aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szereposztó dívány + pletykarovat: star wars anthology - rogue one (2016) Richter Géza
2015. június 16. 19:13:26

Kategória: film 20 komment

Az Anthology gyűjtőcímre keresztelt spinoffok sorát nyitó Rogue One eddig sem panaszkodhatott a szereplők felhozatalára, mivel az először bejelentett Felicity Jones (A mindenség elmélete) után rövidesen Ben Mendelsohn (A sötét lovag - Felemelkedés), majd őt követően Riz Ahmed (Éjjeli féreg) és Sam Claflin (Hófehér és a vadász), legutóbb pedig Diego Luna (Elysium - Zárt világ) csatlakozott a stábhoz. A most közhírré tett név azonban egy igazi nagyágyúé, sőt a lapozás mögött nemcsak azt tudhatjátok meg, melyik Oscar-díjas sztár öregbíti a Star Wars Univerzum hírnevét, de a legalul díszelgő fanmade plakát mellett azt szintén összeszedtük, ami mostanáig a projektről tudható vagy vélhető.

sw_rogue_one_logo_01.jpg

A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között játszódó, időben a IV. epizódhoz közelebb eső zsiványrege újonca a szakmát egyébként nem ma kezdő Forest Whitaker, akinek a karakteréről egyelőre semmit sem tudni. A szóbeszéd szerint Gareth Edwards teljesen belehabarodott egy 6K felvételeket készítő, Arri Alexia 65 kamerába, ám mielőtt elkezdett az új játékszerrel ismerkedni, úton-útfélen azért nem felejtett el egy-egy szót elejteni a korábban közzétett sztoriról sem. Amint az a Star Wars Celebration óta ismert, a franchise első Jedi-mentes, egész estés mozgóképe arra a lázadók szövetségében szolgáló egységre fókuszál, ami Felicity Jones bakáját sorai között tudva ellopja a Halálcsillag terveit. A direktor úgy nyilatkozott, az SWU szürke foltjait feltérképező, hétköznapi hősökről, "varázserővel" nem bíró közkatonákról szóló végeredmény igazi életszagú, földhözragadt háborús mozi lesz, amiben a Kelly hősei vagy A piszkos tizenkettő hagyományait felelevenítve "a jófiúk rosszak és a rosszfiúk jók". A folytatás viszont már kizárólag meg nem erősített pletykákat taglal, így aki a SPOILERES spekulációkat szívből rühelli, az ne olvasson tovább! (Igen, az aranyszoborral hadonászó úr alatt.)

forest_whitaker.jpg

Az esetleg SPOILERES, állítólagos további részletek egyik fele szivárgás eredménye, néhány egyéb infót ugyanakkor a fent említett, anaheimi örömünnepen debütált teaserben elhangzó párbeszéd alapján vél a sajtó kisilabizálni. Az biztos, hogy a történet Palpatine császár regnálásának sötét idejére datálható, és az alkotók ígéretei alapján komorabb és keményebb hangvételre számíthatunk, mint a széria bármelyik napjainkig elkészített darabjában. A világ történelmét meghatározó események miatt a Jedik igazoltan maradnak távol, hiszen bujkálni, a háttérbe húzódni kényszerülnek, ha kedves az életük. Ebből következik, hogy a rohamosztagosok páncélzata az eredeti trilógiában (IV-VI) feltűnővel azonos; valamint hogy a járművek terén az egyik oldalon X- és Y-szárnyú űrvadászgépekre, míg a másikon AT-AT és AT-ST lépegetőkre számíthatunk. A régebbi részekből visszaköszönő "kedves ismerősök" ellensúlyozásául valószínűleg számos, köztük eddig sohasem látott típusú droid és idegen faj árnyaltabb bemutatását várhatjuk, nem csupán "lázadó csürheként" lesznek lerendezve. Előbbiek közül egy újfajta droid a "nem hold" terveinek megszerzési kísérletében jut szerephez, utóbbiak kapcsán Ackbar admirális rajongói tartsák szorosan keresztben mind a húsz ujjukat, ugyanis az egzotikus lények egyik központi csoportját vélhetően a mon calamarik fogják adni. Mindezen kívül azt rebesgetik, hogy több akciójelenetre a Yavin 4-en kerül sor: jön a dzsungelharc egy csomó haderővel különböző csatatereken. Felicity Jones-t egyes források a lázadók egyenruhájában feszítő, tettre kész harcosként szúrták ki a forgatási helyszínen, vagyis úgy tűnik, ezúttal rendesen be kell piszkolnia a kezét.

sw_rogue_one_poster_fan_made_01_b.jpg

Címkék

spoiler star wars sci-fi disney fantasy sci fi spinoff poszter poster sequel forest whitaker pletykarovat fanmade diego luna gareth edwards ben mendelsohn felicity jones filmhir poster bootleg sam claflin riz ahmed film hir star wars spinoff rogue one star wars anthology

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr627548084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isvaen 2015.06.16. 20:28:48

nem is tudtam, hogy a rebelliseket a marlboro, az amerikai filmintézet és az a.m.p.a.s. is támogatja... :o))))

wolfinyourbed 2015.06.17. 07:17:28

Egy korábbi pletyka szólt arról is, hogy a jó öreg geonosisiak is visszatérhetnek, mint a Halálcsillag építői.

Terror Dzsoni 2015.06.17. 14:10:24

"földhözragadt háborús mozi lesz, amiben a Kelly hősei vagy A piszkos tizenkettő hagyományait felelevenítve"

Hát a két említett film minden, csak nem földhözragadt és nem életszagú. Hülye aki leírta, s az is az aki elhiszi....

steery 2015.06.17. 14:31:19

A Halálcsillag terveinek megszerzése az Új remény előtt történt. A Yavin 4-en zajló dzsungel csaták meg utána játszódnak, mikor a birodalmi flotta blokád alá veszi a holdat, hogy kifüstöljék onnan a lázadókat. Ezt két külön filmben kellene bemutatni.

Richter Géza 2015.06.17. 15:08:07

@Terror Dzsoni: a kiragadott részlet félrevezető, ha elolvassuk a folytatását:

<<[a] végeredmény igazi életszagú, földhözragadt háborús mozi lesz, amiben a Kelly hősei vagy A piszkos tizenkettő hagyományait felelevenítve "a jófiúk rosszak és a rosszfiúk jók">>

a mondat sehol nem állítja, hogy a két említett film földhözragadt vagy életszagú. a jelzők a Rogue One-ra vonatkoznak, ami a Kelly hősei vagy A piszkos tizenkettő szellemét a felcserélt jó-rossz értékrenddel idézi meg. kis szövegértés segítségével tárgyilagosan ez olvasható a cikkben.

annak megítélése viszont, hogy ki hülye vagy ki nem, teljesen szubjektív, szót sem érdemel.

reqcka 2015.06.17. 15:33:31

És ez a Disney égisze alatt fog futni? Kicsit elrugaszkodtunk Miki Egértől meg Hófehérkétől :D Remélem azért nem lesz a "főhősnek" egy "vicces, sokat beszélő kísérője" mint a többi Disney moziban :pp
Oké félre a tréfát, megnézős lesz ez, és remélem tényleg nem mesét forgatnak.
Most a legközelebbi várós a True Detective második szériája. Bár sixx kicsit lelombozott a múltkori írásával.. a fene tudja, mindenesetre az első résztregisztráció nélkül adja majd az HBO glurl.co/TD-2 , ebből hátha kiderül érdemes-e tovább.

Ivan.D 2015.06.17. 16:04:43

Gézának még mindig rengeteget kellene javítania a fogalmazásán, de ennél a hírnél néhány mondat már egész olvashatóra sikerült.

Richter Géza 2015.06.17. 16:06:40

@Ivan.D: szerintem gyúrjatok ti olvasásra ;))) , kezdem magam Yodának érezni (öreg vagyok, de nem annyira).

Gallion 2015.06.17. 18:19:23

@reqcka: A Marvelek is Disney. Sőt a cégeiken keresztül ők forgalmazták a Ponyvaregényt meg a Starship Trooperst is. A Disney egy picit több mint néhány rajzfilm meg családi mozi :)

reqcka 2015.06.18. 10:27:32

@Gallion: hmm, tényleg, most hogy mondod a Marvelre emlékszem hogy megszerezték a jogokat.. De a Ponyvaregény azért meglepő :D A Starship Troopers-ben meg elég keményen henteltek, úgyhogy akár ez a film is elsülhet jól. Nna, akkor felkerül a listámra :)

Terror Dzsoni 2015.06.20. 00:33:53

@Richter Géza: Lehet mosakodni, de ez akkor is hülyén van fogalmazva. De gondolom neked ez is szubjektív...

Richter Géza 2015.06.23. 11:32:41

@Terror Dzsoni: mosakodik a halál. a hozzászólásod is azt bizonyítja, h gondok vannak az objektiv szövegértéssel. ugyanis pont az ellenkezőjét írtam az előző kommentemben: egy mondat értékelése lehet vélemény kérdése, de az értelmezése, a megértése nem.

Richter Géza 2015.06.25. 15:28:51

@Terror Dzsoni: nem szeretném. az igazmondás közelebb áll hozzám.

Terror Dzsoni 2015.06.26. 14:58:54

@Richter Géza: Látom te az a fajta vesztes típus vagy, aki azt sem veszi észre ha éppen nyert.

Nekem még ennyit sem ért (volna) meg a te irományod, de láttam, hogy erőltetted a dolgot, te kis igazság és önérzet felkent lovagja,te! :DDDD

Richter Géza 2015.06.28. 13:29:22

@Terror Dzsoni: nem értem, miért hittem, h értelmes eszmecserét tudok folytatni valakivel, aki kezdetnek a saját félreértését lehülyézéssel intézi el, majd eljut a vesztesezésig. más nyelvet beszélünk, ám ez nem a megfogalmazáson múlik. sebaj, a személyeskedő, agresszív gengsztervámpírok Chicagóból mindig szórakoztattak.

Terror Dzsoni 2015.06.28. 19:28:50

@Richter Géza: No akkor egy-két dolog: ha már filmekkel foglalkozol, meg írogatsz, akkor -nem biztos, de talán - ismerhetnéd a idézetet, amit ugyan nem pontosan, de felismerhetően idéztem. Nem volt kedvem miattad megkeseregni a jelenetet az idézett műben, ennyit még mindig nem ér nekem a dolog.

A másik, engem is szórakoztat, hogy lovagolsz az a vélt/vagy valós igazadon(a hevességed és a kapálódzásod miatt már nem is számít kinek van igaza, mulattatsz). De hogy a piciny lelked teljesen megnyugodjon leírok szépen minden, hogy mi miért történt.

Meló közben futólag olvastam az irományod, s akkor arra jutottam, hogy baromságot írtál. Az első "pengeváltás" után újra olvastam, s bizony rájöttem, nem figyeltem jól. S ezután már csak szimplán szórakozásból válaszolgattam, mert nem értettem, mit nem lehet azon érteni: hogy legyen neked igazad.

A vesztesezésről meg már fentebb írtam, tehát te is jobban figyelhetnél a másik hülye írására, s akkor nem lennének ilyen félreértések...hehe. Tehát házi feladat, megkeresni hogy melyik filmből idéztem és értelmezni azt az egész számok halmazán.

Ha ez sem lenne elegendő, vagy nem világos, akkor summáznám a leírtakat, nehogy a nyelvtan ördöge megfeküdje a hasikádat: NEKED VOLT IGAZAD, EGY ISTENCSÁSZÁR VAGY, ÉS ÉN EGY JELENTÉKTELEN SENKI VAGYOK, ENGEDÉLYT KÉREK PONTTÁ ZSUGORODNI! ;)

Egyébként azon kevesek egyike vagy, aki tudja honnan van a nicknevem, már csak ezért is megérdemelsz egy virtuális barackot a kobakodra.

Mostanra talán sikerül megérteni remélem mindent, ha nem akkor tényleg nem egy a nyelvünk. Igyekeztem bebizonyítani, hogy valahol értelmes alak vagyok, de vannak rosszabb napjaim is.

Richter Géza 2015.06.28. 20:09:27

@Terror Dzsoni: ...és királyok királya, dobj már meg egy cigarettával! (lehet, úgy kevésbé emlékeztetnél a 15 évvel fiatalabb önmagam stílusára. ezt nem lekezelésnek vagy gúnyolódásnak, csak egyszerű tényközlésnek szántam. persze nem az idézetet ;) . az istencsászárságot meg hagyjuk meg Kisletónak, rendben?)

Terror Dzsoni 2015.06.28. 21:45:28

@Richter Géza: Ahogy érzed kérlek alássan, ahogy érzed!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása