aeon flux

ready for the action now, danger boy?

új mokép filmek moziban és dvd-n Zalaba_Ferenc
2011. március 20. 18:10:03

Kategória: 13 komment

Az alábbiakban egy sajtóközleményt olvashattok, amely a Mokép idei bemutatóiból szemezget - érdemes átnyálazni, ugyanis van köztük néhány nagyágyú.

A MOKÉP 2011-re számos művészfilm forgalmazását tervezi, melyek nagy részét a nemrégiben megrendezett Berlini Filmfesztivál alkalmával vásárolta meg. Pontos megjelenési dátum nélkül, ízelítőként bemutatunk néhány filmet a kínálatból.

Az alábbiakban egy sajtóközleményt olvashattok, amely a Mokép idei bemutatóiból szemezget - érdemes átnyálazni, ugyanis van köztük néhány nagyágyú.

A MOKÉP 2011-re számos művészfilm forgalmazását tervezi, melyek nagy részét a nemrégiben megrendezett Berlini Filmfesztivál alkalmával vásárolta meg. Pontos megjelenési dátum nélkül, ízelítőként bemutatunk néhány filmet a kínálatból.

A 2011-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medve-díjat nyert iráni alkotást, Asghar Farhadi Nader and Simin, A Separation / Nader és Simin – egy elválás című drámáját előreláthatóan az év második felében mutatja be a MOKÉP. A film többek között azért is kiemelkedő alkotás, mert olyan szituációkat helyez egymás mellé, amelyben mindenki bűnössé válik, senki sem marad morálisan érintetlen.

A négy Oscar-díjra jelölt, valamint számos függetlenfilm díjat besöpört Winter’s Bone című filmet már itthon is nagy várakozás övezi. A Sundance filmfesztiválon feltűnt film egy félárva kamaszlányról szól, aki nyomtalanul eltűnt apja, a kisstílű drogüzér után kutat egy hegyvidéki nyomortelepen. A Rotten Tomatoes kritikái szerint jelenleg 94 % -os az értékelése a filmnek. Az Animal Kingdom a legjobb női mellékszereplő Oscar-díjáért szállt versenybe idén. A David Michôd által rendezett film a bűn mélységeiről szól, amikor egy család legifjabb tagja is belecsöppenhet a bűnözés világába, ahonnan nincs kiút többé.

A kanadai Incendies című film a legjobb külföldi film kategóriában indult az Oscar-gálán, és a hazai közönség premier előtt, Felperzselt föld címmel a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja először. A legendás brit rendező, Ken Loach Route Irish című filmjét az év második felében láthatják a nézők. A Cannes-i nagydíjas Felkavar a szél rendezőjének új filmje egy férfiről szól, aki Irakban meghalt barátja halálával kapcsolatban visszautasítja a hivatalos magyarázatot és elindul kideríteni az igazságot.

A Nobel-díjas Gabriel García Marquez Bánatos kurváim emlékezete című regényéből készült filmadaptáció egy aggastyán és egy fiatal lány lehetetlen szerelméről szól, és az egzotikus Mexikó világába kalauzol el minket, miközben végig megőrzi a marquezi öniróniát. Az Eva című spanyol sci-fi Daniel Brühl (Becstelen Brigantyk; Good Bye Lenin!) főszereplésével, egy különleges kapcsolatot mutat be 3 ember között. A fiatal, félénk zsenit megbízzák, hogy alkosson meg egy gyerekrobotot, Eva-t, aki már az alkotás folyamata közben megváltoztatja tervezője és barátnője életét.

Az északi filmek rajongói biztos örömmel fogadják majd a Stricken című holland filmet. A két boldog fiatal harmonikus házaséletébe bombaként robban a feleség rákos megbetegedése. A film arra keresi a választ, hogy kibírja-e a kapcsolat ezt a feszültséget, vagy elválnak az útjaik.

Hiánypótló kiadással jelentkezik DVD fronton is a MOKÉP. Hamarosan elérhető lesz a hazai közönség számára is a Mr. Nobody című film, amely 2010-ben az Európai Filmakadémia Közönségdíját nyerte el, de a Velencei Filmfesztiválon is jó eséllyel indult az Arany Oroszlán díjért.

A fenti művészfilmek mellett közönségfilmmel is fog jelentkezni a MOKÉP. A népszerű francia képregényből készült Largo Winch folytatásában (Largo Winch 2: A Burma-összeesküvés) a sármos Tomer Sisley mellett Sharon Stone alakítja a főszerepet.

További várható MOKÉP-bemutatók 2011-ben: A belgrádi fantom, Notre jour viendra (aka. Redheads, Eljő a napunk), Coriolanus, Easy Money (aka. Snabba Cash, Instant dohány), Jud Süß - Film ohne Gewissen (aka. Jew Suss: Rise and Fall), The Monk, ATM, Hitler á Hollywood (Hitler és Hollywood).

Címkék

oscar independent sajto mokep eurocinema artfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr994539469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dömi 2011.03.20. 19:16:49

Nem tudom miért hirdet meg újabb filmeket a Mokép ha az ezidáig behirdetett filmeket sem képesek kiadni!

Ismeretlen_180758 2011.03.20. 19:24:37

Emlékeztek a Jóbarátok azon részére, amikor Joey ajánlást ír Chandlerékről az örökbefogadás miatt? Szépen megírja a mondandóját, majd a szövegszerkesztő szinonima szótárának segítségével minden szót kicserél, hogy okosabbnak tűnjön. Nos, Instant dohány. Aztamindenit.

MOKÉP · http://www.mokep.eu 2011.03.20. 20:05:23

limupei. 2011. 03. 20. 19:24: Sajnos a könyvnek ez lett a magyar címe, így mi sem tehettünk mást, mint, h elfogadjuk ezt a béna címet. Mi a Könnyű lóvét adtuk volna neki...

Ismeretlen_180758 2011.03.20. 20:21:01

Oké, haragom átirányítva a Park kiadó felé.

kekec 2011.03.21. 07:49:59

Nagyon remélem, hogy végre rendeződnek a dolgok a Moképnél és ezúttal nem törlik a bemutatókat. Különösen várom a Mr. Nobody-t, amelynek hazai megjelenésében nem is reménykedtem. Azért az is érdekelne, hogy a tavaly beígért rengeteg DVD közül fog-e még megjelenni valami. Főként A tiltott királyság és a Kisvilma érdekelne. Ha valaki tud valamit, szóljon!

clive 2011.03.21. 10:27:39

Engem is az érdekelne, hogy a beharangozott DVD-kkel mi lesz? Klasszikusabb német filmet nem vásároltak? pl.: Herzog, Wenders (Berlin felett az ég), Fassbinder, Fritz Lang (Metropolis),Robert Wiene (Dr. Caligari) és én Hanekét (Funny Games) is ide veszem, hiába oszták :)?

Dömi 2011.03.21. 11:07:59

na ilyenkor vajon hol van a Mokép,amikor kérdez az ember tőlük?

ertz 2011.03.21. 15:12:25

Dömi, felháborító, h nem válaszoltak Neked fél órán belül...

csabaga 2011.03.21. 16:55:40

A korábban beharangozott Dumas c. film mikor jelenik meg?

MOKÉP · http://www.mokep.hu 2011.03.23. 10:15:19

Kedves Érdeklődők! Április folyamán a MOKÉP a következő filmeket jelenteti meg DVD- n : Szerelmi bűnök, Szemekbe zárt titkok, Csángók, Vespa, A szerelemről és más démonokról és a Passiót Blu- rayen. A tiltott királyságról és a Kisvilmáról egyenlőre nincs info.

Ismeretlen_1068 2011.03.23. 13:06:28

A Mokép kereskedelmi igazgatója biztosított arról, hogy a kiadó által korábban már bejelentett valamennyi megjelenést pótolják idén.

kekec 2011.06.01. 12:05:15

10-11: A megjelenésekből persze semmi nem lett. Számíthatunk még egyáltalán valamire a Mokép háza tájáról?

Ismeretlen_1068 2011.06.01. 13:13:46

Én időről időre rákérdezek a megjelenésekre, de a fentieken kívül semmi biztatót nem hallottam vissza.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása