aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: szellemház Takács Máté
2018. február 04. 17:29:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

...zá váltak a mozik a Super Bowl hétvégéjén. Az egyetlen premier nem tudta kilőni magát úgy, mint pár műfajtársa a korábbi években, így a Szellemek háza még csak első helyezést sem szerzett. Az megint a Jumanji: Vár a dzsungelnek jutott, miután Az útvesztő: Halálkúra átbukdácsolt rajta.

winchester.png

> új filmek
Hogy mennyire ijesztő gondolat még, ha egy horrorfilm igaz történeten alapszik? A Démonok között nagyon elkoptatta ezt a közhelyt, így a Szellemek háza (Winchester; hazai bemutató: március 15.) tényleg valós alapjai, vagy legalábbis valóban élt hőse - akit Helen Mirren játszik - elsikkadni látszott, midőn a Daybreakers - A vámpírók kora és a Fűrész: Újra játékban iker rendezőpárosa filmet faragtak a Winchester fegyver feltalálójának özvegye és a kúriájukat övező mendemondák köré. A Lionsgate kétségtelenül sok kísértetházas sztorit kellett, hogy feledtessen, hogy eme újra jól harapjanak a fiatalok, de ez szemmel láthatóan nem sikerült, és hát Mirren sem az, akire a tizen-huszonévesek felkapják a fejüket. 9,3 millió dollárral állt a harmadik helyre a film, nem egészen 2500 moziban peregve, vagyis 4000 dollárt sem termelt egy helyről. Minthogy különösképpen a megkérdezett nézőket nem nyűgözték le a látottak (az újságírókról nem beszélve), vélhetően hamarabb összeomlik, mint egy roskatag putri, így 25 millió dollár lehet csak a biztos mérföldkő innen.

> korábbi filmek
A Jumanji: Vár a dzsungel türelmesen kivárta, amíg Az útvesztő: Halálkúra megkapja a maga rövid reflektorfényét, majd visszaállt az élre. 11 millió dollárral tette mindezt, forgalmazásának hetedik hétvégéjén, és bizony oly nevezetes filmsikerek jegyeztek ilyesforma összeget azonos szakaszban, mint a Forrest Gump, a Hatodik érzék, az E.T., a földönkívüli, a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van vagy a Star Wars: Az ébredő Erő. A Sony gondozottja 353 millió dollárt hajtott fel, és rövidesen a stúdió második legnagyobb bevételű filmje lesz a 2002-es Pókember mögött.

Az útvesztő: Halálkúra tehát jelentősen csökkentette bevételeit 58%-os visszaeséssel, a második helyen földet érve. 10 nap után még nem érte el a 40 milliót, és nyakán A szabadság ötven árnyalata meg a Fekete Párduc...

> végszó & ami jön
Ritka unalmas víkend zajlott le, a top 12 összesített bevétele alig haladja meg a 70 millió dollárt - október vége óta nem volt ilyen gyér a forgalom. Életet lehelni belé A szabadság ötven árnyalata hivatott, ami viszont megint felezések elé néz; sikerül-e 30 millió dollár fölé lökni a nyitányt? Vagy a Nyúl Péter beelőzi az első helyen? Harmadikként pedig Clint Eastwood új filmjére, A párizsi vonatra számíthatunk.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Jumanji: Vár a dzsungel $11.0m $352.6m $90m
2  Az útvesztő: Halálkúra $10.2m $39.8m $62m
3  Szellemek háza $9.3m $9.3m n.a.
4  A legnagyobb showman $7.8m $137.5m $84m
5  Hostiles $5.5m $21.2m $50m
6  A Pentagon titkai $5.2m $67.2m $50m
7  12 katona $4.7m $37.3m $35m
8  Gengszterzsaruk $4.7m $36.3m $30m
9  A víz érintése $4.3m $44.6m $19.5m
10  Paddington 2. $3.1m $36.3m $50m

 

Címkék

horror box office helen mirren winchester lionsgate jumanji welcome to the jungle spierig

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr3513633190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása