aeon flux

ready for the action now, danger boy?

van címünk és képünk hozzá + szereposztó dívány + pletykarovat: rogue one - a star wars story (2016) Richter Géza
2015. augusztus 16. 17:53:28

Kategória: film 31 komment

Bő egy hete megkezdődött a Gareth Edwards dirigálta Star Wars-spinoff forgatása Angliában, amiről az Elstree stúdió felett készült légi felvételek bejárták a világsajtót. A birodalmi rohamosztagosokról lőtt képeket közöljük a folytatásban, és a főszereplő lázadókról a D23-on közzétett fotót is.

sw_rogue_one_logo_b.jpg

A film címét egyébként Rogue One: A Star Wars Story-ra változtatták, és bejelentették a hivatalos szereposztást is végre. Mindezen kívül megosztunk veletek egy nemrég felröppent pletykát Felicity Jones szerepéről SPOILER jelöléssel, bár a híresztelés valóságtartalma elég kétesnek tűnik.

sw_rogue_one_02.jpg

sw_rogue_one_03.jpg

sw_rogue_one_04.jpg

sw_rogue_one_05.jpg

sw_rogue_one_06.jpg

A Halálcsillag terveit megszerző csapat tagjai balról jobbra: Riz Ahmed, Diego Luna, Felicity Jones, Jiang Wen (vagy magyar átírás szerint Csiang Ven), és Donnie Yen. Forest Whitaker és Ben Mendelsohn szereplését megerősítették a Star Wars Anthology első etapjában, ám Sam Claflinét nem.

sw_rogue_one_01_b.jpg

Jonathan Aris talán egy Jebel névre hallgató szenátort fog alakítani, legalábbis a brit színész ezt állította magáról az online önéletrajzában. A stúdiók, ügynökök és más szakmabeliek számára fenntartott fórumról azóta eltűnt a bejegyzés, így nem kicsi a blama. Az viszont biztos, hogy Alan Tudyk egy mocap karaktert fog életre kelteni, és az is, hogy Mads Mikkelsen szintén látható lesz a Rogue One-ban. Utóbbinak legalább annyira örülünk, mint annak, hogy a zeneszerzői stafétát Alexandre Desplat vette át John Williams-től, ami nem túl meglepő, mivel A Grand Budapest Hotelért Oscarral jutalmazott francia komponista már a Godzillában együtt dolgozott a rendezővel. Ha minden igaz, Darth Vader feltűnik majd a filmben, viszont nem ő lesz a fő antagonista: a legtöbb forrás arra tippel, hogy ebben a megtiszteltetésben Mendelsohn részesülhet. Legalul pedig a már említett SPOILERRŐL olvashattok.

sw_rogue_one_jonathan_aris_spotlight_b.jpg

Innentől lehet SPOILERES:

Azt rebesgetik, a főszereplőnő, Felicity Jones nem más, mint Boba Fett lányának a bőrébe bújik. Az előzmények időrendje miatt ez elég érdekes megoldás lenne, hiszen az Új remény körülbelül húsz évvel játszódik A Sith-ek bosszúja után, amiben a fejvadászklón még csak kölyök, azonban láttunk már ennél cifrábbat is abban a bizonyos réges-régi és messzi-messzi galaxisban.

Címkék

spoiler star wars sci-fi disney fantasy sci fi spinoff mads mikkelsen sequel forest whitaker pletykarovat donnie yen alan tudyk alexandre desplat diego luna gareth edwards ben mendelsohn felicity jones filmhir film kep film kep lesi filmkep filmkep lesi sam claflin riz ahmed film hir star wars spinoff rogue one star wars anthology jonathan aris jiang wen csiang ven

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr757709856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gunner 2015.08.16. 21:59:59

Az Ébredő Erőről se jött eddig ki semmi, ami csak kicsit is azt sugallná, hogy lesz bármi létjogosultsága a filmnek és nem pusztán egy nekikeseredett nemzedék gyermekkori nosztalgikus vágyálmainak a kivetülése és az eredeti trilógia bizonyos elemeinek a "greatest hits" válogatása, de ez a Rogue One ez egész egyszerűen nevetséges.

Egyrészt röhej, hogy ez a sztori lesz a legelső spin-off (a Halálcsillag tervrajzainak az ellopása), miközben kb. ötszáz érdekesebbet is lehetne találni, de az külön mókás, hogy ha a kiadott promó kép mellé nem lenne odaírva, hogy Star Wars, akkor sok mindenre tippeltem volna, csak arra nem, hogy ez egy Csillagok Háborúja moziból van.

isvaen 2015.08.17. 00:10:02

@Gunner: :( megtöröljem a nózidat? :o)

(külön filmet csinálni a tervrajzok ellopásáról szvsz az egyik legnagyobb húzása volt disneynek. na szevasszz...)

Gunner 2015.08.17. 00:24:20

@isvaen: Fantasztikusan kemény és cool voltál ezzel az odamondással. Igazi badass geek (vagy minek szoktátok hívni magatokat). Annyira ott volt, hogy még a kislábujjamon is felborzolódott a köröm.

isvaen 2015.08.17. 08:11:39

@Gunner: nem vagyok geek, nem wagyok star warsos sem. csak... érted... áh, reménytelen...
de azért kösz! jól esik a pozitív visszajelzés!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.17. 08:28:07

mikkelsen nagyon jó lenne. mindegy, hogy kit játszik. :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.08.17. 08:47:39

@Gunner: Szerintem izgalmas projekt. Az eddigi Star Wars-filmek mind-mind világmegváltó ütközetekről meg egy Skywalker-família ügyes.bajos dolgairól szóltak, kivéve A Jedi visszatér első harmadát: nem is csoda, hogy az a szöktetés-jelenet a kedvencem az egész univerzumból. Ez pedig egy heist movie lesz Star Wars környezetben, és mégis földhözragadtabb megközelítéssel. El vagyok csöppenve.

Warlimont 2015.08.17. 09:32:28

@Gunner: "nem pusztán egy nekikeseredett nemzedék gyermekkori nosztalgikus vágyálmainak a kivetülése"

Te valami önjelölt pszichologus vagy? :) Abban igazad van, hogy itt erösen erzödik az erölködes, de ez nem generacios kerdes hanem a penz szaga. A studiok ma filmes franchiseokban gondolkodnak, es uj sztori nagyon ritka a nagyköltsegvetesu filmek között. Igy hat a Disney is ratette a kezet a ma legjobban es legbiztosabban eladhato filmes franchise-ra, es most kimeletlenul annyi bört fog lehuzni a rokarol, hogy mar csontjai se maradnak, mi meg siman meg fogjuk utalni az egesz SW temat. Eves tempoban nyomva a filmeket kizart, hogy minöseget lehessen termelni. Fognak jönni sorba a "nagy dobasok", most Boba Fett lanya, majd szep sorban mindenkinek lesz elökerult rokona, vagy majd kiderul, hogy Han Solo es Chewbakka homoszexualis kapcsolatuk miatt jarjak egyutt a vilagurt, Yoda valojaban ET kemenydrogozas miatt kitagadott feltestvere, meg hasonlok, ahogy a szappanoperas mindenki kapcsolodik mindenkihez meseszöves soran kell. Nagyon sajnalom, hogy a SW nem tudott egy lezart egesz maradni az eredeti 3 resszel, vagy max a masodik harmassal lezarolag. Es szomoruan varom, amikor valami studio ratenyerel majd a 80-as evek masik ikonikus trilogiajara, a Vissza a jövöbenre.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.08.17. 10:30:42

@Gunner: Fel kell építeni az univerzumot (mármint a 21. századi-t), hogy aztán keményebb vizekre is lehessen evezni. Ezt viszont csak úgy lehet, ha még az alap trilógiát vesszük alapul. Sok új rajongót lehet megnyerni a már ismert történetek kiszélesítésével. Majd, a 9. rész után jöhetnek a bátrabb filmek. És jönni is fognak, mert sikeres lesz a Disney projektje. Szerencsére jóval kevesebben vannak azok, akik csak köpködni tudnak az új szériára, mert hát csak és kizárólag az eredeti trilógia létezik és létezhet. Csak aztán nehogy rávágjad a 9/10-et vagy 10/10-et a filmre...

minnifield űrhajós 2015.08.17. 11:19:39

a lehető legjobb dolog ami a star warssal történhetett, hogy lucas végre eladta a jogokat. végre készülhetnek filmek, amiknek nem a skywalker familia a középpontja, meg jedik, hanem "földhözragadtabb" hősei vannak. nagyon nem szeretem, más filmeknél se, ha már az illúziómat megpróbálja valaki elvenni, mondván ez úgyis ilyen-olyan szar lesz.

Ecco 2015.08.17. 18:16:07

Jobban várom mint az ep7-et. :D

NorthopViggo 2015.08.17. 19:37:55

Annyi bőrlehúzást követ ma már el Hollywood, hogy megfoadtam, nem kattintok minden ilyen hírre...de amikor gyerekkorom egyik meghatározó sorozatátból csinálnak pénznyomdát, akkor fel megy bennem a pumpa. Fölösleges, egysíkú ökörségek fognak kijönni futószalagon évről évre, csak rá lesz nyomva, hogy SW...hát fasza :( persze, nem lep meg, az amcsi filmiparnak semmi sem szent, eddig is tudtuk, de szar nézni, hogy az egyik legfontosabb popcult alkotásból, ami akkor nyomott hagyott a világban, hogy még mindig legendaként emlegetik, hirtelen lesüllyed az átlag popcron színvonalra. Persze, lehet, hogy jó film lesz, de tök felesleges!!! Senki sem kérte, senkinek nem hiányzik. A műfajváltás meg plána nem hat meg, lehet buddy moviet is csinálni ettől, attól még nem lesz eredeti...na mind1.

Na, befejeztem a fröcsögést :)

isvaen 2015.08.17. 19:50:58

miért lenne szent egy iparágnak, hogy egy sikeres termékét időről időre futtatja? jaj, már...
lesüllyed az átlag popcorn színvonalra? mikor volt azon felül? 77-ben? 97-ben? mikor? komlyan, mintha egy művészfilmet siratnál :o)))
a régi SW-szal egy baj van: roppant dilettáns a rendezés és szemöldökrángatóan ostoba. az új 3-as még ostobább. most kiderül, mi van lucas galaxisán túl. amúgy meg: ennek a filmnek JÓNAK kell lenni. miért? egyszerű: nem tehet mást.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.08.17. 21:14:31

@NorthopViggo: A magad nevében beszéljél... hidd el sokan kértük, hidd el sokunknak hiányzott. Egy ekkora univerzumnál meg nehogy már baj legyen, ha új részek jönnek, LOL. Amúgy tök jó, hogy előre tudod, hogy szar lesz az összes film...

Mondjuk elég szar lehet majd neked, hogy úgy ülsz majd valószínűleg be a moziba, hogy "bezzeg az eredeti"... Apró tanács: Élvezd. :) Egy igazi geek rendezi az egyik legnagyobb popkult a széria folytatását. Lehet ennél többet kívánni? :)

NorthopViggo 2015.08.17. 22:39:04

@REMY: lehet ennél többet kívánni: bármit, amit nem láttam még ezerszer. Hidd el, a magam nevében beszéltem (nem is tettem úgy, mintha nem). Oké, hogy neked ez bejön, de nekem nem. Nem érdekel a SW 126, meg az SW spinoff 345...az meg, hogy a totál semmilyen Godzilla rendezője csinálja...pfff...ennyit a "nagy" Star Warsról, üdv gumiországban...

NorthopViggo 2015.08.17. 22:44:36

@isvaen: hát, ha szerinted a mai popcorn filmek színvonala egyezik a harminc évvel ezelőttiekével...:) egy Star Warst összehasonlítani mondjuk egy Age of Ultronnnal, lejön a külömbseg szerintem: lelkesedés. Kreativitás. Ambíció. Fantázia. Gyermeki naivitás. A SWben ezek mind meg vannak, ma meg már szemérmetlenül megy a pénzhajhászás.

Szóval nem művészfilmet siratok én, hanem a tömegszórakoztatásban bekövetkezett brutális minőségromlást. De sztem pont neked nem kell erről beszélnem :)

minnifield űrhajós 2015.08.18. 07:11:23

@NorthopViggo:

szerintem a gyermeki naivitást magadban keresd, ne a filmekben. a szellemírtók 2, a szörnyecskék 2, a rambo 2, meg a terminator 2 után is várták a filmesek a pénzespostás érkezését, pedig az egy más kor volt. de szerintem 1933-ban, a king kong után is agyonütötték volna a stúdió fejeseit a filmesek, ha nem kapnak pénzt. hollywood egy filmgyár, kár még 100 év után is kiakadni azon, hogy pénzért dolgoznak emberek a gyárban.

isvaen 2015.08.18. 08:12:10

@NorthopViggo: épp ebből a szemléletből kiindulva kell a SW-t újra megtolni, nem? hogy olyan, sőt jobb legyen mint az a sok kőostoba marvel. shit. hm?

NorthopViggo 2015.08.18. 08:24:14

@minnifield űrhajós: persze, ez oké, stúdiók és producerek ma is ugyanazért csinálnak filmeket, mint 100 éve, nekem csak a filmkészítők hiányoznak,vaz olyanok, mint anno Lucas, aki félre vonult a sivatagba, és aprópénzből leforgatott valami űroperát, amiben senki sem bízott, aztán mi lett belőle...az alkotók hiányoznak. Persze, hogy pénz, naiv nem vagyok, de nincsenek alkotók. J.J.-t én is szeretem, imádom, de ő is csak iparos. Ha kell, M:I filmet rendez, ha arra van igény Star Trek-et rebootol, és jól csinálja - de nem egy alkotó.

Na mindegy, nem akarom senki lelkesedését elvenni, mindenki azért rajong, amiért akar.

NorthopViggo 2015.08.18. 08:27:52

@isvaen: legyen jobb mint az a kőstoba marvel (ha nem lesz, J.J. emigrálhat, hogy ne érjék utol a vasvillás hardcore fanok) de egyenlőre csak azt érzem, hogy a futószalag beindult, mert a gyár megszerezte a jogokat ehhez a termékhez is.

minnifield űrhajós 2015.08.18. 08:56:00

@NorthopViggo: na ezt mondom, várjuk már meg, amíg bemutatják a filmeket. addig felesleges elvenni mások kedvét, ÉS A SAJÁT(!!!) kedvedet.

aztán ha szar lesz, majd sározzuk.

isvaen 2015.08.18. 09:16:40

@NorthopViggo: ha én vettem volna meg a jogokat annyi milliárdért (3?), én még természetfilm-sorozatot is forgatnék a galaxis élővilágáról a discoverynek, történelmi cuccokat a history channelnek, galaktikus gasztroműsort a food channelnek (speciáis meghívott gordon ramsay), csinálnék túlélőműsort bear gryllisszel, etc. az egész multikultit-popkult világot elárasztanám, hogy belefulladjon mindenki, én meg a pénzbe... helo :o)))

NorthopViggo 2015.08.18. 09:22:40

@isvaen: na, ez a probléma pontosan :) véletlenül nem egy egeres cégnek dolgozol valahol kint Amerikában? :)

NorthopViggo 2015.08.18. 09:23:30

@minnifield űrhajós: hág várjuk, mást úgyse csinálhatunk...

isvaen 2015.08.18. 09:57:46

@NorthopViggo: nem probléma. a SW-t nem művészet, mély kulturális igények kielégítésére célra hozták létre. álszent dolog lenne azt gondolni, hogy NE szipolyozzák ki. meg aztán: minek? annyi réteg, lehetőség van benne, hogy csak a hülye hagyná parlagon. meg aztán: komolyan nem értem a hőbörgést, hogy miért kell még még még. egy racionális okot se olvastam még, amiért ezt nem kéne tovább tolni. igény, lehetőség bőven van. akkor? aztán ki tudja: lehet, kenterbe verik a régieket... (amit mondjuk nem nehéz) sztem csak dőlj hátra, vegyél 2 l popcorn és lazulj el rajta.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2015.08.18. 11:46:42

@isvaen: történelmi Star wars - tessék:
Csata a Hoth-on - hadtörténeti elemzés:
lemil.blog.hu/2014/04/01/csata_a_hoth-on

Az Endori ütközet, hadtörténeti elemzés:
lemil.blog.hu/2015/04/01/az_endori_csata

(addig, amíg ilyenek - plusz Pink Five ofkorsz:) - születnek, én sohasem fogok reményvesztett Star Wars fan lenni, akármennyi JJB-t próbálnak rámsózni, és igenis várom a Rogue One-t:))

NorthopViggo 2015.08.18. 20:33:26

@isvaen: lazulok, lazulok, de tömegszórakoztatás és tömegszórakoztatás közt is van különbség. azt meg el sem hiszem, hogy tőled hallom, hogy dőljek hátra és élvezzem :) lehet, rosszul rémlik, de nem te voltál, aki a Galaxis őrzői után mérgezést kaptál a popcornfilmektől? :)

isvaen 2015.08.18. 20:47:56

@NorthopViggo: igen, mérgezést is kaptam, azóta is okádok, de én neked akarok jót, + nem magamból indultam ki ;o)
azt azért elmesélnéd, mi a különbség TSZ és TSZ között? én idén csak egy TSZ-t néztem meg (el is ment őszig a kesvem a mozizástól), és azt mondtam, ennyire ostoba és blablabla filmet nem láttam még... persze, szórakoztató, látványos, hűha mozi volt, de annyira szar és üres, hogy már... na, érted. a SW is kb ez lesz, mert ezt vállalta, ezt nyújtja. hol a gond? nem értem

NorthopViggo 2015.08.18. 21:23:03

@isvaen: Na, sikerült megértenem, hol nem értünk egyet: nekem az első három SW nem csak ezt nyújtja, hanem jóval többet. Ez a futószalagon gyártott film(?)sorozat meg nem fogja ezt nyújtani. Persze, ha neked az eredeti filmek se tetszettek, akkor neked mindegy, hogy ezek milyenek lesznek :)

isvaen 2015.08.18. 22:28:10

@NorthopViggo: én szeretem a régieket, de kb mert 6 éves voltam akkor. és köztudott, azokat a filmeket, bármilyen szarok, a nosztalgia, stb felhevíti klasszikusokká. sokáig egész egyszerűen nem értettem, hogy képtelenek a gremlinsnél jobb filmet, a T.J Hookernél jobb sorozatot készíteni hollywoodban :D:D:D

NorthopViggo 2015.08.19. 17:59:58

@isvaen: na, a Gremlins-t ne is említsd, a végén még abból is moziverzumot csinálnak, meg spin-offot. Gremlins: The Terror Returns 4DX...Isten áldja az ambíciózus Hollywoodot...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása