aeon flux

ready for the action now, danger boy?

poltergeist - kopogó szellem: a magyar szinkron Takács Máté
2015. május 24. 11:30:00

Kategória: film 1 komment

Az eredeti Poltergeist-trilógia (ugye csak három része volt?) egyetlen darabja se találta meg az útját annak idején a magyar mozikba, hiszen még a 80-as években sem akarták ilyen sületlenségekkel traktálni a honi közönséget, mint a horrorfilm. Talán részben erre is visszavezethető a műfaj mai életképtelensége, amit újonnan egyebek mellett szinkronnal igyekeznek kompenzálni a forgalmazók. Például most is.

poltergeist_2015.jpg

  • Sam Rockwell – Rajkai Zoltán. Előfordult még az utóbbi pár évben, hogy nem Rajkai Zoltán szinkronizálta Rockwellt, mégis erősen valószínűsíthettük, hogy ezúttal nem más lép a mikrofon mögé – moziban az elmúlt négy szinkronizált feltűnésből (Működik a kémia, A hét pszichopata és a si-cu, Cowboyok és űrlények, Vasember 2.) ugyanis hármat ő zsákolt be.
  • Rosemarie DeWitt – Pálfi Kata. Ha mozi és ha szinkronizált, akkor Rosemarie DeWitt eddig mind a három alkalommal (Kertvárosi kommandó, Ígéret földje, Jobb, ha hallgatsz!) másként hangzott. Pálfi Kata négyre növeli ebben a halmazban az őt tolmácsoló magyar hölgyek sorát, de egyébként a Férfiak, nők és gyerekek című Jason Reitman-film szintén a közelmúltban készült szinkronjában is rá esett a választás (mellesleg más rendezőtől).
  • Jared Harris – Törköly Levente. A csak nemrég óta vetített szinkronizált előzetes csalfának bizonyult Harris hangját illetően, lévén ott az őt már párszor megszólaltatott Rosta Sándort hallhatjuk. Törköly Levente egy teljesen új név az angol színész amúgy meglehetősen terebélyes szinkron-listájában.

valamint:
Saxon Sharbino – Nagy Blanka
Kyle Catlett – Straub Martin
Kennedi Clements – Szűcs Anna Viola
Jane Adams – Bertalan Ágnes
Susan Heyward – Kis-Kovács Luca
Nicholas Braun – Szatory Dávid
Karen Ivany – Nyakó Júlia
Patrick Garrow – Tarján Péter
Soma Bhatia – Csépai Eszter
Kathryn Greenwood – Szórádi Erika
Molly Kidder – Bartsch Kata

további magyar hangok:
Czifra Kriszta, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Varga Anikó

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Pataricza Eszter
hangmérnök: Márkus Tamás
vágó: Szemerédi Gabriella
gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
szinkronrendező: Báthory Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza a Forum Hungary.

Címkék

horror szinkron forum hungary mafilm sam rockwell poltergeist pataricza eszter törköly levente bartsch kata jared harris rosemarie dewitt rajkai zoltan bathory orsolya bertalan agnes szatory david palfi kata straub martin tarjan peter szoradi erika kis kovacs luca nyako julia

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr297486948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vision_j 2015.05.24. 12:50:20

Jared Harrist aztán tényleg mindig más szinkronizálja,ugy tünik nem sikerült senkinél se megálapodni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása