aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: aliens vs. predator 2 (2007) Zalaba_Ferenc
2008. január 29. 07:05:32

Kategória: 97 komment

stallone hiába erőlködik: a nyolcvanas éveknek végérvényesen vége. a küzdelemnek minden kulturális médiumban vannak hősi halottjai seagaltól limahlig, jasontől a moncsicsiig. sem a ragadozó, sem az idegen nem tartozik közéjük. a nyolcvanas évek két legemblematikusabb monsztere még napjainkban is prosperál, csupán ezek az alaktalan/jellegtelen figurák nyomokban sem emlékeztetnek előkelő őseikre.

eddig tartott a cizellált helyzetjelentés: sosem csináltam titkot abból, mennyire utálom paul w.s. anderson AVP-jét: a papirmasé elvarázsolt kastélyban játszódó balhé olyan szintű kultuszkáromlás volt, mintha egy nyáladzó xenomorph fejét próbálták volna felnyomni a rajongók ánuszába. nos, az AVP2 is ezen az úton jár, csupán a merénylet modus operandija a péniszfej helyett egy predator űrhajója.

a műanyag protézisek és mechanikus műfejek világából szabadult, rendezői székben most először - és ha van igazság a földön, akkor utoljára - virító strause-testvérekről könnyű lenne azt állítani, hogy nem láttak még nőt közelről, hisz az ő világukban a marcona anyuka katonaruhában látogatja meg rég látott kislányát és éjjellátó szemüveget ajándékoz neki (kifogyott a rambókésből), a film a leghosszabb beállítása pedig egy szőke spinkó fenekét fixírozza. ugyanakkor a strause-testvérek nagy valószínűséggel forgatókönyvet sem tartottak még kezükben, hisz az AVP2 olyan, mint amikor őrült módra kapcsolgatod a tévét többek között a romantika csatorna, a hallmark és a sci-fi channel között (ez utóbbin egy direct-to-video retrospektív est megy), tehát nem csupán se-füle-se-farka dramaturgiával bíró, hanem rövid távon idegesítő, hosszú távon epilepsziát okozó celluloidborzalom.

gondolom, te is megnézted azt a videót, ami a film első öt percét prezentálta, s te is megállapítottad magadban, hogy teljesen kizárt, hogy ez egybefüggő film legyen, hisz abban az összeállításban néhány pillanat alatt felnőtt egyeddé fejlődött a predalien és kinyírta annak a hajónak a teljes legénységét, mellyel a predatorok az első film végéről koccoltak. sőt, a predatorok bolygóján egyetlen harcos észleli az incidenst, és tök egyedül felkerekedik, hogy rendezze a balhét: valószínűleg egy-két kellemetlen adózási tételt kívánt így kivonni az éves bevallásból. sőt, a fenti öt percben a predalien által megostromolt hajó még le is zuhan, s a frissen szabadult arctámadók elkapnak egy vadászt és a fiát. szóval a tekinteted előtt kb. fél órányi filmre való esemény pereg le néhány pillanat alatt, mint egy trailerben.

és pöccre pontosan így van a filmben is. még szinte hozzá sem értél a popcornodhoz, de már el is könyvelheted egy filmes mítosz pofáraesését. de ne izgulj, ezt követően a film hirtelen rátapos a fékre, hogy teret engedjen egy délutáni tinisorozat drámai fordulatainak (a pizzás fiú szerelmes a menő csajsziba! a menő csajszi bunkó pasija megveri a pizzás fiút!) és hasonlóan színvonalas mókáknak.

természetesen néha visszakapcsolsz a sci-fi csatornára, ahol az arctámadók csöveseket kapnak el, a predalien pedig gonoszul vicsorog fullplánban. közben megérkezik a bosszúszomjas predator is, amely mindent oldó kék szmötyivel öntözi meg a döglött arctámadókat és a mellettük fekvő, roncsolt mellkasú áldozataikat. a nyomok eltakaríása derék dolog, csupán értelmét nem látom, hisz a predator néha-néha passióból kinyír egy-két arra járó embert is, s a megnyúzott tetemeket fellógatja az erdő legmagasabb fájára, ahol a szomszédos kisváros szomorú szemű seriffje azonnal kiszúrhatja.

eme pisztolyforgató szuperhekus jó sokáig nem érzi át a helyzet súlyosságát, pedig már a korboncnok is közli vele, hogy ez túl nagy falat, fel kéne kopogni a nagyokhoz. az emberek tucatjával tűnnek el, az idegenek és a predator teljesen átrendezi a városka csatornahálózatát, kráternyi lyukakat váj a főutcára, majd porig rombolja a szomszédos atom(?)reaktort, a seriff viszont akkor kezdi el érezni, hogy baj van, mikor meglát néhány összevérezett szekrényt.

időközben a menő csajszi elhívja úszni a pizzás fiút, a kamera hosszasan elidőzik formás fenekén, s az operatőrnek még akkor sem akaródzik elszakadni eme látványtól, mikor előbb a bunkó (ex)pasi és két haverja, majd egy idegen zakatol be a képbe. hamarosan a fontosabb (értsd: 1 percnél tovább mutatott) szereplők egy csapatba verbuválódnak, és mire kettőig számolsz, a városka teljes lakossága köddé (illetve alien-eledellé) válik, s nem mellesleg trópusi vihar zúdul a maréknyi menekülő nyakába.

80 percével az AVP2 mindkét franchise legrövidebb darabja, ennek ellenére sikerül az elődök valamennyi motívumát meggyalázni hol kisebb utalások (az egyik szereplőt dallasnak hívják, ééérted!), hol komplett átmentések formájában (egy alien úgy liheg az egyik hősnő nyakába, mint az alien3-ban a terhes ripley-nek), ami pedig a predalien sajátosságait illeti, mire végre megküzd a predatorral, a szupertehetséges strause-testvérek leoltják az összes villanyt, maximumra állítják az esőgépet és egy varrónőre bízzák a vágóollót, magyarán azt se tudod, ki püföl kicsodát és mivel.

sokan kritizálták az előző filmet, amiért vértelen volt: ebbéli hiányosságait az AVP2 búsásan kárpótolja, ám a cafatolás annyira öncélú és érdektelen, hogy a franchise legundorítóbb húzása (és a film egyetlen eredeti motívuma), amelyben fontos szerepet játszik egy vajúdó nő, még annyit sem ér el, hogy felháborodj.

szóval én nem temetném sem az alient, sem a predatort, de nem azért, mert a film anyagilag nem bukta: ez a franchise már a díszes búcsút sem érdemli meg.

kapcsolódó anyag:
alien kritika+dvdteszt
aliens kritika+dvdteszt
alien3 kritika+dvdteszt
alien vs predator kritika+dvdteszt
predator
predator 2

Címkék

kritika horror sci fi 1csillagos action predator aliens monster movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr14535070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_82723 2008.01.28. 15:23:35

"xenomorph fejét próbálták volna felnyomni a rajongók ánuszába." Új koncepció! Az emberből kikelő alieneknek mégsem jó idekinn. Vigyázz, nehogy olvassák ezt a Fox fejesei! :)

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 15:31:20

SPOILER: ez az első alien-film, amiben nincsenek alien tojások. a predaliennek hála teljesen új módszert találnak ki a szaporodásra: a rastafrizurás monszter várandós anyákat keres meg, lesmárolja őket és közben a torkukon leküld valamit, aminek hatására az épp megszületendő bébik helyett alienek jönnek elő a pociból. ne kérdezzétek, hogy ez hogy lehet...

í 2008.01.28. 15:56:34

Már a predalien, mint genetikai mutáció is sántít: az idegenek a gazdatestből csak táplálkoznak, azzal semmilyen génkapcsolatba nem kerülnek. Kivéve persze az Alien 4-beli klónozást, ahol értelemszerűen összekeveredik a két faj. Ennek ellenére én bírtam az AvP-t.

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 16:05:48

í: kicsit merülj bele jobban az alien-mitológiába (khm :). igenis van kapcsolat az "anyával": már az alien 3-ban is kihangsúlyozták, hogy mivel kutyától származott az utód, ezért hosszúkásabb, fürgébb volt, mint a korábbi alienek, melyek nem ritkán két lábra álltak, mint az ember.

ő 2008.01.28. 17:52:24

Ezer bocs. Ezesetben az Alien3 is f-ság.

Daemiaen 2008.01.28. 17:54:59

Szóval rosszabb a PWSA-féle elsőnél. :) Amúgy a kérdés, hogy van-e innen visszaút a két frecsájznak... Pontozzunk: Alien: 10/10 Aliens: 10/10 Alien3: 6/10 Alien: Resurrection: 1/10 Predator: 10/10 Predator 2: 7/10

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 18:03:43

esetleg egy "aliens begins" segítene. a predator viszont önmagában nem életképes. és ha már pontozzuk a frencsit (olyan régen tettük :): alien 10/10 (dc: 10/9) aliens 10/9 (dc: 10/9) alien3 10/8 ("dc": 10/7) alien: resurrection 10/1 (dc: 10/1) (túlajdonképpen 10/4 lenne reális, de ez is akkora kibaszás volt az alien-filmekkel szemben, hogy hű...) predator: 10/7 predator 2: 10/6 avp 10/4

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 18:05:26

szása: szerintem ez kezdetektől fogva így volt. már maga giger így képzelte el. az egész alien-univerzum faszság? :)

Digitális Antikrisztus 2008.01.28. 18:34:52

A "Dog Alien" uralkodik. Kezdetektől fogva így volt, a szaporodás. Giger, így alkotta meg őket. Amúgy a vicces az, hogy máshol meg 10/10-et kapott a film. Nekem amúgy pld. az Alien3 a kedvenc, és én az Aliens-t nem szeretem annyira, azt az akciófilm jellegét. Az Alien meg alapmű, az valahogy önálló életet él, külön.

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 18:38:23

"máshol" alatt a filmbuzit érted? azt a kritikát nem olvastam, csak az értékelést láttam, meg a szörnyülködő fórumozókat. :)

Digitális Antikrisztus 2008.01.28. 19:09:23

Igen a filmbuzit értem. Bár, én azt a flémet, már nem követtem, elég volt a "kritika". Nem akartam nevesíteni. Hozzátenném, hogy bizonyára be volt lőve a virtuális tollnok, miközben (el)gépelte a szöveget.

Action 2008.01.28. 19:15:15

Az első előzetes után nagyon vártam az AvsP2-őt (az első részhez nem volt "szerencsém"), így szomorúan olvasom, hogy ezt is sikerült elcseszni. Alien begins: arra ott van az Alien, minek visszább menni? Esetleg megnéznénk, hogy az elefántember (space jockey) hogy zuhan le az LV-426-ra? Érdekes film lenne... :) Az Alien filmek közül az első 2 rész bejön, aztán onnan nem érdekel. A 3-ast akárhogy vágják, akkor is szar marad. Még a 4. élvezhető számomra valamennyire, de ott hazavágják az egészet a brutállal, meg az ocsmánykodással. A Predator-filmek szvsz egyformán jók, talán az első egy kicsit élvezetesebb. Jó akció-sci-fik, de semmi extra. Az Alien művészet, a Predator ipar :)

Digitális Antikrisztus 2008.01.28. 19:34:06

Amúgy, túlmisztifikálni sem kell, mert vannak azért kellően röhelyes részek az Alien-ben is. Az "Űrutas" (space-jockey) film, az közkedvelt legenda a rajongók körében, hogy majd egyszer csinálnak ilyet, de ezt már hallottam, általános iskolában is. Gondolom, 79-ben is voltak erre vonatkozó tervek. Amúgy én is megnéznék egy ilyet, mert érdekel eléggé, az az ormótlan ormányos. Visszatérve az AVP:R-hez azt nem értem, hogy miért kellett össze-vissza kamuzni, mindenféle fórumokon a rajongóknak, és kitalálni, hogy minden ami az elsőben el lett baszva az itt ki lesz javítva. Pont így lehet jól elkúrni egy filmet. Marketinges az nem volt nekik? Vagy ők már akkora királyok? Megnéznék amúgy egy storyboard-ot, oda mit hánytak össze a rettegett tesók..

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 19:42:07

szó sincs róla. tudjuk jól, milyen zs-kategóriás marhaságként indult az alien. :) amúgy a "begins" alatt koncepciót értek, nem timeline-t: újra kéne indítani a sorozatot, de nem remake-kel, hanem egy teljesen új történettel egy nagy rendező tolmácsolásában...

Action 2008.01.28. 20:16:38

Nem feltétlenül kell nagy rendező. Nekem elég, ha profi és tudja, mit akar. Meg az is fontos, hogy a producerek ne csináljanak belőle hülyét (ld. Fincher). Azért megnéztem volna Scott-Cameron Alien5-ét. Bár lehet, hogy nem lett volna belőle semmi, mert ugye 2 ekkora ego... :) Space Jockey: számomra jobb, hogy csak annyit tudok róla, amennyi az első filmben volt. Sokkal izgalmasabb, misztikusabb. Különben pont tegnap néztem meg az Alient, és irigylem azokat a nézőket, akik a bemutatásakor látták moziban. Lehet, hogy végigrettegték a filmet, de az az élmény... :)

Koimbra · filmdroid.blog.hu 2008.01.28. 20:36:05

Szerintem azon kevesek egyike vagyok, akiknek tetszett az első rész. Csütörtökön megyek moziba, remélem nem lesz ennyire rossz, mint ahogy leírtad.

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 20:45:38

a space jockey-t békén kéne hagyni (egyszer olvastam egy gagyi alien-folytatást, amiben némó kapitányként tette-vette magát, júj, de rossz volt :). a profizmus nem elég, vízió is kell, azzal pedig csak a legnagyobbak/legtehetségesebbek bírnak. szívesen megnézném, mit kezdene egy spike jonze, egy del toro, akár egy greengrass a témával. borzongató. :)

Melllvar 2008.01.28. 23:11:41

A filmbuziról: 11. aeon_flux, ekkor: 2007. 12. 28. 9:21 (megint tettem egy moderált kommentet.) És nem olvastad el a kritikát? Ejnye :D Vagy imposztorról van szó? Mellesleg most néztem újra az első két Alinet és halálosan belezúgtam Sigourney Weaverbe. Az első zseniális. Ez meg.... Nos nem akarok 'moderált' kommentet tenni. Szégyen.

Süti 2008.01.28. 23:15:23

ha greengras rendezné akkor nem kéne sokat költeni a maszkokra és a bábukra, mert ugysem látszódnának a rángatózástól :))

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 23:25:28

mellvar: a kritikát nem olvastam, csak bevágtam egy képet (ott van alatta az is). no de most mindjárt pótlom. :)

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 23:28:54

elolvastam. nem véleményezem.

Ismeretlen_13025 2008.01.28. 23:49:57

Digitális Antikrisztus: mert itt nem fordulnak elő néha fura kritikák, elég csak az EgonDöncire gondolni... na mindegy

Ismeretlen_1068 2008.01.28. 23:58:55

szerintem brumit végig lekötötte a film, ezért nyomott rá 10/10-et. :)

Ismeretlen_13025 2008.01.29. 00:09:18

szerintem mammutot végig lekötötte a film, ezért nyomott rá 10/10-et.

Ismeretlen_84013 2008.01.29. 01:16:06

Csak nem emlegetnek? :) Attól, hogy egy film végig lekötött, még 4-től 10 pontig bármennyit kaphat. Ez nem mérce. De ti úgyse fogjátok soha megérteni...

Ismeretlen_1068 2008.01.29. 07:18:35

no, a lesajnálós mindenedet. ha már nagyon magyarázni kell a bizonyítványt: ez a piszkálódás nem neked szólt, hanem humannak, aki mindig azt írja, hogy "ez és ez a film ennyire meg ennyire lekötött". tetszik érteni?

Ismeretlen_47663 2008.01.29. 08:12:39

remélem egyszer valaki helyreteszi az Alien néven esett csorbát...!

Daemiaen 2008.01.29. 10:45:41

A nevesebbik Strausstól elnézést kérve követelem a Strause-fívérek nevének helyesen történő kezelését! :)

Ismeretlen_1068 2008.01.29. 10:51:32

jogos. :)

Ismeretlen_82723 2008.01.29. 10:55:51

Mi ez a ratingelés ott fönn? Lehet a cikket számszerűen értékelni? Na, akkor ez kap egy 5-öst, mert tetszett az írás!

Ismeretlen_84013 2008.01.29. 10:56:41

ae: Tudom, de néhol már a nevemet a 10/10 szinonimájaként is használják. :) Hogy ne legyek off, én majd egyszer rászedem magam a megtekintésre, bár nem vagyok a franchise olyan feltétlen híve. Az első rész szódával elment.

Ismeretlen_1068 2008.01.29. 11:01:29

TheH: ja, tesztelek egy új feature-t, habár még nem tökéletes, ugyanis a tegnapi szavazatok felszívódtak.

Ismeretlen_13025 2008.01.29. 11:12:31

Brumi: de pont arról van szó, hogy akkor most mammut írása a filmbuzin katasztrófa, mert 10/10-et adott? Itt is akad pár érdekes 10/10 ugyanúgy. Csak mert Antikrisztus már úgy köpködte, mintha ez lenne a szenny csúcsa. ae: lekötött :P jópár filmre ennek ellenére nem adok 10/10-et ugye. na.

Ismeretlen_84013 2008.01.29. 11:58:57

Human: Miért lenne Mammut írása katasztrófa? Őt jobban "lekötötte", mint ae-t. :) Ízlések és pofonok. Ez az érdekes 10/10 meg szintén szubjektív dolog. Azért van a két véglet, hogy mindenkinek a véleménye helyet kapjon. Nyilván lesznek olyanok is, akik a pokolba kívánják az AVPR-t, míg mások jól szórakoznak rajta. Lehet, hogy nálam (kis túlzással) minden negyedik film 9-es vagy 10-es, de ezért ne kelljen már minden alkalommal elnézést kérnem. Nekem ekkora élményt (ez a legjobb szó rá) okozott, ilyen egyszerű. Én például az furcsállom, ha valakinél csak a Harcosok klubja lehet 10-es, a többi film meg 9-ről indul, de elfogadom. Mammut például rajong a 80-as, 90-es évek filmjeiért és a B-filmeket is előszeretettel fogyasztja, ennek fényében nem lepődök meg a magas értékelésén. Ha valakit ismersz (személyesen vagy kritikái alapján), akkor onnantól kezdve elég könnyen be lehet lőni, hogy az ő értékelése kb. mennyit ér a te skáládon. Én is bele tudnék kötni például a The Bucket List-ről írt kritikádba, de nem teszem. Azért is szeretem én ennyire a filmeket, mert az élmények személyreszabottak, ergo nincs két ugyanolyan vélemény. :)

Ismeretlen_85301 2008.01.29. 12:31:28

mindenki más, itt is korábban van, akinek az aliens jött be, van, akinek az alien 3, szvsz nekünk lenne rossz, ha ugyanolyanok lennénk Brumi 10/10 pontjai amúgy régebben szinte 90%-ban olyan klasszikus darabok voltak, amik nálam is 10-esek, csak én még akkor régen láttam őket, ő meg vagy újranézett vagy pótolt, de nem értettem akkor sem a túlzott ellenszenvet, mert tényleg jó filmek voltak, lehet, kicsit szerencsétlenül vette ki magát, hogy szinte minden nap beesett egy 10-es :) én 10-est meg akkor adok, ha úgy tudok szórakozni a filmen, hogy semmi olyat nem veszek észre, ami kizökkentene... talán avp-r-nél sokakat bánt az elején az a rövid "tinihorror" feeling, engem logikusan nem, mivel bírom azt a műfajt is, igazából fel se vettem a dolgot... de én nem kritikát írtam, és kezdem unni, hogy kritikaként emlegetik, szimpla élménybeszámoló volt, nem szoktam kritikát írni, mivel egy csomó dolgot ki kéne emelnem, ami spoiler

Ismeretlen_76970 2008.01.29. 12:55:50

Szerintem a brumimedve meg a mammut ezt az erdőben beszélje meg.

Ismeretlen_45995 2008.01.29. 16:59:15

aeon: amúgy a "begins" alatt koncepciót értek, nem timeline-t: újra kéne indítani a sorozatot, de nem remake-kel, hanem egy teljesen új történettel egy nagy rendező tolmácsolásában... A név, amit keresel talán Christopher Nolan? :D Én legalábbis el tudnám képzelni vele a dolgot

Ismeretlen_1068 2008.01.29. 17:44:47

nolannal vigyázni kell, mert könnyen elcséplődhet. én vmi teljesen friss megközelítést szeretnék látni.

Cohen 2008.01.29. 18:28:01

Bryan Singer vagy Darren Aronofksy a ti emberetek.

Süti 2008.01.29. 19:37:11

...Darren Aronofksy... nem lila ködben ülő, magukat szarrá drogozó, elvont és művészieskedő alieneket szeretnék látni :)))

Digitális Antikrisztus 2008.01.29. 20:23:11

Human Insect: Az a _film_ a szenny csúcsa, nem az élménybeszámoló, vagy kritika, kinek, hogy tetszik. Én alapból nem szerettem volna nevesíteni a konkurenciát itt, mert nem illik, másrészt, meg szeretem az írásokat ott. De taktikai hiba volt kitenni egy olyan rossz filmről egy 10/10-es írást, egy olyan oldalra, mert mindenkinek ez fog beugrani róla. Nem kellett volna kitenni, míg nem kezdik el itthon tolni a filmet, vagy míg egy rendes recenzió nem születik róla. Én is irdatlan lelkes voltam, mikor leültem, és nem bírtam várni pedig megfogadtam, hogy nem nézem meg. De már húsz perc után azt hittem, hogy megölöm magam, mert ez annyira szar. Majd meglátod Te is. De szerintem inkább ontopic innentől.

Kevin 2008.01.30. 16:13:11

avp:r 1/10? a:r 1/10... OMFG. EZ ebben a formában most vagy vicc vagy "a nekem sem kerek a történet és mit keresnek itt a mozivásznon" effektus...

Ismeretlen_1068 2008.01.30. 17:36:18

daemiaen: képzeld, a magyar plakáton is rosszul van írva a rendezők neve. az intercom megint hozza a formáját. :)

Norberto 2008.01.30. 21:02:29

Elmondom nektek mi az igazság! Alien1: egy véres jelent van csak benne amikor kijön a mukiból az alien azt kész a film többi része uncsi nem történik semmi olyan amire felkapnám a fejem hisz alien utána ugy gyilkol h azt nem is mutatják, anyi h látod az alien meg az ember reakcióját utána meg másik jelenet semmi vér!! 12karika simán! Alien2: semmi különleges egy akció film amibe alieneket gyilkolnak semmi vér szinte! 16os karika talán Alien3-ez a rész már vérrel teli és tényleg ijesztő igaz alienen sok helyen látszik h számgépes :P de amugy nagyon király az egész! 18karikás simán Alien4-tökéletes folytatás! humor és szadis jelenetek! szerintem az élethűek a lények benne!18as karika! AvP-érdekes történet, de nem baromság! képregények és könyvek alapján tudhatjuk h a predator és az ember összefogása se baromság! nem véres igaz de ot az alien1-2 ami szintén nem mondható annak! A történetet elég nehéz volt összehozni de jol sikerült szerintem! aki ezt kritizálja csináljon jobb verziót a filmből és meglátjuk h azt h itélik! AVP Requiem hisz ez az eredti cim hisz a folytatás sokkal jobb mint az első! az első 5percről anyit h: 1: predaliennél teljesen korrekt h gyorsan kifejlődik hisz az alien 1be is gyorsan kifejlődöt csak bevágtak olyan részt amikor dumálnak h mi legyen meg kidobják az űrbe a hullát szóval elhuzták az időt uncsi résszel! predator mivel meglővi plasmával olyan helyen a hajót igy lezuhan igy a egy predator se volt felkészülve h zuhanásra igy jo h meghalnak, az alien azé kitartóbb lény!a film azért is érdekes hisz egy kis városba folyik a harc és egy faj se kiméli a másikat! véres a film ami végre hasonlit egy alien vagy egy predator filmre! alien felmek egyes részeiben is volt romantikus v unalmas jelenet szóval azt megse láttam!A kritikusok véleménye semmit nem ér szerintem hisz nekik nincs fantáziájuk és nem képesek elfogadni az ujitásokat egy filmnél és hülyén látják a dolgokat v egyszerűen tudatlanok! Akkora baromság az AVPR kritikája mint anno az anakonda 2 kritikája h: a krokodilnak több a szerepe mint a kigyóknak és alig vannak kigyok a filmbe :P :D aki látta a filmet az tudja h nekem van igazam!A transformers cimű filmet is csak a kritikusoknak xar! elmondom nektek h első olyan film amit nagy szemekkel és tátot szájjal néztem meg és azért mert egy hiba nem volt a filmbe és olyan látváyt nyujtot h az nem igaz( nem csoda spielbelg keze volt benne) na meg a humor is benne egyszóval nézzen az magába aki kritizál egy filmet és nézzen jobban után a film alapjainak!

Szürkeróka 2008.01.30. 21:03:10

Tetszett. Ettől rossz ember vagyok? :) lehetett volna jobb az oké, meg azt is aláírom hogy az egy "nem volt a topon", csak hogy finom legyek, de hogy ezt 1/10-re húzni? Monjuk egy 7... még oké. De mivel nem nagyon van erőm egy komplett kritikát bedobni az egész filmről, így csak annyit, akinek bejön a "recsegő-kattogó-zöldvérű" annak ez is tetszeni fog. Bár úgy veszem aeon_flux inkább az alien-ek híve mint a predatoroké (a pontozásából ítélve) , ez meg egy predi film volt, néhány alien-nel. Egyébként a rendezős témába is belekontárkodva, Goeorge Lucas a mi emberünk, aki egy gyerek predator történetét meséli el nekünk 6 részben :)))

Digitális Antikrisztus 2008.01.30. 21:21:34

Norberto: Ez a csinálj jobbat szöveg gyenge volt mindig is. Ilyen alapon csak akkor véleményezhetnél Te is filmet, akár negatív, akár pozitív a felhang, ha ugyanúgy leforgattad a saját mozifilmed, és terjeszted a világban. Ha nem, megy a bírósági végzés! Szóval hülyeség. Amúgy nekekem nem kell utánanéznem a film alapjainak, tudod milyen úgy leélni a gyermekkorod, hogy abban a tudatban alszol el, hogy egy Alien van a mellkasodban? Szar érzés. Nekem (többek közt) ezt adta a saga, de így is megérte. Imádom. Amúgy még az sem teljesen világos, hogy miért a vér mennyisége adja a film értékét? Az Alien3-ban sincs sok vér a mai filmekhez képest szerencsére. Öncélú barbárkodás amit a kedves "tesók" műveltek. Nem a terhes nők leölésétől, meg a kórteremnyi csecsemő mészárlásától lesz egy film jó. Bár ugye a mai pc (de)generációból, már lehet, hogy kinevelték azt, hogy igényük legyen a történetre, karakterekre, érzelmekre, meg színészi játékra. Hogy csak az apróságokat említsem.

Ismeretlen_1068 2008.01.30. 23:08:04

szürkeróka: igen, a predator-filmek sokkal gyorsabban öregednek, mint az alienek, ettől függetlenül bírnak némi nosztalgiával, gyermeki pajkossággal és melankóliával vegyes bájjal, amit a "hektoliter vér = fasza film" generáció egyszerűen nem érzékel.

Kevin 2008.01.30. 23:19:35

Egyszerű kérdés a szerkesztőkhöz, de nagyon érdekl bárki más véleménye is (Igen/nem tökéletesen kielégítene): olvastatok-e a témában? (Alien, Predator, AvP könyv-képregény stb)

Ismeretlen_1068 2008.01.30. 23:21:26

igen. szeve perry összes műve megvan a polcon. :) (na jó, múltidőben.)

Ismeretlen_1068 2008.01.30. 23:21:37

szeve=steve

Ismeretlen_1068 2008.01.30. 23:26:48

ó, igen: a fent megnevezett rajongók örvendezhetnek, a film dvd-n természetesen UNRATED változatban érkezik, méghozzá 6-8 perccel hosszabb változatban, amely még a moziverziónál is több belezést kínál. spoileres beszámoló: http://www.avpgalaxy.net/avpmovie.php?section=avp2deleted

Szürkeróka 2008.01.31. 00:04:12

Hát nem mondom a csecsemős résznél nem kicsit vert le a víz :S A kórházas részt nyugodtan kivághatnák úgy komplett. Akinek az tetszett, na annak elférne a mellkasában egy kis extra ;) Viszont nekem aeon_flux-al ellentétben az alien az értékállóbb (Az is nagy kedvenc, csak a kerregő dögöt jobban szeretem mint a nyáladzót), nálam pont fordítva van, én az első résszel vagyok úgy, mint te az Alien-nel. De azt hiszem az AvP-kkel nem leszek úgy, hogyha végignézek a filmpolcomon és meglátom a tokját akkor muszály levennem :) Aki meg a vérre gerjed egy filmben, menjen el egy orvoshoz. Digitális Antikrisztus, szerintem ez a film azért jó mert újra láthattam egy régi kedvencet, semmi extra. Mellesleg én megúsztam a "mellkasomban egy alien" szindrómát, én csak attól f....-tam hogy az ágy alatt van egy arctámadó :)

Digitális Antikrisztus 2008.01.31. 08:46:21

Szürkeróka: a régi kedvencek beintettek, egy jó nagyot! A film lezárása volt még a kedvencem, olyan "sorozatos" cliffhangert, mint amivel becsukták, elképzelni sem tudok jobbat. Az meg a másik, hogy egy jó kép sem volt a filmben. Olyan beállításokkal dolgoztak, hogy röhej. Amúgy a predator filmek sem voltak olyan rosszak, bár őszintén szólva, talán, ha párszor újranéztem, mikor még kisebb voltam. A képregények viszont és a könyvek jók, ott bele tudja magát élni az ember. Nekem már, sohasem lesz semmi a régi, amiben nincs benne Sigourney..

Mr. E. 2008.01.31. 18:35:07

Hello mindenkinek! Végigolvastam itt a dolgokat, és gondoltam hozzászólok. Na nem mintha szaktekintély lennék... de talán valaki hasonlóan látja, mint én. Láttam itt levezetéseket, meg pontozásokat, a legvicesebb Norbertoé:D Nem tudom mennyi idős lehet, de a hsz alapján elég fiatal. Saját véleményem: Alien 1: A maga idejében egy teljesen korrekt alkotásnak mondható. Talán előtte is készültek már kevésbbé ismert filmek, amik valamiféle parazitáról, vagy emberekre vadászó idegen lényekről szóltak, de ez a film volt az első, ami köré olyan univerzum épült, mint mondjuk egy Csillagok Háborúja estében. Tény, hogy ebben a filmben még kevés derül ki erről, de az idegen alapvető tulajdonságait megismerhetjük. A történet jól kitalált, ami egyedüli hátrányt jelent a szememben, az az, hogy a körítést kicsit túlzásba vitték, ami annak a rovására megy, hogy a "dögöt" keveset mutatják. De ez talán csak a jelen generáció CGI blockbuster mozifilmeken felnevelkedett tagjainak szúrja a szemét. Alien 2: Az egyik legjobb rész... szerintem. Ha valaki azt mondja, hogy ez inlább akció film, mint sci-fi, az talán téved.Figyelmesebbek, észrevehették, hogy az Alien filmek mindig egy-egy elszigetelt helyen játszódnak. Úgy gondolom, hogy ebben a részben tudták a legjobban megvalósítani azt, hogy ez "zárt helyen" összehoztak egy maréknyi embert, meg több tucat idegent, amiből következik, hogy akcióban gadag lett a film, hiszen az Alienek éhesek, és szaporodni akarnak, az embereknek meg feladatuk van egy olyan környezetben, ahol minden sarkon halál várja őket. Vagyis az "akció", mint filmes elem elkerülhetetlen! Az első részzel ellentétben a legnagyobb pozitív változtatás, hogy nem csak egy idegen van! A helyszín is tágasabb, ez érdekesebbé teszi az egészet. Elég sok minden kiderül, főleg ha valaki a vágatlan verziót látta. Alien 3: Amikor először láttam, bevallom elborzadtam. Na nem a félelemtől, hanem mert az egyik leggyengébb résznek találtam. DE!!! Az újraforgatott(ebben az esetben az újraforgatás azt jelenti, hogy a filmnek volt egy "b" verziója)-kiegészített alkotás teljesen mást nyújt, mint az eredeti, és szinte a második rész színvonala fölé helyezi a filmet. Itt ugyan visszatérnek a maréknyi ember-zárt hely-egy idegen kompozícióhoz, de ezzel az egyetlen lénnyel nemcsak, hogy izgalmas, de látványos is a dolog. Ebben a részben sok újat nem tud meg az ember az idegenek kultúrájáról, max annyit, hogy különböző gazdatestekből külsőleg, és gondolkodásukat tekintve is különböző lények alakulnak ki. Alien 4: A széria egyik leglátványosabb darabja ugyan, de ami a foyltatásoknál baj szokott lenni, hogy túlbonyolították a storit. Rakunk bele egy kis ezt, meg egy kis azt... meg még valami harmadik dolgot, csak, hogy übereljék az előző részeket. Ettől függetlenül nem mondom, hogy rossz... csak olyan gyanúsan közepes. Több szót nem is fecsérlek rá, meg amúgy sem akartam végigelemezni jelenetenként egyiket se, hiszen aki látta, az tudja, hogy miről beszélek, aki meg nem, az meg nézze meg a filmeket! A Predatorokról: Az első rész mindenképpen említést érdemel, hiszen ahogy az Aliennél is , ez is kultuszteremtő hatású. Maga a vadász alakja egyik kedvencem amúgy. Jól kitalált figura. A második rész már csak egy közepes folytatás, de azért szeretem. Ami zavaró mindkét film esetében, hogy kb semmi sem derül ki ezekről a lényekről, és csak az tudhat több infót, aki olvasott a témát érintő könyveket. AVP: Szintén a középszintűség jellemzi. Ugyanakkor azt gondolom, hogy inkább az Alien, mint a Predator filmeket húzza le. A legnagyobb baj a történettel van. Sokkal jobbat is ki lehetne belőle hozni. Pl könyvekben olvastam jobb storikat. Semmiképpen sem szabad azonban hanyagolni a franchiset, csak talán tényleg komolyabb neveknek kéne összerakni egy filmet. Kb a játék adoptációs filmekhez tudom hasonlítani a helyzetet: Amíg Uwe Boll rendez játékadoptációkat, addig nem is lesznek normális játékból készült filmek.

Digitális Antikrisztus 2008.02.01. 10:18:55

Az Alien és Predator rajongók tombolnak a magyar fórumokon. Nem értem amúgy, hogy mit várnak a Testvérek? Hogy majd a 6-8 perc dvd extra miatt lesz értékelhetőbb a film? Azért kéne örülni, mert szétrobban a terhes nő hasa? Vagy mert esetleg majd csecsemőkkel fociznak az alien-ek? Ja igen, meg a predator hajó belseje. Mosolyognom kell komolyan ezen a pároson, mindenesetre jó látni, hogy az "új generáció" mire képes, ha szabadon hagyják őket. Kicsit arra emlékeztet a szituáció, mikor 93-ban megírtam a Jurassic Park 2 forgatókönyvét, ami a Fővárosi Állatkertben játszódott, és Dr. Grant aknavetővel öli az elfántokra támadó raptorokat, ja, hogy akkor 10 éves voltam?

Ismeretlen_1068 2008.02.01. 13:56:44

nem találok rá jobb kifejezést: az avp2 hihetetlenül bunkó film, melyhez képest anderson gyermeteg (értsd: fiatalosan üde és ártalmatlan) merénylete már-már tisztelgésnek vehető. gusztustalan és megalázó momentum mindkét franchise történetében.

Ismeretlen_1068 2008.02.01. 14:15:25

egy mókás levezetés racoontól a filmbuziról: "az alienből tucattermék lett, amit a főszereplők berettával és predator plazma pisztollyal tucatszámra lőnek. korábban az alien-ben egy lény kiirtott 8-at. később az aliensben sok lény egy komplett modern tengerészgyalogos szakaszt. az alien 3-ban egy lény 50 embert. alien 4-ben 20 lény egykomplett cirkált. itt egy redneck szólóban leszed belőlük 5-6-ot. M16-ossal, berettával pár lövés. a korábbi alienekben a romantikus szál az arctámadó és a gazdatest viszonyára szűkült. itt már a pizzás lány érzelmi életét láthatjuk... a következő részekben lehetne olyan hogy kisgyerekek üvegolyókkal felbuktatják az alien-eket, és egy serpenyővel leütik. olyan reszkessetek betörősen." szinte látom magam előtt. :)))

Zolesz 2008.02.01. 17:52:54

Az AvP Req. valóban nem a legjobb film, de az meg egyenesen csúcs, hogy egy ilyen senkiházi lyukas hús ánusz flux mint amilyen te is vagy, kritikákat írogat a filmekről. Te eddig milyen témában készítettél értékelhető alkotásokat??? Hol lehet megtekinteni a műveidet, szívesen írnék róla én is?

Gabesz 2008.02.01. 18:11:15

Nekem tetszeett a film,bevallom

Ismeretlen_1068 2008.02.01. 18:17:20

zolesz: épp oda firkantod éltető soraid. szar az oldal, mi? :)

Szürkeróka 2008.02.01. 19:47:00

Zsolesz, én úgy gondolom ha nem értessz egyet a kritikával, akkor próbáld meg értelmes módon kifejezni az ellenvéleményedet. Én sem értettem vele egyet, mégsem kellene aplári módon kifejezned magad. Tudod a magadfajta pattanásos kis tinik, akik egész nap a net előtt ülve mások fikázásával elégülnek ki, sem fognak soha semmilyen maradandót alkotni a világban (hála az égnek!). Az pedig, hogy mások önkifejezésének módját ócsárolod, csak mert nem esik egybe a te korlátolt világodban felépített képpel az szánalmas. Bocs az off-ért, mint mondtam én sem értek egyet a kritikával, nekem tetszett a film, és sok más embernek is, mégsem bőgjük el magunkat ha valaki más véleményen van.

Zolesz 2008.02.01. 21:00:10

Az AvP Req. nem a legjobb film, ezt bárki elmondhatja. Ugyanakkor a film készítése rengeteg munkát, emberanyagot, szaktudást igényelt. Egy alien, predator maszk elkészítése azon a szinten ahogy azt a filmben is megvalósították nem amatőr munka. Hivatásos "sculptorok" egész kis serege dolgozott a ruhákon, bevilágosítók, kameramenek, secound unite directorok, scriperek stb. mind időt, energiát és fáradságot öltek egy feladatba, mellyel művészeti alkotást kívántak létrehozni. És bár a film, mint végeredmény nem lett filmművészeti szempontból kiemelkedő, az ott felvonultatott maszkok és trükkök minőségi munkának számítanak, és művészeti alkotások. Az 1 éves utómunka során, melynek alkalmával a művészek nem 8-10 órát dolgoztak és töltöttek matyizással, mint itt a kedves érdemes többség, jön egy ánusz fluxos picsa és megírja a kis memoárját, melyben az összehordott emberi energiát hanyag eleganciával lenullázza. Szar a CGI, szarok a maszkok, ratyi a történet, szarok a színészek….valahogy a magyar emberek szájából csak ilyet lehet hallani, de nem látom azt a nagy tudást, művészetileg értékelhető anyagmennyiséget, amelyből következne a nagy mellény. A kérdésem csak annyi, hogy ánusz flux a folyamatos kritizáláson kívül mely filmben működött közre mint maszkmester, vagy mint animátor. Mennyi időt töltött drága idejéből shaderek és objektumok lerenderelésével? Hol láthatunk tőle latex sculptokat, stop motion vagy szimpla animatronikus bábokat? Kérem a prezentációt szíveskedjék ide a blogjába belinkelni. Mindezt csak azért írom le, mert én történetesen csinálok ilyeneket és történetesen tudom, hogy vannak magyar animátorok akik bedolgoznak ilyen produkciókba és történetesen én is tudnék linkelni anyagot erre a szeméthegyre. És én nagyon tisztelem ezeket a művész embereket, akik tényleges értéket teremtenek azzal, hogy technikailag megfelelő szintre emeljenek egy olyan filmet, aminek egyébként rossz a forgatókönyve.

Ismeretlen_1068 2008.02.01. 22:07:18

kedves zolesz! köszönöm a kimerítő bemutatót, melyet a filmek trükktechnológiájáról tartottál. nagyon tanulságos volt. sajnos ezek megvalósításához nem értek, csupán a szemem által dekódolt látványvilágot szoktam minősíteni, mint ahogy azt a legtöbb néző meg is teszi, hol magában, hol baráti körben, hol egy olyan blogon, mint én. mindazonáltal ha figyelmesen elolvasod a kritikámat, aligha illettem rossz szóval a speciális effektusokért felelős brigádot vagy a munkájukat, hisz a trükkök megvalósításában nem nagyon találtam kivetnivalót (a filmezésükben már igen, de ez más kérdés), szóval ezt az irányvonalat követő gondolatmeneted legnagyobb sajnálatomra zátonyra futott. ugyanakkor egy olyan világban élünk, amelyben ha valaki közzéteszi munkáját, készüljön fel arra, hogy ilyen vagy olyan véleményt fog szülni, melynek hangoztatásához mindenkinek megvan az alanyi joga. szerintem nem sérti a staruse-testvérek és más közreműködők személyési jogait, ha én leírom, nem részleteiben, hanem egészében tetszett a film, aztán részletekbe menően - és a magam harsány, de nyomdafestéket simán eltűrő módján - megindoklom, hogy nekem miért nem tetszett az, amti láttam. nem szólíthatsz fel rá, hogy csináljak jobat, mert én sem szólíthatlak fel rá, hogy írj olyan kritikát, amely az aeonflux látogatóinak jobban fog tetszeni. ráadásul én nem is kérek pénzt azért, hogy olvassák a szavaimat. végezetül felhívnám a figyelmedet arra, hogy a nevem aeon flux és nem ánusz flux. üdv: ae

Ismeretlen_85452 2008.02.01. 22:20:57

Uff... ae jól beszél! Zolesz te meg remélem nem szolsz be a záp tojásra se, hisz tojást nem tudsz tojni.

Digitális Antikrisztus 2008.02.01. 23:36:51

Érdekes, hogy az AvP kapcsán mennyi frusztrált lélek találja meg a filmes blogokat. Szerencsére vannak akik higgadtak tudnak maradni, vannak akik, az igaz út nevében törölnek mindent és mindenkit, a virtuális útvesztőből. De talán a filozófia nem is idevaló. Igazad van "AE" a te szavaddal élve: ez egy "bunkó" film. Mivel minden filmes eszköztárral bunkó módon bánik. A kamerakezeléstől kezdve a szinészi játékon át, egészen a plánozásig. Ja és öncélúan véres!

gabesz 2008.02.02. 11:21:54

Engem nem zavart a gyenge szinészi játék,mert szerintem a film nem az emberekről szól,hanem a 2 lényről,ezért is ültem moziba h megnézhessem.ez csak az én véleményem,kérlek ne kössetek bele:)

Digitális Antikrisztus 2008.02.02. 11:32:57

Az Alienek és a Predatorok színészi játéka sem zavart? Nem kötekedés - mindenkinek a véleményét tiszeletben tartom - csak szeretem megérteni, hogy miért épp az ami?

Gabesz 2008.02.02. 11:54:42

miért az ő "szinészi" játéukkal mi volt a baj?

Ismeretlen_1068 2008.02.02. 12:26:42

egy jó horror legalább annyira szól az áldozatról, mint az elkövetőről. ha jason vagy michael vagy freddy halomra gyilkolja a nulla karakterrel rendelkező tinédzsreket, abba hamar bele lehet fásulni, de az alien és a predator azért emelkedett ki a szenyfilmek tengeréből, mi több, igazi klasszikussá nem csak azért nőtték ki magukat, mert a címszereplők winston és giger képzeletéből pattantak ki, hanem velük szemben ott állt sigourney, arnold vagy danny. de még a kisebb szerepek is rendelkeztek árnyékkal. ott votl bure, akit bármikor szívesen az alienek kezére játszottál, de te is sajnálkoztál, mikor charles dance-t elkapta a duplafogsor. magyarán érdekelt a figurák sora, izgultál értük, együtt gondolkodtál velük. az AVP emberszereplői pedig... nekem aztánm halálmindegy volt, milyen sorrendben és milyen úton-módon haláloznak el.

Digitális Antikrisztus 2008.02.02. 12:47:58

Igaza van ae-nek! Kb. ezért írtam, hogy nekem, már semmi sem lesz olyan, amiben nem szerepel Sigourney. Az egy dolog, hogy színészkedni könnyű, mert "iparosmunka", de kevesen tudnak, ettől függetlenül játszani. A szörnyek színészi játékát, pedig nem kell idézőjelbe tenned. Ők a főszereplők, nekik kellene a legkidolgozottabb jellemnek lenniük, de nem azok. Mindenki csak az emberek bemutatására koncentrál, mikor a beszámolókat/kritákat írja, pedig az idegenek karakterének megrajzolása, térben és időben elhelyezése lett volna a fő feladat. De ez nem történt meg. A film pedig meghalt.

clay · seeornot.blog.hu 2008.02.02. 17:33:46

Szerintem is korrekt a kritika, egyetértek. Én is megadtam a filmnek a kegyelemdöfést: http://seeornot.blog.hu/2008/02/02/aliens_vs_predator_requiem_3

Diggy · http://internetalon.hu 2008.02.02. 18:15:20

Elég szar film, nem érdemes rá ennyi szót vesztegetni. (Bár én is áldoztam rá néhány karaktert:-))

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.02.02. 21:03:33

Nem értek egyet, bár elfogult vagyok a könyvváltozat miatt, amit nagyon szerettem. A könyv egyértelműen jobb a filmnél (mint rendszerint), de az utóbbi sem volt azért reménytelen.

zUlU 2008.02.02. 23:52:15

Maximális tiszteletem a cikkírónak, igazán szórakoztató, fordulatos, és jól megválogatott szókinccsel illusztrálja a személyes tehetetlen dühömet, hogy hát gyerekek, ez iszonyat sz*r volt! Szívemből szólt. AvP. Nem volt jó, és logikai bukfencekben gazdag volt az is, de miután láttam ezt a borzalmat, amibe már-már szégyenletes koncentrációban fordultak elő, majdnem azt kell mondanom, az príma volt ehhez képest (pedig NEM). Annyi mindent írnék még, de mint egy hisztis csaj, most csak csapkodnék. :) Üdv.

Daved · http://forumline.extra.hu/news.php 2008.02.03. 11:48:30

Mik ezek az értékelések? :D 10/10 vagy 10/1 ? akkor minek 10-es értékelés? Én személy szerint örülnék, ha annyi pénzt hozzna a film, hogy egy értelmes avp3 legyen, hisz én szeretem alienéket. Amúgy a film ötlethiányosnak tartom, de akkor is megnézem mégegyszer. http://forumline.extra.hu/comment.php?comment.news.249

Ismeretlen_1068 2008.02.03. 12:23:01

ööö, hát ezek ilyen értékelések: a 10/1 a legalacsonyabb, a 10/10 a legmagasabb. izé, nem egyértelmű?

uhx 2008.02.03. 23:13:22

Én is megnéztem és nem is vártam mást. Ha összeadjuk az alien/predator filmeket, ez a 8. a sorban... nehéz újat mutatni a témában. Egyébként szerintem az Alien a klasszikus, az Alien 3 pedig gyakorlatilag a folytatás hangulat tekintetében [az ember küzdelme egy aliennel fegyver nélkül - ennél izgalmasabb setting nem lehetséges]. Az Aliens engem sosem fogott meg, túlzottan "kickass movie" szerintem.

diwat26 2008.02.04. 09:01:30

"hisz a predator néha-néha passióból kinyír egy-két arra járó embert is" - talán paSSZióból, nem?

TT 2008.02.06. 10:01:49

Sziasztok! Az alient először könyvben olvastam, kb. 10 évesen, ezáltal jópár hónapra kib.sztam magammal éjjelente! :) Aztán jött a film és megelevenedett mindaz a világ amitől féltem és addig csak a fantáziámban kapott képet, de a film megnézése által még jobban paráztam! Eh... Az Alien különleges atmoszférája magával ragadja az embert és nem a látvánnyal próbál ijesztgetni, hanem a legbelső "pszihéjén" keresztül félemlít meg. Nem hirtelen hangokkal ijesztő, hanem mellkasban szorongató film. Nem tudom érthető-e? :)) Persze a mai generációnak mindez uncsinak tűnik... Az Aliens fasza 80's évek akció, nagyon izgalmas. Az Alien3 kibaszás volt kicsit, mert mindenki azt várta, hogy valamikor végre megtudunk vmit az alienek szülőbolygójáról, vagy az elefántember - LV-426 történetéről, ehelyett kaptunk egy beborult, depressziós sztorit. A Ressurection igazi f.szság lett, néhány jól sikerült résztől eltekinve. Az avp már kritikán aluli. Az avp2-t már meg se nézem!!! Látható a sorozatból, hogy sorszámok növekedésével egyre közeledtünk a Földhöz, és a végén már csak egy kisvárosra telt a fantáziából. Emberek! Ez egy látomásba beillő, jól kitalált sci-fi világnak indult a távoli jövőben! Miért nem maradtunk ott??? Miért kellett a Földön és nem egy távoli kolónián játszódnia ezeknek az avp-knek? :(((( A predatorok szintén nagyon lebilincselő filmek, és NAGYON jó ötlet lett volna összehozni a két világot: alieneket keltető majd le-sport-vadászó predik valahol egy másik galaxisban, ahol max néhány felfedező ember űrhajós véletlenül belecsöppen a lekvárba. Ehelyett van ez a két szar avp. Már bocs, de ez a véleményem.

bloodhound 2008.02.07. 12:08:46

Digitális Antikrisztussal egyetértek, Alien 3. rulez, Alien rulez, Aliens nem olyan jó, Alien 4 már-már fostalicska kategória, AvP 1-2. pedig a zsfilm blogra való, a komodo vs cobra színvonal, csak több pénzből készült... :) én az Avp2 requiemnek csak a trailerét láttam, de az elég is volt ennyi kib.szott, céltalan,visszataszító gyilkolászás mi a picsának kell??? A predator filmek mindig is b-kategóriát képviselték, 1-2 a-kategóriás "sztárral", szvsz nem kellene erőltetni a filmen a két univerzum összemosását, mert az eddigi termés nem méltó a (kép)regény vonulathoz, bár az sem egy nagy világszám. én személy szerint inkább a barker-féle hellraiser remake-t várom, de egy the thing remake-nak, vagy erre a "világra" épülő minőségi filmnek is örülnék, nem nagyon vagyunk igényes (sci-fi-)horrorral elkényeztetve mostanság... :(((

Ismeretlen_1068 2008.02.07. 13:32:41

ha már barker, akkor ideje lenne elővenni a korbácsot. :)

ﻶﻸﻺﻮﻖ · www.ﻑﻸﻺﻼﻷﻶﻈﻏ.com 2008.02.07. 17:20:28

fidjellünk benneteketוףנןכםفهيشرٿڇٷښڸڴڤڮۑ۞ﻑﻸﻺﻼﻷﻶﻈﻏ

Ismeretlen_82723 2008.02.07. 17:22:20

Ageci! Ez most predator, vagy alien nyelven van? ;D

kozak 2008.02.08. 19:55:19

Bizony mondom néktek barátaim, moziban egymás után néztem meg az Alien-t és az Aliens-t. Valamikor kilencvenes évek elején. Én utána szabályosan rettegtem a sötétben, pedig nem voltam kisgyerek. Komolyan mondom jó idő kellett hozzá, hogy sötétben tudjak aludni. Azok a filmek voltak valamik. És a Predator is, a láthatatlan Predator valami fantasztikus volt. De ez a film? A tenyerem nem izzadt meg egyszer sem, egy pillanatig nem izgultam. Meg őszintén megmondva kicsit nem is értettem, de lehet, hogy belealudtam a kiürítést, meg a kocsisor-t aztán az üres kocsisort. Egyszóval ez valami szörnyű volt.

frmn 2008.02.12. 11:52:46

nem is annyira az eltero velemenyekkel van a baj, hanem az ertekitelet kozel teljes hianyaval. mert ugyebar 10/10-et, gondolom en, egy olyan filmre adunk, ami ha nem is tokeletes, de kozel van hozza. van itt, aki komolyan gondolja, hogy az AVP2 ilyen film? es anelkul, hogy barkit meg szeretnek bantani, csak azert nem kellene 'felpontozni' egy filmet, mert a kedvenc szereplom/szineszem/szornyem van benne. az ilyen kritika a vegere nem kritika lesz, hanem puszta elmenybeszamolo. rajongokent a rosszat eszrevenni egyaltalan nem hiba, sot inkabb ereny.

q 2008.02.12. 13:14:27

Ahhoz kevés a négy karakter a nevedben, hogy dönthess, kinek mennyi értékítélete van. Számomra, ha egy AvP2 (ami obektív, filmtörténeti szempontból kukafedő) a nézése pillanatában kellemes, kikapcsoló élmény tud lenni, akkor az én szubjektív értékítéletem arra a nézésre vonatkozóan 10/8. Ez nem rajongói felpontozás, hanem a rám akkor és ott gyakorolt hatásának számszerű kifejezése. A "kritika" szót mindig utáltam - véleményem szerint mindenki, aki nem a saját szakmájában fogalmaz meg bennfentes, gyakorlattal alátámasztott véleményt, az leginkább csak "filmes ismeretei alapján filmtudományos és -irodalmi alapossággal megfogalmazott, elemző élménybeszámoló"-nak nevezheti az irományait.

Ismeretlen_1068 2008.02.12. 15:12:54

nekem a recenzió a kedvenc szavam: kellőképp fellengző, titokzatosnak tűnő, kissé álszent, hangyányit akadémikus, felettébb hangzatos, morzsányit pikírt és csöppet sem komolyan gondolt: szóval olyan, mint én. :)

Tulkocska · www.videoriporter.com 2008.02.13. 16:18:05

A filmnél csak a fordítás a nagyobb fos: http://videoriporter.hu/vr/fs?content=/vr/player/1174/date/count

Ismeretlen_1068 2008.02.13. 17:49:12

és ehhez még vedd hozzá a borzasztóan slampos szlogent, valamint a rendezők nevének elírását (strause helyett strauss :). hiába no, a pedigré kötelez.

frmn 2008.02.20. 15:19:57

q: Ezek szerint, ha 'nem akkor es ott' nezted volna, akkor talan nem lett volna ilyen jo a szemedben? Nekem ugy tunik, hogy inkabb az aznapi hangulatod volt jo, es ennek koszonheto a magas pontszam. Nem kotozkodni akarok, de ha mar te magad is (teljesen pontosan) elhelyezted ezt az alkotast a filmes univerzum egen (kukafedo) meg furcsabb a 10/8. Vegul is mindegy, masok vagyunk, mashogy allunk a dolgokhoz, ez a mu meg ugyis oda kerul, ahova valo.

Dirtygoblin 2008.02.26. 16:39:31

Hmm. Megnéztem a filmet és nem bírtam ki ,hogy ne írjak véleményt:D. Nagy Alien és Predator fan vagyok :P. Ezzel a filmmel tübb baj is van. 1. Nincs rendes történet vonal,összevissza mindent beledobtak. 2. Olyan az egész mintha belepréseltek volna egyszerre túl sok dolgot egy nagyon rövid időre,egyszerűen baromság ahogy a film halad. Az elején a csatornában kezdenek szaporodni,majd egyszer csak hirtelen lesz egy komplett fészek a korházban. Ez eléggé nevetséges volt. 3. Tele van nagyon hülye elemekkel a film,pl. ahogy a predator megöli a 2 hippit a fegyverboltban vagy pl. a medencénél persze a főszereplők közül a néger srác hal meg elsőnek :D vagy mondjuk az a korházas jelenet ,amikor már 3-asával születnek az idegenek(ez már szinte nevetséges volt,ezzel baszták el a filmet). Leggyatrább a nemzeti gárdás jelenet volt ,volt benne pár jelenet ismétlés és néha azt se tudtam mit látok.A régi hangeffektek jók voltak,csak kissé uncsi volt ennyiszer mindig ugyanazt hallani,pl. alien halál hang. Ezen mi volt olyan nagy munka?? :) A Predatornak az üvegcséje kissé baromság volt.Az idegen vadászat közben azért közbe gyorsan lenyúzott egy rendőrt,mert ráért. :D Másik gagyi dolog,amikor lementek a kulcsért a csatornába,csövik meghalnak ezek meg csak úgy lazán közlekedtek a szörnyektől nem messze:D,meg olyan volt mintha onnan még hiányozna egy jelenet,hogy kijutottak onnan élve. :D 4. Szereplők nagyon gyengék voltak,ultra bénák. Ennyire nem látta ezt a rendező??? Ezeket a filmeket pont ,hogy éppen a jó színészek tették átélhetővé és izgalmassá. 5. A Predalient nem igazán lehetett úgy igazából egész testtel látni. .... Ez elég genyóság volt. 6. Sok dolog érdekes volt úgy a filmben,túl gyorsan zajlottak az események(lehetett volna hosszabb a film),az idegenek nem fejlődnek ilyen gyorsan... Sok idegenekkel kapcsolatos dolgot magasan leszartak,meg néha szerintem a predator is le volt gagyítva,mintha túl béna lenne. Az képi effektek jók voltak,nekem az AVP1-ben nagyon nem tetszett az wrestling szerű jelent ,amit az egyik predator művelt,az eléggé nagy csalódás volt akkor,most ez hál istennek nem volt benne :D. Meg volt pár értelmetlen dolog még benne,amit le tudnék írni :D.

Peti_1980 2008.05.23. 16:07:26

Szisztok! Szóval AVP2 - ALIENS vs. PREDATOR REQUIEM: Sokan szidják a filmet, szerintem viszont tűrhető. A filmben azért játszanak ismeretlen B és C kategóriás színészek, mert nem ők, hanem a szörnyek a főszereplők. A történet, a kosztümök tűrhető, a kép viszont nagyon szép! A forgatókönyv itt-ott sántít, de ha beleszámítjuk, hogy a Predatoroknál van ez a becsület dolog, amit nagyon komolyan vesz a mítosz, pl. fegyvertelent nem támadnak meg, stb, de danny glovert a pred2-ben és sanaa lathant az AVP1-ben is honoráljá(k) predator(ok) a filmekben, szóval tehát érthető, hogy miért indul útnak egy predi. Képregényből és számítógépes játékból készítették ezeket a filmeket, tehát akik rajongók, azoknak tetszeni fog. Mint például nekem. És mi is fog tetszeni? Hát nem az AvP1 és AvP2 moziverziója, hanem a bővített dvd kiadás!!! Az első részben 11 kimaradt jelenet volt, így bővítve 90 helyett 108 perces. Az AvP2 nyolcvan valamennyi volt, bővítve 105 perces. Rengeteg hibát kijavítanak a plussz jelenetek, illetve gördülékenyebbé, érthetőbbé teszik a történetet. Itt-ott a képen is javítottak. Csak egy baj van! Az AvP1-ből 3, az AvP2-ből 4 fajta dvd kiadás létezik és csak a legutóbb kiadottak ilyen hosszúak, azokat is csak külföldről lehet beszerezni. Viszont megéri! :) Szerény véleményem, hogy picit több filmélményt nyújtanak az új korongok. Persze ízlések és pofonok kérdése... Nekem tetszett mindkét film. Jól meg van csinálva a piramis, olyan mint az AvP pc játékában! :) Régen sokat játszottam vele, szóval nekem nagyon nagy élmény volt. A Predator űrhajó és bolygó megint egy új dolog. Jól meg van csinálva. Csak úgy, mint a ketyerék, fegyverek és megint említeném a szépen fotózott (kamerázott) képkockákat, és a hang sem utolsó. 1 szó, mint 100, sokaknak gagyinak tűnik a forgatókönyv miatt (picit jogos is), de nekem tetszett! Kárpótol a 2 film igencsak bővített kiadása 2-2 DVD-vel, tele extrákkal, stb... Ennyit akartam csak írni. Hali!

Ismeretlen_1068 2008.05.23. 17:02:34

"A filmben azért játszanak ismeretlen B és C kategóriás színészek, mert nem ők, hanem a szörnyek a főszereplők." ez korábban nem így volt. az alien szériának sigourney weaver, a predator-filmeknek schwarzenegger, ill. danny glover volt főszereplője. "a kosztümök tűrhető" azokra a pólókra és farmekre gondolsz, amit a szereplők hordanak? "a kép viszont nagyon szép!" hát ez tényleg nagy előny. :) "a Predatoroknál van ez a becsület dolog, amit nagyon komolyan vesz a mítosz, pl. fegyvertelent nem támadnak meg, stb, de danny glovert a pred2-ben és sanaa lathant az AVP1-ben is honoráljá(k) predator(ok) a filmekben, szóval tehát érthető, hogy miért indul útnak egy predi." ne haragudj, de tessék? amúgy nálunk a bővített változat jelenik meg, szóval érdemes megvárni a hazai kiadást.

Solon75 2009.01.07. 10:57:38

Az AVP2 kritikával maximálisan egyetértve még azért egy-két dologhoz észrevételezést biggyesztenék saját szemszögből nézve, természetesen. ""A filmben azért játszanak ismeretlen B és C kategóriás színészek, mert nem ők, hanem a szörnyek a főszereplők." ez korábban nem így volt. az alien szériának sigourney weaver, a predator-filmeknek schwarzenegger, ill. danny glover volt főszereplője." Sigourney Weaver az Alien idején egy nevenincs szinésznő volt...többek közt ezért volt k. jó az a film, mert még meg tudta szivatni a nézőt. Miután senki nem ismerte őt különösebben , senki nem gondolta volna,h ő lesz a túlélő, mindenki csak bámult bambán, amikor a film közepén elhalálozik Dallas, majd egy nő éli túl az egészet. Ezen kívül nem értek egyet azzal, h ennyire lehúzzátok az Alien 4-et. Az Alien sorozatban -nekem személyszerint-még az is tetszik, hogy szinte minden része egy új műfaj. Mindegyik részt más rendezte, és érezhető az, h mindenki valamit hozzá szeretett volna tenni, valmi újat szeretett volna mutatni ugyanabban a témában. Az Nyolcadik utas egy vérbeli horror, a Bolygó neve halál egy baromi jó (sci-fi) akció film, a negyedik részben pedig a humor dominál...nem írnám le , hogy komédia, de más. Ebből a sorból a rendkívül bárgyú, "mindenki-kopasz" harmadik rész lóg ki, ami egy béna Nyolcadik utas utánzat...ja! meghal benne Ripley...na bumm:) Külön geciség, hogy az elején kb egy mondattal kinyírják azokat a szereplőket, akikért a Bolygó neve halálban végig szorítottunk. Feszültség teremtésből elégtelen, sztory unalmas, karakterek jellegtelenek..stb Szerintem ezerszer többet ér ennél Jeunet bohockodása az Alien 4-gyel. Mert eredetibb. AVP 1 kulisszái valóban olyanok, mintha a rendező egy kicsit többet játszott volna kiskorában a Masters of the labirinth-tel, de nekem tetszik a film látványvilága, a története meg nem sokkal egyszerűbb, mint bármelyik Predatoré. Szal szerintem: Alien: 9/10 Aliens: 9/10 Alien3: 2/10 Alien: Resurrection:6/10 Predator: 9/10 Predator 2: 8/10 AVP: 5/10 AVP2: 1/10(nézhetetlen) Ja és mindig jót röhögtem a magyar fordítók "halál"-os zsákutcáján...mert a nyolcadik utas a halál az nem rossz cím...a Bolygó neve halál, az már erősen sántít...a többi meg egyenesen röhej...Feltámad a Halál...bazzzz:) És aztán a csúcs A halál a ragadozó ellen....külön gratula nekik...márt csak ezért is jó lenne új Alienek csinálni, hogy izzadjanak ezek a kretének:)

Ismeretlen_1068 2009.01.07. 23:16:19

solon: amit sigourney-ról mondasz, az teljesen igaz, de az ALIEN sztárt csinált belőle, s a producerek ezért is ragaszkodtak hozzá görcsösen a következő részekben - még az se zavarta őket, hogy a harmadik rész végén beadja a kulcsot.

Ismeretlen_1068 2009.01.07. 23:18:23

remélem, a harmadik avp film alcíme az lesz, hogy "death of the alien". no akkor vajh mivel állnak elő a fordító kollégák? :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása