aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: arányos kör Takács Máté
2017. szeptember 24. 18:21:00

Kategória: boxoffice 1 komment

Arányaiban, pláne az augusztusi forgalomhoz képest, derekas szeptemberi hétvégét zártak újfent a mozik, mindazonáltal a Kingsman: Az Aranykör csak arasznyival múlta felül elődjét, A LEGO Ninjago-film pedig messze alulteljesített. A két premier közé az Az ékelődött be, változatlanul elismerendő számokat szállítva.

lego_ninjago.png

> új filmek
A Kingsman: A titkos szolgálat príma teljesítményt nyújtott 2015 februárjában, hiszen nagyobb, bár más közönséget mozgató blockbusterek (A szürke ötven árnyalata, SpongyaBob: Ki a vízből!) között lavírozva gyarapította bevételét. A gyarapodáson nagy a hangsúly, lévén 36 milliós nyitány után régóta nem garancia a kilenc számjegyű végződés, ám jelen esetben 128 millióig vezetett az út. A Fox a nagyobbat és többet vonalra képzelte el a folytatást, de persze egy kis univerzum-tágítást is vitt a Kingsman: Az Aranykörbe (Kingsman: The Golden Circle; hazai bemutató: már a mozikban), ám a fanyalgó kritikák árnyékában csak egy kis megfejelés jött össze: 39 millióval vágott az élre a folytatás, ami elmaradozik a 40 millió fölé szóló várakozásokkal, s ami azt illeti, a 4000 mozira szabott premier még inkább 50 millió felé programozza a kívánalmas összeget. A terep tiszta volt pedig, olybá fest viszont, hogy az Az még mindig le tud csípni nem elhanyagolható hányadot a célzott közönségből. Az Aranykör 104 milliót kóstált, ez még befogható a viszonylag stabil nézői visszajelzéseken kalkulálva, de szó se róla, 1-2 hete még a 150 milliós finis is ott volt a levegőben...

A LEGO-kaland frenetikus futama után idén februárban a LEGO Batman - A film némileg csalódást keltett 175 millió dollárjával, de hát számolni kell lemorzsolódással, ha specifizáljuk a LEGO-szereplőket. Most a szuperhősnél még szűkebb réteget bírt csupán hadrendbe állítani A LEGO Ninjago-film (The LEGO Ninjago Movie; hazai bemutató: már a mozikban) nindzsás témája, egészen pontosan 21 millió dollárt költöttek rá a nézők - ez egy 4000 mozis premier mellett igencsak elenyésző szám, és jócskán a várakozások alatti. Akadt bőséggel animációs nevezés az elmúlt időszakban, de szeptember vége gyakran termett sikert a családi mozik körében, úgyhogy nyugodtan lehetett volna 90-100 millió dollár közé várni ezt is végül. A Warner ráadásul közepes kritikákkal is kénytelen számolni, már ha ezek bármi hatást gyakorolnak az üzelmekre (Az Emoji-film esetében nem tűnt úgy), szóval a visszafogottnak számító, 70 milliós költségvetés befogása most igazán kihívás lesz.

Régóta esedékes volt már a Friend Request című német horror bemutatója, s most végre a 47 méter mélyent sikerre vivő Entertainment Studios kerített rá sort. A 2015-ös Ismerős törlése már alaposan kimerítette az online fenyegető témáját, szóval annál is kevésbé kattantak rá a fiatalok a több mint 2500 moziban játszott filmre. 2,4 millió dollár jött össze, vagyis ezer sem egy teátrumból. Nem egészen 10 milliós költségvetésének fele se jelenik majd meg bevételként.

Minimális marketinggel eresztette szélnek közel 600 moziban a Roadside a Stronger című életrajzi drámát. Jake Gyllenhaal embert próbáló küzdelme 1,7 millió dollárt ért a nézőknek első nekifutásra, ami nem túl jó, 3000 dolláros átlagot jelent, de legalább a 9. helyet sikerült megcsípni. A remek kritikákból ítélve azonban nem kell még leírni a film box office-esélyeit...

> korábbi filmek
Ezúttal is csak 50%-t ereszkedett az Az, 30 milliót bankolva harmadik hétvégéjén. A Warner horrorja 266 milliónál jár, s már csak három szuperhősös film és A szépség és a szörnyeteg maradt előtte az éves listán.

> végszó & ami jön
Az év 38. víkendje még sosem termett ekkora összbevételt, mint most, tehát a lomha nyári szezon után szeptember rekordra tör - pedig a premierek egytől egyig alulteljesítettek. A következő fordulóban a Barry Seal: A beszállító végre odaát is bemutatkozik, jó kritikákkal vértezve, és az Egyenesen át is elindul, szolidabb terjesztéssel.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Kingsman: Az Aranykör
$39.0m $39.0m $104m
2  Az
$30.0m $266.3m $35m
3  A LEGO Ninjago-film
$21.2m $21.2m $70m
4  Amerikai bérgyilkos
$6.3m $26.2m $33m
5  Újra otthon
$3.3m $22.3m $15m
6  anyám!
$3.3m $13.4m $30m
7  Friend Request
$2.4m $2.4m $9.9m
8  Sokkal több mint testőr
$1.9m $73.6m $30m
9  Stronger
$1.7m $1.7m $30m
10  Wind River - Gyilkos nyomon
$1.3m $31.7m $11m

Címkék

fox horror lego box office animation warner jake gyllenhaal drama action stronger sequel children movie kingsman roadside attractions entertainment studios the lego ninjago movie kingsman the golden circle friend request

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1512893196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2017.09.24. 21:16:54

Nem is értem hogy gondolták ezt a Ninjago hülyeséget. Ráadásul pár hónappal a Lego Batman után. Akkora kasszát azért nem robbantott a Lego Movie hogy most hirtelen évente két akármit elbírjon aminek a címébe beleteszik, hogy Lego.

Az Az menetelésének viszont örülök, talán még a Pókembört is befoghatja?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása