aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: troy - director's cut (2007) Zalaba_Ferenc
2007. november 15. 00:21:28

Kategória: 4 komment

nőket erőszakolnak az utcán, csecsemőket vágnak a falhoz, nyílvesszők találnak el fájdalmasan érzékeny pontokat (most épp nem arra a bizonyosra gondolok) és úgy fröcsköl a vér, mintha az addams család kezébe adták volna a művészeti rendezést. sőt, diane kruger megvillantja kerekded kebleit orlando bloom pedig proper jelzővel nem illethető fanszörzetét. erőszakos ez a film, "de hát homérosz iliásza is erőszakos", jelentette ki wolfgang petersen, mikor megvédte 1 millió dollárból újravágott, újraeffektezett filmjét.

korhatárt mellőző változata jó harminc perccel hosszabb a moziverziónál, de legalább egy órával tűnik hosszabbnak a kelleténél. a vér és szex hasznos, hisz elmaradhatatlan kelléke az ókori mókának, ugyanakkor a direktor mintha minden egyes jelenetet - az elrontottakat is - begyömöszölte volna dagályosan hosszú filmjébe, s a szereplők nem hogy új dimenziót nem növesztettek, még sápadtabbbbbá váltak, hisz pár szavas hitvallásukat legalább háromszor-négyszer felszavalták, mintha első olvasatra nem lett volna világos.

kellene egy fancut, nem csak orlando nem kívánt bongyorára utalva: egy olyan verzió, amely megtartja a vért és a szexet, megőrzi a csodálatosan bemutatott (h)ősi gőgöt, az együlálló harcmodort, a fantasztikus csatajeleneteket, peter o'toole kéken izzó tekintetét (de csak egyszer elsütve!) és a porban csúszó-mászó orlandót (ebben a tevékenységében akár többször is). az lenne egy jó film - ez rosszabb lett.

Címkék

kritika brad pitt hollywood orlando bloom eric bana historical

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr254534872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bomarr 2007.11.15. 00:35:57

Teljes mértékig egyetértek. A mozi-változatot imádtam, ez viszont durván döcögött. Sokszor az új jelenetek egyszerüen elveszik a film tempóját, mint mikor a végén a "menekültek" visszanéznek. Sokszor vágási hibákat is kilehet szúrni... mintha tényleg mindent visszaakartak volna rakni, függetlenül attól, hogy beillik-e az adott jelentbe. Nagy kár, mert vannak jó betoldások is, mint a halott trójaiak siratása vagy egy-két hangulatos városkép, a fentebb emlitett vérgözős csatákról nem is beszélve. Kár értük, de én is maradok a mozi-verziónál.

leslie 2007.11.29. 19:12:49

Nos, én még nem láttam, de már sokat olvastam róla. A eredeti mozs verzió az egyik nagy kedvencem! Úgy tudom itthon dec. 11-én jelenik meg a rendezői verzió, vagy tévedek? Vagy van ahol már be lehet szerezni? Ááá, nagyon kíváncsi vagyok rá...

Ismeretlen_1068 2007.11.29. 23:46:34

sajna csak jövőre jön ki. :\

leslie 2007.11.30. 18:19:35

ÁÁááá ez nagyon rossz hír...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása