aeon flux

ready for the action now, danger boy?

eközben kínában... (10.) Takács Máté
2017. február 28. 07:24:00

Kategória: boxoffice 3 komment

Az Ázsiában kiemelten kedvelt Resident Evil-sorozat Kínában dicsőült meg: A Kaptár: Utolsó fejezet létezése újonnan nyert értelmet, midőn csaknem 100 millió dollárt kasszírozott a legnépesebb piacon. Eközben az Assassin's Creed is bemutatkozott árnyékában.

kinai_bo_10.jpg

> újdonságok, toplistások
Japánban kezdte meg hódítását A Kaptár: Utolsó fejezet, még tavaly decemberben, és a szigetország hűen kitart gyermeke mellett: több mint 35 millió dollár származik onnét. Onnét, ahol a hollywoodi produktumok egyre nehezebben veszik fel a versenyt a hazai gyártással. A film világ körüli turnéja két hónappal később Kínában ér véget: itt az akcióhorror a legsúlyosabb amerikai szuperprodukciókat megszégyenítve termett három nap (péntek-vasárnap) alatt 90,6 millió dollárnak megfelelő bevételt, a premier előtti vetítéseket is számítva 18,3 millió néző jóvoltából. Óriási siker, ami a film nemzetközi bevételét egy pillanat alatt bőven 200 millió fölé lökte. A legrosszabb forgatókönyv sem tartogat 150 milliónál kevesebb kínai bevételt a filmnek, szóval a 26-27 millió dolláros amerikai összeg mellett 275 millió dollár biztosan megjelenik a többi piacról. A hétfői nappal egyébként már 102 millió dollár van a számlán. Ezek után ugyan ki lenne meglepve, ha mondjuk kínai-japán koprodukcióban elkészülne a hetedik rész?

Kérdés, volt-e más választásuk, mint most, A Kaptár ellen küldeni az Assassin's Creedet, de a Fox verheti a fejét a falba. Más körülmények között a súlyos kudarcnak bizonyuló kalandfilm talán szakított volna úgy, ahogy illik, így viszont be kellett érnie 16,7 millió dollárral. Talán 35 millióig képes lesz elvetődni végül, amivel Észak-Amerikán kívüli bevétele 190-195 millió dollár közé érkezhet meg. Még mindig karcsú ahhoz, hogy bármi jövője legyen ennek a franchise-nak a vásznon, azok után, hogy 55 milliót se hozott hazájában 125 milliós költségvetés mellett.

> korábbi filmekről
A xXx: Újra akcióban két hete ugyancsak mély benyomást tett a kínai közönségre 60 millió feletti startjával, a harmadik hétvégéjén pedig az erős konkurencia miatt már csak 6,3 milliót tett hozzá az eddigiekhez. Az eddigiek 154 milliót mutatnak; a film világszintű bevételének közel fele így Kínából származik.

A Bálint nap óta látható Kaliforniai álom az elmúlt hétvégén 30 millió dollár fölé ért, miközben az Énekelj! a Vaianához hasonlóan csak ímmel-ámmal fogadja a kínai gyerekeket. Az Illumination rajzfilmje 25 millió felé közelít két víkend után.

> érkező reménységek
Ezen a hétvégén a Logan - Farkas Kínát is letámadja, kérdés, vevők-e rá arrafelé, ha egyszer ilyen jókat is nézhetnek, mint A Kaptár? A LEGO Batman - A film és az Egy kutya négy élete is beözönlik, hogy lefoglalja a családokat.

Címkék

fox horror box office action resident evil sequel assassins creed game adaptation zombiemovie box office kina resident evil the final chapter

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr7212299755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoker1976 2017.02.28. 19:32:39

Mi a manó tetszik a kínaiaknak a A kaptár filmen?

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2017.02.28. 20:21:24

@dzsoker1976: Kína nélkül is összehozott több mint 100 milliót, szóval eszik sokfelé. Ott egyszerűen csak sokkal többen vannak... :)

L. Thomson 2017.03.01. 17:42:51

Hány ilyen kínai-japán koprodukció van? Nem puszi pajtások. Tudom, hogy van az a pénz, üzlet....

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása