aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: arctalanság Takács Máté
2016. december 04. 17:36:00

Kategória: boxoffice 1 komment

A hálaadást követő hétvége továbbra sem lesz a kedvence a stúdióknak-forgalmazóknak, persze kérdés, hogy ha egy nagyágyút dobnának be, nem változna-e automatikusan a helyzet, ami A démon arca és a a Believe című keresztény dráma premierjével egészen siralmas. A listát ezúttal is a Vaiana és a Legendás állatok és megfigyelésük vezeti, szépen gyarapodva.

incarnate_kiskep.jpg

> új filmek
Akad jó pár horrorfilm, ami egy ideje már vándorol a bemutatónaptárban. A Before I Wake alighanem már sosem jut el az amerikai vásznakra, a The Bye Bye Man pedig könnyen lehet, hogy jelenleg tervezett premierje közeledtével megint ugrik egyet előre. A démon arca (Incarnate; hazai bemutató: december 8.) éppenséggel lehetne egy ezek közül a szerencsétlenkedők közül, mert viszonylag kevés mozija és még kevésbé számottevő bevétele megfáradt érdeklődésről tanúskodik. 2,7 millió dollárt tudott összekaparni a High Top Releasing forgalmazta ijesztgető, ami alig feleannyi, mint a disztribútor nyár eleji terméke, a The Darkness debütálása. A PG-13-as korhatárral bíró film ugyanakkor 5 millióból készült, szóval nem ette meg a fene, csak hát ilyen alig-figyelem mellett sovány vigasz, hogy nem fizetnek rá túlzottan, ha egyszer létezése értelme kérdőjeleződik meg. Ez nem túl bizalomgerjesztő a főszereplő, Aaron Eckhart számára, mint ahogy a 9. hely sem ebben a süllyedő mezőnyben.

A nem kimondottan fantáziadús Believe címmel megáldott keresztény drámát 639 teátrumban vetítik, és a Freestyle Releasing egyre lazább stílusban propagál, például alig egy héttel a premiert megelőzően dönt országos(szerű) bemutatókról. Ennek fényében nem csoda, hogy csak a szűk célközönség tette tiszteletét, vagyis 602 ezer dollár gyűlt össze - nem egészen 1000 dollár minden moziból. A két órás karácsonyi dráma 3,5 millió dollárt emésztett fel és legfeljebb másfélmillióra számíthat a mozikból.

> korábbi filmek
50%-on belül csökkent a Vaiana bevétele, ami határozottan derűs fejlemény a családi mozizásban gazdag hálaadási hétvége és a magas nyitány után. 28,4 millió dollárral vezet újfent a Disney 120 milliónál járó filmje, s könnyen lehet, hogy a következő héten is első lesz.

18,5 milliós harmadik víkendje a második helyen érte a Legendás állatok és megfigyelésüket. A Warner fantasyje 180 millió fölé ért.

A kedvező visszhangú és nem kimondottan családi vagy fiatalos filmek, azaz az Érkezés és A fegyvertelen katona is két helyet lépett előre a toplistán. Mindkét film derekasan gyűjtöget és a díjszezon beindulásával további tartalékokat vethetnek majd be.

> végszó & ami jön
Átlagos, sőt az elmúlt évekhez képest még jobbféle összforgalmi adat született, de hogy ne süllyedjen az átlag alá a jövő héten, ahhoz a Hivatali karácsonynak szakítania kell, mielőtt felpörög a karácsonyi szezon. A tervek szerint az Europacorp ezen felül több mint 1600 mozira bővíti a Miss Sloane vetítőhelyeit a jelenlegi négyről.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Vaiana
$28.4m $119.9m $150m
2  Legendás állatok és megfigyelésük
$18.5m $183.5m $180m
3  Érkezés
$7.3m $73.1m $47m
4  Szövetségesek
$7.1m $28.9m $85m
5  Doctor Strange
$6.5m $215.3m $165m
6  Trollok
$4.6m $141.4m $125m
7  A fegyvertelen katona
$3.4m $57.3m $40m
8  Tapló télapó 2.
$3.3m $14.3m $26m
9  A démon arca
$2.7m $2.7m $5m
10  Almost Christmas
$2.5m $38.1m $17m

 

 



Címkék

horror box office drama aaron eckhart

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr4612022371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejlődő szervezet 2016.12.05. 08:17:49

Gibson sikerének továbbra is örülök, Zemeckist viszont sajnálom, annál is inkább, mivel a Szövetségesek egy igazán remek film, egy olyan műfajban, amit már régóta nem láthattunk a mozikban, ráadásul kitűnő bizonyítéka annak, hogy Zemeckis még mindig nagyon jó rendező.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása