aeon flux

ready for the action now, danger boy?

meghalt curtis hanson Takács Máté
2016. szeptember 21. 18:50:00

Kategória: 3 komment

A Szigorúan bizalmasért triplán jelölt és a forgatókönyvéért Oscar-díjat nyert direktort 71 éves korában érte a halál. Pályafutása a '70-es évek elején kezdődött, producerként és íróként is; a több mint négy és fél évtized tekintetében nem volt túl termékeny filmes, ám nevezett 1997-es munkája -amelyet a Titanic pusztán méreteivel söpört el, mással nem- révén maradandó életművet hagyott hátra. A magyar mozik még a Hálószobaablakot, A kéz, amely bölcsőt ringatját, a Veszélyes vizekent, a Wonder Boys - Pokoli hétvégét, a 8 mérföldet, az Egy cipőbent és utolsó filmjét, a Mavericks - Ahol a hullámok születneket vetítették.

hanson_8mile.jpgHanson legnagyobb anyagi sikere, a 8 mérföld forgatásán a főszereplővel, Eminemmel.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr111734023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isvaen 2016.09.21. 20:04:05

klasszikus iskolát képviselte, szomorú :o(

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2016.09.21. 20:07:39

Én személy szerint a Szigorúan bizalmas forgatókönyvéért egyből két Oscart is adtam volna neki, annyira szuper. És ahogy hallottam, nagyban más, mint Ellroy regénye. Úgy meg pláne diadal.

Ficus Cucis 2016.09.21. 21:17:32

@Takács Máté: Valóban hatalmas bravúr, de talán a "nagyban más" nem igazán tökéletes megfogalmazás. Egyrészt rövidíteni kellett, mert irtózatosan terjengős volt a regény, egy csomó szálat ki kellett szedni belőle, illetve új helyeken összekötni, másrészt pedig egy 4 részes sorozat 3. kötete, rengeteg múltbeli hivatkozással, amit teljesen kioperáltak belőle. Az első pillanattól szeretem a filmet, de így, hogy később még a regényeket is olvastam, még inkább leborulok a forgatókönyvírók előtt. A fentiek miatt tartották "megfilmesíthetetlennek" a könyvet, és tulajdonképpen az is maradt, mert ez a film nem a regény, a legfontosabb szálak, a lényeg nagyjából változatlan maradt, a töltelék meg eltűnt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása