aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2006. június 28. 23:46:06

Kategória: Szólj hozzá!

cars (2006). tisztára mint a nemo esetében: vacak előzetes, nulla elvárások, isteni film. a pixar-alapító john lasseter régóta dédelgetett álma volt egy olyan világ létrehozása, melyet autók népesítenek be: bevallom őszintén, pet project ennyire még nem hagyott hidegen, mint a thomas, a gőzmozdony figuráira emlékeztető, pislogó, nyelvöltögető járművek kalandjai, de hát mégis csak az a pixar állt a háttérben, amely ismétlődő témakörei ellenére azért újra és újra képes a megújulásra.

azért a carstól senki ne várjon the incredibles szintű reformot, játékidőben (közel két óra) és a tetszetős, nagyobb moziélményt nyújtó cinemascope képméretben ugyan rá hajaz, amúgy ezúttal játékok/bogarak/szörnyek világa helyett autók birodalmába kirándulhatsz, s zsebre tehetsz egy olyan tanmesét, hogy a 15 perc hírnévnél vannak fontosabb dolgok is.

szóval a cars nem emiatt jó, hanem a pixar megunhatatlan erősségeinek köszönhetően: bájos humor, tökéletes popkulturális utalások, könnyen beazonosítható humán sztereotípiák, szerethető karakterek, hihetetlen, de nem tolakodó látványvilág - minden a helyén van. a legjobb poénokat meg persze, ismét a stáblista közben lövik el.

tessék megdícsérni azért, mert a fenti sorokban egyetlen autós poént sem sütöttem el.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr474534261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása