aeon flux

ready for the action now, danger boy?

20 éves a vox magazin Takács Máté
2017. május 05. 09:03:00

Kategória: film 7 komment

1998 áprilisában esett, egy mezőkövesdi hírlapárusnál, hogy már eleven filmkedvelő tizenegykét éves énemnek az apai gondviselés a kezébe nyomott egy magazint. Ez a magazin egy német tévécsatorna nevét viselte, és az a titanicos nyálgép Leonardo DiCaprio virított rajta, nevetségesen rá nem illő jelmezben. Ja, igen, ez A vasálarcos, ugrott is be, de innentől kezdve nem kellett megerőltetnem magam, ha a mozikba érkező filmekre voltam kíváncsi.

Az 1997 májusában indult Vox magazin eddigre, csaknem egy évvel első lapszáma után már meghatározó jelenség volt, s ha szerényebb keretek között is, de tartja harci állását a mai napig, két teljes évtized elteltével is.

Ami engem illet, még szorosabbra az 1999 decemberi szám fűzte a viszonyomat vele, melynek rettenetesen lila címlapján Ullmann Mónika mutatkozott a Hippolyt kapcsán. Ekkor indították ugyanis a box office-rovatot, melyben két hónapos késéssel ugyan, de beszámoltak a magyar olvasóközönségnek arról, mi, mennyiért, mennyivel pergett-pereg odaát.

Az volt számomra az ide vezető kezdet, és több mint tizenhét évvel később a kör bezárul: a májusi, jubileumi számban, ami a '90-es évek egészét ünnepli, visszaadom a Voxnak a kölcsönt egy több oldalas cikk formájában, amely az évtized magyar mozis színterét veszi górcső alá.

Sztárfilmek, sztárműfajok, sztárok, számok. Olvassátok!

(És amúgy elég jó A galaxis őrzői vol. 2.- és A Karib-tenger kalózai-összeállítás is van benne.)

vox20.png

Címkék

vox

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr7312481965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lucius01 2017.05.05. 13:15:51

És megvan a 99 decemberi címlap?

Bali Wolf 2017.05.05. 14:51:55

Nagyon sajnáltam, hogy a Box Office rovat megszűnt. Igaz, hogy addigra már mindent tudtam netről, de mégiscsak érdekes volt olvasni. Akkor, az újság nagy "fogyókúrájánál" hagytam abba a rendszeres vásárlását. Azért azóta is megvan pár lapszám. :)

Atkakukac1989 2017.05.05. 15:22:33

Nagyon jó, hogy csináltad ezt a posztot Máté, mert pont akartam neked írni, hogy nagyon jó lett az összeállítás amit csináltál. A cím után egyből a szemem a szerzőre tévedt és láttam, hogy te voltál. Nagy gratula érte.

natS 2017.05.09. 07:04:01

Én ebben az időben Cinemát vettem, sokkal jobb volt, mint a Vox. Aztán pár év alatt olyan minőségbeli zuhanáson ment át, hogy elhagytam. A Voxra sosem szoktam át igazán, pár számom van csak, de tény, hogy szépen kinőtte magát, ezt a jubileumi számot szerintem beteszem a kosárba.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása