aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: gyilkolászás Takács Máté
2017. szeptember 17. 17:28:00

Kategória: boxoffice 1 komment

Ha csak a premiereket nézzük, szeptemberi szelek fújnak az amerikai mozikban (bár idén akár augusztusi szeleknek is tekinthetők), hiszen az Amerikai bérgyilkos és az anyám! sem hozott többet a várhatónál - tágas helyet hagyva az Aznak, ami második hete nyűgöz le, a második legjobb szeptemberi hétvégi eredménnyel.

american_assassin.png

> új filmek
A kortárs titkos ügynökös politikai krimiirodalom bőséggel szolgál feldolgoznivalóval az amerikai stúdiók számára, és az Amerikai bérgyilkos (American Assassin; hazai bemutató: már a mozikban) el is kezdett volna egy új franchise-t a Lionsgate számára. Vagy fog is? A néhai Vince Flynn regényhőse köré megálmodott széria első etapjára ugyan nem ment rá a befektetők gatyája (33 millióba került), és az első hétvége termése (15 millió) kétségtelenül e fölé vezető utat mutat, de kiugró nem lesz, és a hervatag kritikai fogadtatás, s még inkább a nézői vállrángatás nem biztosít stabil alapokat a folytatáshoz. A Dylan O'Bryen főszereplésével készült akciófilm mindenesetre annyit megcselekedett, amennyit manapság egy ilyen film meg tud, ha elvergődik 40-45 millióig.

Hogy az anyám! (mother!; hazai bemutató: október 19.) mit is tud, vagy tudhatott volna, azzal még a forgalmazó Paramount sem volt teljesen tisztában, hiszen egy hete még közel 3000 moziban tervezték bemutatni Darren Aronofsky filmjét, ám végül kevesebb mint 2400 teátrum tűzte műsorra. A szokatlan film a kritikusokat is megosztotta, lehet hát képzelni, hogy a nézők milyen fejet vágtak kifelé jövet (olyat, amiből a legalacsonyabb értékelés jött ki a pollkészítők tanúsága szerint). Ilyen mérgező közönségvisszhang mellett 7,5 milliós nyitánynál nagyobb kellett volna az üdvösséghez (ha a 30 milliós költségvetés szintjét tekintjük annak), de kétségtelen, hogy ha valami ilyen obskúrusnak tűnik, és nem teríti ki kellőképpen kártyáit, akkor nehéz befogni rá tömegeket. Az anyám! Jennifer Lawrence és a direktor rajongóinak vélhetően fennmarad, box office-téren viszont említésre sem lesz méltó az év végi elszámolásnál.

> korábbi filmek
Az Az szenzációs, rekorddöntő nyitánya 123 millió dolláron alakult, és igen erős hétköznapi forgalmat bonyolított eztán. Ez már sugallta, hogy nem fog a horrorfilmeknél szokott mélyrepülésbe kezdeni a második hétvégén, és lőn: 60 millió dolláros bevétele alig több mint 50%-os bukfencet jelent. Duplán diadal: egyrészt ugye a zsáner sajátosságai miatt, ezen felül eleve magasan kezdő, nagyon nagy várakozással megelőzött filmről van szó. A Warner terjesztése 218 millió dolláron áll tíz nap után, így lassan már időszerűek lesznek az egyéb Stephen King-adaptációs bejelentések...

> végszó & ami jön
A teljes forgalom nem éri el Az az múlt heti eredményét, de legalább 100 millió feletti összeget mutat a top 12 összbevétele, ami az év 37. hétvégéjén még soha nem fordult elő. A változó állapotok tovább folytatódhatnak a következő víkenden, amikor is a Kingsman: Az Aranykör számít kirobbanó nyitányra, és A LEGO Ninjago-film is jó szolgálatot tehet majd a családos mozizóknak - meg a Warnernek.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Az
$60.0m $218.7m $35m
2  Amerikai bérgyilkos
$14.8m $14.8m $33m
3  anyám!
$7.5m $7.5m $30m
4  Újra otthon
$5.3m $17.1m $15m
5  Sokkal több mint testőr
$3.6m $70.4m $30m
6  Annabelle 2: A teremtés
$2.6m $99.9m $15m
7  Wind River - Gyilkos nyomon
$2.6m $29.1m $11m
8  Balerina
$2.1m $18.7m $30m
9  Pókember: Hazatérés
$1.9m $330.3m $175m
10  Dunkirk
$1.3m $185.1m $100m

Címkék

it horror box office drama action paramount darren aronofsky adaptation lionsgate jennifer lawrence dylan o brien mother! american assassin

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1312871490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2017.09.17. 23:32:56

Mi lenne az "IT" nélkül...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása