aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. november 24. 01:02:12

Kategória: Szólj hozzá!

in america (2002): csodálatos film. jim sheridan önéletrajzi ihletésű rendezése egy ír családot kísér el amerikába, ahová a fiúgyermek elvesztése okozta trauma elől menekülnek. az apa (paddy considine), az anya (samantha morton) és a két lány (1o és 6 éves körüliek) különböző módon küzd meg a tragédiával: emlékeik mögé bújva, istent megtagadva, a jövőbe tekintve. ezen felül még beilleszkedési és megélhetési gondjaik is vannak. úgy tűnik, az álmok földje nem hordoz magában föloldozást, ám ekkor megismerkednek mateóval (djimon hounsou), a morózus festővel, s életük új fordulatot vesz. sheridan a történetet az idősebbik lány szemén keresztül láttatja, christy úgy éli meg a családi tragédiát, mint sajátosan vallásos mesét, melyet átitat a finom misztikum, de sosem fordul irracionálisba. az in america legnagyobb erőssége színészeiben, elsősorban a lányokat alakító sarah és emma bolger alakításában rejlik; természetes, ugyanakkor meglepően határozott játékuk ritka unikum a gyerekszínészek körében. csak fel ne nőjenek!

whale rider (2002): ez a film menedéket nyújt a nyomasztó gondolatok elől, melyeket a cudar idő szül. hétköznap estére ajánlom, mikor a munkahely szaga még ott érezhető a bőrödön - felemelőbb lesz az utazás, melyet e filmmenedék nyújt. hisz a bálnalovas olyan érzéssel ajándékoz meg, mintha valamelyik déli tenger csendes öblében ringatóznál egy fehér ladikban, s lisa gerrard dalolna füledbe mennyei szólamokat. mesefilm ez, a bizonyítás és felemelkedés misztikus meséje, fiatal főszereplője, paikea pedig kiwimadár, aki épp visszanyerte szárnyait.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr844533900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása