aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. augusztus 09. 08:59:19

Kategória: Szólj hozzá!

bridget jones: the edge of reason (2004). annyira kellett ez a folytatás, mint guminőnek a plasztikai műtét. a könyvhöz nem volt szerencsém, de a filmet látva azt hiszem, nem is fogom pótolni a mulasztást. hála istennek, nem túl sok romantikus filmnek van második része, talán azért, mert nagy részük amúgy is csak egy remake: a Nagy Romantikus Klisé 85674. feldolgozása (gyk.: fiú találkozik a lánnyal, utálják, majd szeretik egymást). az első bridget jones annyiban tűnt ki a tucatfilmek közül, hogy egy új társadalmi réteget közelített meg ironikus módon, s akadt egy-két nyerő kártyája: richard curtis írta a forgatókönyvet, jane austentől nyúlt ügyesen, a főszereplő trió pedig telitalálat volt.

a folytatás viszont csak egyetlen kártyát tartott meg a háromból, curtis helyett négy másik szkriptbűvész kotlott a forgatókönyvön, jane austent lecserélték a Nagy Romatikus Folytatás Kliséjére (azaz, ha a fiú és a lány összejön az első rész végén, akkor a következő epizódban sokat veszekednek, aztán esküvő; harmadik rész: gyerek), a nyerő trió megmaradt, de felháborítóan kihasználatlanul. de erről is csak a béna forgatókönyv tehet: bridget jonest egyik éső helyzetből a másikba terelik, s az ember komolyan elgondolkodik azon, hogy mark darcy miért nem rúgja már ki ezt a buta hisztis picsát. nem teszi, mert elvileg szereti. na de hová tette bj az első részben megkedvelt báját, amiért úgy szerethettük, ahogy van? hová tűntek az olyan aprócseprő gondok, mint pl. a kalóriák számlálása helyett miért azzal foglalkozik, hogy ezért vagy azért szakítson-e a pasijával: egyszerűen idegesítő.

a legrosszabbul azonban hugh grant járt, akit kb. cellux-szal ragasztottak a sztoriba, s furcsa anomáliákban bővelkedő szerepeltetése (azért azt ő sem hagyná szó nélkül, hogy fegyveres thai rendőrök tartoztassák le bridgetet) csak arra ment ki, hogy megismétlejék darcy-val az első rész mókás bunyóját. s a thaiföldi jelenet? ennél bénább bonyodalmat romantikus filmben még nem pipáltam.

fielding könyvében bridget jones interjút készít a büszkeség és balítélet sztárjával, colin firth-szel. a jelenetet a film kedvéért is leforgatták, ám sajna nem kerülhetett bele a kész produkcióba, mert ugyebár firth játszotta darcy-t. a dvd-n megtaláltam a kivágott jelenetek között, s bizony magasan a legviccesebb rész az egész "bj univerzumban". ezért is különösen idegesítő, hogy a folytatás ennyire crap lett.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr364533658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása