aeon flux

ready for the action now, danger boy?

íme az amerikai istenek szereplői Richter Géza
2016. június 24. 21:27:08

Kategória: tv Szólj hozzá!

Az HBO évekig húzódó szerencsétlenkedését követően úgy tűnt, a Starz-hoz kerüléssel megnyugtatóan rendeződött a projekt sorsa, ám további akadályok gördültek az Amerikai istenek tévés adaptációjának útjába. Először – őszinte sajnálatomra – a Bolond Sweeney leprikón alakítására kiszemelt Sean Harris szállt ki személyes okok miatt, majd a kényszerpihenőt Brendan Galvin vezető operatőr (Önkívület, Szupercella) távozása tetézte. Ezért a David Slade direktorral (HannibalAlkonyat - Napfogyatkozás, A sötétség 30 napja) közös összhang hiánya volt hibáztatható. A színészt Pablo Schreiber (13 óra: Bengázi titkos katonái, Orange Is the New Black), Liev féltestvére, míg a kameramant Jo Willems (Az éhezők viadala részei az elsőn kívül, Csúcshatás) váltotta. Utóbbi hosszú múltra visszatekintő kapcsolatot ápol a rendezővel, ami kettejük játékfilmes bemutatkozásával, a Cukorfalattal kezdődött annak idején.

american_gods_book_cover_b.jpg

Bryan Fuller (nemrég a Star Trek kapcsán örültünk neki) és Michael Green (forgatókönyvíróként legutóbb a készülő Wolverine- és Blade Runner-folytatások, az Alien: Covenant, korábban például a Zöld Lámpás) showrunner-páros utoljára a Hősök 1. évadán dolgozott együtt, azt a produkció később sem tudta überelni. Ők ketten írták a Csontkert című pilotot, ami a csúszás eredményeként idén év vége helyett jövőre kerül adásba. A rajongók szíve kétségtelenül akkor dobbant a legnagyobbat, amikor kiderült, maga Neil Gaiman író szintén számos epizód szkriptjét jegyzi, és tagja lett az executive producerek csapatának is. Az már csak hab a tortán, hogy a készítők eleve több évadban gondolkodnak, aminek a sokszorosan díjnyertes regény csak az alapjául szolgál. Fuller úgy jellemezte a kreatív munkát, mint a Marvel Moziverzum világépítését szuperhősök helyett istenekkel: minden karakter aprólékosan kidolgozott háttértörténetet, plusz a könyvben megjelentnél jóval jelentősebb szerepet kap majd. Siker esetén spinoffo(ka)t is el tud képzelni, mondjuk a Nancy úr családját felvonultató Anansi fiúk feldolgozásáét, bár ebből időközben a BBC készít miniszériát. Az Amerikai istenek valóban csodás szereposztásáról szóló részletek, valamint az első jelenetfotók egyéb képekkel közös galériája az elolvasom gombra kattintva található.

american_gods_cast_01_b.jpg

Fent, balról jobbra:

Árnyék: Ricky Whittle (The 100)
Szerda úr: Ian McShane (John Wick, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken)
Laura Moon: Emily Browning (Legenda, Pompeji)
Bilquis: Yetide Badaki (Lost - Eltűntek)
A technikus srác: Bruce Langley (Deadly Waters)
Low Key Lyesmith: Jonathan Tucker (Hannibal, A következő három nap, Öngyilkos szüzek)
Világ úr: Crispin Glover (Alice Csodaországban, Vissza a jövőbe-trilógia)
Zorja Vecsernaja: Cloris Leachman (Croodék, Szuper haver)

Lent, balról jobbra:

Csernobog: Peter Stormare (Erőnek erejével, Fargo)
Jacquel úr: Chris Obi (A jogász, Hófehér és a vadász)
A dzsinn: Mousa Kraish (Superbad - avagy miért ciki a szex?, München)
Bolond Sweeney: Pablo Schreiber (13 óra: Bengázi titkos katonái, Orange Is the New Black)
Média: Gillian Anderson (X-akták, Hannibal, Kettős játszma)
Szelim: Omid Abtahi (Az éhezők viadala: A kiválasztott - befejező rész, Az Argo-akció)
Nancy úr: Orlando Jones (Az Álmosvölgy legendája, Közeli ellenség)
Ibis úr: Demore Barnes (12 Majom, Flash - A Villám, Hannibal)

american_gods_cast_02_b.jpg

Múlt hét csütörtökön volt az egyéves jubileuma a bejelentésnek, hogy a csatorna zöld utat adott a sorozatnak, egyúttal aznap jelentek meg az első hivatalos képek az Entertainment Weekly-n Árnyékról, Szerda úrról és Bolond Sweeney-ről. Mellettük pár fotó az alkotókról, akad köztük egy-egy szereposztási hír illusztrációja vagy koncepciórajz a tervezési fázisból, Fuller örömködése a Sziklára Épült Ház forgatási helyszínének keresése közben, de az íróstáb kutyáit ábrázoló fénykép is: #AmericanDogs, ugye.

Végezetül álljon itt az egyik kedvenc részletem az éppen tizenöt éve kiadott könyvből:

 – Felhők vannak közöttük és közöttünk – mutatott rá a magyarok istene. Szép, fekete bajusza volt, széles karimájú, poros kalapja, a vigyora pedig olyasvalakire emlékeztetett, aki alumíniumpalánkokat, új cserepeket és ereszcsatornákat árul idősebb polgároknak, de a munkadíj átutalása után rögtön továbbáll, akár végzett a munkával, akár nem.

Címkék

fantasy tv show neil gaiman drama casting roadmovie road movie starz tv sorozat gillian anderson bryan fuller peter stormare crispin glover adaptation concept art emily browning david slade ian mcshane jonathan tucker entertainment weekly american gods orlando jones tv kep

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr508818174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása