aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2006. november 11. 23:59:25

Kategória: 5 komment

36 quai des orfèvres (2004). nem vágom a franciákat. mégha vért izzadnak is, akkor sem tudnak összerakni olyan filmeket, melyek alapvető életfunkcióival ne lenne valami nagy gond. hol a humorral van a baj, hol a dráma ehem... tragikus, máskor meg a vágás olyan, mintha körömvágó ollóval végezték volna. s a cselekmény... nos, az mindig zagyva. épp ezért is meglepő, mit meglepő: meghökkentő, hogy pont a nemnormális franciák csinálták meg az utóbbi évek legkerekebb filmjét, amibe sehogy se tudok belekötni, bármennyire is erőlködöm. s hidd el nekem, nagyon odateszem magam. :)

de mit lehet tenni? itt van egy film, amelyben két zseniális színész (daniel auteuil és gérard depardieu) feszül egymásnak egy gyönyörűen megírt, élettel és értékkel, értelemmel és érzelemmel teli sztoriban, amely 100 elegáns, de brutális perce néma ámulatra készteti a nézőt. egy rendőrdráma, amelyben nincsenek jók és rosszak, csak tökéletlen emberek, akik nem fogják függetleníteni a munkát a magánélettől, mert ilyen csak a filmekben létezik. de nem ebben. olivier marchal író/rendező saját rendőri éveit gyúrta bele a produkcióba, amely sok szereplőt mozgat, de egyet sem céltalanul, ehhez pedig egy olyan profin fényképezett, vágott és rendezett filmet kanyarított, amire michael mann is büszke lenne. s ha már itt tartunk: sokan a francia heat-nek nevezik a 36-ot. valóban hasonlít, csak jobb nála. (trailer)

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr424534365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taguchi 2006.11.12. 00:38:38

Wow. Csekkolom.

n4nom4n 2006.11.12. 01:18:23

éppen a minap dicsértem valakinek ezt a darabot... az tetszik még ,hogy ebben a filmben szinte mindenki korrupt és valamiben sáros... 10/9

mr. 2006.11.12. 13:16:29

a superlativusok mellett, melyekkel csak egyetérteni tudok, érdemes a zenéjéről is szót ejteni. minden egyes jelenetéhez aprólékosan kidolgozott a háttérzene, érezni, hogy nem külön megrendelésre készült valahol egy másik kontinensen, majd "egybegyúrták", hanem valóban a jelenetekhez és a film egész hangulatához komponálták. nem az a zene, amit külön koncerteken vagy az ost-t feltöltve az ipodra kell hallgatni, ez magával a filmmel együtt él, lélegzik.

Ismeretlen_13025 2006.11.12. 22:40:02

már vagy 2 hónapja itt figyel ezerért megvéve, ideje megnézni

[: Azuroo andrew :] 2007.01.14. 19:33:54

Hihetetlen hogy pont te 10/10re tartod ezt a filmet !?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása