aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2006. május 02. 22:38:24

Kategória: Szólj hozzá!

silent hill (2006). tisztára olyan ez a film, mint amikor azt nézed, ahogy valaki más nyüstöl egy játékot. egy darabig kábítóan szórakoztató, aztán unalmas, végül idegesítő, mert "miért nem arra megy inkább?!" a játék... izé film főhőse már az első szinten... izé jelenetben óriási baklövést követ el azzal, hogy alvajáró leányával a hóna alatt beveti magát silent hillbe, amiről mindenki tudja, hogy szellemváros, s messzire kerüli, mert kedves az élete. és még csodálkozik, hogy igazuk van. a játékos... izé néző még fel sem ocsúdik első rácsodálkozásából, de a player 1-et máris megrohanják mindenféle csúnya és hangos CGI-pacák, és kezdődhet sikítozás, meg a futkározás egyik helyszínről a másikra.

akár ennyiben hagyhatnám cristophe "le pacte des loups" gans játékadaptációját, s laza mozdulattal leegycsillagozhatnám, csak az a gond, hogy a filmnek vannak kifejezetten szórakoztató pillanatai. ez pedig bosszantó dolog. miután az első hisztérikus CGI-rohamot követően magamhoz tértem, és próbáltam nem röhögni a kalandjátékok illogikus fordulataival apelláló (te is a szadomazo hulla szájában keresnéd a következő nyomot, nem igaz?) és wachowski-tesókat megszégyenítően hadováló sztorin, azon kaptam magam, hogy egész jól elvagyok a vetítőteremben, nézegetem a díszleteket és a jelmezeket, aztán mikor ismét felcsendül a sötétség (és a csufipofák) eljövetelét jelző sziréna, akkor a tenyeremet dörzsölöm, hogy most majd miféle groteszk kreatúra vonaglik majd be a képbe. az emmerich-filmeken edződött patrick tatopoulos kreálmányai egészen pofásak, nem nagyon másítják meg a játékban látható monstreket, ami azért elég bátor dolog, lévén azok a szörnyek baromira nem filmszerűek. a dizájnfetisiszta gans is tobzódik a beállításokban, szűrőkben és vágásokban, azonban mindez kevés ahhoz, hogy jól megijedjek, és a normális felvezetés hiánya még a nyomasztó légkört is sikeresen megfojtja. kár ezért a filmért és a belé ölt kreativitásért, sokkal jobb is lehetett volna - főleg, ha normálisan megírt sztorival és karakterekkel a nézőt is bevonják a játékba.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr464534200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása