aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: pretty troopers Takács Máté
2018. április 22. 17:38:00

Kategória: boxoffice 2 komment

Bár a Hang nélkül szüntelen menetelése - ismét az élen - azt sugallja, érdemi dolgot a premierek nem hajtottak végre, valójában jelentős érdeklődést váltottak ki. A jelentős nagyobb része a Super Troopers 2-höz fűződik, ami máris teljesítette tizenhat évvel ezelőtti elődje összbevételének oroszlánrészét. Ugyancsak jól nyitott Amy Schumer kislánybarát vígjátéka, a Túl szexi lány is.

ifeelpretty.jpg

> új filmek
Amy Schumer a Kész katasztrófával letette névjegyét az amerikai mozikban, lévén a korhatáros komédia több mint 100 millió dollárt hozott, és még az ilyesfajta filmek bevett nemi szerepein is csavarintott egy egészségeset. Aztán az Ó, anyám! folytathatta volna a sort tavaly májusban, főleg az ezer éve nem látott Goldie Hawn hozzáadásával, de ebben az esetben a kritikusok már nem álltak be a komika mögé, ahogy a nézők sem kellő számban. A váltás látványos a Túl szexi lány (I Feel Pretty; hazai bemutató: június 14.) esetében, hiszen családbarátabb korhatárral lépett be 3440 moziba. A számok viszont ugyancsak visszalépést hoztak, lévén 16 millió dollárral szerzett bronzérmes helyezést az STX Entertainment terjesztése. Ennek dacára a prognózisokkal egybevágó, korrekt start ez, Schumer pedig a szokott módon némi rosszallás céltáblája is lett, hiszen a sztori szerint nem számítana csinos nőnek, pusztán ezt képzeli magáról, miközben Schumerről jobb helyeken nem mondható el, hogy csúnyácska volna. Na de, ez nem különösebben befolyásolja a box office-t, a Túl szexi lány további sorsát az dönti el, mennyire töltik meg az érkező filmek a palettát. 50 millió dollár, azaz az Ó, anyám! szintje ezúttal is megvalósítható.

2002 februárjában került a mozikba a Baromi őrjárat című debilis vígjáték a Fox Searchlight forgalmazásában. Az indiai származású Jay Chandrasekhar rendezte és játszotta a főszerepét, és abban a nem túl acélos hónapban 6,2 millióval nyitott majd 18,5 millióval zárta kapuit. Minthogy hárommillióból készült, kétségtelenül sikeres vállalkozásnak bizonyult, de folytatásért látszólag nem kiáltott, s alkotója is mással próbálkozott utána, több-kevesebb sikerrel. Elmúlt tizenhat év, ennyi idő pedig elegendő egy kultusz felemelkedéséhez. Kétségtelen immáron, hogy a Baromi őrjárat komoly követőtábort toborzott maga mögé, no és persze az Amerikában élő indiaiak is könnyen mozgósíthatók akár még erre is: 14,7 millió dollárral, vagyis a várakozások legalább kétszeresét, ha nem háromszorosát szállítva lepett meg az alig több mint 2000 moziban futó Super Troopers 2. Volt már példa arra, hogy egy sok vizet nem zavaró vígjátékhoz próba-szerencse alapon folytatás készült, és alaposan be is jött vele a számítás (elég csak a Kalandférgek vagy akár a Szőr Austin Powers esetére gondolni). Nos a Super Troopers 2 az új példafilm lehet jó pár dologra, nem utolsósorban arra, miként érdemes bizalmat szavazni a rajongói igényeknek, amik még a közösségi finanszírozás sikerességét is bebiztosítják. A film persze ebből kifolyólag is nagyon rajongói matéria, ezt a kezdőnap közel 8 millió dollárjának aránya a hétvégi zsákmányból jól szemlélteti; mindazonáltal 30 millió dollár fölé eljuthat, és az azt jelentené, hogy többen is nézik meg, mint az elsőt. Több mint másfél évtizedes távlatból figyelemreméltó teljesítmény.

A Lionsgate mutatta be alig több mint ezer moziban a Traffik című thrillert, melynek főszereplői afroamerikaiak, egészen pontosan Paula Patton és Omar Epps. A kiránduló baráti társaságot terrorizáló motorkerékpárosok sztorija (mindenféle fenyegetés akad Amerika elzárt vidéki területein) 3,9 millió dollárt hajtott fel, ami a 9. helyet kölcsönzi neki a listán. Nincs jele annak, hogy tízmillió dollár közelébe férkőzhetne, de a négymilliós költségvetés mellett balfogás nem történt a producerek részéről, VOD-on bizonyára hasítani fog majd.

> korábbi filmek
A Hang nélkülről változatlanul nem tud leszakadni a közönség. A Paramount thrillere 22 millió dollárral még az élre is visszalépett, összbevétele pedig meghaladja már a 130 millió dollárt. Kitart-e 200 millióig az iram? A következő hétvége azért hozhat gátló fordulatot, de kihúzni semmilyen eshetőséget nem kell még.

Prímán tartotta magát a Rampage - Tombolás. Jellemző a költséges és erőtlenül kezdő látványpékségekre, hogy bukfencet vetnek a második körben, ám Dwayne Johnson kihozta a maximumot egy nem túl bizalomgerjesztő 50%-os Rotten Tomatoes-értékelésből, és eladta a filmet minden idők legjobb videojáték-adaptációjaként, plusz talán a nézők sem terjesztik épp rossz hírét. A Warner viszont egyebet nem remélhet: a Bosszúállók: Végtelen háború elsöpri majd az egyébiránt még 100 millióra sem esélytelen versenyzőt. Ha marad a Disney a májusnál...

> végszó & ami jön
Érezhető a hétvége eredményeiből, hogy az amerikai közönségben most van hajlandóság a mozizásra... és így születhet meg talán-talán az új nyitányrekord? A Bosszúállók: Végtelen háború mindenesetre egy második legjobbat bezsákolhat 225 millió dollár feletti pénzzel, aminek jelentős része a Fekete Párduc által szerzett új követők érdeme lesz. További kérdés, hogy vajon a Gru 3. visszavonulót fúj-e, mint a legtöbb moziban debütáló film? Érdekes módon a legtöbb moziban játszott Marvel-film máig a Vasember 2. Jaj, a sok izgalom!

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Hang nélkül $22.0m $132.4m $17m
2  Rampage - Tombolás $21.0m $66.6m $120m
3  Túl szexi lány $16.2m $16.2m $32m
4  Super Troopers 2 $14.7m $14.7m $13.5m
5  Felelsz vagy mersz $7.9m $30.4m $3.5m
6  Ready Player One $7.5m $126.2m $175m
7  Szűzőrség $7.0m $48.3m 21m
8  Fekete Párduc $4.6m $681.1m $200m
9  Traffik $3.9m $3.9m $4m
10  Kutyák szigete $3.4m $24.4m n.a.

 

Címkék

thriller box office comedy sequel lionsgate omar epps paula patton stx jay chandrasekhar traffik amy schumer fox searchlight i feel pretty super troopers 2

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr2313855500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoker1976 2018.04.22. 17:58:46

Bocsi Máté,de a Super Trooperrel kapcsolatban érdemes megemlíteni szerintem a Broken Lizard nevet,mivel ez a komikus csapat hozta össze az első filmet és utána is többé kevésbé szerepeltek együtt filmekben vagy csak az egyikük rendezésében készült filmben.De én special örülök,hogy sikerült rácáfolniuk az előzetes bevételi adatokra.De gondolom ez még nem hozza be a magyar mozikba a filmet,de remélem DVD-n ez is eljut hazánkba.

Csaba Turbucz 2018.04.22. 22:26:38

Rampagenak drukkolok,hogy legyen folytatása :D tegnap voltam rajta és baromi jó volt.Gyönyörű képivilág és Rock is hatalmas figura.Sajnos az IW elfogja söpörni :(

IW:285 milliós nyitás.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása