aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office special: ez lesz 2009 Takács Máté
2009. február 02. 11:04:10

Kategória: film 18 komment

De legalábbis ez lehet. Miután felelevenítettük a 2008-as esztendőt, nagyon is itt van az ideje, hogy vigyázó szemeink 2009-re vessük. Már február első napjait tapossuk, s bár volt bőséggel villantás eddig a mozikasszáknál, az igazi box office nehézágyúk még váratnak magukra. A tavasz több esélyes címet tartogat, de szokás szerint, a buli májussal veszi kezdetét. A forgatókönyvírók sztrájkja érezteti hatását a kínálaton, mégsem ígérkezik unalmas évnek az idei. Sőt, visszatér számos ismerős, néhány tévésorozat is új életre kel a nagyvásznon, s animációs mozikból sem lesz hiány. Íme 15 nagy esélyes 2009-ből.


15. STAR TREK
USA start: május 8.
hazai start: május 7.
forgalmazó: Paramount
költségvetés: 150 millió dollár

A Star Trek mozifilm-sorozat szűk húsz éven át töretlen népszerűségnek örvendett, aztán 2002-ben a tizedik epizóddal, a NEMEZISsel megfeneklett, olyannyira, hogy hozzánk e jubileumi rész már csak DVD-n futott be. Rövid ideig jegelte a Paramount a franchise-t, aztán 2005-ben megkezdődtek egy prequel előkészületei, 2006-ban a képbe került J. J. Abrams, a következő évben pedig már a rendezői székbe is ő ült. A CLOVERFIELD és a LOST alkotója olyan nagyszabású sci-fit ígért, amit a Star Trek-univerzumtól idegenkedők is érthetnek és élvezhetnek. Erre csak annyit mondhatunk, ámen. A széria eddigi box office-csúcstartója az 1986-os HAZATÉRÉS, amiben tagadhatatlanul szerepet játszottak vígjátéki elemei. Az új filmnek kötelező kör az élre törnie a sorozatban, s az igazán nagy kérdés az lesz, mennyire tudja megszólítani a nemzetközi közönséget, beleértve minket is. A pannon trekkie-k a hatodik résztől követhetik nyomon kedvenceik kalandjait a nagyvásznon, ám jóindulattal is csak gyenge közepesen muzsikáltak nálunk az űrszekerek. Összesített bevétel-tipp: 325 millió dollár.

Star Trek-filmek a hazai mozikban
1992. május 1. A nem ismert tartomány (50 287 néző)
1995. július 13. Nemzedékek (18 308 néző)
1997. augusztus 21. Kapcsolatfelvétel (19 136 néző)
1999. április 8. Űrlázadás (21 371 néző)

VIII. Henrik from outer space



14. LAND OF THE LOST
USA start: június 5.
hazai start: várhatóan július
forgalmazó: Universal
költségvetés: 100 millió dollár

Az 1970-es évek közepén sugárzott televíziós sorozat filmadaptációja a Universal Pictures legnagyobb 2009-es játékosa a box office tekintetében. Will Ferrell humorát a mindig népszerű őshüllők megelevenedésével kombinálja a CASPER és az A BALSZERENCSE ÁRADÁSA rendezője, így meglehetősen nagy bázist képes a mozikba csábítani. Az elvárások joggal lehetnek nagyok, hiszen régóta vesződik már Hollywood a projekttel: 1995-re nyúlik vissza a filmváltozat ötlete, s nem más, mint Robert Rodriguez is érdeklődött a projekt iránt. A sorozat hangvételét tekintve kirítt a hétvégi matinék közül, úgyhogy lehet, nem lett volna rossz választás a mexikói-amerikai direktor kezébe adni a stafétát. Talán így sem lesz (el)veszett ügy a LAND OF THE LOST, s megbírkózik a bemutatónaptárban őt körülvevő konkurenciával. Összesített bevétel-tipp: 350 millió dollár.


13. NEW MOON
USA start: november 20.
forgalmazó: Summit Entertainment

A Summit Entertainment addig üti a vasat, amíg meleg: nem akad ezen a földön senki, aki 2008 potenciális nagy blockbusterei számbavételekor az ALKONYATot is az első húszba tette, ám ezt a hibát másodjára nem követjük el, s odafigyelünk a hatalmas bázissal rendelkező, vérszívókkal bonyolított romantikus történetre. A hamar érkező folytatásban már a képbe kerülnek vérfarkasok is, így a főhősnő (Kristen Stewart) kapkodhatja a fejét a természetfeletti kreatúrák között. Ebből is sejthető, hogy módfelett több vizuális effekt kerül a produkcióba, mint ahogy új rendező is: Catherine Hardwicke-ot Chris Weitz váltja. A NEW MOONt azért most is erős vetélytársak veszik körül novemberben, de bizton állítható, hogy minimum megismétli elődje számait. Összesített bevétel-tipp: 375 millió dollár.


12. FEL (Up)
USA start: május 29.
hazai start: október 15.
forgalmazó: Disney

Bár az utóbbi időkben ez minden filmjüknél felmerült, a Pixar most vágta igazán nehéz fába virtuális fejszéjét. A FEL ugyanis a korábbiaknál is szokatlanabb történettel rendelkezik, s a főhőse egy öregember. Mikor Carl Fredricksent az a veszély fenyegeti, hogy idősek otthonába kerül, úgy dönt, valóra váltja néhai felesége vágyát, s oldalán egy kiscserkésszel elindul a venezuelai hegyekbe felfedezni az ottani világot, ami számos különös teremtményt rejt. A különös teremtményeket szeretjük, mint ahogy az alkotók mindig páratlan kreativitását is. A közönség hálás is ezért, hiszen a TOY STORY második része óta töretlenül jutnak 200 millió dollár fölé ezek a csodák. A FEL ilyen irányú ambíciói mindezek ellenére nagy kihívást jelentenek a Disney számára, s a nemzetközi érdeklődés is várhatóan a VERDÁK 218 milliójához lesz legközelebb, de idén az esetleges hiányosságokat kiegészíti majd az ősszel esedékes TOY STORY 3D-s újrabemutató. Összesített bevétel-tipp: 400 millió dollár.

Pixar-filmek nemzetközi bevételei
1995. Toy Story – Játékháború (170,2 millió dollár)
1998. Egy bogár élete (200,6 millió dollár)
1999. Toy Story – Játékháború 2. (239,2 millió dollár)
2001. Szörny Rt. (269,5 millió dollár)
2003. Némó nyomában (524,9 millió dollár)
2004. A Hihetetlen család (370,0 millió dollár)
2006. Verdák (217,9 millió dollár)
2007. L’ecsó (415,0 millió dollár)
2008. WALL-E (309,1 millió dollár)


11. X-MEN ORIGINS: WOLVERINE
USA start: május 1.
hazai start: április 30.
forgalmazó: Fox

Lassan tíz éve már, hogy megkezdődött az X-emberek mozis hódítása. A trilógia minden darabjával jobb adatokat hozott a Foxnak, nem csoda hát, hogy nem hagyták kihűlni a franchise-t. Mi több, egészen kézenfekvő volt, hogy a számos szereplőt, akik közül nem mindenkire jutott elég idő, külön megismertessék a közönséggel. Az első illető azonban éppen az, akivel a legtöbbet foglalkoztak, ám múltja mégis ködbe burkolózik. Farkas (azaz Rozsomák) megmaradt Hugh Jackman, annak ellenére, hogy cirka húsz évvel fiatalabb most, a korábbi filmekből szintén ismerős Kardfog és William Stryker ellenben új megformálót kapott Liev Schreiber ill. Danny Huston személyében. A film szinopszisa szerint a történet Farkas „erőszakos múltjára” fókuszál, ezért a lehető legtöbbet várhatjuk a PG-13-as kategória korlátain belül. A siker Észak-Amerikában garantált, amit a nyárkezdő pozíció (május első hétvégéje) csak bebiztosít, míg a világ többi része nehezen jósolható meg, de minimálisan elvárható mondjuk a trilógia átlaga, 185 millió dollár. Összesített bevétel-tipp: 425 millió dollár.

X-Men-filmek nyitóhétvégéi Észak-Amerikában
2000. X-Men – A kívülállók (54,5 millió dollár)
2003. X-Men 2. (85,6 millió dollár; +57.1%)
2006. X-Men: Az ellenállás vége (102,8 millió dollár; +20.1%)

Ilyen ábrázattal te is elmehetsz dróvernek



10. A HERCEGNŐ ÉS A BÉKA (The Princess and the Frog)
USA start: december 25.
hazai start: december 24.
forgalmazó: Disney

A Walt Disney Pictures A LEGELŐ HŐSEI óta nem csinált hagyományos technikával készült animációs filmet, így nyilván jókorára nőtt azoknak a tábora, akik szívesen ülnének be ismét egy régimódi mesére (ezt támasztja alá a BŰBÁJ 2007-es sikere is). Minden tekintetben igyekszik kiszolgálni ezen igényeket A HERCEGNŐ ÉS A BÉKA, hiszen a Disney-hercegnők számát is gyarapítja, méghozzá az első afroamerikai szereplővel, a történet helyszíne New Orleans a dzsesszkorszak idején, ami erős atmoszférát kölcsönöz majd a műnek. A rendezői székben A KIS HABLEÁNY, az ALADDIN, a HERKULES és A KINCSES BOLYGÓ remek párosa, John Musker és Ron Clements ül, a dalokért Randy Newman felel. A 2009-es karácsony garantált filmslágere világszerte. Összesített bevétel-tipp: 450 millió dollár.


9. SZÖRNYEK AZ ŰRLÉNYEK ELLEN (Monsters vs. Aliens)
USA start: március 27.
hazai start: április 2.
forgalmazó: Paramout/DreamWorks
költségvetés: 165 millió dollár

2009-ben a 3D-é a főszerep, azon belül is az animációs filmeké. A DreamWorks már tavasszal megindítja a támadást, és nem is aprózza el: szörnyek és űrlények külön-külön is megérnének egy mesét, mi meg csak remélni tudjuk, hogy a nagyra törő vállalkozáshoz kellő mennyiségű és minőségű humor is társul. A szereplők eredeti hangjai kedvre való listát mutatnak: Seth Rogen és Paul Rudd összeszokott párosán kívül Reese Witherspoon és jó pár sorozat-sztár lesz hallható: Kiefer Sutherland (24), Hugh Laurie (Doktor House) Rainn Wilson (Office) és Will Arnett (Az ítélet: család). A nyári szezon beindulásáig egyértelműen a SZÖRNYEK AZ ŰRLÉNYEK ELLEN lesz a bajnok. Összesített bevétel-tipp: 475 millió dollár.


8. 2012
USA start: november 13.
hazai start: november 12.
forgalmazó: Sony

Roland Emmerich rendíthetetlenül rombol, legutóbb például történelmet az I. E. 10 000-rel. Az azonban csak mérsékelten hozta a suskát, így újfent kortárs világunk vesztét vázolja fel nekünk, a maja naptár világvégéjét hívva segítségül, ami szűk három év múlvára teszi az armageddont. A HOLNAPUTÁN nagyon jövedelmező vállalkozás volt 2004-ben szerte a világon, így nyugodt szívvel tehetjük az újabb látványos katasztrófákat ígérő 2012-et a nagypályások közé. A színészek listája változatos, de igazi húzónév nincs is köztük, ebből is látszik, itt bizony a speciális effektek lesznek a főszereplők. A premier nyárról novemberre vándorolt, ami legfeljebb az amerikai esélyeket helyezi némileg veszélybe. Összesített bevétel-tipp: 500 millió dollár.

Roland Emmerich-filmek az amerikai mozikban
1992. Tökéletes katona (36,3 millió dollár)
1994. Csillagkapu (71,6 millió dollár)
1996. A függetlenség napja (306,2 millió dollár)
1998. Godzilla (136,3 millió dollár)
2000. A hazafi (113,3 millió dollár)
2004. Holnapután (186,7 millió dollár)
2008. I. e. 10 000 (94,8 millió dollár)

Csak nem a fegyencjárat repül ott?



7. ANGYALOK ÉS DÉMONOK (Angels & Demons)
USA start: május 15.
hazai start: május 14.
forgalmazó: Sony

Ron Howard egy Oscar-jelölést érő kitérő után visszatér Dan Brown munkásságához. A 2006-os év egyik legnagyobb kasszasikere volt A DA-VINCI KÓD világszerte, nem vitás, hogy az ANGYALOK ÉS DÉMONOK is százmilliókat hoz majd a Sonynak. A felhajtás azonban közel sem akkora, mint legutóbb volt, így most némi mozgalmasság is szükségeltetik a cselekménybe a sok magyarázat helyébe, hogy működni tudjon a gépezet. Nemzetközileg biztos nagy lesz újfent az érdeklődés, a kérdőjel az észak-amerikai piac felett áll. A DA VINCI-KÓD 217 milliós bevételének háromnegyede azért elvárható ezúttal is. Összesített bevétel-tipp: 525 millió dollár.


6. TERMINATOR: MEGVÁLTÁS (Terminator Salvation)
USA start: május 22.
hazai start: június 4.
forgalmazó: Warner
költségvetés: 200 millió dollár

Noha nem tekinti semmisnek az Terminator-univerum korábbi történéseit, mondható az, hogy egyfajta rebootolásról van szó a MEGVÁLTÁS esetében. Ennek legszembetűnőbb jele, hogy Arnold Schwarzenegger nincs a fedélzeten, legalábbis, fizikai valójában nem. Van viszont rengeteg ígéretes tényező, élen a népszerű főszereplővel, Christian Bale-lel és jó pár bizalomgerjesztő produkciós képpel. McG, a rendező személye a leggyengébb pont, de ha csak negyed olyan jó is lesz a film fogadtatása, mint a második részé, akkor A GÉPEK LÁZADÁSA simán lekörözhető. Összesített bevétel-tipp: 550 millió dollár.

Terminator-filmek a hazai mozikban
1988. május 26. Terminator – A halálosztó (808 300 néző)
1991. augusztus 16. Terminator 2: Az ítélet napja (786 374 néző)
2003. augusztus 21. Terminator 3: A gépek lázadása (452 387 néző)


5. AVATAR
USA start: december 18.
forgalmazó: Fox
költségvetés: 190 millió dollár

James Cameron tizenkét évig ült babérjain, ami nem teljesen igaz, mert néha előrukkolt valami Titanic-utózöngés dokumentumfilmmel. Most ismét mérföldkövet kíván elhelyezni a film és a box office útján, amihez elsősorban a technológiát hívja segítségül. A régóta készülő projekt science fiction, ami alaposan leszűkíti a potenciális közönséget, a TITANIC népszerűségével így bizton nem számolhat a Fox. Ettől függetlenül az év vége legnagyszabásúbb produkciójáról van szó, legrosszabb esetben Peter Jackson KING KONGjához hasonlóan „csak” félmilliárdot hoz. Az előttünk álló tizenegy hónapban valószínűleg rengetegszer találkozhatunk majd különböző apropókon az AVATARral, ha a WATCHMEN-mánia lecsengett végre. Összesített bevétel-tipp: 600 millió dollár.


4. NIGHT AT THE MUSEUM: BATTLE OF THE SMITHSONIAN
USA start: május 22.
hazai start: várhatóan május
forgalmazó: Fox
költségvetés: 150 millió dollár

Ben Stiller legnagyobb sikerét egy családi filmnek, az ÉJSZAKA A MÚZEUMBANnak köszönheti, már ami az anyagiakat illeti. A 2006-os film közel 600 millióval az ötödik lett az éves listán, nem volt tehát kérdés, hogy a Fox további tárlatokat szervez. Ismét a fedélzeten Own Wilson, Steve Coogan, Ricky Gervais és Robin Williams is, az új szereplők között pedig Amy Adams, Eugene Levy, Hank Azaria, Bill Hader és Alain Chabat nevét találjuk. A forgatókönyvért ugyanaz a páros felel, s bár az infantilizmus velejárója ennek az alapsztorinak, remélhetőleg nem szállt fejükbe a dicsőség, s megdolgoznak a pénzükért. Az ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN 2 első családi filmként lesz jelen a nyári szezonban, de aztán hetente érkeznek az azonos közönséget hívogató bemutatók. Mondjuk azt, ha az első rész végösszege teljesített, nyert ügye van az idén nagyon bekeményítő Foxnak. Összesített bevétel-tipp: 600 millió dollár.

Fiam, ugye te nem arra a populista demokratára szavaztál?


3. JÉGKORSZAK 3: A DINÓK HAJNALA (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs)
USA start: július 1.
hazai start: július 1.
forgalmazó: Fox
összesített bevétel-tipp: 675 millió dollár

Bekeményít a Fox, hiszen ez már a negyedik filmje a listán. A JÉGKORSZAK mulatságos hármasa tovább folytatja anakronisztikus kalandozásait. Ezúttal egy cápaugráshoz közeli lépés, a dinoszauruszok bevonása van soron, ám egy animációs filmben mindent szabad. Az OLVADÁS 2006-ban csaknem 70%-kal múlta felül 2002-es elődjét összesítettben, így valóban nagy tettek várhatók az újabb epizódtól is. A széria otthonában nem hódította meg egyik alkalommal sem a 200 milliós határt, ellenben a világ más tájain a folytatás a félmilliárd közelébe jutott, ahogy nálunk is lehengerlő siker volt. Az idei július is annak ígérkezik: az CGI-mese legutóbb 614 ezer nézőt érdekelt, míg Harry Potter közel ugyanennyit, úgyhogy gigászi hónap várható Magyarországon. Összesített bevétel-tipp: 675 millió dollár.

Blue Sky Studios animációs filmek az amerikai mozikban
2002. Jégkorszak (176,4 millió dollár)
2005. Robotok (128,2 millió dollár)
2006. Jégkorszak 2: Az olvadás (195,3 millió dollár)
2008. Horton (154,5 millió dollár)


2. TRANSFORMERS: A BUKOTTAK BOSSZÚJA (Transformers: Revenge of the Fallen)
USA start: június 26.
hazai start: június 25.
forgalmazó: Paramount/DreamWorks
költségvetés: 200 millió dollár

Űrhajók, gépek, robotok, high-technológia: ez lesz a sláger 2009-ben, s a versenyzők sorát az Alakváltók vezetik. Nincs még két éve se, hogy a TRANSFORMERS elsöpörte a konkurenciát, így például A KARIB-TENGER KALÓZAIt is, bebiztosítva jó pár folytatást. Michael Bay az a fajta rendező, aki már elsőre is mindenből a legtöbbet és a leghangosabbat akarja, de ahogy az ilyen filmeknél lenni szokott, a folytatásban a még több - még jobb elvét kívánják érvényesíteni. A címben szereplő Fallen mellett további új Autobotok és Álcák, köztük a Szerkesztettek is feltűnnek majd, s összesen negyven Transformer vívja háborúját a Földön (ezen belül például Egyiptomban is) a producer elmondása szerint, remélhetőleg ezúttal követhetőbb módon. A siker ettől függetlenül garantált, az első rész túlteljesítésére jók az esélyek mindenhol, így nálunk is. Összesített bevétel-tipp: 750 millió dollár.


1. HARRY POTTER ÉS A FÉLVÉR HERCEG (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
USA start: július 17.
hazai start: július 23.
forgalmazó: Warner

Harry Potter olyan menő, hogy az egy évvel ezelőtti éves előzetest is megnyerte ugyanazzal a filmmel. Na, de ennek oka a Warner taktikázása: sok minden hangzott el a tologatás indokaként, de valószínűsíthető, hogy nem akartak Grand Canyon-méretű hézagot az éves összesített bevételek terén. A SÖTÉT LOVAG feladta a leckét a stúdió 2009-es repertoárjának, ami elég szellős: a varázslón és a terminátoron kívül nem sok más egyébnek van esélye a százmillióra, talán még a WATCHMEN – AZ ŐRZŐK az, ami kellemes perceken okozhat jó pár kellemetlen után a stúdiónak. Az biztos, hogy Harry Potter most ismét bajnokká teszi őket, s közel annyihoz jutnak újfent egyetlen bemutató révén, mint tavaly. A várakozás felfokozott, a nézősereglet garantált - nálunk is, ám most 2002 után újra küzdelem várható Potter és a JÉGKORSZAK állatai között. Összesített bevétel-tipp: 925 millió dollár.

Harry Potter-filmek a hazai mozikban
2001. december 13. A bölcse köve (1 034 441 néző)
2002. december 5. A Titkok Kamrája (675 087 néző)
2004. június 10. Az azkabani fogoly (524 887 néző)
2005. december 1. A Tűz Serlege (629 434 néző)
2007. július 12. A Főnix Rendje (610 268 néző)


Manchester, England, England...

 

Ne rejtsd véka alá a magad tippjeit a 2009-es év box office-bajnokait illetően!

Címkék

avatar lista star trek up disney anniversary box office harry potter terminator transformers pixar ice age wolverine coming soon x men twilight top film

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr84536272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2009.02.02. 11:39:14

jó ez a szerkesztőfelület a maga teljesen fakultatív, kilométeres sortöréseivel. :) a cikket is kivesézem majd, ha lesz egy kis időm.

x 2009.02.02. 11:47:36

Komolyan leizzadtam, hogy a Watchmen lesz az első... felüdülés :-)))

Ismeretlen_1068 2009.02.02. 11:49:01

szerintem jól látja a cikk szerzője, hogy a WATCHMEN nem fog bankot robbantani, viszont a 2012-nek én bukást jósolok. :)

Ismeretlen_1068 2009.02.02. 11:50:22

bakker, NEW MOON már az idén? hű, mennyire ki lesz dolgozva. :)

porter 2009.02.02. 12:01:27

Nem kockáztattak a stúdiók: folytatás hegyek :) mellesleg ez kicsit sem örömteli: UP USA start: május 29. hazai start: október 15.

Ismeretlen_82723 2009.02.02. 12:02:04

A 2012 az USA-ban talán bukik, mint az Amikor megállt a Föld, de Ázsiában és Európában szerintem rendesen bepakol majd. We'll see.

Ismeretlen_1068 2009.02.02. 12:10:58

az ázsiai piacban a tibeti szerzetes miatt bízol, mi? :)

Süti 2009.02.02. 12:50:25

John Cusack nem számít húzónévnek? a 2012 sztem nem fog bukni. egy jó kis emmeriches rombolásra vevő lesz a nép. legalábbis én biztos :)

Ismeretlen_1068 2009.02.02. 12:53:21

cusack? számított ő valaha is húzónévnek? amúgy én is várom a filmet: emmerich sokkal ügyesebb akkor, ha rombol, mint amikor (legendákat) épít (10,000 B.C., THE PATRIOT).

Action 2009.02.02. 13:45:21

Felháborít, hogy az UP ennyit fog késni. Más szirszarok amcsi premier előtti(!) napokon jönnek, ami meg kicsit is érdkesnek, vagy igényesnek tűnik, azt elpakolják hónapokkal odébb. Star Treknek drukkolok, remélem, jó lesz.

Ismeretlen_82723 2009.02.02. 13:51:26

Azért mi a L'ecsót és a WALL-E-t is hamar megkaptuk a többi európai országhoz viszonyítva. Most így jártunk.

Süti 2009.02.02. 15:19:20

"cusack? számított ő valaha is húzónévnek?" nálam igen, mert attól függetlenűl, hogy nem 25 milliós sztár, tehetséges és kiváló színész.

Ismeretlen_1068 2009.02.02. 15:22:42

ó, ezt egy percig se vitatom. én is nagyon bírom a fazont. sok nő szemében ő a tökéletes pasi, főleg a SAY ANYTHING-nek köszönhetően. az megvolt?

vargatom 2009.02.03. 03:56:08

Ez a Potter nagyon vegyes kérdés - úgy látom, hogy a bevétel frontján megbízhatóan teljesít ugyan, de a múltkor megpróbáltam belenézni az ötödik részbe, és megint csak arra jutottam hogy a sorozat csúcspontja továbbra is az Azkaban volt, azóta folyamatosan csökken a színvonal. És nem csak azért mert Cuaron zseniálisan állította saját lábára a mindig is kicsit túlírt és túl összetett könyvet, hanem mert képes volt rendezni. A negyedik rész is még úgy-ahogy működik; de az ötödikben már megint csak az a béna csetlés-botlás megy a varázslótanoncoknál, mint amit Columbus csináltatott velük az első két filmben. És erre a töketlen Yates-re bízzák az összes többit is? Ennyire csak a zsé számít, amikor az alapanyagban egész komoly potenciál van? A hatodik könyvben vannak talán a legérdekesebb dolgok, Rowling végre túllép a sablonos főgonoszon és a sablonos kiválasztott megváltón. Erre kivágják belőle majdnem az összes Voldemorttal foglalkozó részt? Megint a diákokon lesz a hangsúly, amiből Cuaron bírt egyedül értelmes eredményt kihozni? Pffff... nagyon tartok ettől a filmtől. Pedig a könyvek jók, megérdemelnének a sok zseniális angol színész mellé még legalább egy jó rendezőt. Nem akarok spoilerkedni, de gondolom az azért nem nagy titok hogy nem csak Voldemortnak és Harrynek lesznek még nagy pillanatai a befejezésig, és bizony kár lenne elszúrni ezeket...

vargatom 2009.02.03. 04:02:16

Ja, és ránéztem a boxofficemojo-ra, a HP5 a második legsikeresebb a szériában, szóval tényleg a zsé miatt marad Yates (valszleg olcsón is dolgozik). Viszont Batman lenyomta, a Dark Knight 998,4 milliónál tart worldwide negyedikként, és 532 millióval domestic második. Hűbazze.

Ismeretlen_1068 2009.02.03. 08:12:08

jelenleg teljes érdektelenséggel viszonyulok a hátralévő POTTER filmekhez, miután a könyveket elolvastam, még élt bennem némi lelkesedés, de hónapok távlatában már szinte az egész kiesett belőlem, csupán a hatodik remek és a hetedik közel sem annyira remek befejezése maradt meg. pedig ez utóbbi esetében igazán megléphette volna azt a bizonyos dolgot, amit az utolsó fejezetig szemlátomást elő is vezetett.

Ismeretlen_1068 2009.02.03. 08:13:27

amúgy hol van a SHERLOCK HOLMES a top 15-ből? szerintem nagyobbat fog szólni, mint gondolnánk.

Ismeretlen_1068 2009.02.03. 16:21:14

az UP-ról a disney döntött, szerintük európában jobban mennek ősszel ezek a rajzfilmek. ők tudják.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása