aeon flux

ready for the action now, danger boy?

heti bemutatók (2017.7.20.) Takács Máté
2017. július 20. 09:01:00

Kategória: film 1 komment

Francia városok angol néven a magyaroknak, német rövid üzenetek magyarul feliratozva, francia sci-fi angolul forgatva. Heti nyelvkavalkád.

hetibem0720.png

Elolvasom

magyar box office: baywatch Takács Máté
2017. július 17. 17:12:00

Kategória: boxoffice 5 komment

A magyarokkal lassan már érdemes lesz Hollywoodnak számolnia, ha egy gyengébben muzsikáló vígjáték folytatásának érdemességét vizsgálják: a Baywatch 100 millió forintos nyitánnyal tarolta le a kasszákat. A majmok bolygója: Háború messze a sorozat legjobb számait hozta eközben, bár a korábbiak gyengélkedése már kinyírta az igazán nagy lehetőségeket a franchise számára; a Gru 3. nagyon erős harmadik hétvégéje csak a dobogó legalsó fokát engedte az amerikai listavezetőnek.

baywatch.png

Elolvasom

usa box office: hadiláb Takács Máté
2017. július 16. 17:54:00

Kategória: boxoffice 1 komment

A franchise-csömör folytatódik A majmok bolygója: Háború premierjével is az amerikai mozikban. A kritikai és bevételi oldalon is növekvő ágban leledző trilógia záró darabja csak az első rész nyitányát tudta megismételni. Ezalatt a Wish Upon című horror sem segítette a műfajt egy nyerő nyári nevezéshez, és az országos szintre lépő The Big Sicket is bizonytalanul fogadta a szélesebb közönség.

apeswar.png

Elolvasom

szinkronhangok: valerian és az ezer bolygó városa Takács Máté
2017. július 16. 08:33:00

Kategória: szinkron 1 komment

1997-ben a kevés szinkronizált film közé tartozott a mozikban Az ötödik elem, szóval Luc Besson fantasztikus kalandfilmjének szellemi utódja minden bizonnyal kevésbé szinkronmániás környezetben is megkapta volna a magyar hangot, így meg pláne. Ugyanakkor nem csak hogy feliratos verzióra is szavazhatunk, de még a dimenziók számát is megválaszthatjuk ezen belül. A Valerian és az ezer bolygó városában a jól ismert színészek jól ismert hangjukon szólalnak meg, akár űrlények, akár emberek.

valerian_kiskep.jpg

Elolvasom

harrison ford 75 (II. rész) Takács Máté
2017. július 14. 09:05:00

Kategória: film 3 komment

Az egyetlen színész, aki az elmúlt öt évtized mindegyikében főszereplője volt 100 milliós kasszasikernek, tegnap ünneplte 75. születésnapját. És minthogy sokunknak határozta meg ifjúkorát Indiana Jonesként és Han Solóként, magától értetődő, hogy az aeonflux minden eddiginél nagyobb feneket kerít e jeles alkalomnak. Pályája kezdetén Ford felváltva barkácsolgatott Francis Ford Coppola irodájában és bukkant fel az ő és George Lucas filmjeiben, majd a két nevezetes figura eljátszását követően a legnagyobb filmsztárok egyike lett, formálva a '80-as és '90-es évek mozisiker-képét. A sztárkultusz végét jelentő 2000-es évtized hozta hullámvölgy után mellékszerepekkel küzdötte vissza magát, mostanság pedig klasszikusait játssza újra.

Most pedig minden klasszikus és kevésbé lényeges filmje terítékre kerül, a Fordra jellemző motívumok számbavételével, és még sok jóval. Az első etap megvolt, íme a második felvonás, a '90-es évektől mostanáig!

harrisonford02.png

Elolvasom

harrison ford 75 (I. rész) Takács Máté
2017. július 13. 09:05:00

Kategória: film 9 komment

Az egyetlen színész, aki az elmúlt öt évtized mindegyikében szerepelt 100 milliós kasszasikerben, ma ünnepli 75. születésnapját. És minthogy sokunknak határozta meg ifjúkorát Indiana Jonesként és Han Solóként, magától értetődő, hogy az aeonflux minden eddiginél nagyobb feneket kerít e jeles alkalomnak. Pályája kezdetén Ford felváltva barkácsolgatott Francis Ford Coppola irodájában és bukkant fel az ő és George Lucas filmjeiben, majd a két nevezetes figura eljátszását követően a legnagyobb filmsztárok egyike lett, formálva a '80-as és '90-es évek mozisiker-képét. A sztárkultusz végét jelentő 2000-es évtized hozta hullámvölgy után mellékszerepekkel küzdötte vissza magát, mostanság pedig klasszikusait játssza újra.

Most pedig minden klasszikus és kevésbé lényeges filmje terítékre kerül, a Fordra jellemző motívumok számbavételével, és még sok jóval. Merüljetek el az első felvonásban, a kezdetektől a '80-as évek végéig!

hford.png

Elolvasom

heti bemutatók (2017.7.13.) Takács Máté
2017. július 13. 07:22:00

Kategória: film Szólj hozzá!

A part szakad, a mostohaanyák felfednek, az emberszabásúak csatároznak. Heti bemutatók.

hetibem713.png

Elolvasom

szinkronhangok: baywatch Takács Máté
2017. július 11. 19:13:00

Kategória: szinkron 7 komment

Vannak emberek, akik az árnyékban állnak, mert félnek kilépni a fényre. Bizony jó volna már, ha az az ember előlépne, aki ideális szinkronhang Dwayne Johnsonnak, mert idestova 15 éve szerencsétlen magyarban a fickó. A Baywatch azért nem tűnik rossz bulinak magyarul se, sőt, a Hoff így az igazi.

baywatch.png

Elolvasom

magyar box office: hálószövés Takács Máté
2017. július 10. 14:19:00

Kategória: boxoffice 1 komment

A Pókember: Hazatérés a magyar mozikban is új életet lehelt a szuperhősbe: a második legnézettebb Pók-rajtot jegyzi a Marvel-produkció, de csak a második helyen, hiszen a Gru 3. változatlanul zakatol az élen. Az elmúlt hetek hasonló kategóriájú filmjeinél kicsit jobban nyitott a Kipörgetve, de jó lóra változatlanul nem tettek a forgalmazók a kis lélegzetvételű nyári alternatívák között keresgélve.

spiderhome2.png

Elolvasom

usa box office: hazatérés Takács Máté
2017. július 09. 17:53:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A függetlenség napját követő hétvégén a Pókember: Hazatérés függetlenítette magát a legutóbbi Pókember-filmektől és a prognózisoktól, és a Marvel mozis univerzumánál megszokott számokkal örvendeztette meg a rászoruló Sonyt.

spidermanhc.png

Elolvasom

szinkronhangok: a majmok bolygója - háború Takács Máté
2017. július 09. 10:32:00

Kategória: szinkron Szólj hozzá!

A majmok leginkább Amerikában kezdték átvenni az uralmat, úgyhogy nem csoda, hogy angolul tanultak meg. A magyar egy laza szinkronnak köszönhetően szintén jól megy már nekik a trilógia befejező részében, melyben immáron több is a majomhang, mint az emberhang. Meg a majomnév, mint az embernév. Színes, szinkronizált, szélesvásznú fajháború.

apeswar.png

Elolvasom

magyar box office: a második negyedév és az első félév Takács Máté
2017. július 06. 19:59:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

2017 első három havának becsült összforgalma elmaradt az egy évvel korábbitól. Ennek fő oka, hogy a Deadpool és a Nagyfater elszabadul frenetikus sikerét semmi sem tudta pótolni, még ha akadt is bőséggel szépen termelő. Az éves összevetésben beállt mínuszt viszont április - június időszaka ledolgozta.

elsofelev.png

Elolvasom

heti bemutatók (2017.7.6.) Takács Máté
2017. július 06. 09:05:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Egyenesben nem tartható kocsik, otthonukba érkező hálószövők, nem táncolni összejárók. Heti bemutatók.

hetibem7_6.png

Elolvasom

szinkronhangok: kipörgetve Takács Máté
2017. július 05. 17:27:00

Kategória: szinkron 2 komment

A Volt egyszer egy Venice és az Élesítve után itt egy újabb film, ami kis költségvetésével és (eddigi) amerikai premier híján hány fittyet a blockbusterekre a magyar mozis nyárban. A Kipörgetvében az autók mellett a szavak is biztosan pörögnek, és biztosítottan magyarul - Scott Eastwood nem cserélte halálos iramú hangját, Dobó Enikő pedig úgy előre tört a háttérből, hogy ezen a héten is kocsik között nyomja a szöveget.

overdrive.png

Elolvasom

júniusi toplisták Takács Máté
2017. július 04. 19:37:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Június a legjelentősebb hónapok egyike az amerikai - és a forgalmazási globalizáció jegyében immáron a magyar és a kínai - mozikban is, a tengerentúlon mégis az egyik leghitványabb forgalmú hatodik hónapot zárták a teátrumok.

Ugyan előélettel bír, de technikaliag nem folytatás az egyetlen igazán nyertes blockbuster, a Wonder Woman. A kedvező visszhangot lovagolva példátlan maradóerőről tett tanúbizonyságot százmillió dolláros viszonylatokban a Warner filmje. Még a vonal felett futott be a Gru 3., ugyanakkor Verdák 3. és a Transformers: Az utolsó lovag végleg sírba szállított a maga franchise-át. És így tett A múmia is, ahelyett hogy megkezdte volna.

Magyarországon a Gru 3. múlta fölül a komplett idei mezőnyt, hogy éves dobogót is megpályázzon. A 200 ezer látogatós határt azonban más nem pályázta meg, ami igen siralmas, ha a Verdák 3. is a delikvensek között van. Kínában a Transformers: Az utolsó lovag vitte a prímet, ám a széria itt is bevégezni látszik dolgát, de nem, mielőtt 250 millió dollárt halmozna fel.

Ami a júniusi rekordokat illeti, a Gru 3. egy tíz éve álló csúcsot döntött meg nyitányával Magyarországon, és ugyancsak egy animációs folytatást szorított le. A Wonder Woman top 10-es negyedik hétvégét generált Amerikában (magasabbat, mint a félmilliárd felett járó A szépség és a szörnyeteg), midőn megcélozta a nyári szezon bajnokának járó címet.

topjun.png

Elolvasom

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

  • Repce Manó: @Atkakukac1989: nincs mit finomítani a Baywatch sikerén, ugyanannyi előadást terveztek belőle, min... (2017.07.22. 10:33) magyar box office: baywatch
  • dzsoker1976: A Dunkirk-ből Budapesten csak egy eredeti nyelvű kópia van? (Komolyan nem értem az InterComot,hogy... (2017.07.21. 15:22) heti bemutatók (2017.7.20.)
  • Atkakukac1989: @Takács Máté: Igen, az esti műsorsáv brutális. Inkább délelőtt szoktam mozizni, vagy dél körül, de... (2017.07.18. 17:51) magyar box office: baywatch
  • Takács Máté: @Atkakukac1989: Ez minden (premier)filmnél így van. És mint írtam, a Baywatchnak új előadásokat ke... (2017.07.18. 15:50) magyar box office: baywatch
  • Fejlődő szervezet: @Atkakukac1989: Ez nekem mindig olyan furcsa, hogy valaki úgy néz filmet, hogy "mit adnak három ór... (2017.07.18. 15:34) magyar box office: baywatch
  • Utolsó 20

Filmes naplók