aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: a szerelem művészete [l'art d'aimer] (2011) Németh Barna
2012. február 09. 06:30:30

Kategória: 4 komment

Idős és fiatal, félénk és rámenős, hűséges és kísérletezgető; számtalan figura megfordul Emmanuel Mouret filmjében, de egyben mind ugyanolyanok: szerelmesek. Azt ugye tudjuk, hogy a szerelem mindent körbevesz, de azt nem mindig, hogy mihez is kezdjünk vele. Ovidius nyomdokain járva, erre keresi a választ A szerelem művészete néhány franciásan bohókás esetet bemutatva.

Egy nő minden vágya, hogy ágyba bújjon férfiakkal, de nem akarja megcsalni férjét. Egy fiatal pár nyitott kapcsolatot ígért egymásnak, de ezt nem is olyan könnyű betartani. Egy férfi azt sem tudja, hogy udvaroljon új szomszédasszonyának, egy másik pedig valami egészen mást kap a vak szerelemtől. Némelyik hétköznapi, némelyik inkább bohózatba illő, de mindegyik szerethető és szórakoztató. Az Igazából szerelem (Love Actually) nívóját ugyan nem éri el, de a sematikus tengerentúli darabokkal szemben mindenképpen vállalható opció egy kellemes délutáni mozizáshoz... akár szingliként is.

Címkék

comedy parizs romance eurocinema kritika szokatrany 7csillagos vertigo media

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr354541464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2012.02.09. 06:37:29

Eme néhány sor alapján azt szűrtem le, hogyha játszana benne egy-két nagyobb francia név (Binoche, Depardieu... a másik), akkor akár siker is lehetne belőle. De így nem. :\ OFF: Úton-útfélen a Sherlock Holmes nevében marketingjébe ütközöm, ami ráadásul egész jó színvonalat képvisel, erre nézem, hogy eddig kb. 1.000 ember nézte meg Budapesten. Köszönjük ezt szépen Sas Tamásnak és Gát Györgynek.

Ismeretlen_180758 2012.02.09. 09:32:21

Inkább egy érdekesebb plakát kellett volna. De talán így is megtalálja a közönségét. Holmest viszont sajnálom:(

Ismeretlen_82723 2012.02.09. 10:07:55

A poszter eléggé hajaz a Született feleségére. Amúgy hátha megdobja kicsit a francia filmek iránti érdeklődést az Életrevalók sikere.

Ismeretlen_82723 2012.02.09. 10:09:51

A Sherlock Holmes nevébenről meg annyit, szerintem el kellett volna hallgatni, hogy magyar film, annyira úgy se látszott a reklámanyagain. Akkor talán megnéznék 10 ezren...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása