aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ezen a hétvégén, korábban... (2017/50.) Takács Máté
2017. december 17. 15:00:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Star Wars: Az utolsó Jedik all-time második helyezések elé néz ezekben a napokban. Mi nézett az első helyről 5, 10, 15, 20 éve a tengerentúlon és nálunk? Ezek.

usa_2017_50.pngAz amerikai listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

5 éve...
odaát
Decemberi rekorddal gyűrűzött tovább Középfölde története a vásznon, amikor A hobbit: Váratlan utazás ($84,6M/$303M) első helyen nyitott. Ugyan a nagy elődökhöz nem ért fel semmilyen szempontból, az új trilógia első fejezete több mint 300 millió dollárral zárta utazását. A két folytatás számára ez kihívás maradt.

errefelé
A hobbit: Váratlan utazás a magyar nézőket már kevésbé motiválta arra, hogy ismét felfedezzék Középföldét, de azért a top 10 bevételének kétharmadát Bilbóék szolgáltatták. Végeredményben 373.000-en váltották meg jegyüket, ami éves bronzérmet kölcsönzött a filmnek.

10 éve...
odaát
Ez egy ilyen rekorder hétvége, hiszen tíz esztendeje is új csúcs állt be, a Legenda vagyoknak ($77,2M/$256,4M) köszönhetően. Will Smith népszerűsége tetején egymaga szórakoztatta el egész hosszan a nagyérdeműt, pedig jobbára csak lófrált a kiüresedettségben. Szintén kaszált az Alvin és a mókusok ($44,3M/$217,3M), aminek sikerénél csak folytatásainak száma a kiakasztóbb.

errefelé
Az arany iránytű hiába irányított több mint 300 millió dollárt nemzetközileg a kasszákba, nálunk úgy járt, mint Amerikában. Az első hely sovány vigasz volt nem egészen 24.000 premiernéző mellett, ami nem sokkal haladta meg a Mézengúz és a Bűbáj második hétvégi forgalmát - 119.000 fős komplett látogatószáma pedig messzi-messzi mindkét másikétól. Ennyi családi mozi között tényleg el lehet veszni...

15 éve...
Jennifer Lopez elpáholta Picard kapitányt: az Álmomban már láttalak ($18,7M/$94M) pár százezer dollárral farolt be a Star Trek: Nemezis ($18,5M/$43,3M) elé. Előbbi megmaradt egyszeri sikernek, utóbbi pedig befellegzést hozó bukásnak, ami után Patrick Stewarték búcsút intettek a mozivászonnak - nálunk már ezt se játszották. Ekkor nyitott a Tökös csaj ($7,4M/$35,1M) is Rob Schneiderrel, ha valakit érdekel.

errefelé
A Harry Potter és a Titkok Kamrája simán győzött másodjára is, de erről gondoskodtak is a forgalmazók azzal, hogy gyakorlatilag vonzó újdonság nélkül hagyták a palettát. Az InterCom valamiért bedobott hat kópiát a hazájában csúnyán leszereplő Elhagyatva című thrillerből, amelyben Benjamin Bratt és Katie Holmes anyátlankodott - 10.000 néző figyelmével kísérve, összesen.

20 éve...
odaát
A Sikoly 2. ($32,9M/$101,4M)) is rekordot döntött ám a maga idejében december havára vonatkozóan, és máig az egyik legsikeresebb horrorfilmnek számít - ritka dolog, hogy ebben a műfajban a folytatás felér az első részhez. Az igazán elvetemült folytatás viszont nem ez volt ekkor, hanem a Reszkessetek, betörők! 3. ($5,1M/$30,9M), ami azt próbálta bizonyítani, van karácsony Kevin nélkül. Hát nincs. 

errefelé
Az év második legnagyobb filmsikere, egyúttal a rendszerváltás óta eltelt időszak máig legnézettebb magyar filmje lépett színre. A miniszter félrelép már a premierkor irtózatos népszerűségről tanúskodott (100.000 feletti jegyértékesítéssel), aztán a többi már generálta magát; végül kis híján 663.000-en ültek be rá. 

hu_2017_50.pngA magyarországi listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

Címkék

star trek magyarfilm box office jennifer lopez will smith harry potter scream i am legend rob schneider the hobbit alvin and the chipmunks patrick stewart home alone the golden compass box office hazai regebbi hetvege a miniszter felrelep

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr9113506349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása