aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: indítókulcs Takács Máté
2018. január 07. 17:40:00

Kategória: boxoffice 1 komment

Helycserés támadás zajlott le az élen, hiszen a sok saroktaposás után a Jumanji: Vár a dzsungel első helyen emelkedhetett ki, nyugdíjazva onnét a Star Wars: Az utolsó Jediket. A két film közé a meglepően jól induló Insidious: Az utolsó kulcs ékelte be magát.

insidious_4.png

> új filmek
Az Insidious-sorozat első része majdnem hét éve került a mozikba, és igen jó lehetett, ha egyszer nyitánya négyszeresét termelte ki végül. És még annál is jobb lehetett, ha a folytatás 2013 őszén 40 millió dollárral nyitott, amit gyorsan megkétszerezett, mielőtt a harmadik epizódra irányult a figyelem. Ez leszállóágat hozott 2015 nyarán a maga 22 milliós rajtjával, de még mindig elég kurázsi maradt benne, hogy bepróbálkozzon a gyártó egy negyedik résszel. Az első kettőt az azóta jobb létre szenderült FilmDistrict intézte a moziknak, a harmadikat a Focus terjesztette, az Insidious: Az utolsó kulcs (Insidious: The Last Key; hazai bemutató: már a mozikban) esetében pedig már nem vacakolt a Universal, és felvállalta logójával. A több mint 3000 mozis nyitás sugallja, hogy a stúdió reménykedett a horrorok számára nagyon nyerő január eleji hullámok meglovagolásában, és be is jöttek a számítások. Az ipar várakozásai felett, 29,3 millió dollárral hozta a frászt mindenkire. Azokra fogja legfőképp, akik úgy hitték, ez valóban az utolsó lesz, mert hiszen ha 10 milliót kóstáló sokadik rész akaszt le hatszor annyit csak hazájában, akkor ott nem érdemes abbahagyni. A kritikusok fújolása és az elnéző nézői értékelések természetesen most sem befolyásolnak különösebben semmit, a horror kell a népnek, kellett és kelleni fog, az Insidioustól pedig már tudják, mire számíthatnak. Ennyi az egész.

Az Elit játszma (Molly's Game; hazai bemutató: már a mozikban) immáron országos szinten, több mint 1600 moziban pereg. Az STX a biztató első heti vetítésekre már kevésbé ütős, de még kielégítő lapot húzott hétmilliós összeggel, 4000 dolláros átlaggal. A film jelenléte a díjszezonban erősödni látszik (színésznő és forgatókönyv fronton), így jó darabig felszínen maradhat, szóval ami most 14 millió dollár, az minimum megduplázódik majd, és 30 milliós költségvetését is letudja.

> korábbi filmek
A Jumanji: Vár a dzsungel váratlanul nagy blockbusterré emelkedik: a film 36 milliós harmadik hétvégét jegyez (ami a 16. legjobb ebben a vonatkozásban), összbevétele majdnem 245 millió dollár (ami már több nézőt takar, mint az 1995-ös film bevétele), és meg sem áll majd 300 millióig. Akadt már rá példa, de elég ritka jelenség, hogy egy film harmadik hetében szerezze meg a vezetést, hát most ezt is elmondhatja magáról The Rock második legsikeresebbnek ígérkező filmje (a Halálos iramban 7. mögött). Ahhoz képest, mennyire kétkedve és utálkozva fogadta a közvélemény az új Jumanji-film ötletét évekkel ezelőtt, ez bizony a Sony stúdió 5. legsikeresebb produkciója lesz négy darab Pókember-film mögött. Globális szinten félmilliárd felett a mutató, és most jön majd Kína, ahol a premier előtti vetítések vaskos számokat szellőztettek meg...

A Star Wars: Az utolsó Jedik 23,6 millió dollárt gyűjtött negyedik hétvégéjén, ami nagyjából azonos szint a Zsivány Egyes negyedik hétvégéjével, ahogy az 55%-os esés is - most azonban ez nagyon kirí a mezőnyből. A Disney bemutatója ugyan várt utat jár be, az, hogy 650 millió dollár alatt ragad végül, izgalmas versenyt sző majd a Star Wars és a Jurassic Park franchise-ok között...

Csak 11%-ot csökkent A legnagyobb showman bevétele az előző körhöz képest, így Hugh Jackman 100 millió fölé vezető pályára állította a Fox musicaljét. Ugyancsak erősen ragaszkodik esélyéhez a Tökéletes hang 3., hiszen a Universal zenés vígjátéka 10 millió feletti hétvégével már több mint 85 milliót helyezett a kasszákba.

> végszó & ami jön
Több mint 160 millió dollárt csengettek ki az amerikai nézők ezen a hétvégén, ami ütősebb startot jelent 2018-nak 2017-hez képest. Nem ártott a jó kezdet, ugyanis a kínálat kriminális az első hónapban. A következő, hosszú hétvégén (Martin Luther King emléknapja van soron) Liam Neeson megint rossz járműre száll a The Commuter - Nincs kiszállásban, bízva a 20 millióhoz közeli finisben. A Paddington 2. adja majd a családoknak az alternatívát, miközben a fehér írek és maszkulin mackók között az erős fekete női karakterről Taraji P. Henson gondoskodik a Proud Mary élén.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Jumanji: Vár a dzsungel $36.0m $244.4m $90m
2  Insidious: Az utolsó kulcs $29.3m $29.3m $10m
3  Star Wars: Az utolsó Jedik $23.6m $572.5m $200m
4  A legnagyobb showman $13.8m $75.9m $84m
5  Tökéletes hang 3. $10.2m $86.0m $45m
6  Ferdinánd $7.7m $70.5m $111m
7  Elit játszma $7.0m $14.2m $84m
8  A legsötétebb óra $6.4m $28.4m $30m
9  Coco $5.5m $192.1m $200m
10  A világ összes pénze $3.6m $20.1m $50m

Címkék

horror box office universal sequel stx star wars the last jedi jumanji welcome to the jungle mollys game insidious the last key

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1713556597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2018.01.07. 18:09:52

Jumanji mit művel USA-ban??300 meglesz??

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása