 09:32:45

5: És ez téged meglep?

Jaqen 2012.05.19. 09:53:05

A 10 lemezes BD-t megvenném, remélem itthon is megjelenik :)

Dragonslayer 2012.05.19. 11:17:39

Igen. Ti. azért a mai napig van még olyan kiadó, aki nem köpi szemen az "old school" filmbuzikat, s képes a szájbalökött kimaradt jeleneteket ráerőltetni a dvd-re is, nem csak a bd-re. De egyre inkább úgy látszik, egyedül ez nekem jelent gondot...

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 11:41:11

8: Úgy vannak vele, hogy a DVD-t is hozzácsomagolják a BD-hez, hogy az idővel elkerülhetetlenné váló váltásig nézhesd azt. Ez egy új dolog: a DVD-hez anno nem csomagolták hozzá a VHS-t. :)

Dragonslayer 2012.05.19. 12:05:50

Értem én, s tudom, hogy lerágott csonton csámcsogok, de még mindig nem szeressem, ha nincs választási lehetőségem, ha az extrákra fáj a fogam. Azt kell enni, amit elém löknek... Mindegy, bocs a hőbiért! Megyek Battleshipet nézni! :-)

hesgotcancer · http://hesgotcancer.blog.hu 2012.05.19. 22:22:35

9: Te még tényleg mindig azt hiszed, hogy lesz elkerülhetetlenné váló váltás? Ha valaha lesz is ilyen váltás, az már nem ebben az évtizedben fog jönni.

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 23:03:16

11: Hát ha valaki évekkel az után amiatt szentségel, hogy a BD-n több extra van, mint a DVD-n, hogy ez standarddá vált, annak szerintem már nagyon időszerű a formátumváltás. No offense, DS. :) Aki eddig leszarta az extrákat, a kép- és hangminőséget, az ezután is le fogja. Szóval szerintem nem értettél meg. :)

Solymár Zsolt 2012.05.20. 11:10:04

Sziasztok! Ne haragudjatok, én valamit nem értek. Tényleg van ma Magyarországon olyan széles kereslet eredeti BD-re, hogy megéri ilyen extra kiadásokat a piacra dobni? Ki fog tényleg megvenni egy 3D BD-t 8-12 ezer forintért. A leárazott, 990-Ft-os DVD-ket se viszi senki!!Az eredeti termékek nem kellenek senkinek, mert az embereknek nincs pénzük rá. Kb 500 DVD-m van, ebből kb 350 eredeti, az utóbbi években csak azt veszek, Van állásom, nem is keresek-viszonylag rosszul, de odáig jutottam, hogy havonta 1-2 DVD-t tudok megvenni. Erre olvasok sok kommentet, pl: a James Bond BD összeállításnál, hogy 79 900-ért megvevős, meg ilyeneket. Csak csurog a nyálam az irigységtől...

Ismeretlen_1068 2012.05.20. 13:52:16

13: Szélesnek egyáltalán nem széles, de van létező kereslet. Én pl. havi 25-30.000 Ft-ot költök ilyesmire, és abból 5-6 BD kijön. A Bondra nem fogok spórolni (egyébként 70e, nem 80e), mert nem érdekel, de ha ez idő alatt másra nem költenék, akkor 2-3 hónap alatt összejönne az ára: van, akinek tovább tartana, de hát ezért lehet hónapokkal a megjelenés előtt előrendelni. Amúgy a BD3D sokkal biztosabb lábakon áll, mint a szimpla BD, ezt ugyanis nem lehet kiváltani DVD-vel és tévéadókkal: nincs rá alternatíva, és ha valakinek 3D-s tévéje van itthon, és nem letöltőguru, akkor ő kénytelen BD3D-t venni.

hesgotcancer · http://hesgotcancer.blog.hu 2012.05.20. 14:32:59

Lényeg a lényeg, hogy nem kéne igénytelen, a kép- és hangminőségre mit sem adó népségnek titulálni a DVD mellett maradókat, hiszen mint láthatod, az adott egyénen kívül álló okok (pl. anyagiak) miatt is lehet, hogy valaki egyszerűen nem tud átállni. Ha az egyszeri befektetés meg is oldható (lejátszó, esetleg új tévé), a lemezek akkor is baromi drágák. Részemről sokkal kevésbé az anyagiak (bár jó, bevallom az se mindegy), mint inkább a praktikusság és józan ész az ok: a 66 centis 720p-s lcd tévémen megelégszek az upscale-elt, szép transzferrel bíró, és persze minőségi DVD filmekkel is. A BD-k által az én rendszerem számára nyújtott "több" nem elég ahhoz, hogy megérje a lemezekbe és lejátszóba pénzt ölnöm. A másik pedig, hogy szimplán az eladási mutatókból és különböző felmérésekből is látszik, hogy a DVD bizony egyhamar még nem megy sehova, ahogyan a fizikai adathordozók sem általában véve. Erre céloztam mindössze, amikor azt írtam, hogy nem lesz itt olyan óriási erejű váltás, mint a VHS-DVD ugrás volt. Illetve mivel elmaradt a BD megérkezésekor, valszeg már soha nem is lesz, inkább csak nagyon-nagyon lassú, és folyamatos átmenet. Személy szerint az extrák hiánya miatt én nem panaszkodom, ez tisztán üzleti döntés a stúdiók részéről, rögtön elfogadtam, és élek vele, ennyi. Nem is értem, hogy miért olyan meglepő ez még manapság valakinek (Dragonslayer), és miért panaszkodik miatta:)

Ismeretlen_1068 2012.05.20. 15:06:13

15: Szerintem én nem néztem le a DVD mellett maradókat, már csak azért sem, mert képmutatás lenne a részemről (közel 1.200 eredeti lemez van a polcomon, és néha még most is vásárolok DVD-t), és látom az anyagi okokat is. Persze, vannak anomáliák, mint pl. Kis Józsi, aki megveszi a kibaszottnagyképű tévéjét, aztán nézi rajta a fostos képű T-Home streamet, meg ott van Nagy Béla, aki szentül meg van győződve arról, hogy a DVD és a BD között nincs SEMMI különbség, csak parasztvakítás az egész, vagy túl jó minőségű kép, elveszik tőle a mozihatás, és más baromságok. De itt most nem arról van szó: Dragonslayer koma, akit már jó régóta ismerek, majd minden egyes DVD/BD-megjelenésnél a haját tépi, hogy miért nincs annyi extra a DVD-n, mint a BD-n, magyarán világos, hogy szívén viseli a bónuszdolgot, így talán tényleg egészségesebb lenne, ha elkezdene gondolkodni a váltáson, minthogy minden egyes alkalommal borítsa az asztalt. Ennyi. :) Kezdenek szépen lefelé menni a kezdőárak - mind szoftver, mind hardver részről -, van rengeteg akció, s amennyi pénzt DS egy hónapban DVD-re költ, abból nem sokkal kevesebb BD jönne ki, és még csak ki sem kellene dobnia a gyűjteményét, mint a VHS/DVD-váltáskor, ugye.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása