aeon flux

ready for the action now, danger boy?

újra magyar moziban a hetedik Richter Géza
2016. február 03. 12:11:55

Kategória: film 8 komment

Nyilván sokan hallottátok az örömteli hírt, hogy az év elején ismét megnyitott a Bem Mozi. A patinás budapesti intézmény úgynevezett "repertory cinemaként" működik tovább, amiben válogatott klasszikus és kultfilmeket  vetítenek 35mm-es mozikópiáról a nagyérdeműnek. A megújulás első műsorra tűzött alkotása az idén 50 éves A Jó, a Rossz és a Csúf (Il Buono, il brutto, il cattivo) volt, amit a filmszínház nagy sikerrel játszott január 31-éig. A következő "bemutató" holnap esedékes: a főszereplője hét halálos bűn, és február 7-éig, vasárnapig összesen hét alkalommal lesz lehetőség a vásznon való megtekintésére.

bem_mozi_se7en.jpg

Bizonyára már kitaláltátok, hogy David Fincher Morgan Freemant, Brad Pittet és Kevin Spacey-t a legnagyszerűbb formájában felvonultató, legendás mozgóképét nézhetitek meg a Bemben, amit a szerkesztőség is egyhangúan a megjelenési esztendeje, 1995 legjobbjának tart. Már csak egyet kell aludni, mint Mills és Somerset nyomozóknak, és újra magyar moziban látható a Hetedik!

Címkék

horror thriller anniversary brad pitt kevin spacey gwyneth paltrow morgan freeman bem mozi david fincher 35mm darius khondji new line cinema john c mcginley mark boone junior

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr488356620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isvaen 2016.02.03. 12:35:47

az a pláza logo gúny akart lenni?

Richter Géza 2016.02.03. 13:02:22

@isvaen: nem tudom. írj a mozival szemben lévő ház közös képviseletének, hogy miért rakták ki a tetőre!

isvaen 2016.02.03. 13:16:29

elsőre azt hittem mind2 moziban megy. ezek a multik...

Marci9595 2016.02.03. 15:54:37

Ilyenkor nagyon sajnálom, hogy nem Magyarországon lakom. Szlovákia második legnagyobb városában van összesen 2 működő mozi, és a plázamozi is csak a legmainstreamebb filmeket hozza be ebbe az országba, régi klasszikusokról csak álmodozhatok, se Die hard, se Vissza a jövőbe, se Aliens :(

isvaen 2016.02.03. 17:53:30

@Richter Géza: ez csak nézőpont kérdése

PiszkosFreddy 2016.02.04. 15:03:29

@Marci9595: Cserébe viszont szép helyen,tiszta és nyugodt környezetben élhetsz,barátságos emberek között.
Én Budapest belvárosában lakom,a hatodik kerületben,a vigalmi negyedben,ami már évek óta egy disznóólra,pöcegödörre hasonlít, nem tudok egy métert megtenni,hogy ne találkozzak valami emberi végtermékkel.
Hidd el,bármikor szívesen felcserélném a Te csendes, nyugodt, barátságos városodra...rendszeresen járok oda egy barátnőm miatt (holnap is ismét oda utazom) és engem elbűvöl.

Marci9595 2016.02.04. 22:32:29

@PiszkosFreddy: Hát a város széle ahol én lakom nem éppen elbűvölő, sem csendes, mert itt fut mellettünk a főút, ami bemegy a városba :).

PiszkosFreddy 2016.02.06. 12:41:26

Kedves @Marci9595: gondolom utaztál már el akár közelre,akár távolra, de mindig izgalommal töltöttek el az utazás előtti,és közbeni pillanatok...de a legjobb mindig, minden utazásban a hazaérkezés.
Bárhol lakhatsz,és bárhová utazhatsz,azért a legjobb valahová tartozni,és hazamenni...ha van az embernek hová,és kiért. :)
Én már évtizedek óta nem voltam moziban,de minden film ami kell,megvan. Bertolucci,Fellini,Coppola,és Társai.
Ehhez képest sráckoromban rabja voltam a mozinak: abban az időben Budapest tényleg jól el volt látva mozival,és 5-10 forintért tudtál jegyet venni...ha nem tudtál belógni ügyesen,Volt olyan nap,hogy suli helyett 3 mozit is megnéztünk egymás után...nem egyszer.
Ez a film is tavaly volt 20 éves...még most is érzem a döbbenetet magamban,amit az első alkalommal kiváltott belőlem: a fényképezés,a szaggatottan bevágott fotók,a szereplők formálta karakterek (a legerősebben a talán 15 percet jelenlévő Spacey)a filmzene,főleg a vége főcímzenén David Bowie, de állítólag van benne egy cigány csárdás is,amikor Paltrow elmondja Freemannek a vendéglőben, mennyire utálja a várost.A filmet végig kíséri valami iszonyatosan nyomasztó előérzet,végig azt vártam,hogy egyszer csak a következő sarkon szembefutunk magával a Sátánnal,vagy még annál is rosszabbal,és mind a hat nap borzasztóan lehangoló rossz idő volt,csak az eső esett ráadásnak.
És akkor a hetedik nap végre kisütött a nap...
...és a borzalmak a lehető legrosszabb elképzeléseinket is felülmúlták.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása