aeon flux

ready for the action now, danger boy?

eközben kínában... (6.) Takács Máté
2016. december 19. 19:43:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Első és leghelyénvalóbb állomását már letudta a hétvégén A Nagy Fal a fehér megmentő Matt Damonnel, és persze annak rendje és módja szerint uralma alá is hajtotta Kínát Csang Ji-mou filmje.

great_wall_kiskep.jpg

> újdonságok, toplistások
Nem túlzás tán azt állítani, hogy a legszembetűnőbben hollywoodi számításokkal Kínára eszközölt produkciók között új élen járót avathatunk A Nagy Fal képében. A grandiózus fantasy csupa kínai sztárral operál, de főszereplője egy globális filmsztár, Matt Damon. A 3D-s, elismert rendező által jegyzett film karácsonyi durranásként volt hivatott megkezdeni pénztermelő hadjáratát a cselekménynek otthont adó nemzet piacán. Ez persze össze is jött: a premier előtti, csütörtöki vetítések csaknem 7 millió dollárt hoztak, a pénteki premiernap 17,7 millión, szombat 24,4 millión alakult, a vasárnap pedig 18,5 millióval múlt el. Ez alapján az új hetet 67,5 millióval kezdte meg, ami impozáns összeg és tekintve a kötődést, biztosan további maradása lesz a mozikban és az élbolyban, mint egyébként az angol nyelvű, amerikai filmeknek. 13,6 millió néző tette eddig tiszteletét összesen 345.687 előadáson - szombaton és vasárnap is több mint százezerszer pergett le a film országszerte. A 150 millió dollárból készült, 104 perces kalandmozi nálunk is nagy sikervárományos január 5-én, Amerikában pedig február 17-én mutatják be, ám ott esélyei a 100 millió feletti végződésre haloványabbak.

> korábbi filmekről
Szépen gyűjtögetett A fegyvertelen katona, amiben ugyancsak szerep jut a helyi kapcsolatnak. 8 milliós második hétvégével összbevétele 34,6 millióra nőtt, a mai nappal pedig 36 millióra fog, úgyhogy abban, hogy globálisan már 100 millió felett tanyázik Mel Gibson háborús drámája, az ázsiai országnak igen nagy része van.

80 millióhoz közelít a Your Name című anime, a Vaiana pedig a 30 millióért vív küzdelmet.

> érkező reménységek
Hollywoodi termék idén már nem kerül műsorra Kínában, A Nagy Fal söpörhet tovább, de a helyi művek mozognak: a Railroad Tigers című háborús akcióvígjáték főszereplője Jackie Chan, a romantikus vonalat pedig Tony Leung képvisel majd a See You Tomorrow élén.

Címkék

fantasy mel gibson zhang yimou box office matt damon the great wall hacksaw ridge box office kina

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr6512058691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása