aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nilbog környéke: top10 b-movie chicks Németh Barna
2012. március 11. 11:58:41

Kategória: 11 komment

A díjszezon sűrűjében ideiglenes jegelt „Nilbog környéke” rovat ezennel hivatalosan folytatódik. Valamikor tavaly már átfutottam a b-filmek születését és fénykorát, majd az '50-es években bekövetkezett változásokat. Hogy ne ugrasszak mindenkit rögtön a sűrűjébe, jöjjön egy kis bemelegítés a b-filmek világának legdögösebb és legtökösebb csajaival.

Mint minden lista, ez is legalább annyira szubjektív, mint amilyen objektív akart lenni. Szóval ne fogjátok vissza magatokat, kommentben várjuk a ti kedvenceiteket képekkel és videókkal megtámogatva. Kattintás után jönnek a csajok, akiket felnőtt olvasóink figyelmébe ajánlunk.

A díjszezon sűrűjében ideiglenes jegelt „Nilbog környéke” rovat ezennel hivatalosan folytatódik. Valamikor tavaly már átfutottam a b-filmek születését és fénykorát, majd az '50-es években bekövetkezett változásokat. Hogy ne ugrasszak mindenkit rögtön a sűrűjébe, jöjjön egy kis bemelegítés a b-filmek világának legdögösebb és legtökösebb csajaival.

Mint minden lista, ez is legalább annyira szubjektív, mint amilyen objektív akart lenni. Szóval ne fogjátok vissza magatokat, kommentben várjuk a ti kedvenceiteket képekkel és videókkal megtámogatva. És akkor jöjjenek csajok, akiket felnőtt olvasóink figyelmébe ajánlunk.

10. Brigitte Nielsen

Pályája ívét kissé csorbítja, hogy egy reality show keretei között akart leszokni a piáról, de a tényen nem változtat, hogy ő mindenki kedvenc dán óriása. Már Vörös Sonjaként bé ikonná vált, de képest volt bizonyítani, hogy onnan is van lejjebb.

9. Cynthia Rothrock

A hatszoros fekete-öves akciókirálynő rengeteg tisztelőt tudhat maga mögött hongkongi filmjeivel, de amerikai filmjei kapcsán ugyanennyien röhögnek rajta. Érdemei vitathatatlanok, meg különben sem fogok kiszorítani a listáról olyasvalakit, aki tűsarkú cipőben leugrik egy ház tetejéről majd azonnal rohan is tovább az erdőbe...

8. Sandahl Bergman

Hogy mit keres itt valaki, aki a legendás Bob Fosse (Kabaré) mellett kezdte a pályát a Broadwayn? Csupán annyit, hogy a filmvászonra már így táncolt át (és ezt tényleg mindenki nézze meg!):

7. Barbara Steele

Ártatlannak tűnő, ugyanakkor ördögi arcocskája tökéletessé tette őt, hogy a horrorok egyik koronázatlan királynőjévé váljon. Ebben persze nagy segítségére volt, hogy Mario Bava és Roger Corman legünnepeltebb filmjeiben tűnt fel, így biztosítva a helyet minden ranglistán.

6. Tura Satana

Igaz, hogy Ms. Satana karrierjét olyan blődségek övezik, mint az Astro-Zombies vagy a The Doll Squad, de a mélyen tisztelt Russ Meyer „Gyorsabban, cicamica! Ölj! Ölj!” című örökbecsűje nem csak a rajongók szívébe, hanem az Amerikai Filmarchívumba is belopta magát.

5. Brinke Stevens

Több mint száz filmmel a háta mögött, Brinke Stevens méltán viseli a minden idők egyik legnagyobb sikolykirálynője címet. Ha pedig a video nasty kategórián belül maradunk, akkor el is hagyhatjuk az „egyik” szócskát.

4. Christina Lindberg

Tarantino egyik múzsája félszemű igazságosztóként vonult be a filmtörténetbe (Akit félszeműnek hívtak), de előtte már megmártózott a legendás Schulmadchen Report sorozatban és olyan szuperszexi filmekben mint az Anita vagy a szintén neves Szex és düh. (a videó erősen spoileres!)

3. Mamie Van Doren

Aki ennyire szőke, akinek ekkora mellei vannak, aki ennyire pimasz és gátlástalan, aki 1965-ben kiad egy könyvet „My Wild Sex Experiences” címmel és aki elcsavarja a meleg Rock Hudson fejét, az megérdemli a dobogót. Azért került Hollywoodba, hogy a rivális stúdió opciót kínáljon Marilyn Monroe-val szemben, de az adottságai nem voltak megfelelőek ehhez, de máshoz száz százalékig. Így született meg az amerikai b egyik vitathatatlanul legnagyobb vadmacskája.

2. Pam Grier

Őt talán senkinek nem kell bemutatnom, sem elmagyaráznom, miért került ide. Szexi, méltóságteljes és olyan kisugárzása van, mint senki másnak. Hogy miért fosztottam meg az első helytől? Túl jó ő oda...

1. Linnea Quigley

Ha valaki, akkor a hivatalosan is „Queen of the B's” kell kapja az első helyet, aki nem csak egy impozáns életművet hagyott az utókorra, de akinek olyan jól áll pucéran a láncfűrész, hogy az ember egész nap elnézné aprítás közben.

És végül egy kép a világválogatottról, ami megbirizgálva nagyobb lesz:

Címkék

csaj trash b film filmklip bad movie chick flick nilbog

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr944541634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_122737 2012.03.11. 12:12:40

Erika Eleniakot mindenképp megemlíteném :D

Ismeretlen_180758 2012.03.11. 13:23:56

1: Szerepelt ő is a kezdőlistán, csak szelektálnom kellett. De azért szeretjük, főleg ha fut mint a szél...belassítva:)

Ismeretlen_1068 2012.03.11. 13:47:01

Jézusom, eme hölgyemények többségéről még csak nem is hallottam. :) Amúgy hol van Meg Foster? Vagy csak a jó nők játszhattak? :)

Ismeretlen_180758 2012.03.11. 15:35:21

3: Mindenki játszott, csak ők maradtak. Egyébként Meg Foster nem olyan meghatározó alakja ennek a világnak. Legalábbis számomra egyáltalán nem:)

Ismeretlen_82723 2012.03.11. 19:27:35

Nekem Shannon Tweed neve elsők között ugrik be, ha B-filmes színésznőcikről van szó. A trashthrillerek (!) nagy sztárja a 90-es években. Az meg, hogy Sandahl Bergman Golden Globe-díjas színésznő, a HFPA egyik ékköves szégyene. :)

Gábor 2012.03.12. 03:31:16

Tura Satana, nem Santana.

Josh 2012.03.12. 09:14:06

Én az olaszok sexploitation királynőjét, Laura Gemsert hiányolom. :)

Ismeretlen_184490 2012.03.12. 15:03:00

Ja,Laura Gemser befért volna, egyébként elég jó összeállítás. Olasz vonalról talán Edwige Fenech a kedvenc.

batboy 2012.03.18. 14:25:15

1. Brigitte Nielsen (a dán anakonda a zsánerem...ennyi) 2. Annie Belle (zsebkiadású proto-Brigitte Nielsen, egyszerűen gyűlölte ha egy filmben háromnál több jelenetben ruhát kellett viselnie) 3. Dyanne Thorne (minden náci fegyőrnők császára, minden dominák példaképe) 4. Pam Grier (a termékenység fekete istennője, fent már részletezve) 5. Marina Hedman (perverz apáca, később Marina Lotar néven MILF pornószínésznő lett) 6. Karin Schubert (szigorú arcú germán, Laura Gemserrel nyalakodott, később (jé!) MILF pornószínésznő lett és Marina Hedmannal lovagolt különféle pohos szőrmókokon) 7. Joan Severance (a Vaklárma után Fekete Skorpióként szuperhősködött és néhány szofterotikus filmben dörgölődzött szexet mímelve) 8. Laura Gemser (tényleg érthetetlen hogy nincs a fenti listán) 9. Jennifer Rubin (sikoltók elől menekült az elhagyott bolygón, Freddyvel is akaszkodott, de többnyire maradt az alsó polcon, nekem pont fejmagasságban. utoljára a Transmorphersben tündökölt) 10. Barbara Crampton (sci-fi-horror ikonka, karrierjének csúcsán egy levágott, majd felélesztett fej orálisan ki akarta elégíteni. legközelebb Rob Zombie Lords of Salemjében.)

Ismeretlen_1068 2012.03.18. 14:28:08

Rubinka jelenleg is egész jól tartja magát. http://img1.bdbphotos.com/images/orig/p/x/pxbmzqcu635ouc3m.jpg

batboy 2012.03.18. 14:54:08

igen...és még mindig rövid(ecske) a haja. a Playmakerben az akkor még relatív ismeretlen Colin Firth vágta le a bugyiját egy ollóval (és abban volt a legjobb a frizkója) ám mégis itt testesíti meg az archetipikus Mihálynőt: http://www.dailymotion.com/video/x8z6u_jennifer-rubin-delusions_sexy

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása