aeon flux

ready for the action now, danger boy?

senki sem b*szakodhat james cameronnal Zalaba_Ferenc
2010. március 03. 22:57:57

Kategória: 8 komment

Főleg nem Nicolas Chartier, aki lehet, hogy az öt producer egyikeként segédkezett tető alá hozni a THE HURT LOCKER-t, s ennek köszönhetően be is zsákolt egy Oscar-jelölést, de ez mégsem jogosította fel őt arra, hogy a következő, elképesztően naiv e-maillel spamelje az Akadémia tagjait:

"I hope all is well with you. I just wanted to write you and say I hope you liked Hurt Locker and if you did and want us to win, please tell (name deleted) and your friends who vote for the Oscars, tell actors, directors, crew members, art directors, special effects people, if everyone tells one or two of their friends, we will win and not a $500M film, we need independent movies to win like the movies you and I do, so if you believe The Hurt Locker is the best movie of 2010, help us!"

Summázva a lényeget, Chartier felkérte a tagokat arra, hogy "lécci, szavazzatok ránk, ne az AVATAR-ra!", mert úgy tűnik, nincs azzal tisztában, hogy ami szabad a politikában, azt nem szabad Hollywoodban: beszólni a másiknak. Legalábbis nem ilyen direkt módon (még ha a fenti levélben az A-betűs szó nem is hangzott el).

Természetesen a dolog kisebb fajta lavinát indított el: Chartier azonnal szabadkozni kezdett, Kathryn Bigelow felhívta Jon Landau-t, az AVATAR producerét, hogy "bocs, én erről nem tudtam, nagyon ciki, ne haragudjatok, etc.", míg a THE HURT LOCKER-t szkriptelő Mark Boal elhintette azt, hogy Chartier-t anno kvázi kitiltották a film forgatásáról, mert nem bírta a strapát (teszem hozzá, a THL nem éppen szokványos körülmények között forgott).

Na most, egyesek azonnal azt kérték, hogy a háborús gerillafilmet azonnal tiltsák ki az Oscarról, ami persze jókora marhaság lett volna az Akadémia részéről, megint mások azt követelték, szavazzanak újra (tudniillik a levél szétküldésekor a szavazatok javát már összegyűjtötték - way to go, Chartier!). Szerencsére az Akadémia ennél sokkal diplomatikusabb volt: a producert kitiltották az átadóról. No persze, ha a film nyer, akkor Nicolas Chartier is kap egy aranyszobrot, de csak postán... Viszont ha nem nyer, akkor is kapni fog valamit, de azt biztosan nem teszi ki az ablakba.

James Cameron, nagyon helyesen, nem nyilatkozott az esetről, vagy csak nem ér rá, mert épp pénzt számol.

Címkék

oscar hollywood james cameron dijszezon filmhir dijszezon 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr284537725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kane 2010.03.04. 03:48:38

tényleg nem adja egyik magyar tvcsatorna sem az oscart?

Ismeretlen_1068 2010.03.04. 06:40:11

tényleg nem. ahogy nézem, még felvételről sem lesz később, legalábbis én egyelőre nem találtam, mi viszont közvetítjük, szóval legyetek itt vasárnap éjjel! :)

Ismeretlen_37501 2010.03.04. 09:41:03

Jó ez az összefoglaló, remélem így már érthető lesz sokak számára a dolog. Tegnap akkor lepődtem meg, mikor a Reflektor magazinba is a kizárásról beszéltek. Azt sajnálom, hogy a film még ennyi "publicitást" sem kapott. OFF: már értem az oscar-os bejegyzés korai megírását :)

Pizsama 2010.03.04. 09:48:30

"mert épp pénzt számol" - ez jó! Amúgy Cameron egy interjúban (Charlie Rose talán?) azt mondta, hogy Bigelow jobban megérdemelné a rendezői Oscart, mint ő!

Fred Fredburger 2010.03.05. 07:40:49

Milyen amatőr, bruhaha! Az Oscart pont annak adják, aki levelet ír, hogy lécciléccilécci, igen, ez pont így megy.:D

Fred Fredburger 2010.03.05. 07:48:59

Mármint értem én, hogy nagy lobbizás megy meg mindenféle, amit mi csak nem is sejtünk, na de Nicolas, mégis hogy' képzelted? Látom magam előtt az akadémia tagjait, hogy "Hüm, még jó, hogy írt ez a srác, mert tök jó volt ez a film, de eszembe se jutott rá szavazni! You made it Nicolas;)!"

Ismeretlen_1068 2010.03.05. 08:04:57

ó, lehetne mesélni azokról az időkről, mikor még mindent szabadott. ez nem is oly rég volt: sharon stone pl. értékes karórákat küldözgetett szét, mikor a CASINO női főszereplőjeként versenyzett. kidobott pénz volt: nem nyert.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása