aeon flux

ready for the action now, danger boy?

mely filmek előzhetik meg a kincsemet az idei évből? Takács Máté
2017. május 16. 19:44:00

Kategória: boxoffice 2 komment

Két hónapja játsszák a mozik, de még mindig a top 5-ben leledzik az emberemlékezet (éppenséggel Herendi Gábor legutóbbija, a Valami Amerika 2.) óta a legsikeresebb magyar film, a Kincsem. Az elmúlt hétvégével 365 ezren látták már, már ez is olyan szint, amire kevés film pályázik még 2017-ben, és a magyar filmek jellemzően hosszúra nyúló gyűjtögetése eme delikvenst is megsegítheti a 400 ezer néző felé vezető úton. Lesz még más ebben a ligában? Íme az a néhány cím, ami eséllyel indul a ló ellen.

> A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja
premier: május 25.
forgalmazó: Fórum Hungary

Jack Sparrow túl van már fénykorán, hiszen a második rész 500 ezer és a harmadik rész 400 ezer néző feletti futamát a legutóbbi kaland csak áhította, ám még így is jó volt az Ismeretlen vizeken 389 ezer eladott jegyre. Mindez 2011-ben történt, egy igen silány évben, szóval a Salazar bosszújának megvan az esélye, hogy felszálló ágba tegye a franchise-t. És akkor Kincsemnek lesz félnivalója a haramiáktól.

> Gru 3.
premier: június 29.
forgalmazó: UIP-Duna Film

Ugyan Gru számára a csúcsot a második rész 333 ezer nézője jelenti, a Minyonok alaposan feltornázta a piaci árat, mikor két éve 737 ezer látogatót fogadott. Gru 2013-ban is simán elsodorta a Pixart, így lesz most is a Verdák 3.-mal, és egész július folyamán uralhatja a családi mozizásokat.

> Star Wars: Az utolsó Jedik
premier: december 14.
forgalmazó: Fórum Hungary

A rendszerváltozás óta eltelt időszak toplistájának első két helyét Star Wars-film birtokolja, úgyhogy ha valami biztos még az előttünk álló hét és fél hónapból, az az, hogy Az utolsó Jedik végül maga mögé tessékeli a Kincsemet, ha más nem. Az ébredő Erő 1 millió 234 ezer látogatója nyilván túl magas cél az új epizódnak, de A klónok támadása a Baljós árnyakhoz mért arányát alapul véve 830 ezer nézőre minimum számíthat - és ezzel több mint kétszerezi a magyar versenyző várható eredményét. Persze, az év elején még nem mertünk volna ilyen arányokban gondolkodni...

És ennyi.

Címkék

star wars fantasy magyarfilm animation sci fi forum hungary sequel pirates of the caribbean adventure herendi gabor kincsem children movie uip duna film box office hazai star wars the last jedi despicable me 3 pirates of the caribbean dead men tell no tales

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr9612509757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2017.05.16. 20:01:55

Elvileg már decemberben mozikba küldenék a nyáron forgó Valami Amerika 3-at, ami szintén sok nézőre pályázhat, de kétlem, hogy addig elkészülnének az utómunkával.

Egyébként nagyon örülök a Kincsem sikerének.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása