aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. szeptember 25. 11:23:47

Kategória: Szólj hozzá!

cinderella man (2005). idén korán kezdődött az oscar-szezon. vagy csak brian grazerék barmoltak el valamit sikeresen, hogy a karácsonyi ének mellé való kilencszáznyolcvanhatodik Nagy Amerikai Sikersztori a Nagy Amerikai Visszatérésről nyári blockbusterek közé keveredett? és még csodálkoznak, hogy a nézőket hidegen hagyta a hamupipőke ember sztorija? persze, nyugodtan foghatnám a hőségre a filmmel szemben tapasztalható közönyt, hisz ki akarja a nagy melegben azt látni, hogy renee zellweger fát lop és a kisfia megfázik, mert nincs pénzük villanyra? de ha jobban belegondolok, ezt a filmet akár télen is bemutathatták volna, annyi lett volna a különbség, hogy akkor pulóverben ülve nem tetszett volna...

ron howard a tutira ment: korunk egyik legsármosabb színészsztárját nyerte meg a címrszerepre, mellé leszerződtette a kritikusok kis kedvencét, renee zellwegert, epizódszereplőnek pedig ki mást választhatott volna, mint az indie filmek mostanság megkoronázott hősét, paul giamattit? a sztori pedig olyan hálás, mint egy kiskutya a hentesbolt előtt. van itt kérem dráma dögivel: nagy gazdasági világválság, szegénység, éhezés, a család tagjainak féltése, koldulás, sírás-rívás, aztán miután megtörtént a nagy visszatérés, akkor kell egy könöyrtelen gyilkológép a ringbe, meg a férje életéért aggódó ara a nappaliba. howard frappáns, de túl könnyedén egymáshoz simuló paneleket fűz fel a cérnavékony cselekmény izé... cérnászálára: filmje nem csupán kiszámítható (de hisz már a cím is egy jókora spoiler!), de feszültség híján még unalmas is... még szerencse, hogy russell crowe megdolgozik a béréért, megbízhatóan, lehengerlően alakít, adjatok neki még egy oscart. renee zellweger viszont olyan borzalmasan félresikerült (ne picsogj, bazze, mert háromfelé rúgom a csontos valagad), hogy el kéne venni az oscarját, s visszamenőleg törölni a teljes filmográfiáját. :) s hogy én is kiszámítható legyek: a film legnagyobb sztárja paul giamatti. punktum. 

nézd meg inkább ezeket!

rocky (1976), the shawshank redemption (1994), seabiscuit (2003), million dollar baby (2004)

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr994533776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása