aeon flux

ready for the action now, danger boy?

eközben kínában... (12.) Takács Máté
2017. április 17. 11:57:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Páncélba zárt szellemen Kína sem tudott segíteni, ellenben a Halálos iramban 8. rekordot rekordra halmozott az amerikai premierrel egy időben.

kina_12.png

> újdonságok
Március végén egy saját film emelkedett ki a Kong: Koponya-sziget árnyékából. A The Devotion of Suspect X egy 2005-ös japán detektívregény feldolgozása, és csak kevéssel maradt le a dobogó legfelső fokáról 23,2 millió dolláros nyitányával. A következő két hétvégén súlyos veszteségekkel szembesült (először 60%, majd újabb 95%-ot zuhant), de mostanáig összegyűlt 57,8 milliója korrekt szereplővé teszi a mezőnyben. A filmet Amerikában is vetíteni kezdték a kínai bemutatóval egy időben (ez már oda-vissza megy, olybá tűnik), s eleddig 658 ezer dollárt fialt 46 moziból.

Április 7-én mutatták be a távol-keleti piacon a Páncélba zárt szellemet. A kínai közönség közömbösen fogadta az Amerikában perecelő sci-fit, így a nagy mentés meghiúsult. Nem csoda: a japán termékek közül a szimpla óriásszörny King Kong könnyebben csúszik, mint a befogadóbb hozzáállást megkövetelő GitS. A 21,4 millió dolláros nyitányt tehát a még mindig pörgő Kong fogta vissza, a következő hétvégére bekövetkezett 96,8%-os csökkenést (nem elírás: 680 ezer dollárral folytatta) pedig a Halálos iramban 8. tombolása idézte elő. A film 28,5 millió dollárt szedett össze tegnapig, és várhatóan 30 millió körül be is zár a bazár. Észak-Amerikában 40 millió dollárért küzd az anime-adaptáció, a világszintű bevétel a 200 milliót nem fogja elérni.

A globális premierrel megegyező módon kezdték vetíteni a Halálos iramban 8.-at a kínai mozik - természetesen a Universal nem volt ostoba, hogy épp a hetedik rész legnagyobb piacán késlekedjen. Az előzetes jegyeladások példátlan méreteket öltöttek, megelőzve a Warcraft: A kezdetek és a The Mermaid számait is. Már az éjféli vetítések rekordot hoztak: 9 millió dollárt került a kasszákba, s ezt ugyancsak csúcsteljesítményt jelentő nyitónapi forgalom követte 59,8 millió dollárnak megfelelő összeggel. Az egyéni napi rekord is a film lajstromára került szombaton 66,4 millióval, majd a hétvége 53,8 milliós vasárnappal zárult. Az éjféli adattal egyetemben 189,1 millió dollár az egyenleg, ami képes volt rálicitálni a hetedik részre, s így a legnagyobb nyitányt prezentálta - nem elhanyagolható adalék, hogy az elmúlt két évben több mint 20 ezer új vászon létesült (immáron több mozi van az országban, mint az USA-ban), így nagyobb keresletet is képesek kiszolgálni a teátrumok. A Halálos iramban 7. 182,4 milliót jegyzett egy hét alatt, s végül - mivel tiszta utat kapott heteken át, konkurencia nélkül - 391 millióig vitte, amivel a legsikeresebb hollywoodi importtá nőtte ki magát (egy ideig az abszolút bajnok is volt, mostanra a Monster Hunt megszorongatta, a The Mermaid pedig magasan le is iskolázta). A filmnek már előzetesen is 400 milliót jósoltak a szakértők, ezek után pedig biztosan el is jut odáig, mielőtt A galaxis őrzői vol. 2. átveszi a stafétát.

> korábbi filmekről
A korábbi filmek közül a Kong: Koponya-sziget még forgalmazásának 24. napján is a 4. helyen állomásozik a napi listán, összbevétele 167,7 millió dollár. A szépség és a szörnyeteg 1,04 milliárd dolláros jelenlegi bevételéből 86 millió Kína érdeme, ami azért nem a lehetőségek netovábbja, de ebben a zsúfoltnak bizonyult tavaszi időszakban még a nyertesek közé tartozik.

> érkező reménységek
A Hupikék törpikék: Az elveszett falun kívül egy sereg helyi produkció mérkőzik meg ezen a héten a kínai mozikban, aztán májusban megint beindul a bolt.

Címkék

box office sci fi action universal sequel ghost in the shell adaptation fast and furious asian cinema crime movie box office kina

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr7012431859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása