aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ezen a hétvégén, korábban... (2018/14.) Takács Máté
2018. április 07. 11:58:00

Kategória: boxoffice 1 komment

A Ready Player One itthon akár újrázhat is, ha a Tűzgyűrű: Lázadás alulmúlja amúgy nem túl sikeres elődjét, miközben a tengerentúlon biztosan visszavonulót fúj, hiszen a Hang nélkül mellett a Szűzőrség is fölébe kerekedhet a listán. 5, 10, 15, 20 évvel ezelőtt pedig az alábbiak történtek.

usa_2018_14.pngAz amerikai listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

5 éve...
odaát
Április első hétvégéjén 2013-ban a Gonosz halott ($25.8M/$54.2M) hozta a frászt a nézőkre igen derék mértékben. Ami azt illeti, elég derék mérték lett volna ez egy folytatáshoz is, ám Fede Alvarez rendező inkább másba fogott (annak viszont jön is majd a második része), ellenben Ash és ádáz ellenfelei visszatértek a tévéképernyőn. Negyedik helyen kezdett, korrekt összeggel a Jurassic Park 3D ($18.6M/$45.4M), aminek e bevétel-kipótlása elegendő volt ahhoz, hogy 400 millió dolláron, illetve globálisan egymilliárdon túl állapodjon meg Spielberg modern klasszikusa.

errefelé
A G.I. Joe: Megtorlás egy héttel az amerikai premier után robbant, vagy inkább pukkant be hozzánk, ugyanakkor 28.177 premiernézője csak maroknyival maradt el az első részétől. A visszaesés viszony kegyetlen volt az áprilisi tavaszban, így végül a 70.000-et sem érte el a The Rockkal és Bruce Willisszel dúsított folytatás - mostanság mindkét fickó többre hivatott a magyar nézők előtt. S ha már első rész és folytatás viszonya, a Támadás a Fehér Ház ellen is rossz időket fogott ki; a Die Hard-klón még hellyel-közzel átment a vizsgán 40.000 nézőjével, ha figyelembe vesszük, mennyi pocsék eredmény született akkortájt, de beszédes, hogy a London ostromára több mint kétszer ennyien voltak kíváncsiak három évvel később.

10 éve...
odaát
Nem tartogatott sok izgalmat ez a víkend tíz évvel ezelőtt. A 21 - Las Vegas ostroma másodjára is nyert 15,3 millió dollárral, miközben a három premier egyike sem bizonyított ahhoz, hogy a magyar mozikba is eljusson. A Nim szigete ($13.2M/$48M) rengeteg moziban kezdett, de legnagyobb érdeme egy DVD-re gyártott folytatás lett, a Bőrfejekkel ($12.7M/$31.4M) George Clooney minden téren melléfogott, de leginkább a végső bevétel majd' kétszeresét kitevő költségvetés volt a kellemetlen. Végezetül, A romok ($8M/$17.4M) a Gonosz halotthoz hasonlóan ma már simán bebocsátást nyerne hozzánk is, függetlenül jelentéktelen számaitól.

errefelé
A Step up 2006 karácsonyán egész jól menetelt, és a folytatásnak, vagyis a Streetdance - Step Up 2.-nek még meg is tisztították az utat - lévén a hét legjelentősebb és egyetlen igazán széles körű premierje volt -, szóval simán vitte a pálmát és taposta ki még inkább az ösvényt a már térhatású újabb résznek a maga 72.000 eladott jegyével. Ekkor indult még az Út a vadonba, ami viszont kis közönség érdeklődését fedte le - a top 10-en kívül szállt be, de végül egész magasra, csaknem 20.000 nézőig túrázott el.

15 éve...
Colin Farrell azon ritka filmjeinek egyike A fülke ($15M/$46.6M), ami képes volt a színész főszereplése mellett decens számokat elérni az amerikai kasszáknál. A feszes thriller első helyen nyitott és kiegyensúlyozott futást élvezett - Joel Schumacher munkásságában ilyesmit legfeljebb Az operaház fantomjáról mondhattunk ezt követően. Vin Diesel a xXx sikerét követően igencsak befürdött a gyorsan kikopott Túl mindenennel ($11M/$26.7M), miközben a Halálos iramban-széria nélküle is sikerrel folytatódott két hónappal később.

errefelé
Sandra Bullock és Hugh Grant kettőse a '90-es években szétkapta volna a magyarországi jegypénztárakat, 2003-ban már csak az adott körülményekhez viszonyított kielégítőt hozta a Két hét múlva örökké. A derűs oldal, hogy e másfél évtized eltelte ellenére viszont még manapság is összegyűlne 137.000 ember egy ilyen romantikus mozira. 

20 éve...
odaát
Eddig, egészen eddig, azaz tizenöt hétvégén át kellett várni, hogy a Titanic átengedje a vezető pozíciót. A trónfosztó delikvens ma már talán kicsit nevezetes is e tettéről, ámbátor másról nem-igen. A Lost in Space ($20.2M/$69.1M) nagyívű sci-fi kalandfilmként készült el, egy közkedvelt régi tévésorozat alapján, 80 millió dollárból. Ezen összeget nem sikerült megütnie a bevételnek, úgyhogy a folytatások terve dugába dőlt, mindazonáltal a csaknem 70 milliós összeg ha már 135 milliónak felelne meg. Harmadik helyen kezdett A kód neve: Merkúr ($10.1M/$32.9M), amiről megint csak elmondható, hogy 2018-ban közel 65 milliót érő bevétele nem olyan kevés, ám Az ötödik elem és A Sakál szolidabb sikere után mégis nagy visszalépést jelentett Bruce Willisnek. Persze aztán jött az Armageddon...

errefelé
A helyzet majdnem ugyanaz volt 1998 tizennegyedik hétvégéjén, mint egy héttel korábban: a Lesz ez még így se és a Titanic szoros közelsége mellett az aktuális új családi film emelkedett ki. Az Egértanya nagyon sokáig műsoron volt, éppen úgy mászott előre ráérős tempóban, mint hazájában, így végül teljesítette a 200.000 nézős határt. Eközben A kis hableány újrázását is ide időzítette az InterCom, az Anastasia után egy héttel, de azért nem volt még 1998-ban olyan sok gyerekfilm a palettán, hogy ne tudta volna kivenni tisztességes részét: 62.000 jeggyel toldotta meg 1990-es eredményét. Végezetül, ekkor indult rövidke útjára A jövő hírnöke, ami nálunk sem rezonált a közönséggel, lévén kevesebb mint 40.000-en nézték meg, mire a hossza miatt is levették a műsorról.

hu_2018_14.pngA magyarországi listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

Címkék

box office bruce willis george clooney sandra bullock hugh grant joel schumacher colin farrell gi joe step up lost in space vin diesel jurassic park evil dead the postman box office hazai regebbi hetvege mercury rising

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr8013815878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2018.04.07. 18:59:50

Hang nélkül péntekje 19 milla!! :O

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása