aeon flux

ready for the action now, danger boy?

filmklip: mission: impossible - titkos nemzet [mission: impossible - rogue nation] (2015) Németh Barna
2015. július 05. 10:26:00

Kategória: film 13 komment

Nem vitás, hogy a Titkos nemzet marketingkampánya a valóságélményre épül, az eddig kikerült minden anyag és nyilatkozat ezt hangsúlyozza: CG-illúzió helyett igazi akciójeleneteket kapunk majd, igazi emberekkel, igazi Tom Cruise-zal. Nos, a dolog működik, ebben az újonnan közzétett részletben is van min ámuldozni. Kattintsatok és nézzétek meg a legújabb angol tévéelőzetes kíséretében...

rogue1.jpg

Címkék

3d tom cruise action tv spot paramount imax sequel alec baldwin mission impossible ving rhames simon pegg jeremy renner filmklip rebecca ferguson sean harris spy movie uip duna film christopher mcquarrie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr927596638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LasDen 2015.07.06. 13:06:47

Nem tudja valaki, hogy Rékasi balesete érintheti majd a film szinkronját?

vargatom 2015.07.06. 20:59:05

"CG-illúzió helyett igazi akciójeleneteket kapunk majd"

Remélem ez csak valami vicc :) Ez a két klipp is tele van CG-vel.

Németh Barna 2015.07.06. 21:28:46

@vargatom: Szerintem komolyan gondolják, ha már erre építik a kampányt.

vargatom 2015.07.06. 21:46:19

Első körös tippjeim, bár a YT tömörítés nagyon erős:
- a felbukó motorosok
- a kamionok közötti száguldás Cruise szemszögéből
- meg persze a szokásos zsinórok és egyéb biztonsági felszerelések eltűntetése

Nincs ezzel semmi gond természetesen, senki sem akarja hogy kaszkadőrök összetörjék magukat meg Cruise leessen a repülőgépről.

Az én bajom az (még ha közvetlenül nem is vagyok érintett) hogy ez az egész miről is szól. Megint terjed egy idióta YT videó a neten, amiben az önjelölt (és természetesen tökhülye) szakértő a CG-re fogja az utóbbi évek filmtermésének minden lehetséges problémáját, és a barom sajtó is elkezdte átvenni és nyomatni.
Rendezőket, forgatókönyvírókat meg senki nem akar elővenni, mindig a VFX a ludas, az a párezer ember, aki hülyére dolgozza magát meg az adókedvezmények miatt cigányéletre kárhoztatik és ide-oda költözhet félévente a földgolyón...

Na erre akkor az a megoldás hogy hát nincs is CG a filmben, plusz a stúdiókat is lehet támadni azzal hogy mindenkinek a ti munkátok a baja, tessék feleannyiér melózni és kétszer annyit végezni.
Ja és véletlenül egész Hollywoodban a komplett filmes szakmából egyedül a VFX-nek nincs szakszervezete meg hasonló luxusai, szóval még tehetetlenek is az egésszel szemben.

Na szóval ezért megy fel bennem a pumpa amikor a CG-ről ilyeneket írnak...

Németh Barna 2015.07.06. 22:12:14

@vargatom: Félre ne érts, az a pár sor odafönt nem ítélkezés volt, puszta ténymegállapítás, hogy mivel akarják eladni. És működik is nekik, hiszen mindenki arról beszél, hogy Cruise maga csinált egy csomó mindent.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.07.06. 23:23:54

@LasDen: Nagy mértékben érinti. :( Különböző körök egyaránt Kautzky Armandot hallanák legszívesebben pótlásaként, aki régen több filmben is szinkronizálta Cruise-t.

LasDen 2015.07.06. 23:41:09

@Takács Máté: Szomorű :( Nam majd talán a blurayre...

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.07.06. 23:53:45

@LasDen: Csekély a valószínűsége, hogy a Select csináltat hozzá egy második szinkront. Az egyetlen esély az lett volna, ha moziban feliratosan megy (bár fog úgy is), és a szinkron csak hónapok múlva készül el...

Vernon 2015.07.07. 12:29:11

@Takács Máté: Ez azt jelenti, hogy már biztos, hogy nem sikerült felvenni? Mert a forgalmazó oldalán még mindig Rékasi van kiírva, bár tudom, lehet, hogy ez semmit sem jelent, de hátha

www.uipduna.hu/dynuip/movie.php?id=386

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.07.07. 14:31:33

@Vernon: Azt akkor írták, amikor felkerült a film adatlapja (hónapokkal ezelőtt). A Terminátor vetítése előtt (a baleset másnapján) az első kérdésem volt a UIP-hoz, hogy egészen véletlenül nem készült-e már el a szinkron. Sajnos nem készült.

iopi 2015.07.07. 21:21:54

A baleset napján szerepelt Rékasi a Morning Showban. 8:23-tól az M:I 5 is szóba került.

morningshow.hu/vendegunk-rekasi-karoly/

Mintha csak előrevetítette volna a történteket. :(

Ha nem épülne fel "időben", akkor is jó lenne, ha dvd megjelenésre összehoznák a Rékasis verziót. Úgyis külön rögzítik minden színész hangsávját. Elég lenne a 2. verzióban csak egy Kautzky-Rékasi hangsáv csere. Legfeljebb 2 magyar szinkron kerülne a lemezre.

Kovács Erzsébet 2015.07.09. 12:04:02

@vargatom: Tyűh, tényleg nincs szakszervezetetek Hollywoodban? :(
Pedig a jó CGI (nem a digitális művér) nagyszerű eszköz, legutoljára a Mad Maxben.

vargatom 2015.07.09. 22:31:12

@Kovács Erzsébet: Hehe ;) köszi, de azért nem venném még magunkat egy csapatba a VFX stúdiókkal, hiszen mi továbbra is játékokhoz toljuk a CG-t. Bár, figyelembe véve hogy annak az iparágnak az átfogó problémái szinte mind leszivárogtak már hozzánk is, közvetett hasznunk azért lehetne egy szakszervezetből.

Nemtom amúgy ez mennyire van meg, de a filmiparban tényleg szinte minden szakembernek van érdekvédelme, beleértve még a cateringet is, szabott árakkal meg egyebekkel, ezért szokott a VFX mindig a stáblista végére kerülni és ráadásul az egyes stúdiók is fix kerettel dolgoznak (tehát jó páran rendre kimaradnak).

Viszont az is gond, hogy a VFX-et az egyes országok adókedvezményei teljesen szanaszét szórták a világban, az USA területén már alig maradt stúdió (az ILM se csak a Presidio-ban nyomul, van már London és Vancouver), szóval lehet hogy ezzel se mennének sokra.
Mindegy, a lényeg az hogy ez az iparág nagyon mostoha sorsú, és mostanában már szinte szitokszó lett a CG - miközben nélkülük sehol se lenne a blockbuster film manapság...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása