aeon flux

ready for the action now, danger boy?

magyar box office: hey, hóember Takács Máté
2017. október 16. 17:33:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Amerikában még vár a belépőjére, nálunk viszont már sikert aratott a Hóember: a skandinávszerű krimi nagyobb erőfeszítés nélkül szorította le az élről az amúgy is alászálló Szárnyas fejvadász 2049-et. A további újdonságok ölre mentek, a nácik végül lenyomták a lovacskákat: a Himmler agyát Heydrichnek hívják nem ugrott ki, de nem is szégyenült meg azért, miközben a My Little Pony: A film csak kicsit húzott rá az egy hónappal ezelőtti Óriásláb fiára.

snowman.png

Elolvasom

usa box office: haláli napok Takács Máté
2017. október 15. 17:31:51

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Péntek 13. hátszelével a Boldog halálnapot! robbant be az első helyre, újabb nagy sikerrel bővítve a Blumhouse horrortárát. Ugyancsak kedvezően fogadták a nézők a The Foreigner című Jackie Chan-akciót, a két premier közé pedig az erőtlen kezdés után jelentősen visszaeső Szárnyas fejvadász 2049 ékelődött be.

foreigner.png

Elolvasom

szinkronhangok: nyírjuk ki günthert! Takács Máté
2017. október 15. 11:16:35

Kategória: szinkron Szólj hozzá!

Most úgy látszik, Arnold Schwarzenegger túl nagy sztár volt Magyarországon ahhoz, hogy bármely, Amerikában alig-alig bemutatott filmje kihagyja mozijainkat... pedig nemrég még azért nem volt ez ilyen egyértelmű. A Nyírjuk ki Günthert! nálunk lát először vásznat, ha minden igaz, és mivel vígjátékszerűség, jobb esélyekkel indul, mint az Erőnek erejével vagy az Utóhatás - és a szinkron is hasznosabb felszereltsége.

killing_gunther.png

Elolvasom

kritika: dante pokla [dante's peak] (1997) Takács Máté
2017. október 14. 11:49:00

Kategória: film 4 komment

Katasztrófafilm kétféleképpen kezdődhet: a szóban forgó katasztrófa előszeleként egy apróbb természeti rendellenesség áldozatává válik egy-két névtelen figura, lehetőség szerint fiatalok, akiket csak később vagy tán sose fedeznek fel. Vagy pedig: a főhős épp a szóban forgó katasztrófához hasonló, korábban történő katasztrófa közepén találja magát, és elveszít egy hozzá közel állót – hogy aztán a szóban forgó katasztrófában akár erre reflektálva cselekedjen.

dantes_peak.png

Elolvasom

heti bemutatók (2017.10.12.) Takács Máté
2017. október 12. 10:52:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Boldog végek, elkeresztelt elmék, téli figurák, csillám...pónik. Heti bemutatók.

hetibem1012.png

Elolvasom

szinkronhangok: hóember Takács Máté
2017. október 10. 21:04:00

Kategória: szinkron 3 komment

Két gondolat fogant meg bennem a Jo Nesbo-adaptáció szinkron-szereposztását nézegetve: egyrészt megint ráeszméltem, milyen kicsi a kör, hiszen mindkét heti fő játékfilm-premierben ugyanaz a színész a főszereplő magyar hangja, másrészt pedig szomorúan konstatáltam, hogy Erica C és Robby D nem cameóznak. Na jó, utóbbi sóhaj valótlan. A Hóemberben Fassbender már a szokáshoz híven, Val Kilmer pedig a Willow óta először szinkronizált a moziban.

snowman.png

Elolvasom

magyar box office: fejvadászat Takács Máté
2017. október 09. 17:32:00

Kategória: boxoffice 3 komment

A magyar közönség melegebb fogadtatásban részesítette a Szárnyas fejvadász 2049-et, noha az őszi sci-fik mezőnyében csak középtájt lépett be. A top 10-en kívül nyitott a Borg/McEnroe, a korábbi filmek pedig kellemes változási mutatókat élveztek.

br2049.jpg

Elolvasom

usa box office: szárnyaszegettek Takács Máté
2017. október 08. 17:29:00

Kategória: boxoffice 6 komment

Október sosem volt kiemelkedő box office-hónap, ám az elmúlt években egy-egy sci-fi szépen fordította javára a kínálkozó lehetőségeket. Ennek tudatában szánták a Szárnyas fejvadász 2049-et a szezon befutójának, ám a sci-fi döcögősen kezdett, diszkréten szólva. Ugyancsak nem robbantott kasszát a My Little Pony - A film, és a Hegyek között is csak az előre jósolt - szerény - összeget volt képes leszállítani.

bladerunner2049.png

Elolvasom

szinkronhangok: himmler agyát heydrichnek hívják Takács Máté
2017. október 08. 11:17:00

Kategória: szinkron 5 komment

A Szárnyas fejvadász 2049 és a Vörös veréb jelentette legfőbb kaliber mellett olyan filmek is forogtak nálunk a közelmúltban, mint a HHhH, úgyhogy megint lehet vadászni az ismerős helyszíneket - no és az ismerős színészeknek járó ismerős magyar hangokat? Olyanokból hiány jelentkezik, de Zámbori Soma legalább saját magát szinkronizálta.

hhhh.png

Elolvasom

magyar box office: harmadik negyedév Takács Máté
2017. október 07. 16:52:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Az elmúlt három hónap kevesebb 200 ezer nézős kasszasikert tartogatott a szokottnál, mindazonáltal a július-szeptember időszak volt eddig a legforgalmasabb a magyar mozikban idén. 2016 azonos szakaszát viszont nem sikerült befogni...

harmadik_negyedev.png

Elolvasom

heti bemutatók (2017.10.5.) Takács Máté
2017. október 05. 09:10:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Rivalizáló sportolók, koncertező zeneszerzők, térbe szorítottak, régóta vadászottak. Heti bemutatók.

hetibem_10_05.png

Elolvasom

szeptemberi toplisták Takács Máté
2017. október 04. 09:05:00

Kategória: Szólj hozzá!

Az ősz első havának slágere világszerte az Az volt: Amerikában és Magyarországon is havi nyitányrekordot döntött a Stephen King-adaptáció, és ez annál is nagyobb szó, ha egyszer horror a műfaj, és nálunk nem kisebb produkciót előzött be, mint a Star Wars I. rész: Baljós árnyak. Ugyanannyit vezette a listát, de a példátlan meneteléstől jóval leszakadva fut a Kingsman: Az Aranykör, nálunk egyelőre jobban, mint az első rész, de a tengerentúlon már biztosan csak másodhegedűs lesz végül a franchise háza táján.

Döcögött A LEGO Ninjago-film, a szeptemberi kis esélyek lesői közül pedig nem akadt, ami kitört. Ami Kínát illeti, a Pókember: Hazatérés és A majmok bolygója: Háború leszállította a maga 100 millióját, s egy helyi produkció, a hónap utolsó napjaiban rajtolt Never Say Die is nekilódult úgy, hogy pikkpakk letudja e jelentőségteljes határt...

2017szept.png

Elolvasom

szinkronhangok: szárnyas fejvadász 2049 Takács Máté
2017. október 02. 21:19:00

Kategória: szinkron Szólj hozzá!

Számon lehet-e kérni egy film első szinkronjának jellemzőit, ha az a film négy különböző szinkronnal rendelkezik, ráadásul ezek többségében (kettőben) is az eredetitől eltérő magyar hang működik közre - pláne, ha az eredeti magyar hang és a színész megszokott magyar hangja merőben eltér egymástól? A sok kacifántos kérdés helyett szögezzük le: 1988-ban, a moziban hallott Szersén Gyulától eltekinthetünk, ha egyszer Harrison Fordról és Csernák Jánosról van szó. Van még más visszatérő szereplő is a Szárnyas fejvadász 2049-ben, meg két fekete színész is, úgyhogy Galambos Péter és Kálid Artúr is mikrofonhoz állt. Alternatívát keresve feliratos vetítésekbe botolhatunk.

bladerunner2049.png

Elolvasom

magyar box office: egyenesen körbe Takács Máté
2017. október 02. 19:47:00

Kategória: boxoffice 1 komment

A Kingsman: Az Aranykör nálunk meg tudta őrizni a vezető pozíciót, új belépőt a harmadik helyen találunk, ahol is az Egyenesen át jegyez a tengerentúlinál módfelett jobb rajtot. Ez a Tulipánlázra is áll, noha a kosztümös film nálunk sem kapott éppen szárnyra - ahogy a top 10-en kívül befutó Salamon király kalandjai sem.

flatliners.png

Elolvasom

usa box office: kerülők Takács Máté
2017. október 01. 17:44:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Az új Egyenesen át rövid úton teljes kudarccá vált: a tipró kritikákkal egy időben a gyenge bevételek is halottá nyilvánították a filmet. A másik fő premier ellenben szárnyra kapott a maga visszafogott módján: a Barry Seal: A beszállító szoros versenyben van az első helyért... amit egyelőre újfent az Az birtokol.

american_made.png

Elolvasom

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók