aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a flux nem vész el, csak átalakul... Takács Máté
2016. szeptember 24. 10:17:00

Kategória: offtopic 12 komment

Az elmúlt pár hónapban kétségtelenül takaréklángon égett az aeonflux, így joggal merültek fel aggályok bennetek. A lényegre térnék: ennek az átmeneti időszaknak viszonylag prózai, de kétségtelenül súlyos hatást mérő okai vannak.

aeonflux.jpg

Elolvasom

szinkronhangok: mélytengeri pokol Takács Máté
2016. szeptember 23. 17:31:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Peter Berg meglehetősen intenzív katasztrófa-thrillerében olyan hangos dolgok történnek, hogy a párbeszédek elszégyellhetik magukat teljesen mezei hangszerelésükkel. Aki mégis ügyet vetne rájuk, előadóikat illetően a következő névsorral szembe- és fülbesülhet majd.

deepwater_horizon_kiskep.jpg

Elolvasom

a 2016-os hazai listavezetők (1-37. hét) Takács Máté
2016. szeptember 21. 20:44:00

Kategória: film Szólj hozzá!

A mögöttünk hagyott, 37. hétvégén a Bridget Jones babát vár vette át a vezetést, a top 10 forgalmát 41%-ban birtokolta, ami a kilencedik legnagyobb arány idén. A vígjáték minden bizonnyal újabb fordulót tölt majd az élen, s akkor a két hétvége kivételével az elmúlt két hónapban a UIP-nek állt-áll a zászló.

topfilmek_2016_37.jpg

Elolvasom

meghalt curtis hanson Takács Máté
2016. szeptember 21. 18:50:00

Kategória: 3 komment

A Szigorúan bizalmasért triplán jelölt és a forgatókönyvéért Oscar-díjat nyert direktort 71 éves korában érte a halál. Pályafutása a '70-es évek elején kezdődött, producerként és íróként is; a több mint négy és fél évtized tekintetében nem volt túl termékeny filmes, ám nevezett 1997-es munkája -amelyet a Titanic puszta méreteivel söpört el, mással nem- révén maradandó életművet hagyott hátra. A magyar mozik még a Hálószobaablakot, A kéz, amely bölcsőt ringatját, a Veszélyes vizekent, a Wonder Boys - Pokoli hétvégét, a 8 mérföldet, az Egy cipőbent és utolsó filmjét, a Mavericks - Ahol a hullámok születneket vetítették.

hanson_8mile.jpgHanson legnagyobb anyagi sikere, a 8 mérföld forgatásán a főszereplővel, Eminemmel.

szinkronhangok: gólyák Takács Máté
2016. szeptember 20. 22:27:00

Kategória: film 2 komment

Egy sor madaras szóviccet el tudnék most sütni, de inkább ne terelődjön a téma a lényegről: a Gólyák szinkronját illetően nem akadhat különösebben senki és semmi, aki vagy ami bárki csőrét is bökhetné, elvégre egyik résztvevőnek sincs már ott a tojáshéj a fenekén. A felvételek síppal, dobbal, nádi hegedűvel kísérve folytak.

storks_kiskep.jpg

Elolvasom

magyar box office: babázás Takács Máté
2016. szeptember 19. 21:16:00

Kategória: film Szólj hozzá!

A Bridget Jones babát vár nálunk természetesen kasszát robbantott közel 90 millió forintos nyitányával, de a Snowden is bőven jobban járt, mint hazájában. Az Ütközés című akció-thrillerre ezalatt kevés figyelem vetült a kedvezőtlen időjárás által is megsegített hétvégén.

bridget_jones_baby_kiskep.jpg

Elolvasom

usa box office: vetélés Takács Máté
2016. szeptember 18. 17:52:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Az amerikai nézők bizalmát már eljátszották a későn jött folytatásokkal: mind a Blair Witch, mind a Bridget Jones babát vár 10 millió dollár alatt futott be az év egyik legunalmasabb hétvégéjén. A Snowden nem sokkal lemaradva a két nagyobb várományostól szállította, amit rá szabtak ki előzetesen (és az nem túl sok), a vezető pozíciót pedig második hete a kiválóan szálló Sully - Csoda a Hudson folyón birtokolja.

blair_witch_kiskep.jpg

Elolvasom

kis magyar mozitörténet: bridget jones naplója (2001) Takács Máté
2016. szeptember 18. 11:41:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Már látható a mozikban a Bridget Jones babát vár, és biztosak lehetünk benne, hogy a magyar közönség keblére öleli a másfél évtizedes távlatú folytatást. Hogy miért? Mert bár csakugyan másfél évtizedről van szó, az első rész a 21. század egyik legnagyobb sikertörténete volt a magyar mozikban. Most megtudható, miként.

bridget_jones_diary_kiskep.jpg

Elolvasom

szinkronhangok: idegpálya Takács Máté
2016. szeptember 17. 20:53:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Hosszú pályát járt be ez a film, mire hozzánk megérkezett, de tán nem mentek rá az Emma Roberts- és Dave Franco-rajongók idegei a várakozásra. A huszon-harmincéves főszereplőkkel vértezett tinithriller magyar változata minden bizonnyal kielégíti az igényeket.

nerve_kiskep.jpg

Elolvasom

oliver stone filmjei a legrosszabbtól a legjobbig Takács Máté
2016. szeptember 17. 14:33:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Ugyan idejét se tudni már, mikor részesült legutóbb elismerésben, Oliver Stone mégis a megbecsült amerikai rendezők közé tartozik... és kevés olyan akad, aki hozzá hasonlóan ezt úgy mondhatja el magáról, hogy a kritikai összesítőoldalakon filmográfiája átlagértékelése nagyjából 50% körül mozog. A Snowden kapcsán most nevezett kritikai oldalak (konkrétan a Rotten Tomatoes és a Metacritic) és pár nézőszavazós szájt (az IMDb és a magyar Kritikus Tömeg) ítéletét követve állítottam fel Stone filmjeinek listáját, a legrosszabbtól a legjobbig.

oliver_stone_filmek.jpg

Elolvasom

szinkronhangok: a hét mesterlövész Takács Máté
2016. szeptember 16. 21:13:00

Kategória: film 3 komment

Western igazán kevés akadt a magyar mozik műsorán az elmúlt két és fél évtizedben, szinkronizált western meg aztán pláne. De ha ilyen menő arcok forgatják a fegyvert, mint az új A hét mesterlövészben, akkor meg kell adni a módját. Mármint a nézettség maximalizálásának. A három legfőbb mesterlövész magyar hangja változatlan a szokotthoz képest, a többi szereplőre pedig az hullott, aki épp arra járt...

magnificent_seven_kiskep.jpg

Elolvasom

a 2016-os hazai listavezetők (1-36. hét) Takács Máté
2016. szeptember 14. 22:42:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Az elmúlt hat hét folyamán csupán két film birtokolta a magyar nézettségi lista első helyét. A kis kedvencek titkos élete sikerén aligha akad csodálkozni való, ám az már kevésbé volt előre látható, hogy így rákattanunk A mestergyilkos: Feltámadásra. Holnap Bridget Jones követeli majd a trónt, de előtte gyorsan felelevenítjük az összes 2016-os listavezetőt, s teszünk így ezentúl majd minden héten.

topfilmek_36.jpg

Elolvasom

szinkronhangok: snowden Takács Máté
2016. szeptember 13. 20:50:00

Kategória: film 2 komment

Oliver Stone negyedik szinkronizált filmjeként érkezik a magyar mozikba pénteken "a világ legkeresettebb emberének" sztorija (a Tőzsdecápák, a Született július negyedikén és a Tőzsdecápák: A pénz nem alszik volt a másik három, ha már így kérdezitek), és hát itt aztán van minden és mindenki, amivel és akivel meg kell birkóznia fülünknek. 140 percen át.

snowden_kiskep.jpg

Elolvasom

magyar box office: tökéletlenségek Takács Máté
2016. szeptember 12. 19:42:00

Kategória: film 1 komment

Egy kis őszi lehűlés köszöntött most a magyar mozikra, részben a meglehetősen meleg idő, részben a szolidabb vonzerővel bíró premierek okán. A feliratos újdonság, azaz a Sully - Csoda a Hudson folyón a második helyen nyitott, korrekt, de nem nem izgalmas összeggel, míg a Kilenc élet már a magyaroknak is túl ósdinak bizonyult, a Florence - A tökéletlen hang pedig nem lépett túl az elhivatott nézők körén. Második hete A mestergyilkos: Feltámadás vezet; ki hitte volna ezt fél hónappal ezelőtt...

nine_lives_kiskep.jpg

Elolvasom

Alexis Arquette (1969 - 2016) Richter Géza
2016. szeptember 12. 13:20:28

Kategória: film 2 komment

Elhunyt Alexis Arquette. Halála okát nem hozták nyilvánosságra. A színészdinasztia tagja kérésének megfelelően testvérei, Patricia, Rosanna, David és Richmond körében, békésen távozott az élők sorából, miközben David Bowie Starman című dala szólt. A magyar nézők leginkább Az utolsó kijárat Brooklyn felé (Last Exit to Brooklyn, 1989), az Egerek és emberek (Of Mice and Men, 1992), a Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994), a Nászok ásza (The Wedding Singer, 1998), vagy a Chucky menyasszonya (Bride of Chucky, 1998) című filmekből ismerhetik. A művésznő 47 évet élt. Legyen neki könnyű a föld!

alexis_arquette.jpg

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók