aeon flux

ready for the action now, danger boy?

intercom: januári mozibemutatók Zalaba_Ferenc
2007. december 12. 09:02:41

Kategória: 3 komment

’08 JANUÁR

03. Legenda vagyok (I am Legend) akció/fantasy

Főszereplők: Will Smith, Alice Braga, Salli Richardson. Fényképezte: Andrew Lesnie. Zene: James Newton Howard. Látvány: David Lazan, Naomi Shohan. Írta: Richard Matheson, John William Corrington, Joyce Hooper Corrington, Mark Protosevich, Akiva Goldsman Rendezte: Francis Lawrence

Ő mindent megtett, ami tőle telt, de az sem volt elég. Robert Neville (Will Smith), a tehetséges tudós is tagja volt annak a csapatnak, amely megpróbálta megállítani az emberiség történetének legveszélyesebb Vírusát. Az utolsó vírust. Ő, maga sem tudja, miért immúnis a fertőzésre, de rajta kívül mindenki megbetegedett. Lehet, hogy jobb lett volna a többiekkel együtt meghalnia.
Mára ő New York utolsó lakója, sőt, talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. Igyekszik életben maradni, igyekszik megőrizni a józan eszét, és nem adja fel a reményt: házi készítésű rádióadója folyamatosan keresi esetleges sorstársait.
De nincs egyedül. A járvány mutáns túlélői ott bujkálnak a homályban. Neville minden mozdulatát figyelik. Várják, mikor követ el egy hibát – mert akkor habozás nélkül elpusztítanák az emberiség utolsó reményét.

24. Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya (Sweeney Todd, the Demon Barber of Fleet Street) krimi/thriller

Főszereplők: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen. Zene: Stephen Sondheim. Fényképezte: Dariusz Wolski. Látvány: Dante Ferretti. Írta: Stephen Sondheim (musical), Hugh Wheeler (musical), Christopher Bond (musical adaptáció), John Logan (forgatókönyv) Rendezte: Tim Burton

Sweeney Toddnak (Johnny Depp) nem ez a neve. A vérengzéshez sem volt semmi kedve: egyszerű, boldog életet élt felesége és lánya társaságában, míg egy gonosz bíró (Alan Rickman) fel nem forgatott mindent.
Az ausztráliai rabságból már egy másik férfi tér vissza. Megnyitja borbélyüzletét a Fleet Streeten, és csak a bosszú élteti: a családját akarja. Azt akarja, hogy lakoljon a bíró, és szenvedjen az egész világ, amely megengedte a vele történt igazságtalanságot.
A vendégei nem a szokásos kijáraton távoznak: az emeleten lakik Todd új szövetségese, Mrs. Lovett (Helena Bonhem Carter), aki pástétomsütésből él: Todd áldozatai ettől kezdve az ő egyre finomabb ételeit ízesítik.

 

31. Az utolsó óra (11th Hour) dokumentumfilm 92’

Narrátor: Leonardo DiCaprio. Zene: Jean-Pascal Beintus Írta: Leonardo DiCaprio, Nadia Conners, Leila Conners Petersen Rendezte: Nadia Conners, Leila Conners Petersen

Aszály. Éhség. Áradás. Hurrikán. Savas eső. Az esti híradóban a katasztrófákat egymástól független eseményeknek tűnnek. Igaz ez? Vagy egy nagyobb, az egész Földünket érintő rejtvény részei? Ha az utóbbi kérdésre igen a válasz, a megfejtés a jövőnkről szól.
Bolygónk történetében az emberiség csupán epizodista: rövid ideje van a színen, a hatása mégis nagyon nagy. A szennyvízvezetékekből és gyárkéményekből távozó vegyületek megbontották a természetes üvegházhatás harmóniáját: amikor a gyárak áruval látják el a fogyasztókat, egyúttal egy újabb adag hulladékot is termelnek. Az óceánok higannyal, nehézfémekkel és mérgező vegyi anyagokkal teltek meg. Eltűnnek az erdők, egyre nagyobb teret hódítanak meg a sivatagok, a sarki jég olvad, a permafrost (az állandóan fagyott altalaj) elvékonyodik. A Föld felmelegedett. Utoljára akkor halt ki ilyen rövid idő alatt ilyen sok faj, amikor 55 millió évvel ezelőtt egy meteor csapódott be nálunk. Vajon visszafordíthatók-e a változások? Tetszik, vagy nem, korunkat elsősorban ez a kérdés határozza meg. Erre a kérdésre keresi a választ a Leonardo DiCaprio vezette forgatócsoport.

31. Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2. (Aliens vs. Predator: Requiem) akció/sci-fi

Főszereplők: John Ortiz, Steven Pasquale, Johnny Lewis Fényképezte: Daniel Pearl. Látvány: Andrew Neskoromny Zene: Brian Tyler. Írta: Shane Salerno, Dan O’Bannon, Ronald Shusett, Jim Thomas, John Thomas Rendezte: Colin Strause, Greg Strause

Az űr távoli sötétjében évezredek óta szörnyű rémek küzdenek egymással. Harcuk örökké tart, és mindent elpusztít maga körül. Az ember nem érdekli őket – sem az élete, sem a halála.
Eddig csak azok találkoztak velük, akik túl messzire merészkedtek; akik olyan világba léptek át, ahol az ember sosem lesz otthon. De mi történik, ha a szörnyek végül eljutnak a Földre, és egy álmos coloradói kisváros válik a harcterükké?
Egy frissen szabadult fegyenc éppen hazaér, hogy új életet kezdjen. Ehelyett menekülni kénytelen, másokat menekíteni… új élet helyett, már a régivel is beérné.

Címkék

release will smith johnny depp tim burton predator intercom i am legend aliens leonardo di caprio

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr854534947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DCIJB 2007.12.12. 12:41:27

Wow! nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar mozikba kerül nálunk a Sweeney Todd.

Ismeretlen_84170 2007.12.12. 22:25:40

"amerikai GENGSZER"? nem ér spoilerezni:)

Ismeretlen_1068 2007.12.13. 11:00:23

rossz hír: "A januári mozis megjelenésünkben változás történt. A Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya c. filmünket február 21-én mutatjuk be."

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása