aeon flux

ready for the action now, danger boy?

top 2011: az év legjobb dalai #2 (alternative) Zalaba_Ferenc
2012. január 02. 20:19:51

Kategória: zene 6 komment

Alternatív... vagy valami olyasmi: a "nem elektronikus" hülye cím lett volna, ráadásul nem is találó, mert az alanti tízesben is akadnak szintetikus dolgok... A "nem tánczene" se lenne találó, hisz táncolni bármire lehet, csak nem biztos, hogy jó szemmel néznének rád közben. Egy szó mint száz, íme a másik toplista, melynek során csak egy szabályt tartott szem előtt - mielőtt teleraktam volna dEUS- és White Lies-nótákkal - egy előadótól, egy albumról csak egyet szabad...

10. The Weeknd - Wicked Games

Abel Tesfaye 2011-ben megjelent három(!) albumáról tulajdonképpen bármit ide lehetne sorolni, úgyhogy legyen mondjuk ez.

9. TV on the Radio - Second Song

Az új album nem vágta földhöz a zenei világot, de azért nyomokban fellelhető rajta a zenei eklektika, amelyért első körben megkapták a jól megérdemelt hozsannát.

8. Garbage - Who's Gonna Ride Your Wild Horses

Tudom, Butch Vigék diszkográfiájában csupán lábjegyzet, de úgy tűnik, annyira ki vagyok éhezve az új kacatra (meg talán a hallgatható U2-ra is), hogy nem tudom nem imádni ezt a feldolgozást.

7. Björk ft. Skunk Anansie - Army of Me (Sucker Punch Remix)

A crossover mindig is a gyengém volt, és ha három különböző műfaj találkozik egyetlen eklektikus szimfónia formájában, az maga a mennyország - még akkor is, ha egy ezeréves dal finomhangolásáról van szó (isten áldja érte Marius de Vriest!).

6. Art vs. Science - Magic Fountain

Oké, tudom, hogy ez a dal 2010-ben jelent meg először, de az album idei, meg aztán egy éven át ehet rá ropni.

5. Kasabian - Switchblade Smile

Szerintem a fülükbe jutott, hogy nyekergős tingli-tanglinak tartom őket, és bosszúból csináltak egy majdnem nyekergős tingli-tanglit, ami... nos, iszonyú tökös.

4. How to Destroy Angels - Is Your Love Strong Enough

Az eredeti változatot Bryan Ferry és David Gilmour írta (a Legend című filmhez), ezt pedig Trent Reznor hangszerelte az oldalbordájának.

3. Artic Monkeys - Don't Sit Down Because I Moved the Chair

Nem a szigorú gitár, nem is a szürreális szöveg miatt, hanem azért, mert attól az egyszerű kis "jejejeee" süvöltés még most is hideg négykezest játszik a csigolyáimon.

2. dEUS - Dark Sets In

Az első körben "nem lett ciki az új album" minősítés hamarosan "durvajó az új album" felkiáltássá alakult át, ami nem kis részben eme műremeknek köszönhető. Ezek a belgák tudnak építeni.

1. White Lies - The Power and the Glory

A Joy Division él és virul, és himnuszokat gyárt. Akár egy egész albumra valót!

Címkék

zene pop rock toplista music anniversary u2 alternative electro videoklip bjork hallgatnivalo tribute cover electronic deus kasabian garbage artic monkeys trent reznor alternative rock white lies topzene the girl with the dragon tattoo the weeknd top 2011 top zene alternative pop

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr34541258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsé 2012.01.02. 20:28:19

milyen kár, h az Arctic Monkeys csak egy tökös számot csempészett erre az albumra... a Pride and Glory elsőségével abszolút egyetértek, a szigetes klip ISTEN

elmouse 2012.01.02. 21:28:11

Nálam egyértelműen ez a NR1, ahogy az albumuk is: White Denim - Is and Is and Is http://www.youtube.com/watch?v=Kd4_fy9DMR0

frmn 2012.01.03. 10:21:41

Nyilván ezért majd a keresztvizet is leszeditek rólam, de szerintem már az eredeti Joy Division is nagyon erősen túlértékelt volt.

Ismeretlen_1068 2012.01.03. 11:53:14

*kikészíti a keresztvíz-leszedőt*

Ismeretlen_9654 2012.01.03. 12:21:07

3. pedig máig hat, és bizonyos szempontból még csak nyaldosni sem tudják azt színvonalat az utódok.

frmn 2012.01.03. 13:20:12

5: Nem tudom, én nem érzem így, és bár a zenei világ általában hasraesik attól, ha egy énekes, akinek túl sok hangja és különösebben sok tehetsége sincsen 1-2 album után öngyilkos lesz, (I'm looking at you Kurt Cobain), azért a konkrétan 1 albumtól, meg a poszthumusz volta miatt sikeres 'Love will tear us apart' (ami konkrétan SZAR) című számtól én spec. nem estem hasra. Kinek a pap, kinek a papné.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása