aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szinkronhangok: gengszterzsaruk Takács Máté
2018. január 17. 17:30:00

Kategória: szinkron 10 komment

Gerard Butler továbbra sem nyargal át a magasröptű kérdéseket feszegető műalkotásoka, inkább csak annyit szegez az űrviharkárokat átvészelt nézőinek: gengszterzsaru vagy zsarugengszter? Szinkronizált vagy... szinkronizált?

denofthieves.jpg

Nick O'Brien (Gerard Butler) – Sarádi Zsolt
Lobbin 'Bob' Golightly (Jordan Bridges) – Seder Gábor
Merrimen (Pablo Schreiber) – Varga Rókus
Bosco (Evan Jones) – Hannus Zoltán
Debbie (Dawn Olivieri) – F. Nagy Erika
Donnie (O'Shea Jackson, Jr.) – Horváth Illés
Levi Enson (50 Cent) – Barabás Kiss Zoltán
Mack (Cooper Andrews) – Szűcs Péter Pál
Murph (Brian Van Holt) – Schneider Zoltán
Benny 'Borracho' Megalon (Maurice Compte) – Király Attila
Tony 'Z' Zapata (Kaiwi Lyman) – Bozsó Péter
Gus Henderson (Mo McRae) – Suhajda Dániel
Sharon (Tracey Bonner) – Virághalmy Judit
Junior (Ron J. Rock) – Renácz Zoltán
Rudd (Nick Loeb) – Fellegi Lénárd
Johnny McMahon (John Lewis) – Molnár Kristóf
Bankmenedzser (Matthew Cornwell) – Barát Attila
McKenna Flanagan (Elle Whitfield) – Azurák Zsófi
Doris (Charline St. Charles) – Makay Andrea
Dale Russell (Nate Boyer) – Gubányi György
Marcus (Marcus LaVoi) – Petridisz Hrisztosz

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Petőcz István
hangmérnök: Kelemen Tamás
vágó: Orosz Dávid
gyártásvezető: Boskó Andrea
szinkronrendező: Kosztola Tibor
produkciós vezető: Kovács Anita

stúdió: Pannónia Dubbing Solutions
forgalmazza a Freeman Film

Címkék

szinkron gerard butler kiraly attila seder gabor barabas kiss zoltan schneider zoltan kosztola tibor varga rokus bozso peter saradi zsolt petöcz istvan barat attila makay andrea horvath illes renacz zoltan f nagy erika freeman film bosko andrea pannonia dubbing solutions orosz david kelemen tamas kovacs anita hannus zoltan den of thieves

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr8513581293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoker1976 2018.01.18. 06:10:09

Úgy látom,hogy ez egy elég kis költségvetésű szinkron.

m.martin91 2018.01.18. 15:41:46

@dzsoker1976: Mire gondolsz? Viszonylag jó nevek vannak benne.

dzsoker1976 2018.01.18. 15:54:40

@m.martin91: Például Butler magyar hangja.Volt már neki egy pár és egyik-másik emberke nem is egyszer,de inkább bedobnak egy olyat aki gondolom kevésbé foglalkoztatot.A neve ismerős,de még véletlenül sem jut eszembe a hangja,gondolom azért,mert inkább mellék szerepekhez hívják.
Pablo Schreiber hangjka.Tudom,hogy a magyar vásznakon még nem olyan ismert,de ez szerintem hamarosan megváltozhat és akkor már neki is választhattak volna egy jobb hangot,vagy ezek szerint számára is majd filmenként változik a szinkronizáló színész.
Az egyetlen ,akit a főbb szereplők szinkronjánál jó választásnak látok az Barabás Kiss Zoltán 50 Cent magyar hangjaként.
Még három színészt látok(Király Attila,Schneider Zoltán,Bozsó Péter),akinek fel tudom idézni a hangját,de a többi szinkronszínésznek max. a neve ismerős,de nem tudnám megmondani,hogy kiket szinkronizáltak eddig.
Erre gondoltam.
Ha például összehasonlítom a A legsötétabb óra szinkronjával,akkor nagyjából ég és föld a kettő.
Ott nagyon látszik,hogy költöttek a szinkronra(pedig lehet,hogy ott sokan a feliratos verziót választják majd/már persze,ahol elérhető),itt viszont nagyon látszik,hogy nem annyira.

Ficus Cucis 2018.01.18. 16:10:51

@dzsoker1976: Sarádi Zsolt volt például Brad Pitt hangja a Moneyballban, minden év áprilisában újranézem, egész egyszerűen zseniális a pali (a Sicarioban is odatette), sokkal nagyobb szerepeket érdemelne; ha kap, akkor is csak rosszfiúkat, sajnálatos.
Seder se kezdő, több, mint 20 éve a pályán, és Fassbindernél még mindig ő vezet.
Varga most volt Aquaman, ő is, aztán Hannus, BKZ, Király, Schneider tipikus néger/badass hangok.

Még az előzetest se néztem meg, mert már tudtam, hogy Sarádi miatt moziba megyek, de gondolom egy agyatlan akciófilm, kigyúrt, tetovált figurákkal. Ide ilyen színészek illenek, nem a Kossuth-díjasok...

m.martin91 2018.01.18. 16:13:40

@dzsoker1976: Sarádi Zsolt az Egyiptom isteneiben szinkronizálta Butler-t, szerintem meglehetősen jól, én magam is meglepődtem rajta. Valószínűleg az alapján választották ki erre a filmre. Pablo Schreiber a magyarok számára ismeretlen lehet, nem rendelkezik állandó magyar hanggal, a termetéből és az életkorából adódóan Varga Rókus logikus választás lehet. De egyébként jól mondod, minden bizonnyal filmenként változik majd nála a helyzet. Ahány szinkronrendező, annyi megoldás. Barabás Kiss Zoltán mindenképpen jó választás 50 Cent számára. Azért vannak még érdekes hangok a többi szereplő között is, nem annyira ismeretlenek ők. Ami az összehasonlítást illeti, azt hiszem, az sem mindegy, melyik stúdióban készül az adott szinkron. A Mafilmnál készülnek a legigényesebb munkák.

dzsoker1976 2018.01.18. 16:39:00

@Ficus Cucis: Én sem Kossuth-díjasokra gondoltam,de én például szeretem,hogy ha legalább a főszereplőknél,ha ránézek a szinkronhangokra egyből beugorjon,hogy ki az illető.
Moneyball-t még csak a moziban láttam,ott feliratos volt és mivel a film nem jött be ezért azóta nem is néztem újra szinkronosan(sem).
A nevek egytől egyig ismerősnek tűnnek,de mint ahogy írtam is ,sajnos kevesüknek ugrik be a hangja,főleg a valószínűleg mellékszereplőket szinkronizáló színészek hangja ugrik be(Schneider,Király,Bozsó).
Nem tudom,hogy Fekete Ernő vagy Széles László Kossuth-díjas-e ,de ők például nagyon jól beváltak már szerintem Butlernek.Vagy Kőszegi Ákos.

Csaba Turbucz 2018.01.20. 19:13:18

@m.martin91: Szerintem arra gondolt,hol van Kőszegi Ákos.vicc ez a szinkron Butlernek

Csaba Turbucz 2018.01.20. 19:16:52

@dzsoker1976: valószinüleg azért döntöttek kicsit olcsóbb nevek mellet mert a film örülhet ha összeszed 50 ezer nézőt...Nem nagyon éri meg kockáztatni egy ilyen B kategóriás filmmel..

dzsoker1976 2018.01.21. 08:04:11

@Csaba Turbucz: Igen,én is gondoltam rá,hogy valószínűleg úgy voltak vele,hogy a célközönség csak azt nézi,hogy szinkronos-e a film vagy feliratos.Nem pedig azt,hogy kik a szinkronhangok.

kelemen12 2018.01.28. 08:00:14

@dzsoker1976: "Nem pedig azt,hogy kik a szinkronhangok. "

Nem a célközönség, hanem a világon senki nem nézi a szinkronhangokat. Maximum páran leveszik miután megvették a jegyet és beültek a filmre

De komolyan azt hiszi valaki, hogy az számít a forgalmazónak, hogy hány nézőt gondolnak a filmnek? Főleg, hogy egy magát szénné szinkronizáló Kőszegit említenek, aki abszolút tucathang, bár nyilván nagyon profi. Még, ha olyasvalakiről lenne szó, akit meg kell fizetni, de így...?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása