aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: elkönyvelve Takács Máté
2016. október 16. 17:50:00

Kategória: boxoffice 1 komment

Ben Affleck a tőle már megszokottnak mondható, stabil szintet hozta A könyvelő címszerepében is az amerikai pénztáraknál; a thriller A lány a vonaton múlt heti nyitányához nagyon hasonló összeggel szerzett vezetést. Eközben Kevin Hart új standup-showja, a What Now? is dobogós helyen végzett, bár kevés vizet zavarva úgy összességében, a Max Steel című sci-fi akciófilm pedig alig érdekelte a népet.

accountant_kiskep.jpg

> új filmek
Gavin O'Connort a 2004-es Csoda a jégen sikere után elhagyta a box office-szerencse, hiszen A zsaruk becsülete, a Warrior - A végső menet és idén januárban a Jane Got a Gun is szerény számokkal távozott a mozikból. A középső azonban elég emlékezetesnek ítéltetett, hogy azt használja a Warner ajánlólevélnek A könyvelő (The Accountant; hazai bemutató: október 27.) kampányában, bár kétségtelen, hogy itt két másik tényező hozta meg a sikert: egyrészt az egyébiránt hatásos kampány, jó előzetessel, illetve a főszereplő, Ben Affleck, aki nem csak Batmanként (jobban mondva Bruce Wayne-ként) vívta ki a nézők és az újságírók elismerését idén tavasszal, de az utóbbi években igencsak figyelemreméltó filmográfiát tudott le, élen persze Az Argo-akcióval, továbbá a Tolvajok városával és a Holtodiglannal. A két kriminél jobban indult most A könyvelő a maga 24,7 millió dollárjával, ami még a múlt heti, nagyobb várakozás megelőzte A lány a vonatont is felülmúlhatja, ha tartani tudja a végleges számokkal is ezen összeget. A közönség bizalma tényszerű Affleckben, és a visszajelzések is igazolják e bizalmat - nagy kár, hogy a kritikusok kevésbé osztják a látogatók értékeléseit. Mindent összevetve, A könyvelő megmarad kasszabéli sikernek, akár 75-80 millió dollárral - 44 milliós költségvetés mellett.

Kevin Hart 2011-ben a Laugh at My Pain című standup-filmmel okozott első ízben meglepetést a pénztáraknál, amire a Lionsgate úgy reagált, hogy a sztár következő ilyen jellegű eresztését, a Let Me Explaint már országosan mutatta be 2013 nyarán, több mint 30 millió dolláros forgalommal kísérve. Hart kedveltsége azóta csak nőtt, így a Universal teljes értékű filmként kezelte a What Now? című újabb estet, s több mint 2500 mozit szerződtetett le a komikus magánakciójának. Arányaiban bővülést viszont ez nem hozott a nézőtárborban: 12 millió dollárral, vagyis a terjesztés szintjéhez mérten átlagosan kezdett a film, a második helyen befutva - ezzel együtt az eddigi legmagasabb nyitányról van szó a standup-előadások mezőnyében, és a 2000-es The Original Kings of Comedyt nyugdíjazta ezzel az élről. A kritikusok csak so-so lelkendeznek a látottakért, a nézők pedig eközben 30 millióig lökhetik a szekerét.

Az Open Road Films csaknem fű alatt küldte szét 2000 moziba a Max Steel című sci-fi akciófilmet, amihez a Mattel játékfigurája adta az ötletet. Nem volt túl jó ötlet, erről már a forgalmazó szerény erőfeszítései is árulkodnak, továbbá ott vannak a reménytelen kritikák 0%-os Rotten Tomatoes-értékeléssel, és itt van a kétmilliós nyitány is, ami éppen elégséges volt az ezres mozinkénti átlagos bevételhez, ám a top 10-hez nem. Az ifjú Max és űrlény haverjának turbótöltetű kalandjairól több szó ne is essék.

> végszó & ami jön
Egy hónapja nem volt ily alacsony forgalmú hétvége a top 12 tekintetében, 42. hétvégéket illetően pedig 2008 óta az idei volt a legunalmasabb összbevételi számokat illetően. Nem túl jó bizonyítvány, de hát több izgalom szükségeltetne... Mennyiség szempontjából ez meg is lesz jövő héten, amikor a Jack Reacher: Nincs visszaút, a Ouija: Origin of Evil és a Boo! A Madea Halloween folytatástrió és a Keeping Up with the Joneses című kémes vígjáték szóródik rá a listára, bizonyára igen változatos eredményekkel.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  A könyvelő
$24.7m $24.7m $44m
2  What Now? $12.0m $12.0m $9.9m
3  A lány a vonaton
$12.0m $46.6m $45m
4  Vándorsólyom kisasszony különleges...
$8.9m $65.8m $110m
5  Mélytengeri pokol
$6.4m $49.3m $110m
6  Gólyák
$5.6m $59.1m $70m
7  A hét mesterlövész
$5.2m $84.8m $90m
8  Middle School: The Worst Years of My Life
$4.3m $13.8m $8.5m
9  Sully - Csoda a Hudson folyón
$3.0m $118.4m $60m
10  Egy nemzet születése
$2.7m $12.2m $10m

 

 

Címkék

thriller box office ben affleck warner universal standup comedy what now open road films the accountant max steel

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1011813547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2016.10.16. 20:35:04

Sajnálom, hogy a Deepwater azért nem húzza be otthon a költségvetést. Tisztes munka volt, megérdemelne egy szolid sikert.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása