aeon flux

ready for the action now, danger boy?

fogyassz egy rövidet: elba. idris elba. Richter Géza
2015. szeptember 23. 23:06:55

Kategória: fun film tv 4 komment

Kissé bulvárra véve a hangnemet mégis James Bond lett Idris Elba. No persze csupán némi rajongói mashup eredményeként, és az alábbi vázlatrajz sem ma készült, de a jóvágású angolnak végül csak sikerült az MI6 csúcskémjének bőrébe bújnia egy rövid időre, ha közvetetten is. Az évek óta erről terjengő pletykaáradat az utóbbi időben ismét erőre kapott, és az egyik botrányszagú hullámát az aktuális 007-es regény szerzőjének kijelentése miatt vetette. Anthony Horowitz egy interjúban úgy talált fogalmazni, hogy a 43 éves színész szerinte "too street" őfelsége titkos ügynökének eljátszásához. Ez így ebben a formában nem éppen szalonképes, kb. a "legettócsövesezéssel" egyenértékű, a színes bőrűekre használt negatív sztereotípiák miatt különösen sértő.

idris_elba_james_bond_concept_art.jpg

Az érintett úriember a vele összefüggésben emlegetett jelzőt meghazudtolva az Instagramon példás eleganciával és visszafogottsággal ennyit reagált: "Always keep smiling!! It takes no energy and never hurts! Learned that from the Street!!" azaz nagyjából "Mindig mosolyogj! Ez nem kerül energiába, és sosem fáj! Ez az utca bölcsessége!" A másik fél nyilván azonnal mosakodni és mentegetőzni kezdett, miszerint a "street" kifejezést teljesen máshogyan értette az általa igen nagyra értékelt művész korábbi, szenzációs alakításai alapján, amikben kemény, utcai figurákat keltett életre akár a törvény innenső (Luther), akár a túlsó oldaláról (Drót). Cseppet azért gyanús, hogy választott hivatása ellenére pont egy írót hagynak cserben a szavak, ámbár kétségtelen, az e hónap 8-án kiadott kötet számára mi sem biztosít hatásosabb ingyenreklámot egy alaposan feltupírozott és a köz kedélyét borzoló műbalhénál.

A sztori pikantériája, hogy egyébként pont amiatt (is) volt óriási a hírverés a Trigger Mortis körül, mert a hangoskönyv változata az első fekete Bonddal büszkélkedhet: David Oyelowót (Selma, Jack Reacher, A majmok bolygója: Lázadás) nem más, mint a Fleming-család kérte fel a szerepre. A meggondolatlan tollforgató okozta, általános felzúdulás közepette a New York Magazine a cáfolat sajátos módját választva videós remixsorozata  következő darabjaként összevágott Elba eddigi munkásságából – legyen az mozifilm, tévészéria avagy autóreklám ˜– egy kamu Spectre-előzetest. Bár a rövidfilm végén látható effekt a legnagyobb jóindulattal is kizárólag esetlennek mondható, igazából a technikai kivitelezés ebben az esetben lényegtelen, mivel a szösszenet ettől függetlenül tökéletesen betölti küldetését. Mint a profik.

Címkék

bbc mashup tv show bond poszter short film poster spectre advertisement tv sorozat idris elba concept art fanmade short movie spy movie poster bootleg

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr657814402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.24. 08:32:25

idris bond. illetve james elba nah.

tjunior 2015.09.24. 16:05:59

Inkább összeállna megint a Drót csapat és csinálnának egy előzmény évadot, vagy valami.

NorthopViggo 2015.09.24. 21:42:59

Ez leginkább arról győzött meg, hogy Daniel Craig-nél tökéletesebb Bond-ot sosem fognak találni. Lehetnek még utána jók, de, hogy amit ő tud, azt egyik másik jelölt sem fogja, az is biztos.

Richter Géza 2015.09.25. 06:14:54

@NorthopViggo: ebben egyetértünk, de "soha ne mondd, hogy soha" ;)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása