aeon flux

ready for the action now, danger boy?

beszámoló: machine head/slipknot live @ stadthalle, bécs 08-11-28 Zalaba_Ferenc
2008. december 02. 11:04:40

Kategória: 11 komment

Eredetileg úgy volt, hogy zsé regél majd a pénteki zúzdáról - végtére is az ő karácsonyi ajándéka volt :) -, de úgy döntöttem, inkább letudom én, amíg még vivid az élmény. Mert nem semmi élmény volt, az tot sicher, ahogy osztrák kollégáink mondanák. Megjegyzem, ez csak részben a fellépők érdeme.

Ős SlipKnoT-rajongóknak valószínűleg mennybemenetel volt a péntek esti gig, viszont akik az All Hope Is Gone számaira voltak kíváncsiak az All Hope Is Gone turné bécsi állomásán, azok elég nagy pofára esést voltak kénytelenek elkönyvelni. Sőt, a banda a Subliminalt is hanyagolta: a két albumról összesen négy szám - négy sláger zendült fel (Before I Forget és Duality az utóbbiról, Psychosocial és Dead Memories az előbbiről), a szűk 70 perces fellépés nagyját az első két album gyeplőt vesztett ámokfutásai töltötték ki, melyet a közönség látványos tömegsporttal honorált.

Kár is lenne szépíteni a közhelyet: a SlipKnoT zúzott. Hozzájuk képest még a Machine Head erőteljes headbangelése is visszafogott szalonprodukciónak tűnt (ők az Old breakbeatesített(!) változatával zártak, ami szintén egy ősklasszikus). A kilenctagú banda intenzíven teljesített a színpadon (álarcban, természetesen), mind közül a két ütős hangszer mögött parádézó figurák csinálták a legnagyobb show-t - lévén nekik volt a legkevesebb dolguk, egyszer nyakba akasztott pergődobbal meneteltek, mint a kisdobosok, máskor baseball ütővel verték az üstdob oldalára aplikált söröshordókat; időnként a dj is átszánkázott a színpadon, hogy az egyik, hidraulikával felszerelt és ide-oda forgó, föl-leemelkedő szerkón lógjon vagy a hangfalak tetején hintázzon. Banánt neki.

Egy pörgő-forgó poént a középső dobszerkó is bevetett a visszatapsot követően, de a fellépés inkább szólt a zenéről, mint a látványról. A Stadthalle hangosítása szerencsére van elég jó ahhoz, hogy a káoszmetálból ne legyen kásametál, de mikor kilenc zenész indít összehangolt támadást a bpm és a decibel ellen, abból nem mindig könnyű értelmet kisilabizálni.

Nem mintha ez a közönséget egy csöppet is zavarta volna: ha jobban belegondolok, utoljára a khm, Saragosa Band koncertjét láttam ülőhelyről még valamikor a 80-as években, de mivel a tomboldába már nem kaptunk jegyet, így kénytelenek voltunk a nyugdíjas páholyból figyeni a pankrátorok lenti küzdelmét. Az élmény korántsem volt ciki, sőt! Elképesztő volt a tízezres, együtt mozgó, üvöltő, néha körkörösen rohangáló, máskor rögtönzött küzdőtereket alkotó, majd teljes erőből a kör közepére rontó tömeget figyelni, mi több, a jegyünk kb. egy vonalban volt a színpaddal, így meglehetősen sajátos perspektívából - oldalról - láthattuk az eseményeket, de nem csak azt, ami a színpadon zajlik, hanem azt is, ami mögötte. Komoly, mintha backstage passel rendelkeztünk volna. Állomásozott is egy bácsi az ülőhelyek szélén, aki állandóan beljebb zavarta az embereket, akik a színpad oldalán függő hangfalakat megkerülve kvázi hátulról szerették volna látni a koncertet.

Az esemény kezdési időpontját 19.00-ra írták ki, mi 19:45-re érkeztünk, akkor már javában a Machine Head játszott (szóval az első guestről, a Children of Bodomról sikerült lemaradni). Úgy tűnik, az osztrákok sokkal komolyabban veszik a kezdési időpontokat, mivel a MH és a SK között sem volt tú nagy pauza - de azt látnotok kellett volna, hogy a befüggönyözött színpad mögött mit műveltek a roadok. Mi láttuk. :)

Címkék

koncert metal beszamolo

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr674536079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_108973 2008.12.02. 11:29:18

70 perc? ülőhely? szájhúzás. *már nem irigy* de a zene parádés lehetett, főleg, ha az iowa "dalait" erőltették. a perkások meg tényleg a legőrültebb figurák mm óta. régebben shawn állítólag egy döglött varjútetemet cipelt magával a turné minden állomására.

Ismeretlen_1068 2008.12.02. 11:37:30

ezúttal egy nagyon is élő madárkával kokettált két dobverés között.:)

exile 2008.12.02. 19:13:33

nagy lehetett bár COBHC-t kihagyni sztem nagy bűn volt:)

goq 2008.12.02. 21:30:28

Sport szigeten nagyon jó volt a SlipKnoT koncert. Mondjuk kár, hogy Tanksapka volt előtte, de ahogy elkezdődött már nem érdekelt semmi :D

Ismeretlen_1068 2008.12.02. 22:14:21

azon a sport szigeten én adam f bulira mentem, de az botrányos volt. azt hiszem, sport sziget se volt azóta. :)

Ismeretlen_108973 2008.12.02. 22:29:10

akkor érettségiztem. :S szörnyű.

Ismeretlen_1068 2008.12.03. 00:41:31

a közönséggel kapcsolatban idézek egy másik fórumról: ae: - más is ott volt a tegnapi bécsi machine head/slipknot kettősön? xy: - Haverom volt, letört a bölcsességfoga.

Ismeretlen_37621 2008.12.03. 20:05:10

na, hát akkor hasonló élményünk lehetett, bár nekem megfelelt a repertoár is..

tak10 · www.ereklyecenter.hu 2008.12.05. 14:55:18

helloka! maskor szoljal zalus, ha becsbe kell kuzdoteres jegy, mert jo arcok az osztrak programszervezok, odaszolhatunk meg aznap is, hogy csere van. azonban most belelathattal a zenetol fuggetlenul az "alles in ordnung" eleterzesbe a labancoknal. meg a kisebb arenas, vagy megkisebb hc bulikon is a pontos kezdes divik. cob-rol lemaradni badarsag volt, de mindegy. a mh es a slipknot karpotolt titeket gondolom. zsotti sms-ei helyszini beszamolonak tokeletesek voltak, de ez azert terjedelmesebb volt, hiaba sancho panza es don quiote egymast egesziti ki. dulsziiinea melyiket kedvelte a legjobban? a maszkos titkos pro zeneszeket vagy az os metal/metalcoret? tsok ago

zsé 2008.12.05. 17:28:37

jó, hogy AE írta a bejegyzést, mert nálam csak ennyi lett volna: MH csillagos ötös (davidiaaaaan) SK ötös alá vagy inkább négyes. egyszerűen nem lehetett a zúzásokat megkülönböztetni egymástól, de amit a közönség csinált, az olyan magával ragadó volt, hogy gyakorlatilag csak azt néztem, mikor hal meg valaki. kivert bölcsességfog? hah, komm schon... az a minimum, hogy egy jó része másnap véreset pisilt és pépeset evett... :-) cool hiába vagyok metál csirke, ilyet még nem láttam soha

tak10 · www.ereklyecenter.hu 2008.12.05. 20:46:09

hat zse, neked el kell gyunnod velunk majd jofele hc/metal/metalcore bulikra. nagyobb megmozdulasokra gondolok - ha a "kisebb" nem tetszene - ugy mint becs arena, a38, pecsa etc...most a biohazard az ex e-klub, mai diesel klubban eszmeletlen jo volt. zsolti majd talalja mindig a friss menut, ahonnan valaszthatsz. tsokollak!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása