aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sajtóközlemény: cornerfilm 2008-as megjelenései - 1. rész Zalaba_Ferenc
2008. március 01. 13:37:22

Kategória: 2 komment

Kedves Filmbarátok!

 

A 2008-as év első hónapjai tárgyalásokkal, kiadások tervezésével teltek, és örömmel jelenthetjük, hogy megszülettek az első megállapodások. Ahogy azt a cégünk indulásakor célként kitűztük, nem csupán kultikus sikerekkel, hanem hiánypótló klasszikusokkal és izgalmas újdonságokkal is meg kívánunk jelenni a magyarországi DVD-piacon, és ezeket a kiadványokat továbbra is a lehető legjobb minőségben és vásárlóbarát áron hozzuk forgalomba.

 

Ennek megfelelően a következő filmekkel, programokkal készülünk az idei évre:

 

Áprilisban jelenik meg Az irgalmas lány (Samaria, 2004) című erotikus dráma Kim Ki-duk rendezésében. A Berlini Filmfesztiválon Ezüst Medvét nyert film a Tavasz, nyár, ősz, tél és tavasz és a Bin-Jip – Lopakodó lelkek rendezőjétől megszokott érzékenységgel mesél olyan tabutémákról, mint a prostitúció, a leszbikus kapcsolatok és az önfeláldozó szerelem.

 

Szintén áprilisra tervezzük Roman Polanski három korai filmjének megjelenését: a FIPRESCI-díjas Kés a vízben (Nóz w wodzie, 1962), az Ezüst Medvével jutalmazott Iszonyat (Repulsion, 1965) és az Arany Medve-díjat nyert Zsákutca (Cul-de-sac, 1966) háromlemezes díszdobozban kerül fel a boltok polcaira. A pszichológiai drámák és thrillerek határmezsgyéjén mozgó filmek „antihősei” egymással versengő férfiak, könyörtelen emberrablók és pszichopata gyilkosok: látszik, hogy az Oscar-díjas Polanskit már impozáns karrierjének hajnalán is az emberi lélek sötét oldala foglalkoztatta.

 

Az őrült gyilkosok nyáron sem pihennek, ekkor jelenik meg ugyanis a Henry – Egy sorozatgyilkos portréja (Henry: Portrait of a Serial Killer, 1986) című kultuszfilm, amely egy kompromisszumot nem ismerő gyilkos (Michael Rooker) és kegyetlen társának vérengzéseiről szól. A díjnyertes produkció legnyugtalanítóbb pontja talán az, hogy a valóság ihlette.

 

Ősszel tervezzük megjelentetni A legyek ura (Lord of the Flies, 1963) című klasszikus drámát, amely az ember eredendően gyilkos ösztöneiről szóló zavarba ejtő rémtörténet. Az Arany Pálmára jelölt film alapjául szolgáló William Golding-regény számos iskola tananyagában kötelező olvasmány.

 

Billy Wilder volt korának legsokoldalúbb rendezője: A 7 Oscar-díjra jelölt Gyilkos vagyok (Double Indemnity, 1944) minden idők egyik legnépszerűbb filmje, a film-noir műfajának alapköve. A II. világháború melegében forgatott Öt lépés Kairó felé (Five Steps to Cairo, 1943) című 3 Oscar-díjra jelölt háborús dráma izgalmas történetet mesél az afrikai fronton játszódó tűzforró harcokról, míg a 2 Oscar-díjra nominált Külügyi szívügyek (A Foreign Affair, 1948) habkönnyű komédia, amely a tündöklő Marlene Dietrich egyik utolsó nagy sikere. A három produkciót díszdobozos formában adjuk ki, illetve a Gyilkos vagyok kétlemezes változata külön is megvásárolható lesz.

 

Év végére tervezzük Az Elképesztő történetek (Amazing Stories, 1985-86) című tévésorozat első évadjának megjelenését. A Steven Spielberg producer fejéből kipattant széria a Homályzóna és a Mesék a kriptából nyomdokain haladva mesél meghökkentő históriákat és szellemes rémtörténeteket, melyeket többek között olyan rendezők dirigálták, mint Martin Scorsese, Clint Eastwood, Peter Hyams, Joe Dante, Irvin Kershner vagy maga Steven Spielberg, mindezt olyan színészek közreműködésével, mint Kevin Costner, Kiefer Sutherland, Harvey Keitel, Charlie Sheen, Mark Hamill vagy James Cromwell. Az első évad 24 epizódja 4 DVD-s díszdobozban lesz kapható.

 

Ez a néhány film csupán ízelítő a 2008-as terveinkből. A megjelenési struktúra a továbbiakban bejelentett címek fényében még változhat; a pontos specifikációkról, kiszerelésről és árról a későbbiekben számolunk be. Egy biztos: valamennyi kiadványt legjobb tudásunk szerint fogunk megjelentetni.

 

Üdvözlettel: Cornerék

Címkék

release dvd thriller comedy clint eastwood martin scorsese spielberg polanski billy wilder filmnoir asian cinema cornerfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr784535169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I love you Madeleine 2008.03.01. 13:55:19

Próbálok antimigrénes megfogalmazásra törekedni, merhogy ez annyira fakkinkurvajó hír, hogy nem bírom észrevétel nélkül. Ez JÓ! Kés a vízben, Henry, A legyek, ... Ááááúúúú. Sőt: Ááááúúúú!!!! És a Szamaritánus lány! (Géczi még így keresztelte anno, asszem.) Úúúúááááúúúú!!!! (KKD legjobbja.) Na, köszi a zevangélijumot, puszilom a hejieket, balra elezek. ILU.m.

tonydamato 2008.03.01. 17:19:30

A Double Indemnity-nek miért nem Kettős kárigény a magyar címe? Amúgy most fordítottam le.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása