aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nézünk, mint a moziban (2012. 8. hét) Takács Máté
2012. február 23. 08:09:19

Kategória: 9 komment

Kakaskodó kémek, bajba jutott bálnák és szokatlan szigetek próbálják elvonni a figyelmet két kiemelkedő alkotásról. Heti bemutatók.

Kakaskodó kémek, bajba jutott bálnák és szokatlan szigetek próbálják elvonni a figyelmet két kiemelkedő alkotásról. Heti bemutatók.

  • Aurora - Három órás román filmdráma az Anjou Lafayette-től megszokott gerillaforgalmazásban: Budapesten kétszer látható a Toldiban, Kecskeméten ugyancsak, míg a ceglédiek és a szolnokiak egész héten benevezhetnek rá. Feliratos, 181 perc, Anjou Lafayette.
  • Családban marad (Neka ostane među nama) - Másfél órás horvát filmvígjáték az Anjou Lafayette-től megszokott gerillaforgalmazásban: Budapesten kétszer látható a Toldiban és a Tabánban, míg a a szolnokiak egész héten benevezhetnek rá. Feliratos, 87 perc, Anjou Lafayette.
  • Kémes hármas (This Means War) - Romantikus akció-vígjáték, amivel az InterCom nem csak a nézőknek, de a kereskedelmi tévécsatornáknak is kedveskedik, hiszen itt már nem kell majd eladhatósági címváltoztatást eszközölni a tévés sugárzás alkalmával. Az országosan vetített produkció a Palace MOM Parkban feliratosan látható. Szinkronizált, 97 perc, InterCom.
  • Mindenki szereti a bálnákat (Big Miracle) - Családi jellegű mozi igaz történet alapján, melyben a címbeli deklaráció a bálnahús ízletességét és a hidegháborút is felülírja. Ahogy hazájában, nálunk is szerény esélyekkel vág neki, így a forgalmazó ennek tudatában járt el: hét budapesti moziban látható csökkentett előadásszámmal és feliratosan. Feliratos, 107 perc, UIP.
  • A némafilmes (The Artist) - Filmesek közt cinkes, aki néma: a magyar nézők is próbára tétetnek a 10 Oscar-díjra jelölt francia filmcsodával. Vajon a fekete-fehér és a szöveg nélküli jellemzők taszítóan hatnak, vagy az újdonság erejével? Egyelőre a fővárosiak mondhatnak véleményt, de egy esetleges vasárnapi tarolás meggyorsíthatja a terjesztést. Feliratos, 100 perc, Fórum Hungary.
  • A szégyentelen (Shame) - Michael Fassbender legnemesebb szervével vezérelve gyűjti a nőket és a 18 éven felüli nézőket a tavalyi év egyik legkülönlegesebb filmjében. Négy fővárosi plázamozi és a Művész műsorán. Feliratos, 101 perc, Budapest Film.
  • Utazás a rejtélyes szigetre 3D (Journey 2: The Mysterious Island) - Dwayne Johnson két kemény akciózás között valódi közönségéről sem feledkezik meg: a családi fantasyben lezuhan, elázik, majdnem megevődik és még dalra is fakad, mindezt kizárólag 3D-ben az ország mozijaiban, köztük IMAX-ben is, a Cinema City MOM Parkban pedig eredeti hanggal. Szinkronizált, 94 perc, InterCom. Kísérőfilm: Daffy's Rhapsody.

    A hétvégén, pontosabban vasárnap országosan premier előtt látható a 11 Oscar-díjra jelölt A leleményes Hugo 3D. Az Odeon-Lloyd mozi Oscar-estjének keretein belül a Warrior - A végső menet is megtekinthető ugyanezen napon.


Te mit nézel (meg)?

(hazai bemutatónaptár 2012)

egy éve néztük: A harcos
két éve néztük: Éli könyve
négy éve néztük: Michael Clayton
öt éve néztük: A család kicsi kincse | Híd Terabithia földjére | A mások élete
hat éve néztük: A barlang - The Descent | Sziriána
tizenegy éve néztük: Rekviem egy álomért

Címkék

budapest film drew barrymore forum hungary reese witherspoon intercom chris pine tom hardy michael fassbender john krasinski carey mulligan jean dujardin eurocinema magyarvalosag 3d cinema uip duna film dwayne the rock johnson anjou lafayette heti bemutatok

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr164541549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2012.02.23. 08:26:56

Elég nagy az érdektelenség a The Artisttal szemben, mi több, több helyen már látatlanban túlértékeltnek titulálják. Nem vagyok túl optimista vele kapcsolatban. A Shame viszont egész jól termelhet - a maga limitált keretei között.

Ismeretlen_1068 2012.02.23. 08:27:13

És a bálnás cucc feliratos? Kaszaaaa!

kekec 2012.02.23. 08:49:58

1: Az érdektelenség alatt újságírói érdektelenséget, vagy nézői érdektelenséget értesz? A magam környezetében ez utóbbival nincs probléma, csak éppen a filmet nem vetítik sehol vidéken. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok, mekkora lesz a hétvégi nézőszám. Amúgy A némafilmes hiányában azt hiszem, hétvégén megnézem az Utódokat és premier előtt A leleményes Hugo-t. Mondanom sem kell, ezeket sem a lakóhelyemen...

Ismeretlen_1068 2012.02.23. 09:08:17

3: Bízom benne, hogy csal az előérzetem, de nem érzem a lelkesedést és a várakozást a nézők részéről. Természetesen a "true filmbuzik" már szépen letöltötték és megnézték, de ők amúgy se járnak moziba.

Ismeretlen_1068 2012.02.23. 09:08:37

3: Ha már felutazol, akkor nézhetnél Shame-et is, megéri. :)

Ismeretlen_1068 2012.02.23. 09:12:16

Kapcsolódó hír: A Shame – A szégyentelen mozibemutatója kapcsán két előadás erejéig újra látható Steve McQueen rendező és Michael Fassbender első közös alkotása, a megrázó erejű Éhség. A világ legrangosabb fesztiváljain (Cannes, Velence, Torontó, Montreal) ünnepelt és elismert Európa-filmdíjas alkotás Steve McQueen brit videoművész megrázó erejű játékfilmes bemutatkozása, mely az észak-ír Bobby Sands híres éhségsztrájkjának utolsó hat hetét követi nyomon. Az Éhség a budapesti Toldi Moziban (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) látható február 26-án, vasárnap 18:45-kor és február 29-én, szerdán 17:00-kor.

kekec 2012.02.23. 09:30:30

5: Nem fel, hanem leutazok. De a Shame amúgy sem az én műfajom.

kirijima 2012.02.24. 18:41:52

Ma kora délutáni vetítésen összesen 5-en voltak a teremben, ennél azért remélem, hogy összességében nagyobb az érdeklődés a film iránt, mert megérdemli. Az Artistot, bevallom minden bűnömet, én is letöltöttem, óriási hiba volt, jól el is rontottam így az élményt, ez a film nagyvászonért ordít, de be lesz pótolva :).

anita 2012.02.25. 09:45:46

Végre! :) Tegnap este megvolt a duplázás. Shame, The Artist. Egyikben sem csalódtam. Nem is tudom eldönteni melyik tetszett jobban. Jó volt, hogy ebben a sorrendben néztük, mert amennyire megvisel a Shame, a The Artist annyira feloldoz.. Egyébként péntek este, Aréna, és mind a kettőn kevesen voltunk.. :( /Pedig a fél 8-as Shame előtt a kasszánál szokás szerint 5 km-es sort kellett végigállni../

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása