aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel 7/11/9-11: the silence of the lions for lambs Takács Máté
2007. november 11. 20:32:20

Kategória: 3 komment

A fenti cím bonyolultsága egészen egyszerű megállapítást hivatott tükrözni: Robert Redford hetedik rendezése, a Lions for Lambs csendben maradt a jegypénztáraknál. A három nap alatt összegyűjtött 6,7 millió dollár erőtlen adat, különösen egy olyan filmtől, amiben Tom Cruise szerepel. A magyarban Gyávák és hősökre szimplifikált film egyúttal a Cruise és Paula Wagner által kezelésbe vett United Artists első próbálkozása, hogy tetszthalott állapotából kiutat nyerjen. Ez nem jött össze. Minden hiába, a kortárs politika éppen elég a nézőknek mindennapjaikban, ha moziba mennek, ebből köszönik nem kérnek; így maradt közönség nélkül a Kiadatás is három hete. S ha már itt tartunk: Meryl Streep abban a filmben számító, érzelemmentes, háttérből irányító szenátorasszonyt alakított, míg itt a háborús politika felé kevés egyetertést mutató újságírót játszik. Ez ám az objektív szerepválasztás. Reméljük, Redford az egyöntetűen bíráló kritikaáradat ellenére sem vár újabb hét évet direktori feladatvállalással. Most a Lions for Lambs-től túlzás lenne 20 milliónál többet várni.

oroszlánok vagy birkák?

Bár több tanulságot lehet levonni a fenti alkotás sikertelenségéből, azért azt sem árt hangsúlyozni, hogy a hét legjobban nyomott filmje, a Fred Claus is a vártnál jóval szerényebb bevétellel végzett. A 18,5 millió dollár azért nem rossz (tavaly a Télapu 3 is kb. ennyire volt képes), de az előrejelzések a húszasok második felébe tették Vince Vaughn és Paul Giamatti szokatlan párosát. Vaughn a címszerepet játssza, vagyis Santa bátyját, aki nem kis felfordulást okoz az ünnepek idején. A már első hallásra sem sok jót ígérő történetből David Dobkin rendezett filmet, s elképesztő, hogy ő és Vaughn mennyivel többre is volt már képes, ami a visszajelzéseket illeti. Míg sokan az év vígjátékának tartották a Wedding Crasherst 2005-ben, addig nem kis esélye van rá a Warner filmjének, hogy az idei legrosszabbnak hirdessék pár hónapon belül. De addig is, azaz a karácsonyi szezon végéig akár 75 milliót is megkereshet a hazánkba majd A másodmikulás címen érkező Fred Claus.

A héten debütált még egy P2 címet viselő gyilkosos thriller, amiben Wes Bentley egy parkolóházban vadászik szende szüzekre karácsony éjjelén. Már a stúdiókat sem érdekelte a dolog, hiszen a gyártó Summit Entertainment vállalta magára a forgalmazást is, nem is kevés, 2100-nál is több mozit szerezve a műnek. Sok hűhó volt ez semmiért, ugyanis csupán 2,1 millió dollár került a kasszába, vagyis kevesebb, mint 1000 dollár mozinként. De hogy az ellenpólust megemlítsük: a nagy várakozásokat szülő Coen Brothers-film, a No Country for Old Men is túl van hivatalos premierjén, ami 28 filmszínházat foglal magában. 1,2 milliót hozott a díjesőre esélyes Miramax-picture, ami igen erős, 43000-es átlagot jelent. Hosszú út áll még a film előtt, ami most pár hétig folyamatos szélesedést jelent majd.

Mivel az első helyre várt Fred Claus kudarcot vallott az elvárások teljesítésében, a múlt hét két bajnoka, az American Gangster és a Bee Movie vívott fullánkra és kokainra menő küzdelmet. Az animációs mozinak sikerült győzedelmeskednie a jelek szerint 25,6 millióval, ami igen jó, 33%-os esést jelent. Ridley Scott filmje 45%-ot zuhan, de összbevétele már meghaladja a 80 milliót.

A következő héten Beowulf, a legendák lovagja és Mr. Magorium varázslatos játékboltja párharcának lehetünk majd tanúi.

TOP 10, 07/11/09-11 (aktuális hétvége/összesen)
1. Bee Movie ($25.6M/$71.8M)
2. American Gangster ($24.0M/$80.4M)
3. Fred Claus ($18.5M/$18.5M)
4. Lions for Lambs ($6.7M/$6.7M)
5. Dan in Real Life ($6.0M/$30.8M)
6. Saw IV ($4.9M/$58.0M)
7. The Game Plan ($2.5M/$85.5M)
8. 30 Days of Night ($2.2M/$37.4M)
9. P2 ($2.1M/$2.1M)
10. Martian Child ($1.8M/$6.1M)

Címkék

box office tom cruise coens

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr364534861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2007.11.11. 21:33:36

másodmikulás? kár, hogy nem "karácsonyrontók ünnepe". :) a cruise-féle bukta meglepő, de ezek szerint nem csak én táplálok teljes érdektelenséget az irányába.

DCIJB 2007.11.11. 22:14:51

Miért meglepő? Cruise ide vagy oda, a Lions for Lambs nem az a típusú film amire özönlenek az emberek...

Ismeretlen_1068 2007.11.11. 22:40:43

a few good men bazi nagy siker volt, pedig az se hagyja el a tárgyalótermet, ráadásul nem is túl okos film.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása