aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office countdown: the twilight saga - eclipse Takács Máté
2010. június 28. 11:04:20

Kategória: 39 komment

Szerdán lecsap, és elsöpör mindent. A felfoghatatlanul népszerű Alkonyat-széria egészen rövid szünet után tér vissza, hogy egyensúlyt hozzon az eggyel korábbit már hátrányból követő 2010-es esztendőbe.

Szerdán lecsap, és elsöpör mindent. A felfoghatatlanul népszerű Alkonyat-széria egészen rövid szünet után tér vissza, hogy egyensúlyt hozzon az eggyel korábbit már hátrányból követő 2010-es esztendőbe.

Bizony, június vége felé a mérleg átbillent 2009 javára. Mivel az év eleje és a tavasz rekord számokat hozott, ennek egyértelmű oka az elmúlt két hónap betegeskedése. Nagyjából két fix pont volt idáig, aminél azért többet tartottak annak előzetesen, ám mégis csak a Vasember 2. és a Toy Story 3. lépte meg az elvárt szintet. Hogy az Alkonyat: Napfogyatkozás számára ez mit is jelent, azt még behatárolni is nehéz. Mert az túl egyszerű volna, ha azt mondanánk, az Alkonyat: Újhold közel 300 milliós végösszege a megcélozandó. Egyfelől az előző fejezet előtt már maximálisan felfokozódott a várakozás, ami A sötét lovagét felülmúló nyitónapi rekordban csúcsosodott ki, s ennek végül csak a kétszeresét hozó, 142 milliós első hétvégében. Másfelől viszont, most nyár van, s ez új terep a franchise-nak, új lehetséges utakkal. Egyértelmű, hogy ezúttal is közel a fele forgalmát bonyolítja majd a film az első hetében, ám a szabad hétköznapok extra dollárokkal járnak ebben az időszakban.

Az első napos csúcsot nagyon is veszély fenyegeti. Hallani már róla, mi több, minket is elért már, hogy az előzetes jegyeladások az egekbe szöknek. Ugyanakkor a szerdai indítás elosztja a keresletet, így a nyitóhétvége rekordja érintetlen marad. Sőt, könnyen lehet, hogy június 30-tól vasárnapig, ami éppen július 4-e, folyamatosan csökken majd a bevétel, s végül a három napos adat egészen átlagos lesz, persze júliusi sztenderddel mérve. És így alacsonyabb helyről indul meg a második résznél is intenzívebb iramú fogyatkozás.

Hogyan változik meg a közönség, ha egyáltalán? Bár korábban a Szex és New York 2. esetében is úgy tűnt, nem befolyásolja semmi az első rész jegyváltóit abban, hogy az újabb fejezetet is megtekintsék, ez nem volt helytálló feltételezés. Nagy a különbség azonban a két film között. A potenciális nézők nagy része, de nem egésze, jóval fiatalabb az említetténél, akik nehezebben tántorodnak el, ráadásul itt már egy harmadik epizódról van szó. Elenyésző számúra tehető, aki az előzőt látta, de nem tervezi megtekinteni az újabbat, ám ezzel egy időben a közönség bővülése is hasonló mértékűre tehető. Egy népszerű filmsorozat mindig szerez új patrónusokat, de az Alkonyat és az Alkonyat: Újhold már a határokat súrolta e téren, nem mellesleg túl kevés idő telt el a második és a harmadik rész között a rajongóbázis számottevő bővüléséhez.

Az Alkonyat: Napfogyatkozás tehát kétség kívül a 2010-es év egyik legnagyobb slágere lesz, ezúttal is a lista élbolyába jutva (az Újhold 4. lett tavaly), ám a dobogóhoz már mindenképpen szükségeltetne az előzmény jelentős mértékű túlteljesítése, ami nem garantált, de mindenképpen lehetséges.

A fentiek fényében tipp az észak-amerikai szereplésre:
06.30. szerdai nyitónap: 77.500 millió dollár
07.01. csütörtök: 27.125 millió dollár (-65%)
07.02. péntek: 23.050 millió dollár (-15%)
07.03. szombat: 20.745 millió dollár (-10%)
07.04. vasárnap: 12.450 millió dollár (-40%)
nyitóhétvége: 56.245 millió dollár
első öt nap: 160.870 millió dollár
végösszeg: 304.025 millió dollár (ebből a nyitány 18.5%; ebből az első öt nap: 52.9%)

nemzetköz & itthon
Már az első epizód is figyelemreméltó eredményeket ért el, ám az Újhold a nemzetközi piacon is alaposan rálicitált a kezdetre. 400 millió dollár feletti bevétele ugyan a Harry Potter-szériától még távol állt (nem így a 296 milliós észak-amerikai zárás), világos, hogy a franchise számára ez az összeg már állandó lesz a jövőben. Sőt, éppen az, hogy a fiatal varázsló sztorija még százmilliókra van a vámpírrománctól, meghódítandó területet jelent a Twilight sagának. A Napfogyatkozás előtt nyitva az ajtó, hogy a félmilliárdot is teljesítse, de ehhez aztán vért kell majd izzadni és nem árt a rajongók farkaséhsége sem.

Magyarországon az Alkonyatot alig vették észre a nézők, mikor 2008 november végén beröppent a hazai mozikba. A megtett hosszú út alatt azonban 70 ezer néző fölé jutott a még SPI forgalmazta produkció, hogy aztán az Újhold rá egy évvel ezt már első napjaiban le is tudja. Az ábra tehát egészen hasonlatos a nemzetközihez (bár még egyszer, nálunk az első rész nem volt különösebb siker úgy, mint Észak-Amerikában, illetve az összesített nemzetközi piacon), a folytatás 300 ezer néző közelébe férkőzött, amit a Fórum Hungary nyilván elvár a Napfogyatkozástól is - már csak annak fényében is, hogy elővételben meg is hozta az első epizód első hétvégi eladott jegyeinek számát.

rendező: David Slade
szereplők: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Bryce Dallas Howard, Billy Burke, Dakota Fanning
forgalmazó: Summit
költségvetés: 65 millió dollár
magyar bemutató: június 30.

kapcsolódó írások
kritika: Twilight
kritika: New Moon
countdown: Grown Ups (és ami lett)
countdown: Knight and Day (és ami lett)
countdown: Toy Story 3 (és ami lett)
countdown: The Karate Kid (és ami lett)
countdown: The A-Team (és ami lett)
countdown: Sex and the City 2 (és ami lett)
countdown: Prince of Persia - The Sands of Time (és ami lett)
countdown: Shrek Forever After (és ami lett)
countdown: Robin Hood
(és ami lett)
countdown: Iron Man 2 (és ami lett)
countdown: A Nightmare on Elm Street (és ami lett)

Címkék

fantasy box office forum hungary coming soon romance twilight robert pattinson kristen stewart

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr64538286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tristram 2010.06.28. 11:08:41

Abszolút reális, amit jósolsz, csak azt nem értem, hogy két ilyen kiábrándítóan rossz epizód után hogy képes ez a film még mindig olyan szinten fennmaradni illetve esetleg újabb rajongókat szedni? Mert az rendben, hogy a fanok megelégszenek azzal a szarral, amit kaptak, ők most sem fognak csalódni, de a második rész többlete el kéne, hogy tűnjön. Azért a HP széria garantál egy elfogadható minőséget, ez viszont kritikán aluli.

Ismeretlen_1068 2010.06.28. 11:26:12

Szegény SPI csúnyán el is vérzett az első rész bukása miatt, de talán nem is véletlenül: nálunk akkor mutatták be ezt a filmet, mikor még csak rügyezett a TWILIGHT-mánia, hisz a könyv és a film szinte egyszerre érkezett, így ezúttal jót tett volna, ha a stúdió vár legalább 3, de inkább 6 hónapot a bemutatóval.

Ismeretlen_82723 2010.06.28. 11:50:41

Hova lett SpongyaBob a tetejéről? Amúgy ezek itt a plakáton is tuti rajta vannak valamin, elég kómásak. :) Az előzőeket látó, de ezt már megnézni nem tervezők közé tartozik az én húgom, aki szerint a 3. rész már könyvben is szar, végig se olvasta.

Ismeretlen_1068 2010.06.28. 11:55:11

Visszaminősítettem korábbi hírré (ez a két cikk azért talán fontosabb egy jpg-nél és egy youtube videónál :). Asszonykám unokatestvérének a lánya pl. a harmadikat tartja a legjobbnak (ezt a véleményét azt hiszem, mások i osztják), így alig várja, hogy megnézze a filmet, míg a másodikat csak DVD-n látta, mert az szerinte szar.

afterward 2010.06.28. 12:16:27

Teljesen reálisan gondolod a bevételt...csak a valóság erre a realitásra rá fog némileg cáfolni:) 12 éves unokahúgom már egy következő generáció tagja, akiknek ez a maszlag lesz a nagy élmény moziban...ez van. Ezért fokozódik a hangulat, meg az érdeklődés, mert demográfiailag szélesedik a divatra, hypra fogékony fiatal generáció létszáma. Nincs megállás, van még bővülés. Szóval szerintem lesz az több is, olyan 340 körül. Ami még nagy kérdés (számomra), hogy mi a megoszlás. Szerintem hétvége most erősebb lesz és a lecsengés még gyorsabb...vagy nem:) Homály nagyon. Amikor megkérdeztem unokahúgom hogy miért szereti a filmet, azt mondta: azért mert olyan szerelmesek!!! Erre én: de hiszen soha nem mosolyognak egymásra! Ez lenne a szerelem a mai generációnak? A nagy szomorúság, meg soha nem lehetünk egymáséi? Basszus nincs jó kedvük sohasem!

skaven 2010.06.28. 12:18:30

kis kiegeszites: az alice is meglepte a szintet. :) mivel ennyi bukta volt mar ebben az evben, ezert inkabb ne hagyjuk ki a harmadik filmet ami teljesitett is.

Ismeretlen_82723 2010.06.28. 12:52:47

5: Ez látod egy érdekes megvilágítás, hogy ez Alkonyat-sorozat megtestesíti azt, ami a mai tinédzsereknél a szerelmi dolgokat jellemzi. Azt nem tudom, milyen divatstílus-irányzathoz áll közel ez a Twilight-világ, de az biztos, hogy annak Szent Bibliája a könyv- és filmsorozat. 6: Most csak a nyárra gondoltam, az Alice amúgy még abszolút meglepetést is okozott, nemcsak meglépte a szintet.

Dave Campestre 2010.06.28. 12:54:21

Hát, ha ez a Pattinson egy helyes gyerök, akkor a prosztatám meg egy aknavető. Ugyanez a másik kölökre is érvényes.

Ismeretlen_82723 2010.06.28. 12:56:32

A Cápasrác amúgy egy szőrtelen láma: www.facebook.com/pages/Taylor-LautnerLLAMA/104855979548401

tristram 2010.06.28. 13:05:17

5: Azért ebben semmi új nincs, Anyegin megvolt? Vagy még visszább, Goethe: Werther szenvedései, mikor kitört utána a nagy öngyilkossági hullám (spleen, világfájdalom, búbánat). Dante nem is érintkezett az ő Beatricéjével (feltéve, hogy létezett), neki az volt az igazi szerelem (más kérdés, hogy szakrális értelme volt). Trisztán és Izolda, sorolhatnám tovább... Szóval ebben az égadta világon semmi új nincs, persze nem a klasszikusokhoz mennek vissza, hanem nézik ezeket a szarokat.

afterward 2010.06.28. 13:55:47

Lényegében mindenkinek igaza van, hogy régen is volt Rómeó és Júlia, meg depresszió, meg ilyen tragédiásdi...(mondjuk itt nem lesz:) De azért ez nem az. Nem is csak minőségi problémáim vannak, hanem minden egyéb:) És tudom ez a "fejlődés", mert szüleinkhez képest mi is változtunk, de ez akkor is zavar. Ennyi. Szegény herripotter srácot is sajnálom, ezeket is, mert színészként lehúzhatják magukat a vécén egy életre megvan a terhük.

Ismeretlen_1068 2010.06.28. 14:07:05

5: Pontosan! Ez a lényege ennek a szarnak: az olvasók nem akarják, hogy boldogok legyenek, nem akarják, hogy egymásé lehessenek, mert a szenvedés sokkal izgalmasabb és sokkal inkább átélhető egy meg nem értett tini számára, mint a folyton folyvást beteljesülő heppiend.

Ismeretlen_140561 2010.06.28. 19:48:07

Szerintem egy kicsit lassabban fog gyengülni, de abban biztos vagyok, hogy szerdai nyitó napi rekordot dönt. Szerintem szerdán 70M, csütörtökön 31M, hétvége 30-30-21. A könyv eleje egyébként valóban halálosan unalmas, de a végére igen csak beindulnak az események. Ahogy elnézem az előzetest, sikerült végre kicsit elszakadni Bella állandó szemszögétől, ami jó pont lehet a filmnek is, illetve a könyv rajongói közül is felfigyelhetnek rá többen. Na és persze az éjféli premierre Twilight-szűz haverom is eljön, mert bejött neki az előzetes.

Ismeretlen_140561 2010.06.28. 20:39:39

Ja, és szerintem valamilyen szinten a minőség is beleszólhat a dolgok állásába. Eddig úgy néz ki, hogy jó filmről van szó, 3-ból 3 pozitív kritika. Az imdb-re meg úgy is ész nélkül dobálják az 1-eseket az antifanok.

Ismeretlen_82723 2010.06.28. 21:37:03

Na ez érdekes, hogy a HR és a Variety is szereti. Mégis úgy hiszem, itt ez vajmi keveset fog számítani, mivel alapvetően rajongói cuccról van szó. A High School Musical 3. is friss volt anno.

duwy 2010.06.28. 22:13:43

A negatív dolgok mellett nem szabad elfeledkezni a pozitív hatásokról sem. A semminél az is jobb, ha a kamaszok ezeket a könyveket olvassák, még ha nincs is különösebb irodalmi értékük. A saját példám: velem a Harry Potter-könyvek szerettették meg az olvasást, olyannyira, hogy ebben az irányban tanultam tovább. Ez nem túlzás, előtte tényleg csak maximum a kötelezőket olvastam el. És szégyen-nem szégyen, de kismillió klasszikus elolvasása után mind a mai napig a legkedvesebb olvasmányélményem a HP-sorozat, annak ellenére, hogy irodalmi szemontból a közelükbe sem ér a nagyoknak. Biztos vagyok benne, hogy vannak fiatalok, akik a Twilight hatására kapnak majd kedvet ahhoz, hogy jobban elmélyedjenek a "komolyabb" irodalomban, szóval én ellene vagyok ennek a nagy gyalázásnak.

Ismeretlen_1068 2010.06.28. 22:29:24

Szerintem semmi gond nincs azzal, ha egy 14-21 éves lány TWILIGHT-ot olvas, a gond eme kor felett kezdődik. :)

Rusalka 2010.06.28. 23:32:03

17: Szerintem fölötte sincs gond, én 29 vagyok és elmegyek megnézni a 3. részt IS. És a könyveket is kiolvastam, kétszer. Lehet, hogy Meyer nem egy Dosztojevszkij, de még csak nem is JK Rowling, és a történet amúgy rohadt egyszerű, cselekmény viszonylag nulla, folyton egy osztályteremben vagy a lakásban ücsörögve gondolkodnak, és ezt olvasod, de a stílus, ahogy meg van írva, megkapó, és sok lány/nő tud azonosulni a magát csúnyácskának, esetlennek, ügyetlennek, kirekesztettnek érző főhősnővel, akibe egyszer csak beleszeret ez a lehetetlenül szép, okos, művelt és udvarias fiú (hogy mellesleg vámpír, az lényegtelen, űrlény is lehetne). A lényeg, hogy az olvasók azonosulni tudnak vele, és mivel a főszereplő nő, nyilván nem a férfiak fognak azonosulni vele... A film áthozza ezt az érzést, valamelyest, bár az első rész elég unalmas volt, az Újhold már jobb, az Eclipse meg tényleg borzasztóan jónak ígérkezik a trailerek és a kritikák alapján is. Amúgy pedig még inkább mindig ezt nézze a 12-16 éves lány, mint a többi borzalmat, ami manapság megy a tévében, a kihazsnálásról, ahogy a férfiak cédának nézik a nőket minden filmben, ahol 16 évesen már ciki szűznek lenni és a fiú egyetlen gondolata, hogy minél hamarabb ágyba cipelhesse a lányt. Itt meg van egy sármos, jóképű srác, aki előbb feleségül akarja venni a lányt, és bármit megtenne, hogy ne okozzon neki fájdalmat - akár a szexről is lemond. Ez olyan régimódi típusú romantika, ami minden nőnek bejön, kortól függetlenül. A fiataloknak mert még nem tapasztaltak igazi szerlmet és vágynak rá, az idősebbeknek mert ők már megtapasztalták a valóságot, és ez sokkal szebb annál :) Mind tudjuk, hogy az Edwardok manapság ritka fehér hollók, de minden nő ilyen férfira vágyik. Egyik barátnőm mondta, hogy bár több férfi elolvasná a Twilight sagát, hogy megértsék végre, mire vágynak a nők. :))

tristram 2010.06.28. 23:36:14

16: Ez egy elég nagy tévhit, ami újra meg újra előkerül. Általában az emberek nagy része hiába kap kedvet az olvasáshoz az ilyen sikerkönyvek után, megmarad ugyanazon a sekélyes vonalon (vagy egyáltalán nem olvas többet). Tisztelet a kivételnek, így neked is. Mellesleg itt a filmekről volt szó elsősorban, másrészt pedig a Hp mindenképp egy nívósabb dolog (bár én azt is megvetem).

tristram 2010.06.28. 23:46:57

18: Ne haragudj, de ez egy annyira gyenge logika: két rossz közül válasszuk a (talán) kevésbé rosszat. Szerintem inkább ne olvassák/nézzék ezt az ostoba, giccses vackot sem, más alternatíva nincs? Hát hogyne lenne! Ezt az iszonyatos értékvesztést nem kellene tovább támogatni.

Ismeretlen_140561 2010.06.29. 00:09:34

17: akkor én, mint 25 éves férfi, aki elolvasta a második-harmadik könyvet és ott lesz az éjféli premieren, azzal mi a gond? Gyere ki a hóra, majd ott megbeszéljük :) 20: ha egy könyvben a főhősnő 18 éves korában több hónapos halálosan szerelmes oda-vissza párkapcsolatban még szűz, az szerintem nem baj, sőt követendő példa. Aztán, ha mégsem jön a vámpírherceg és csalódott az életben és a szerelemben, már biztos akkor is érettebb fejjel, jobban átgondolja, hogy melyik pasinak ajándékozza a szüzességét. A lényeg, hogy mond valami olyat a könyv és a film, ami pozitív. De ettől nem kérdőjelezem meg a könyv és a film dramaturgiai minőségét.

Rusalka 2010.06.29. 00:11:15

20: kinek mi az értéktévesztés? Neked más számít értéknek, mint a szomszédodnak. Nincs két egyforma ember, ahogy két egyforma értékrend sincs. Miért fáj az, hogy nézik ezt a filmet, meg olvassák a könyvet? Van más alternatíva, persze. Valamiért mégse kell senkinek. A mai gyerek nem olvassa a kötelezőket se, nemhogy azon felül szépirodalmat. Hogy veszed rá őket az olvasásra? Megbuksz fiam, ha nem olvasod el a Háború és békét? Sajna ez ma már nem működik. Nyilván nem üdvözítő, hogy ennyire nagy hype övezi az egész sztorit, de vonatkoztassunk el a marketing okozta tömeghisztitől. Tanulmányok mutatták ki, hogy olyan klasszikusok eladási számai mentek az egekbe, mint a Rómeó és Júlia vagy az Üvöltő szelek, csak azért, mert ezek Bella és Edward kedvenc könyvei a sorozatban. Sok gyerek valószínűleg sosem jutott volna el Bronte-ig a büdös életben :) Rómeó és Júliát is max filmen nézik meg meg elolvassák a rövidített verziót az érettségihez. Nem mondom, hogy mindenben pozitív a saga hatása, de vannak pozitívumok benne. És ha "csak" sekélyes valamiket olvasnak utána? OLVASNAK. Muszáj mindnekinek kizárólag szépirodalmat olvasnia? Az olvasás nem azért jó, mert na majd akkor most kiműveljük az emberfőt. Az olvasás jó, mert elgondolkodtat, mert megindítja a képzeletet, mert - idális esetben, ha nem valami alulképzett kiadó adja ki - javítja a helyesírást, a fogalmazási képességet, a nyelvtani összefüggések megértését IS. Nem csak azért kell olvasni, hogy nagy írók zsenialitására bólogathassunk rá. Igenis, ha az a gyerek inkább fantasyt olvas, és nem akciójátékokkal hergeli magát egész nap a számítógép előtt, akkor már elért valamit az író. Nem lehet egy könyvtől világmegváltást várni... Egyszerűen csak jó olvasni, és kész. Miért kell ebbe mindenféle bonyolult filozófiát beleképzelni?

Ismeretlen_140561 2010.06.29. 00:27:20

22: az olvasás egyébként azért jó dolog, főleg a fiatalabb korosztály számára, mert fejleszti az olyan megismerő készségeket, mint a képzelet. Amúgy az iskolában a kötelező olvasmányoknak is ez lenne az elsődleges funkciója, csak azóta már "alapműveltségnek" számítanak bizonyos könyvek, amiket egyébként egy olyan korú gyerek fel sem fog. Az ifjú Werther szenvedései kis híján rajtam is kifogott 20-on évesen, de a Trisztán is Izolda és egyéb Shakespeare művek is olyanok, amelyeket ma sem olvasok szívesen csupán a szokatlan nyelvezete miatt, pedig engem amúgy sem tartanak hülyének és remélem ez a hozzászólásaimból is lejön, de nyitott vagyok ez irányú vitára :) Tanulni pedig két módon lehet: olvasással, vagy okosabb emberek társaságában.

Ismeretlen_1068 2010.06.29. 06:52:27

21: Menjünk ki. Ragyogni fogsz, Eddie fiú? :)

Ismeretlen_1068 2010.06.29. 06:56:05

18: Ez mind nagyon szép, de egyrészt az én olvasatomban (az első kötet megvolt a feléig) Bella nem "nő", csak egy éretlen, buta fruska, akit levesz a lábáról a titokzatos és jóképű gyerek, aki 107 (vagy mennyi) év ellenére ugyanolyan ostoba, mint ő (ráadásul ha úgy vesszük pedofil is, hisz ennyi év alatt azért illik már egy kicsit megérni és magasabb korosztály felé kacsingatni). Ami pedig a dugás/nemdugás problémát illeti, szerintem már rég megtörtént volna az eset a fa tetején, ha az egyikőjük nem vacsoraként végezné. De ez csak egy egyszerű akciós csaj meglátása, ne akasszon meg a szendergésben. :)

batboy 2010.06.29. 09:48:38

nos és már láttam és mindent egybevetve a 18.-as hozzászólóval értek leginkább egyet. őt szeretném megerősíteni, hogy ez eddig a legjobb a három film közül, mind technikailag mind színészvezetésben, sőt talán még történetben is. a szerelmi háromszög lejátszását merőkanállal kajáltam, de valszeg nem csak én, ugyanis a nézőtéren tapsvihar és megindult sóhaj váltogatta egymást. hozzáteszem a közönség jobbára a forgalmazó meghívottjaiból állt. az igazi fanrobbanás ma éjfélkor lesz és ott leszek, hogy lemérjem a detonációt. :D

tristram 2010.06.29. 09:54:23

25: Hát igen, erről van szó tömören. 22: Szerintem itt már alapvető ontológia kérdésekhez jutottunk:D Csak létezni bele a nagy világba, vagy esetleg megélni, feldolgozni, komplexebben és mélyebben látni és érezni. Megmaradhatunk az érzékelés egy kezdetleges szintjén, ami már-már a vegetációval azonos. Egyre többen vannak ilyenek és én ezt sajnálom. (Szomory mondata nekem is az egyik kedvencem: Nincs mindenki a világon, aki megszületik.) Természetesen lehet és kell is néha szórakoztató irodalmat vagy filmet olvasni/nézni, de egyrészt nem muszáj a legalját és nem csak azt! Szóval csak agyrohasztó dolgokkal foglalkozni nem túl termékeny. Ezek az eladási számok, ezek aztán tényleg tök jók, emlékszem, mikor azzal jöttek, hogy az órák miatt mennyien megvették a Mrs. Dallowayt, ez tényleg remek, de hétszentség, hogy aki az órákat megnézte az egyébként is potenciális vásárló volt, másrészt meg, aki csak a "hype" miatt, az meg pár oldal után a sarokba vágja. Úgy lehet feljebb lépni ebből az uralkodó igénytelenségből (és ízléstelenségből), ha elutasítjuk a szart, még akkor is, ha ez kevésbé bűzlik, mint a másik.

batboy 2010.06.29. 10:39:08

25. "Ami pedig a dugás/nemdugás problémát illeti, szerintem már rég megtörtént volna az eset a fa tetején, ha az egyikőjük nem vacsoraként végezné." erre cáfol rá az Eclipse.

ZIz 2010.06.29. 12:47:15

Barátnőm így próbálta megértetni a férjével, mitől különleges a vágy Edward és Bella között: "Nézzél rám úgy, mint egy csokitortára, amit nem ehetsz meg!" (a pasi nem értette... :)) Nagyon szórakoztatóak a könyvek, szórakoztatóak a filmek, és végtelenül szórakoztató az egész felhajtás ami körülötte zajlik.

Hesztia 2010.06.29. 13:35:46

"sok lány/nő tud azonosulni a magát csúnyácskának, esetlennek, ügyetlennek, kirekesztettnek érző főhősnővel, akibe egyszer csak beleszeret ez a lehetetlenül szép, okos, művelt és udvarias fiú" Na, ez itt a legnagyobb baj. A való életben a lehetetlenül szép, okos és művelt fiúnak is vannak hibái, reggel nem menta illatú a szája, olykor (sokszor:) hisztis és veszekedik, mert hús-vér ember, férfi. Az ilyen sztorik azt táplálják a nőkbe, hogy ha vmi nem tökéletes, az már nem is jó...ezért még a harmincas éveik végén is szőke herceget várják. Persze legyenek az embernek elvárásai, tudja, hogy mit akar az életről, és ennek fényében válasszon partnert, de ha nem enged, nem nyitott a másik felé, csak a saját ábrándjait kergeti, akkor a büdös életben nem talál senkit maga mellé. A másik ordas tévképzete a női nemnek, hogy bár a férfiakkal szembeni elvárásaik az eget verdesik, addig azon vérig vannak sértve, hogy ha a másik nemnek is vannak igényeik velük szemben.:-) Ezzek megint csak nem azt akarom állítani, hogy egy csúnyáska lány csak csúnyáska fiút érdemel, de azért legyünk tisztában a saját képességeinkkel. Lehet megkövezni...azért is, mert eléggé elkanyarodtam a fő témától.:)

Ismeretlen_1068 2010.06.29. 16:22:24

28: Igen, tudom. Egész sorozat kép került fel a matatásról a netre, amit persze a fanok még annál is jobban bekajáltak, mint a tinédzser cölibátust. :)

Ismeretlen_1068 2010.06.29. 16:23:23

29: Szerintem te nem tudsz úgy nézni egy csokitortára, hogy ne edd meg. :) De egyébként jó hasonlat.

Rusalka 2010.06.29. 17:32:49

30: ez való igaz, és abszolút egyetértek. nem azt mondom, hogy ez a követendő minta a lányok számára, de egy 14 éves lánynak még nem feltétlen kell azonnal azzal szembesülnie, hogy minden fickó büfög meccsnézéskor, ronda disznó vicceket mesélnek egymás közt és jobb esetben csak otthagyják az egyéjszakás dugás után, rosszabb esetben másnapra az egész iskola tudni fogja, hogy "megvolt neki". Eleget fog ezzel szembesülni. Egy okos szülő megnézi a filmet a serdülő lányával és aztán leül vele beszélgetni. Az okos gyerek meg tudja, hogy filmet lát, hogy d ejó romantikázni, de vajmi kevés esélye lesz rá, hogy Zoli a 2 c-ből csillogni fog a napfényben. :) Persze, sajnos sok szülő nem ideális, és sok gyerekben nincs meg az a képesség, hogy észrevegye: ez egy kitalált történet. Ez már egy másik kérdés...

Ismeretlen_140561 2010.06.29. 19:20:34

33: ez nem csak a Twilight-ra érvényes, hanem az összes filmre, aminek szereplőjével tud azonosulni a néző. Ugye a férfiak is úgy jönnek ki az akciófilmről, hogy érzik magukban az erőt és szétfejelnék a kukát :) Kovács András Péter után szabadon :)

Ismeretlen_82723 2010.06.29. 19:45:37

Roger Ebert így summázza a filmet: "For most of its languorous running time, it listens to conversations between Bella and Edward, Bella and Jacob, Edward and Jacob, and Edward and Bella and Jacob. This would play better if any of them were clever conversationalists."

Hesztia 2010.07.01. 11:20:25

33: Jelen eseten inkább a huszas-harmincas nőkre gondoltam, akik közül sajna sokan még mindig nem jutottak el erre a szintre.

Hesztia 2010.07.01. 11:21:15

35: :DDD

Ismeretlen_1068 2010.07.01. 12:35:16

Szerdai bevétel (a 31 milliós éjszakai gyűjtéssel egyetemben): 65 millió dollár. Egy-két rekordot megdöntött (pl. legmagasabb összeggel szerdán nyitó film), de a NEW MOON nyitányát azért nem hozta... és ez meglepő. Nem?

Ismeretlen_82723 2010.07.01. 13:24:27

A New Moon 36%-át hozta éjféli vetítésekből nyitónapjának. Ez alapján 80 millió feletti nyitónap kellett volna az Eclipse-nek, márpedig ettől ez messze van. Nagyon gyors tempót fog diktálni ez a film - mármint lefelé.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása